Şimdi Ara

Taksiciler kızgın 😡: 'İstanbul'un taksiye ulaşamamasının tek sorumlusu İmamoğlu' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
2
Favori
10.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zifiri34

eskiden taksiciler çok daha nitelikli ve düzgün insanlardan oluşuyordu. sağolsun malum zihniyet nedeniyle bu hale geldi meslek.

Cunku eskiden arac sahipleri taksiye cikiyordu. Esnaf mal sahibi kendisiydi. Ama simdi hapisten cikan adama, ipsiz sapsiz bir baktaya sap olamamis insanlara 2 milyonluk araba emanet ediliyor.

Ben belediyenin yerinde olsam tum taksileri kiralar, kendi calisanlarimi calistiririm. Hem standartim olur hem de kalitem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha işte ranti elinden gidecek diye ağliyor. Beter olun beter az bile yapiyorlar size

• Malum şahsın dünürünün kaç adet taksi plakası var? Bilenler yazsın

• Halk taksicinin korsanından daha memnun böyle absürtlük olur mu ? elbette adam olacaklar.

Rant bitti.

• doğma büyüme İstanbul'da bulunuyorum taksi sorunu yıllardır var, İmamoğlu gelmeden önce de vardı. adamlar keyfe keder, güzergah ve yolcu seçiyor. elimde valizler ,eşim ve çocuklar ile kaç defa yollarda rezil oldum. sonunda dayanamayıp araba aldım. mazeretler hep aynı, değişim saati, o tarafta trafik var, kısa mesafe. sonra çıkıp ağlıyorlar. herkes işini laikiyle yaparsa, kimse mağdur olmaz, şikayet eden de kalmaz.

• İstanbul'da taksi sayısı bence de yeterli.

Sorun şu ki bu taksilerin ya havalimanlarında ya otogarlarda ya da turistik yerlerde pineklemeleri. Homojen olarak dağılsalar sorun kalmayacak.

Taksilerin bekleme alanları için özel tarifeler park ücretleri oluşturulsa kimse yer beğenmemezlik yapamayacak.

• Bu tarz taksicileri her konuda savunup başkalarına ağır hakaretler edip duran taksi plakası sahibi üye gene aynı şekilde gelmiş. Tabi ek olarak ağır bir iktidar partisi fanatiği olunca İmamoğlu'na karşı daha fazla saldırıyor.

İnsanlar hayatları boyuncu pek çok kez taksiye biniyor, yollarda karşılaşıyor ama bunlar gelip "biz süperiz, siz trollsünüz" diyorlar. Daha çok para kazanmak uğruna bu davranışlara değer mi?

Düzenden, kurallardan, ahlaktan bu kadar korkmasalar da milletin yararına bir şeyler yapılmasına karşı çıkmasalar artık.

• Yine gelmiş yalanlarıyla bay troll.Malesef geç kaldın, bu çalışma bitti. Benim taksicilerin kusursuz olduğunu, körü körüne savunduğumu iddia etmiş.Hiçbir zaman taksici kusursuzdur demedim hatta yanlış yapan soförleri şikayette bulunumaları konusunda telkinde bulunduğum, yol gösterdiğinde olmuştur ki buna konudaki bazı arkadaşlarda şahittir.Bunu ıspat etmezsen yalancısın, müfterisin.

Hakaret konusuna gelince, bana saygısızlık yapmayana hiçbir zaman saygısızlık yapmadım.Terbiyesizlik yapana Aynı oranda cevap vermişimdir.

Taksicileri savunmam konusuna gelirsek, tabi ki ekmeğim, ekmeğimi sonuna kadar savunacağım. Birileri yanlış yapıyor diye tüm meslek gurubunu kimse suçlayamaz. Bunun üzerimden oluşturulan pr konulara sessiz kalmayacağım.

