KONU SİLİNEBİLİR < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 23 Temmuz 2023; 19:49:48 > |
KONU SİLİNEBİLİR
-
-
Kaskonuzun bu tip durumlara karşı teminatı var mıydı? Varsa oradan istersiniz. Ödemek zorundasınız sanki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tutanak tutulmadı mı, kime verildi hata? Dikkatsiz çıktım demişsiniz zaten. Hatalıysanız, hak ne ise ödeyin geçin.
-
Kaskom yoktu hocam.
-
Tutanak tutuldu %75 ben %25 karşı taraf kusurlu bulundu.
-
Geçmiş olsun, benzer bir durum yaşadım. Bir avukatla görüşün öncelikle. Adliyeye dilekçeyle başvurup icrayı durdurmanız gerekiyor. Ondan sonra da karşı taraf muhtemelen bu 10 günlük zarar için dava açacak. Avukatla görüşmeden karar vermeyin ama bence icrayı durdurup taksiciyle uzlaşmaya çalışın. İki tarafın da işine gelecektir.
Kusurun tamamen bende olduğu bir kazaya karıştım 3-4 yıl kadar önce. Bir taksiye arkadan çarptım, o da öndeki araca çarptı. Kaskom karşı tarafın hasarıyla beraber taksinin günlük rayiç bedelini de karşılamıştır muhtemelen, taksicinin bunu talep etme hakkı var diye biliyorum.
Benim yaptığım kazada takside ciddi hasar vardı fakat en öndeki aracın ufak bir tampon hasarı vardı. En öndeki aracın sürücüsü benden aracı kullanamadığı gün kadar muadil araç kiralama bedeli talep etti icra yoluyla, itiraz dilekçesiyle durdurdum. Aracının yattığına, nerde kaç gün onarım yaptırdığına dair hiçbir bilgi yok. Haksız, dayanaksız bir istek olduğu için dava da gelmedi sonrasında. Bazı hukuk büroları kaza yapan kişileri bulup kazadan yıllar sonra bile kusurlu taraftan bu şekilde para koparmaya çalışıyor.
-
Hocam benim kusur oranım %75 yani %100 değil. Karşı taraf aşırı hızlı olduğu için %25 onlarda kusur bulundu. Yine de sonuna kadar gidip talep ettikleri geliri ıspatlamalarını isteyeceğim ıspatlayabilirlerse seve seve ödeyeceğim hakkı olan kısmı. Önce kafasına göre arayip 15 gün aracım yattı diyip 15 günlük para istediler şimdi de 10 gün yazmışlar. Muhtemelen bir yerden 10 günlük servis fişi falan kestirdiler.
-
Ruhsatta ticari yazıyorsa yattı parası talep edebilir. Daha önce ödeme yapmış mıydınız? Bir de takip ilamsız takip mi ödeme emrini bana özelden gönderebilir misin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özelden yazdım size
İlamsız takip olacak tabi ne olacak başka.
Yattı parası talep edilebilir, ticari amaçla kullanılan her taşıt için edilebilir. Bunun için illa kaza olmasına gerek yok, mekanik arızadan dolayı serviste kalan araç için ayıplı mal davası yoluyla da talep edilebilir.
Benden size tavsiye, 7 gün içinde icra takibine itiraz edip takibi durdurun. İtirazın iptali davası açarlarsa da ispat etmekle yükümlüler. Hakim zaten ticari defterlerini SMM bilirkişiye inceletir ona göre günlük kazanç kaybı çıkar ortaya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 7 Temmuz 2023; 22:39:16 >
Dava açmazlar zaten. Alacaklı vekiline itiraz talebini tebliğ ettirmeyi unutmasın yeterli. Ayrıca peşin hüküm verip tabii ki ilamsız olacak diye bir kaide yok. Pekala değer kaybı davası açılmış ve mahkeme feriilerinde yattı bedeline hükmedilmiş veya dava açılmış mahkemede sulh edilmiş ve daha sonra ödenmemiş olabilir. Bu alacak takibe konu edilmiş olabilir. Örneklerini bol miktarda gördüm. Zira işim bu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İtiraz süresi içinde noterden itiraz etmeniz gerekiyor. Yoksa borcu kabul etmiş sayılırsınız.
Uzlaşmak istiyorsanız arabulucuğa başvurun. Arabulucu vasıtası ile bir tutarda anlaşıp ödeme yaparsınız ve mahkeme yolu kapatılıp iş tamamen çözülmüş olur.
