Şimdi Ara

Taktiğimiz deplasmanlar için yeterli değil ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha öncede aynı şeyi söyledim , sezonun 2.yarısından itibaren uyguladığımız taktik deplasmanlar için yeterli değil ...

Bazı arkadaşlar iç sahada tempolu , coşkulu oynuyoruz neden deplasmanda ruhsuzlar diyor aslında bunun ruhla coşkuyla doğrudan alakası yok ...

Şuan kullandığımız taktikte en kritik nokta bek/kanat oynayan oyuncularda ( solda Alex ve sağda Sabri/Eboue/Veysel ) bunlar arena'da silah deplasmanda zaaftır ...

Sebebi çok basit Arena'da rakiplerimiz yeteri kadar bek/kanat oynayanları zorlayamıyor o yüzden sadece hücum yapıyorlar ve ileride rahatlıkla çoğalabiliyoruz ,( Beşiktaş zorladığı anda etkili oldu )

Dikkat edin deplasmanlarda neredeyse sağ taraftaki bek/kanat ileri çıkamıyor bile , çünkü hücum yapmanın yanında defans yükü biniyor sol taraf çıkabiliyor çünkü Sneijder oraya yakın ...

Burada kritik mevzu Mancini deplasmanlardaki kayıpları görmesine rağmen neden hale müdahalede bulunmuyor , 11'de sadece bir kaç isim değişiyor strateji diziliş taktik hepsi aynı...

• mancini de bunu görebilecek kapasite yok, haftalardır aynı şeyi diyoruz millet tutturmuş arenada da aynı oyuncular oynuyor diyor
    mancininin balonunu korkak olmasaydı bilic patlatacaktı
  • Kanat oyuncusu olmaması en büyük sorundur bence. Eskiden beğenmediğimiz Aydın-Amrabat hamleleriyle Fatih hoca maçı çevirebiliyordu. Ancak şu anda böyle bir imkan yok. 4-3-3'deki ileri üçlüden gerçek mevkisinde oynayan sadece Drogba var.

KEndi evimizde bu sorunu bir şekilde beklerle halledebiliyoruz. Ancak deplasmanda bu mümkün olmuyor.

Orijinalden alıntı: thelmessos

Kanat oyuncusu olmaması en büyük sorundur bence. Eskiden beğenmediğimiz Aydın-Amrabat hamleleriyle Fatih hoca maçı çevirebiliyordu. Ancak şu anda böyle bir imkan yok. 4-3-3'deki ileri üçlüden gerçek mevkisinde oynayan sadece Drogba var.

KEndi evimizde bu sorunu bir şekilde beklerle halledebiliyoruz. Ancak deplasmanda bu mümkün olmuyor.

Hocam işte benim dediğimde o arena'da bek/kanat oynayanlar silah , deplasmanda ise bu oyuncular zaaf oluyor çünkü haliyle arena'daki gibi hücuma katkı veremiyorlar ...

Belki Mancini böyle oynamaya mecbur kalıyor ancak alternatif bir çözüm getirmeliydi , 2. yarı bütün deplasmanlar benzer stratejiyle sahadayız ..

Müdahale etmemesi beni şaşırtıyor ,

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

Kanat oyuncusu olmaması en büyük sorundur bence. Eskiden beğenmediğimiz Aydın-Amrabat hamleleriyle Fatih hoca maçı çevirebiliyordu. Ancak şu anda böyle bir imkan yok. 4-3-3'deki ileri üçlüden gerçek mevkisinde oynayan sadece Drogba var.

Hocam işte benim dediğimde o arena'da bek/kanat oynayanlar silah , deplasmanda ise bu oyuncular zaaf oluyor çünkü haliyle arena'daki gibi hücuma katkı veremiyorlar ...

Belki Mancini böyle oynamaya mecbur kalıyor ancak alternatif bir çözüm getirmeliydi , 2. yarı bütün deplasmanlar benzer stratejiyle sahadayız ..

Müdahale etmemesi beni şaşırtıyor ,

Müdahele etmiyor çünkü bu durumdan o kadar da rahatsız değil bence hocam.Dışarıda bir puan iyidir gözüyle bakıyor olaya.

Öncelikle bu düşüncesini değiştirmesi lazım.

Ayrıca hocam yazdığın her şeye katılıyorum gayet doğru bir şekilde analiz etmişsin durumu.

• Teşekkür ederim hocam yorumun ve görüşün için , bende senin maçtan sonraki görüşlerini yorumlarda gördüm..

Farklı şeyleri söylemiyoruz zaten ,
    Daha Fazla Göster
  • Taktikle falan alakasi yok arkadas. Teknik direktorumuz Galatasaray icin yeterli degil ne yazikki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: uAslAnkara

Taktikle falan alakasi yok arkadas. Teknik direktorumuz Galatasaray icin yeterli degil ne yazikki.