Peki ben ekmeğimi savunuyorum sen neyi savunuyorsun. Her siyasi konuda sen ve bir kaç kişi hemen başı çekip yalanlar söyleyerek yapılan her iyi şeyi eleştirmeye çalışıyorsunuz, şimdi benmi ekmeğimi savunarak muhaliflik yapmış oluyorum yoksa senmi her konuya tutarsızca saldırarak troll olıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.AYAR -- 20 Ağustos 2021; 19:36:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: B.AYAR

Bilmiyorsunuz belli, sizin örnekten anlatayım. Türkiye Cumhuriyeti devleti İstanbul'da bir yer belirliyor, basın yayın yoluyla burada yapacağı dükkanları İHALE yoluyla satacağını, buradaki dükkanlar dışında bölgeye başka dükkan yapılmayacağını, zaman geçipte dükkan ihtiyacı olursa arttırılan dükkanlar için eski dükkan sahiplerine pay vereceğini yanı hak kaybı olmayacağını, bunun içinde bu dükkanların bedellerinin çok yüksekten açılacağını yani BELEŞ verilmeyeceğini söylüyor. İnsanlarda devletine güvenip malını, mülkünü satıp buradan dükkan alıyor.

Sonra birileri geliyor, biz bu dükkanların üstüne, beleşten kat atıp bunları yandaşlarıma vereceğim diyor. Sen şimdi o dükkan sahibisin, sen ne düşünür, ne yaparsın.

Ha burada vatandaş madur oluyor diyorsan, kanunda onunda yolu, yöntemi belirlenmiş. Bu rakam sabit kalacak diye şart koşmamış.

Alıntıları Göster

Dükkana yada eve kat çıkacaksa arsa payı oranında ilk sahiplere pay verilmesi normal ayrıca arsa sahibinin olduğu yerde inşaat firması böyle tahahhüt verebilir fakat ne belediye ne de devlet bir yere bölgeye sınırlı ev-işyeri tahahhüdü veremez vermişse bile bu hukuka aykırıdır. Düşün Turkcell ilk GSM firmasıydı gelecek GSM firmalarından bedel alma hakkı olabilir mi devlet Turkcele tüm GSM hakları verebilir mi? İlk özel TV çıktı devlet sadece Star TV'ye TV kurma hakkı verebilir mi? Sonra kurulacak tüm TV kanalları star TV'ye hakkından pay almak için anlaşmak zorunda bırakılabilir mi? ... 84 milyonun hakkını belediye, devlet görevlisi dahil kimse kimseye hak devri yapamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Dükkana yada eve kat çıkacaksa arsa payı oranında ilk sahiplere pay verilmesi normal ayrıca arsa sahibinin olduğu yerde inşaat firması böyle tahahhüt verebilir fakat ne belediye ne de devlet bir yere bölgeye sınırlı ev-işyeri tahahhüdü veremez vermişse bile bu hukuka aykırıdır. Düşün Turkcell ilk GSM firmasıydı gelecek GSM firmalarından bedel alma hakkı olabilir mi devlet Turkcele tüm GSM hakları verebilir mi? İlk özel TV çıktı devlet sadece Star TV'ye TV kurma hakkı verebilir mi? Sonra kurulacak tüm TV kanalları star TV'ye hakkından pay almak için anlaşmak zorunda bırakılabilir mi? ... 84 milyonun hakkını belediye, devlet görevlisi dahil kimse kimseye hak devri yapamaz

Alıntıları Göster
    Hukuka aykırıdır derken neye dayanıyorsunuz. Açın bakanlar kurulunun 10553 sayılı kanunu okuyun, çok değil 2 3 sayfalık bir şey. Orada taksi verilmesiyle ilgili herşey yazıyor ayrıca konuyla ilgili daha önce danıştaya açılan davalar reddedildi gibi anayasa mahkemesi ticari plakaları mülkiyet hakkı kapsamında değerlendirmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.AYAR -- 20 Ağustos 2021; 20:9:29 >

• İstanbula gittiğim zaman çok zorda kalmadikça binmiyorum. Zaten turistik bolgelerde turksen taksi bulamazsin, hiç uğraşmaya gerek yok. Yurt dışından gelen misafirlere, ilk önce istanbuldaki taksilerle ilgili brifing veriyorum ki pintilikten taksiyle gitmediğimizi düşünmesinler diye. Taksiyle uğraşana kadar saatlik araç kiralamasıda yapılabilir aslında. Taksiciler hic uğraşmasin millet neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Malum şahsın dünürünün kaç adet taksi plakası var? Bilenler yazsın

