Şimdi Ara

taktir edilen ecel değişir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eğer belliyse bu uzatılabilir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tanriyla pazarlik yapamazsin qnk

Ama iyilik yapar 10 tane suriyeli aileye yardim edersen belki iyilikten bi 1 ay kadar uzatabilirsin

Ama sen gurcistana mala vurmaya gidersen bu biraz daha kisalir

• öleceğin günün belli olduğunu sanıyorsan,

uzatmayı da sen becerirsin...

NoT: herkes senin gibi düşünmüyor. Kimse öleceği günün belli olduğunu iddia edemez.. Öleceği kesindir o başka mesele..
  • Hergün ilaç sattığın insanlar niçin ilaç satın alıyor,hiç düşündünmü?

Selam ve dua ile

• Kimin nerde ne zaman öleceği bellidir bir saniye uzatıp yada kısaltamazsın. Ama bu değildir ki herşey zaten belirli daha niye yaşıyoruz. Evet biraz öyle oluyor ama kimsede böyle hayat mı olur diyip öldürmüyor kendisini.

Hayatta yapacağın seçimler hayatının yönünü belirler mesela hiç derslerinde başarılı olmayan bir kişi ilerde dünyanın en zengini olacaktır.

Bunun gibi örnekler verilebilir.

Mesela A yolu ve B yolu vardır. Senin için uygun olan A’dır ama den tutup B’den gidersen belki yolun biraz uzar ama eninde sonunda A yolunda bulursun kendini.

Biraz karışık olmuş olabilir umarım anlatabilmiştirim.

Kısaca ne bir saniye fazla yaşarsın ne bir saniye kısa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elk.de

Hergün ilaç sattığın insanlar niçin ilaç satın alıyor,hiç düşündünmü?

Selam ve dua ile
    Acılarını dindirmek yan etkisi ile başka organlarına zarar vermek için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geleceği bilmek, bizim için çok belirsiz ve anlamsız bir şey. Bunu ne kadar tartışsak ne kadar üstüne düşünsek bile bir sonuca varamayız. Kısıtlı akılla ancak bir yere kadar idrak edilebiliriz bazı konularda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesela intihar ettim diyelim. Bu durumda bile ölüm zamanım belli mi oluyor? Eğer öyle ise o zaman hayatta yapacağım şeyler önceden yazılmış ve benim elimde olmayan bir durum olur. Ve her insanın cennete veya cehenneme gideceği önceden belirlenmiş olur. Günah sevap diye bir durum olmaz.

• Güzel kafa güle güle kullan hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: cmea06

Güzel kafa güle güle kullan hocam
    Eyvallah canım darısı sana.

• Ecel diye bişey yoktur bence insanın uzun yaşaması da kısa yaşaması da kendi elindedir bu hayatta kendine ne yaparsan ilerde de onu biçersin

• Meşhur bir hadiste Hz Peygamber:

”Şüphesiz sizden birinizin anne karnında yaratılması, kırk gün nutfe (kan pıhtısı) sonra o kadar bir sürede alaka (bir parça et) halini, sonra o kadar bir sürede mudga (or­ganların belirginleşir) halini alır. Sonra Melek gönderilir ve kendisine ruh üfürülür. Meleğe dört şey (kelime) emredilmiştir. O kişinin rızkını, ecelini, amelini, şaki mi said mi (iyi mi kötü mü) olacağını yazması. Kendisinden başka ilah olmayan Allah’a (c.c) yemin olsun ki biriniz, (ömrü boyunca) cennetliklerin yaptıklarını yapar hatta kendisi ile cennet arasında bir arşın [42] kadar bir mesafe kalır. Fakat kitap (takdir) onu geçer ve cehennemlikle­rin yaptığı bir işi yapar ve cehenneme girer. ve yine biriniz (ömrü boyunca) cehennemliklerin yaptıklarını yapar, hatta kendisi ile cehennem arasında bir arşın kadar bir mesafe kalır. Fakat kitap onu geçer ve cennetliklerin yaptığı bir işi yapar ve cennete girer.” [43]buyurur.

Bazı âlimler Ata diye bir şeyden bahseder ve yapılan iyiliklerin ömrü uzatacagi söylenir -sadaka ömrü uzatır - hadisine göre ama bana göre bu da yine yukarıdaki hadise kaderde yazılıdır yani aslında 120 günlük iken yazılan ömür takdiri nettir ve değişmez ..

Bununla ilgili -in time- adlı filmi kurgusu itibariyle beğenmiştim ....

• quote:

Orijinalden alıntı: gezfotek

Mesela intihar ettim diyelim. Bu durumda bile ölüm zamanım belli mi oluyor? Eğer öyle ise o zaman hayatta yapacağım şeyler önceden yazılmış ve benim elimde olmayan bir durum olur. Ve her insanın cennete veya cehenneme gideceği önceden belirlenmiş olur. Günah sevap diye bir durum olmaz.
    Cennet yada cehennem belli değildir. Verdiğim örnek düşün A B yolunu. Aynı ordaki gibi sonun ölüm olacak ama ölüme giden yolda ki seçimler senindir bu seçimlerle cennet yada cehenneme gidersin. Diyelim 50 yaşında öleceksin o 50 senelik ömründe yaşantın nasılsa ona göre gidersin cennete cehenneme. Mesela yabancı bir ülkede bir horoz kafası olmadan sanırım 2 ay gibi bir süre yaşamış internette araştırırsanız bulabilirsiniz. Yani öldürmeyen Allah öldürmüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.