Hocam bu tarz ağır yıkıcı eleştirmek yerine biraz daha yapıcı olmakta yarar var ,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Torquoise

Taktikten ziyade oyuncu sorunumuz var. Mancini'ye üst düzey oyuncular lazım istediğini yapabilmesi için. TR'de yabancı kuralıyla bu mümkün değil.

Hocam kadronun bazı mevkilerde eksikliği ve yetersizliği elbette var ,

Ancak burada eleştirdiğim nokta Mancini ligin 2. yarısının başından bu yana bütün deplasmanlarda benzer taktik ve stratejiyle sahaya çıktı ...

Benim eleştirdiğim durum bu hocam , neden müdahale etmiyor

quote:

Taktikten ziyade oyuncu sorunumuz var. Mancini'ye üst düzey oyuncular lazım istediğini yapabilmesi için. TR'de yabancı kuralıyla bu mümkün değil.

Ancak burada eleştirdiğim nokta Mancini ligin 2. yarısının başından bu yana bütün deplasmanlarda benzer taktik ve stratejiyle sahaya çıktı ...

Mesela ne gibi bir varyasyon denenebilir..?

Aynı taktik bir önceki maçta 4-5 attıysa bence eksiklik taktikten ziyade farklı yerlerde aranmalıdır...

• quote:

Orijinalden alıntı: Photographer Boy

quote:

quote:

Aynı taktik bir önceki maçta 4-5 attıysa bence eksiklik taktikten ziyade farklı yerlerde aranmalıdır...

Hocam mesela deplasmanda en çok yük binen bölge olan kanat/bek pozisyonlarını rahatlatabilir ,

Arena'da kanat/bek oynayanların zaafları çok fazla ortaya çıkmıyor , ancak deplasmanlarda bu oyuncuların bölgeleri zaaf oluyor ...

Hücuma katılamadıkları için hücumda çoğalamıyoruz ,

Benim en başta dikkatimi çeken durum bu , konuyu açarken yazdıklarımı bu doğrultuda

Taktikten ziyade farklı yerlerde aranmalıdır derken hocam neyi kastediyorsun ? senin gördüğün çıkardığın sonuç nedir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Photographer Boy

quote:

quote:

Hocam mesela deplasmanda en çok yük binen bölge olan kanat/bek pozisyonlarını rahatlatabilir ,

Arena'da kanat/bek oynayanların zaafları çok fazla ortaya çıkmıyor , ancak deplasmanlarda bu oyuncuların bölgeleri zaaf oluyor ...

Hücuma katılamadıkları için hücumda çoğalamıyoruz ,

Benim en başta dikkatimi çeken durum bu , konuyu açarken yazdıklarımı bu doğrultuda

Taktikten ziyade farklı yerlerde aranmalıdır derken hocam neyi kastediyorsun ? senin gördüğün çıkardığın sonuç nedir

Deplasmanlarda çok statik olarak oynuyoruz bir defa, bence Veysel yerine Sabri tercihi birazdan bu yüzden..

Ben bu işin primle değil kötü oynayan isimlerin kim olursa olsun yedege çekilmesi ile çözülmesi taraftarıyım.

Tabiki iki kanat ortalarında Sneijder ve komple bir forvetle oynamak çok daha iyi olurdu ama şu an mümkün değil gibi duruyor.

Sence..?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hala taktik diyenler var.

Tamam bende isterim kanatlı sisteme dönülsün fakat takımda kanatmı var yok bir Hajrovic var oda sağ kanat oynuyor solda oynayabilecek Bruma mız şuan için yok. O geldiğinde de kanatlı sisteme dönülmez ise tamam eleştirin fakat şimdilik yapılabilecek birşey yok.

Ayrıca dün kaybedilen puanın taktikle cartla curtla alakası yok. Pozisyon oldumu atacaksın bu futbolun kuralı atamazsan puanda kaybedersin maçı da kaybedebilirsin.

Burak o kafa topuna penaltı almak için sıçramayıp adam gibi vurmaya çalışsaydı gol olur böylece kilit açılırdı ve maçın seyri değişirdi. O gol kaçana kadar ve ilk yarı gayet baskılı ve iyi oynuyorduk. Gol gelmeyince böyle net pozisyonlar kaçıncada takımımızın direnci düştü ve maç berabere bitti.

Yani kısaca dün kaybedilen maçın taktikle alakası yok.

Tamamen Burak beceriksizliği ve Selçuk'un ortasahada eksik kalması bu maçın sonucunu belirledi.

Not: Hiç bir zaman Burak'a kral Selçuk'a maestro demedim dememde.

Chelsea maçında gol atsalar takımı sırtlasalarda bile görüşüm değişmez bu futbolcular Galatasaray'ın ileriye yönelik planlarının mimarları ve bir parçası olamadılar olamayacaklarda çünkü eksikleri çok,

Bu ikili yerine paraya kıyılıp daha üst düzey futbolcular transfer edilirse bu takım çağ atlar.

