Şimdi Ara

Taksi çarptı ayağım kırık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese hayırlı akşamlar..bugün öğle 11 gibi yoldan karşıya geçmek için tam adımımı attığımda taksici sağ taraftan çarptı bana..yere düştüm adam arabanın camından kafayı çıkartmış sağına soluna bakmayı bilmiyon mu lan diye çemkirdi üstelik..
    bende bunu duyunca ana avrat küfrettim bu da bastı gitti..plakayı aldım karakolda şikayetimi verdim..yarın da ortopediden rapor alıp karakola teslim edecem..acilden adli rapor alıp teslim ettim ama bi rapor daha lazımmış..bileğin ve kaval kemiğim kırılmış..ben bu şerefsizin ceza almasını istiyorum..sorum şu ki karakola verdiğim şikayet dilekçesinden başka yapmam gereken bişey var mı? Bu vatandaşın ceza alması için ne yapmam gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz çarpıp kaçtı şeklinde fakat önce polisteki sonucu bekleyin. Geçmiş olsun
  • Geçtiğiniz yer yaya geçidi miydi?

• RevivaL kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim..yazmayı unutmuşum akşam 5 gibi karakoldan aradılar adamın uzlaşmak istediğini söylediler ancak kabul etmedim..adam araçtan inme zahmetinde bile bulunmadı

• Yaya geçidi değildi..ana yolla tali yolun kesiştiği yerde oldu..kaldırımdan yola adımımı atar atmaz geldi vurdu

• öncelikle geçmiş olsun dikkatsizmiydiniz o sırada nasıl oldu olay. öncelikle kazanın nasıl olduğunu anlatmak yerine bugün öğle 11 de oldu olay diye zaman belirtmenizi anlamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam gecmis olsun, sanirim savciliga suc duyurusunda bulunmak gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaralanmali trafik kazasi kapsaminda yayaya carpip kacma sucundan taksiciyi alirlar.Savcilikta suc duyursundan sonra.Kaldi ki uzlasmaya gitmek istemesiyle bile kabullenmis sayilir. Etrafta mobese kamerasi var mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 24 Temmuz 2016; 23:15:07 >
  • Araç sağdan nasıl çarptı anlamdım? Her türlü soldan çarpması gerekmiyor mu? Raporların bi ss'i varsa görmek isterim. Nicke bakınca eskiden açtığın konular geldi aklıma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • plakayı açıkça yazabilirsin -
  • İnsan bi hastaneye götürür tedavisini üstlenir ne hale gelmiş insanlar ya çok geçmiş olsun. Ben zamanında araç köpeğe çarptı diye minibüsten inip taksiyle köpeği veterinere yetiştirmiştim utanıyorum bu tip insanlardan

• Bu kez öyle bişey değil...araç sol taraftaki yola dönerken yavaşlamadan girdi..bilek ve kaval kemiği kırık şu anda..

• Mobese yoktu ama bazı dükkanların güvenlik kamerası var..bana çarptığı tarafı gördüğünden de eminim ancak aklıma gelmedi hengame içinde..polisler trafiklik bişey yok diyerek işlem yapmadılar o konu hakkında..ifade verdim..avukata gideceğim ama acele mi davranıyorum bilemedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pipisipispis -- 24 Temmuz 2016; 23:52:18 >
  • kesinlikle uzlaşma maddi ve manevi tazminat davasıda aç. savcılığa suç duyurusunda bulun (büyük ihtimalle uzlaşmadığın için savcılığa polisler suç duyurusunda bulunacak sizide savcılık ifadeye çağıracak) ama nasıl bulunacağın çok önemli.

kullanacağın ifadeler şunlar;

yolda yürüyordum birisi gelip araç ile bana çarptı. canıma kast etti. beni öldürmeye teşebbüste bulundu. hakaretler yağdırdı. sonrada kaçtı. herşey bu kadar basit. kasten adam yaralamaktan veya öldürmeye teşebbüsten yargılanmaya başlar.

şunu sakın unutma. acırsan acınacak duruma düşersin. biz bu taksicilerden bıktık artık gınaha geldi. zaten ülkecek bu aralar taksicilere gıcığız. havalimanı patlamasından sonraki taksici çakallığını unutmadık. sizde birşeyleri unutturmayın, yoldan geçmeye çalışan yayaya bundan sonra ömür boyu yol verir. 7 sülalesine de anlatır.

1. derece bir yakınım ağır ceza hakimi ve mahkeme başkanı. takıldığınız veya sormak istediğiniz birşey olursa özelden pm atın yeterli.

• Tarabya'da babam kaldırımda dururken arkası dönük birinden yol tarifi alıyormuş. Bakın belirtiyorum, kaldırımda duruyormuş. Hemde kaldırımın köşesinde falan da değil.

Arkasından geri geri gelen taksi topuğumu ezmiş tamponuyla. Geldiğimi görmüyor musun demiş babama. Bakın yine belirtiyorum, babam kaldırımdaymış.

Babam mevzudan korkan biri değil, diklenmiş şerefsize tabii ki. Dalga geçer gibi "Hastaneye götüreyim mi?" demiş.

Allah'tan araya başka taksici girmişte, deli bu abi ne dediğini bilmez falan demiş taksiciye de küfür etmiş yollamış tatsızlık çıkmamış.

Yolda kurallara uyarım. Ve biliyorum iyi taksiciler de çok fazla. Fakat hiçbir taksiye yol vermem, sıkıştırma durumum olursa da sıkıştırırım. Bunlar bundan anlıyor çünkü.

2 sellektör 1 korna çalıyorlar, bakıyorlar karşısında hala sıkıştıran adam var hemen kuyruklarını kıstırıp kesiyorlar sellektörü kornayı.