En fazla plaka ondaymiş, iktidar partisi orada durdukca duzelmez

• Hepsıne demeyımde cogunlugu karaktersız bu taksıcı kesımı ıcın umarım Sayın Imamoglu daha ıyı seyler yaparda bunların gazını keser.Taksı varda halka yok onlar turıst kazıklıcam derdınde keske gızlı musterı bunlardada olsa bu tıp adamlara turıst gıbı bınıp agır cezalar yazdırsa ogun Kadıkoy Rıhtıma hava sıcak dıye taksıyle gıdelım dedık bı taksıyı durdurduk arkadas dedıkı rıhtım yonu tıkalı oraya gırılmez ben sızı yakın bıyerde bırakayım bızde sanıyoruz kı arka taraflarda bıyerde bırakcak 300 metre ya gıttık ya gıtmedık ındırdı ındı bındı 15 lıra aldı utanmadan bıde zaten o yöne gıdıyodu yıne bı dunya yol yuruttu.Böle karaktersızler kızgın tabı cezalar arttı beter olsunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: B.AYAR

Hukuka aykırıdır derken neye dayanıyorsunuz. Açın bakanlar kurulunun 10553 sayılı kanunu okuyun, çok değil 2 3 sayfalık bir şey. Orada taksi verilmesiyle ilgili herşey yazıyor ayrıca konuyla ilgili daha önce danıştaya açılan davalar reddedildi gibi anayasa mahkemesi ticari plakaları mülkiyet hakkı kapsamında değerlendirmiştir.

Alıntıları Göster

Bakanlar kurulu kanun yapamaz. Kararname olmasın o? Bu arada kararnameler kanunun üstünde olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Bakanlar kurulu kanun yapamaz. Kararname olmasın o? Bu arada kararnameler kanunun üstünde olamaz.

Alıntıları Göster
    kararnamedir evet, bu konuda başka kanun olmadığı için hala yürülüktedir farzedelim bu konuda yeni kanun çıktı, kanun geriye doğru işlemez ve kazanılmış hak geri alınamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.AYAR -- 20 Ağustos 2021; 20:51:42 >
  • B.AYAR kullanıcısına yanıt

"toplanan paraların % 90’ı Trafik Hizmetleri Geliştirme Fonu hesabına, % 10’u ise Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı hesabına dönem sonunu takip eden bir ay içerisinde aktarılır" Siz pay mı bekliyordunuz bu paradan?

• quote:

Orijinalden alıntı: kamurabi

"toplanan paraların % 90’ı Trafik Hizmetleri Geliştirme Fonu hesabına, % 10’u ise Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı hesabına dönem sonunu takip eden bir ay içerisinde aktarılır" Siz pay mı bekliyordunuz bu paradan?

86,89 ve 90 yıllarında yapılan ihalelerde plaka sahiplerine harf sırasına göre dağıtıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.AYAR -- 20 Ağustos 2021; 21:10:0 >
  • Geçen gün eminönünde yabancı yolcu bile almayan taksici gördü bu gözler. Bakıyor tipine ona göre seçiyor. Poliste arada işte denetim yapıyor. Bak denetliyoruz hesabı. Cezalar ağır olacak. Sürekli denetim olacak. 1 uyarı, 2 uyarı 3ncüye alacaksın lisansını kullanamayacak taksi. Aracıda yatıracaksın 1 ay.

Özel halk otobüslerinde muavinleri kaldırdılar. Sırf kendilerine çalışmasınlar diye. Düzen olsun diye. Bu taksileri de düzene sokmaları lazım.

İst havalimanında taksim yolcusu arayan taksici de duydu bu kulaklar. Uzun mesafe iyi yolarız.

Bunlar böyle yaparsa korsan taksiler daha çok iş yapar. Ondan sonra ağlasınlar dursunlar.

Eminönünden sultanahmete arabayı almaya taksiler beni kabul etmez diye martıyla gittim. Düşün yani öğrenilmiş çaresizlik el bile edemedim. Gittim martı aradım :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.