Bu haliyle dava açarlarsa en az 9300TL karşı tarafın avukat vekaleti ücreti + dava masraflarını da ödemek zorunda kalırsınız. Açmazlar diye düşünmeyin çünkü ticari kayıpları olduğu için ticari kayıp tazminini istemek hakları.
-
4500 tl yi ödeyip kurtulsaydın keşke hocam adam büyük oranda haklıymış nitekim. Şimdi sen itiraz edeceksin o dava açacak dava 2 sene sürecek sonunda kazanırsa enflasyon farkı dosya masrafı avukat ücreti bilmemne derken en az 50 binlik olacaksın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İtiraz edeceğim ıspatlasın bakalım günlük 600 kazancı
-
Bugünün parasıyla bir taksi günlük 600TL'den fazla kazanıyordur diye düşünüyorum...
K.
Hocam kaza geçen sene oldu neden bugüne göre hesaplasinlar? Geçen seneye göre hesaplanıp faiz eklenir diye düşünüyorum
-
ben ömrüm boyunca fiş kesen taksici görmedim :)
aracın resmi olarak serviste yattığını ispatlayabilirse alır o parayı ama nerde kanıtlayacak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
avukatla görüşün fiyatta anlaşabilirsiniz
-
En fazla 2 gün yatırıp 10 gün yazdirmistir ne olacak. Yolda arka tamponu olmayan, kaputu simsiyah, kapısı göçük ya da macunu çok taksi var biraz detaylı Bakınca..
-
Benzer durum bizim de başımızda arkadaşlar. Önerileriniz nedir ne yapalım.
2020 Aralık ayında kiralık araca arkadan çarptım, ufak bir çatlak oldu tamponunda .
Neyse tutanak vs tutuldu iş bitti derken geçen hafta
Uyap’ta gezinirken dosyayı gördüm.
Çarptığım araç reno clio 2010 model.
350 TLx 3 gün hizmet görememe bedeli , faiz 1000 küsür lira , avukat vs derken 3500 liralık icra talebi gözüküyor , henüz tebliğ edilmedi.
Araç 1 gün yatmış olabilir en fazla. Günlük kira 2020 yılında en fazla 100 liradır. Ki yerel bir firmaydı Avis vs değildi.
Bu 3500 lirayı ödemek zorunda mıyız? Bizim aracın kaskosu da vardı zaten
İtiraz etsem ne olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foramencanalis -- 9 Temmuz 2023; 9:17:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Geçmiş olsun, benzer bir durum yaşadım. Bir avukatla görüşün öncelikle. Adliyeye dilekçeyle başvurup icrayı durdurmanız gerekiyor. Ondan sonra da karşı taraf muhtemelen bu 10 günlük zarar için dava açacak. Avukatla görüşmeden karar vermeyin ama bence icrayı durdurup taksiciyle uzlaşmaya çalışın. İki tarafın da işine gelecektir. Kusurun tamamen bende olduğu bir kazaya karıştım 3-4 yıl kadar önce. Bir taksiye arkadan çarptım, o da öndeki araca çarptı. Kaskom karşı tarafın hasarıyla beraber taksinin günlük rayiç bedelini de karşılamıştır muhtemelen, taksicinin bunu talep etme hakkı var diye biliyorum. Benim yaptığım kazada takside ciddi hasar vardı fakat en öndeki aracın ufak bir tampon hasarı vardı. En öndeki aracın sürücüsü benden aracı kullanamadığı gün kadar muadil araç kiralama bedeli talep etti icra yoluyla, itiraz dilekçesiyle durdurdum. Aracının yattığına, nerde kaç gün onarım yaptırdığına dair hiçbir bilgi yok. Haksız, dayanaksız bir istek olduğu için dava da gelmedi sonrasında. Bazı hukuk büroları kaza yapan kişileri bulup kazadan yıllar sonra bile kusurlu taraftan bu şekilde para koparmaya çalışıyor. |
Benzer içerikler
- opel corsa 1.4 swing yorumları
- yanlış buji takılırsa ne olur
- araba alt takım masrafı
- sıralı sistem lpg ışıkları yanmıyor
- otomatik vites araba geri vitese geçiyor ama gitmiyor
- dacia duster 2022 fiyat listesi
- 2022 fiat egea
- adac testi geçen oto koltukları
- fiat ulysse 2024 fiyat
- yeni cla
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X