•  Taktiğimiz deplasmanlar için yeterli değil ...

Sene sonuna kadar böyle oynamalıyız bence deplasmanlarda.
    O değil de Emre Çolak da tam zamanında sakatlandı ha.Çok faydalanabilirdik kendisinden şu ara.

Orijinalden alıntı: [ TUĞRA ]

Hala taktik diyenler var.

Tamam bende isterim kanatlı sisteme dönülsün fakat takımda kanatmı var yok bir Hajrovic var oda sağ kanat oynuyor solda oynayabilecek Bruma mız şuan için yok. O geldiğinde de kanatlı sisteme dönülmez ise tamam eleştirin fakat şimdilik yapılabilecek birşey yok.

Ayrıca dün kaybedilen puanın taktikle cartla curtla alakası yok. Pozisyon oldumu atacaksın bu futbolun kuralı atamazsan puanda kaybedersin maçı da kaybedebilirsin.

Burak o kafa topuna penaltı almak için sıçramayıp adam gibi vurmaya çalışsaydı gol olur böylece kilit açılırdı ve maçın seyri değişirdi. O gol kaçana kadar ve ilk yarı gayet baskılı ve iyi oynuyorduk. Gol gelmeyince böyle net pozisyonlar kaçıncada takımımızın direnci düştü ve maç berabere bitti.

Tamamen Burak beceriksizliği ve Selçuk'un ortasahada eksik kalması bu maçın sonucunu belirledi.

Chelsea maçında gol atsalar takımı sırtlasalarda bile görüşüm değişmez bu futbolcular Galatasaray'ın ileriye yönelik planlarının mimarları ve bir parçası olamadılar olamayacaklarda çünkü eksikleri çok,

Bu ikili yerine paraya kıyılıp daha üst düzey futbolcular transfer edilirse bu takım çağ atlar.

Hocam görüşüne saygı duyuyorum ancak biz ilk defa benzer oyunla berabere kalmıyoruz ,

Biz ligin ikinci yarısından beri aynı taktik stratejiyle sahadayız , bir kaç isim değişiyor ancak yapı değişmiyor ...

Benim demek istediğim Mancini bu tabloyu görüp müdahale etmeyişi bana tuhaf geliyor ,

Tek maçı yorumlamıyorum 2.yarıdaki resmin geneline bakıyorum , bu taktik evinde silah deplasmanda zaaf haline dönüşüyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [ TUĞRA ]

Hala taktik diyenler var.

Hocam görüşüne saygı duyuyorum ancak biz ilk defa benzer oyunla berabere kalmıyoruz ,

Biz ligin ikinci yarısından beri aynı taktik stratejiyle sahadayız , bir kaç isim değişiyor ancak yapı değişmiyor ...

Benim demek istediğim Mancini bu tabloyu görüp müdahale etmeyişi bana tuhaf geliyor ,

Tek maçı yorumlamıyorum 2.yarıdaki resmin geneline bakıyorum , bu taktik evinde silah deplasmanda zaaf haline dönüşüyor

Anladım dostum bende senin görüş ve düşüncelerine saygı duyuyorum.

Lakin dediğim gibi hani elde olan kadro belli bir Bruma olsa veya Hakan stoper de verdiği güveni bekde verse hiç yoksa bu senelik Alex öne koyulup (ki bu çok zor çünkü hem yavaş hemde çok açık veriyor) kanatlı bir sistem düşünülebilir.

Fakat sende bilirsinki bunlarda yazdığımız kadar kolay şeyler değil.

Bu takımın deplasmanda maç kazanabilmesi için fren olan oyuncuların artık 11 başlamaması durumu çözebilir.

Örneğin selçuk yerine her ne kadar sakatlıkdan yeni dönse de Hamit veya genç umut denenebilir ki tahminimce selçukdan daha faydalı olup takımı frenlemezler. Bana kalsa selçuk yerine direk genç Umut'un oynamasını isterim ama malum bu selçuk da nasıl bir torpil var ise milli takımda da oynatılmadı yedeğe çekildi diye abdullah a bile denilmeyen kalmadı.

Burak konusuna hiç girmiyorum bile her ne kadar gol kralı olsada gol attığı maçlarda bile futbolu zevk vermiyor ve takımı ileride frenliyor.

Şimdi burakcı ve selçuk cu arkadaşlar görüşlerime katılmayabilirler fakat bu ikisi bildiğin takıma el freni oluyorlar malum böyle oluncada her maç gol gelene kadar bir stres oluşuyor.

Yani şu ikisi yerine başkalarına şans tanınsa hem takım adına hemde biz taraftarlar adına çok iyi olacak.

• NOT: Yukarıdaki mesajımda parantez içinde belirttiklerim (ki bu çok zor çünkü hem yavaş hemde çok açık veriyor) Alex için değil Hakan için yazılmıştır.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.