Her minibüse, otobüse yol veririm ama hiçbir taksiye yol vermem.

Minibüs otobüs şoförlerine hayranlığımdan değil, onların da geri kalır yanı yok.

Yol vermemin sebebi ben arabamda tek başıma klimalı konforlu seyahat ediyorum fakat minibüste otobüste insanlar sıkış tıkış ter kokularıyla seyahat ediyorlar. Ne kadar çabuk inseler o minibüsten otobüsten o kadar iyi. Bende minibüs kullanırken, minibüse yol veren araçlara teşekkür ediyorum içimden.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

kesinlikle uzlaşma maddi ve manevi tazminat davasıda aç. savcılığa suç duyurusunda bulun (büyük ihtimalle uzlaşmadığın için savcılığa polisler suç duyurusunda bulunacak sizide savcılık ifadeye çağıracak) ama nasıl bulunacağın çok önemli.

kullanacağın ifadeler şunlar;

yolda yürüyordum birisi gelip araç ile bana çarptı. canıma kast etti. beni öldürmeye teşebbüste bulundu. hakaretler yağdırdı. sonrada kaçtı. herşey bu kadar basit. kasten adam yaralamaktan veya öldürmeye teşebbüsten yargılanmaya başlar.

şunu sakın unutma. acırsan acınacak duruma düşersin. biz bu taksicilerden bıktık artık gınaha geldi. zaten ülkecek bu aralar taksicilere gıcığız. havalimanı patlamasından sonraki taksici çakallığını unutmadık. sizde birşeyleri unutturmayın, yoldan geçmeye çalışan yayaya bundan sonra ömür boyu yol verir. 7 sülalesine de anlatır.

1. derece bir yakınım ağır ceza hakimi ve mahkeme başkanı. takıldığınız veya sormak istediğiniz birşey olursa özelden pm atın yeterli.

Yok artik boyle ifade mi verilir ? Hakliyken haksiz duruma dusureceksiniz adami.

• IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Bana çarpanda böyle bi vatandaştı arabadan inip hemşerim kusura bakma şöyle böyle dese yine ben bu kadar uzatmazdım bu konuyu..adam bana çarptı saydırdı gitti sonra

• Hastayım şu olay yerinde artistlik yapıp polisi görünce süt dökmüş kedi gibi ayak yapanlara...

• quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Bana çarpanda böyle bi vatandaştı arabadan inip hemşerim kusura bakma şöyle böyle dese yine ben bu kadar uzatmazdım bu konuyu..adam bana çarptı saydırdı gitti sonra

Taksicilerde inanılmaz bir ego var.

Daha bir kaç hafta önce 1,5 arabanın zar zor sığabileceği bir yerde arkamdan taksi yol istedi. Sola sıkışa sıkışa yol verdim yandaki taşa teker çarptı. Onun arkasında bi taksi daha varmış. Ona yol vermek istemedim tabii ki lastiğimi çürütecek halim yok. Sellektör çaktı ard arda, sert fren yaptım bir anlık sonra korna çaldı. O sırada yol bi 25 30 metre civarında 2 şerit oldu. Sola sinyal verdi, önünü kesecem diyor yani cahil herif. Sağımdan daldı köklendi gaza, bende köklendim. Geçemedi, iddialaşmadı allahtan da çünkü park halinde kamyon vardı ona girecekti.

Arkama düştü bu sefer elini çekmeden kornaya abandı. Arayı biraz açtım freni kökleyip aşağı indim direkt. Hakaretlerle yürüdüm taksiye doğru tabii. Hakaret dediğim de şerefsiz falan dedim. Sana nasıl yol vereyim, sen beni tehdit mi ediyorsun sola sinyal vererek dedim. Abi acelem vardı kusura bakma ayaklarına yattı hemen.

Şimdi diyorlar ya "Efendi olun, en etkili silah efendiliktir..." diye. Ben %100 kesin olarak aynı hikayeyi efendi (!) olarak yaşasaydım nolacaktı:

1) Yol veremeyeceğim için arkada kuduracaktı, yol 2 şeride girince önümü kesip üstüme yürüyecekti.
    2) Üstüme yürüdüğümde derdimi anlatmaya kalksam dinlemeden küfür etmeye başlayacaktı.
    3) Anlamayacağını anladığım zaman efendilik(!) olsun diye camı kapatıp dursaydım arabamı tekmeleyecekti cama yumruk atacaktı.

Bakın bu 1001 gözlemden süzülmüş bir sonuçtur. Kimse bana böyle olmazdı demesin. Ben neredeyse her gün İstanbul trafiğindeyim.

Kötüye kötü olmadığın sürece ezilirsin çünkü karşında cahil laf anlamaz insan var. Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Tabii ki yanınızda aileniz falan varsa olabildiğince karışmamaya çalışın psikolojileri etkilenmesin diye. Ama tekseniz hiç korkmayın.

Hakkınızı kimseye yedirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 25 Temmuz 2016; 0:33:27 >

• taksirle yaralamadan çok az bir ceza alır. hatta taksirli işlenen suçlar TCK'nın 53. maddesinde belirtilen kamu haklarından yoksun bırakılma kapsamına bile girmez. asliye hukuk mahkemesinde 5000 TL civarında bir maddi tazminat davası açın. bir avukata danışın. vekalet ücretini ve mahkeme masraflarını da karşı tarafa yükleyin. bu şekilde karşı tarafın 10000 tl gibi bir zararı olacaktır. hastane faturalarını saklayın. bu arada adli vaka olduğundan ifade fotokopinizi verirseniz hastane ücret de almaz diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.