Şimdi Ara

TAKVİM GAZETESİ HABER ANLAYIŞI -HER GÜN EMEKLİYE ZAM HABERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
6
Favori
6.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu bu nedir arkadaş? İstisnasız her gün sürmanşetten emekliye zam haberi yapılıyor. Artık antipati oldu, her gün girip bakıyorum bir umut değişir mi diye. Yok abi değişmiyor. Ulan her gün zam haberi mi yapılır? Zaten Ocak ve Temmuz aylarında kanunen zorunlu zam yapılıyor. Bunu bütün sene sürmanşet yapmak nedir? Her gün emeklinin yeni maaşı diye haber mi yapılır? Her gün değişiyor mu bu maaş, ben anlamadım ki. Böyle habercilik mi olur? İnsanları utanmadan kandırıyorlar. Resmen aklımızla dalga geçiyorlar. Allah belanızı versin ne diyeyim.
    Üşenmedim sitelerinden son 1 aylık arşivlerini aldım buraya koyuyorum siz de görün diye. Son 1 ayı görebiliyoruz ama emin olun ondan önce de bu zamlar devam ediyor. Sadece Afrin operasyonu başladığı zaman birkaç gün kesmişler. Onda da zamma gerek yok millet buna odaklanır diye düşünüp manşete koymamışlardır. Sonra yine devam. Format bile hiç değişmiyor. Sürmanşet emekliye zam, ortaya bir spor haberi yanında bir kadın fotoğrafı. Böylece tüm ülkeye hitap ettiklerini zannediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldr1907 -- 13 Şubat 2018; 10:28:5 >

• 18 20 yıl önce hem TV izlemeyi hem Gazete okumayı tamamen bıraktım.

Sadece sosyal medya da bir haber karşıma çıkarsa görmüş oluyorum.

Şu konuyu görünce ne kadar isabetli bir karar aldığımı anlamış oldum.

Taraflı haberciliğin ( hangi taraf olduğu önemli değil ) kendi okur kitlesinin aklına hakaret bir davranış biçimi olduğunu ve her okuyucunun haberi yapan kuruluşa hakaretten dava açması gerektiğini düşünüyorum.

Özellikle Akit,sözcü,takvim,cumhuriyet gibi olanlar en başta yok edilmeli..

tv kanalı olarak ahaber halktv vb. tamamen kapatılmalı.

Her gün sağ trafa bir tane kız oturtmuşlar dikkat çeksin de satsın diye yapıyorlar herhalde.
    Manşet yoksulluk içinde sürünen halk için tipik bir "click bait".

Yakında "Bi' dahaki sefer kralsın be oğlum" yazarsa şaşırmamak lazım.
  • emeklinin umutlarını sömüren havuz medyası işte
    eskiden kahvaltı sofrasına sererdik
    şimdi 1 lira
    yazık
  • Akp gittiğinde atacakları manşetleri çok merak ediyorum. Asıl eğlence orada
  • oha,ciddi mı la bu? kesintisiz hergun emekli haberi var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • milletin aklı ile dalga geçmek moda

emeklileri saf yerine koyup işletmeyen kalmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün de şaşırtmadılar sağolsunlar.
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ciddi ne yazık ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İstifa ve Prim Günü
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de dürüst gazetecilik doğru habercilik bu işte. Halkın gazetesiymiş bide. Buna inanan halk beynini aldırsın bence. Boşa ağırlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthtsdmr -- 11 Şubat 2018; 1:6:41 >
  • 18 20 yıl önce hem TV izlemeyi hem Gazete okumayı tamamen bıraktım.

Taraflı haberciliğin ( hangi taraf olduğu önemli değil ) kendi okur kitlesinin aklına hakaret bir davranış biçimi olduğunu ve her okuyucunun haberi yapan kuruluşa hakaretten dava açması gerektiğini düşünüyorum.

Her gün sağ trafa bir tane kız oturtmuşlar dikkat çeksin de satsın diye yapıyorlar herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 11 Şubat 2018; 0:50:12 >
  • Ben demiştim akit okurum takvim okumam. Bir şey demek istemiyorum ağır olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklınızı yitirmek istemiyorsanız bunları okumayın. Hele hele Ergün Diler yazılarından uzak durun.
  • Bende bunlara katılmıyorum her gün aynı teraneleri yayınlıyor ama resmi bir şey olduğunda da neredeyse ilk bunlardan öğrendiğim oldu haber olarak hükümete yakınlar diye neyse, bu emeklilere ek ödemeye zam dedikleri şey ise tamamen siyaset tamam doğru ama emeklilerin çoğu bunu başka algılıyor normalde emeklilere 1500 tl olan biri için konuşayım 1420 tl si bağlanan emekli maaşıdır bir de buna ek ödeme altında 80 tl diye bir sayı çıkar ve toplamda emekliye 1500 tl ödenir sayılar tahmini verdim onu da belirteyim ve bu ocakta enflasyon farkı ile emeklilerimize 5.69 zam oranı olan bir ödeme yapıldı 77 78 tl gibi bir zam yapıyor tahmini hesapladım yine 1577 tl zam aldı diyelim emeklimiz ocak ta bu nasıl hesaplanıyor 1420 tl 'nin 5.69 'u alınıyor ve 80 tl 'nin de bir yüzdesi alınıyor yanlış kalmadı ise aklımda yüzde 4 ya da 5 idi ve bunlar toplanıp 1577 tl ye ulaşılıyor.. Takvim ise haberleri nasıl yayınlıyor ek ödeme yüzde 4 idi 8 'e çıktı ve emekliye 80 tl daha artış yaşanacak maaşlarında diyor halbuki yüzde 4 artan ek ödeme yani 70 tl ise 72.8 tl artmış olan ek ödeme yüzde 8 e çıkarak 75.6 'ya çıkmış olacak ama Takvim o malum Takvim 80 tl artacakmış gibi milletle dalga geçiyor tabii çoğu emekli bunların ne olduğunu bilmediği için umutlanıyor zam duyunca işte o 80 tl artacak dediği şey doğru ama 70 'ten 80 ' e çıkacak olan şeyi birden 80 tl artacakmış gibi abartıyor ya işte bu gazetecilik değil tamamen sahtekarlık o yüzden bilen insanlar zaten kaale almaz bu tarz şeyleri ha bunu sözcü de yaparken gördüm hükümet kötüleyecek ya ben sayı değerlerini biliyorum şöyle şöyle oldu diye bu gazete de yazarken öyle bir yazıyor dersin ülke bitmiş o yüzden çok yancı da tam karşıcı da aynı yolun yolcularıdır, internet denilen şey var öğrenecekseniz açıp kendiniz öğrenin milletten ondan bundan duyma sözlere inanıp kendinizi kandırmayınız derim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

18 20 yıl önce hem TV izlemeyi hem Gazete okumayı tamamen bıraktım.

Harbi laaa bunu farketmemiştim her gün gazetenin sağında süslü bayanlar var paso ahahaah..

• Aptal olanin. Bu masallarla cebinden 1 TL şu çalınıyor sahte umutlarla emekli de karga gibi ağzını açacağına gözünü acsin . Hesabını sorsun .

• 10 bin tl oldu heralde emekli maaşları?
  • Her zaman derim Dindar geçinerek para veya oy kazananlar. Kazandıklarını hakkedecek dürüstlüğe sahip olmalı.

Şimdi annemin bu zamlar ile 1000 tl yerine 12000 tl alması lazımdı. Sonrada gazeteler neden okunmaz bunları okuyacağıma hayal kurarım aynı şey.
  • emekliye 5000 lira maaş. bir ev , bir araba.

ama öbür tarafta.
  • Treth söyledide farkettim , harbi sağ üstte devamlı bir kadın fotoğrafı var hergün , adamlar şablonu hazırlamış. Hepsinin yeri belli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

10 bin tl oldu heralde emekli maaşları?

Eh iste. Ona yakin bişey

• Mansetleri gorunce insanin emekli olasi geliyor...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.