Şimdi Ara

Takinti Hastaligi Olanlar Varmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
10.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler takinti hastaligi olanlariniz varsa bunlardan nasil kurtuldunuz paylaşirsaniz sevinirim..saygilar..

Örnegin kafama bir düşünce yerleşiyor ve onu cozmeden rahat edemiyorum.?bundan nasil kurtulurum? Düşüncenin saçma ve anlamsiz olmasina ragmen mutlaka onu cozmem gerekiyor yoksa rahat edmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 11 Haziran 2011; 15:04:24 >

• up
  • Bende de var(dı). Sebebi büyük ölçüde mükemmeliyetçilik.

Ama çözümü var tabi. İlaç + terapi + aşağıdaki kitap + sabır . Bunlar iyi gelebilir.

• bilmiyorum beyler geçen gun suanki degil ama ornek olarak vereyim bunu diyelimki bunu yapamazsam bir işi ornegin,soylesin diyorum kendime ? aynen mukemmel olmasi gerekiyor bazen bazende cok saçma bir soru beliriyor aklimda ve bunu cozmeden rahat edemiyorum...

benim olayim işik veya tik olayi degil beyler... dewam olarak kendime sorular bulabiliyorum...bunlari sorgulayip cozmden rahat hissedemiyorum kendimi =(

mesela diyelimki tekvando yapardim zamaninda ve havada 3lü bulguyu ile pek ilgilenmezdim simdi kendime diyorumki sen bu hareketi nasil yapamazsin? inanmazsiniz hocalik yapardim taktigim konuya bak? tabiki bir kaç aylik çalişma sonucu bunu yapabilecegim mesela ama ben nasil yapamam diyorum kendime? ve kafami kemiriyor =( bunu geçincede baska bir soru bulacagim muhtemelen bunlarin bir cozumu yokmu beyler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 11 Haziran 2011; 15:31:48 >

• Bende de var mesela musluğu dibine kadar sıkıyorum arkamı dönüp biraz gidiyorum sonra biraz daha sık diye içim içimi yiyo gidip dokunmadan rahat edemiyorum bunun gibi yüzlerce şey var
  • boyle bir yazi buldum ama etki edecegini sanmam belki olanlarin işine yarar diye koymak istiyorum... ayrica bu durumla baş edenler yol gosterirseler sevinirim...

Obsesyondan/takıntıdan kurtulmak zordur. Ama hiç bir şey yapmadan da durulamaz çünkü takıntılar kaygı verirler. Aşağıdaki yöntemler kişiye yardımcı olabilir. Ama sorunla baş edilemiyorsa mutlaka bir uzmanla görüşülmelidir.

Takıntılardan kurtulmak için şu yöntemler kullanılabilir:

Kişi kendisine şu telkinlerde bulunabilir:

Bu düşünce şu anda bana yardımcı olamaz.
    Şimdi bu düşünceyle ilgilenmenin zamanı değil, bunu daha sonra düşünürüm.
    Bu düşünce anlamsız ve mantıksız. Bunun üzerinde durmayacağım.
    Mantıksız bir düşünceyle tartışmayacağım.
    Bu acele etmemi gerektiren bir durum değil, sakinleşip gerçekten ihtiyacım olan nedir onu bulayım.
    Bu acil ve önemliymiş gibi geliyor ama aslında değil.
    İyi birisi olmak için mükemmel olmama gerek yok.
    Bu sorunun cevabını bulmam gerekmiyor. En iyisi bu soruyu tamamen bırakmak.
    Bazen hata yapabilirim.
    Önceki tecrübelerimden biliyorum ki, bu düşünce mantıksız ve akıldışı.
    Özgür ve rahat olmak için risk alabilmeliyim. Bu riske girmeyi istiyorum.
    Bu düşünceye sahip olmam garip değil ve benim için hiçbir manası yok. Ona dikkatimi toplamam gerekmiyor.
    Şimdi hareket etmeye hazırım.
    Yanlış yapmayı kabullenebilirim.
    Böyle acı çekmeyi hak etmiyorum. Rahat ve huzurlu olmak benimde hakkım.
    Bu benim sorumluluğumda değil.
    Yapabileceğimin en iyisini yaptım ve yapıyorum.
    Bu şüpheden kurtulmaya çalışmak güzel. Bunun için çaba harcamaya devam edeceğim.

OBSESYONU ERTELEME

Obsesyonla ilgilenmeye karar verin. Gelecekte bu obsesyona dönerek uğraşmak için zaman belirleyin.
    Kararlaştırdığımız zaman geldiğinde ya obsesyona başlayan veya daha sonraki bir zamana erteleyin. Mümkünse ertelemeyi tercih edin.

OBSESYONU OLUŞTURMA ŞEKLİNİZİ DEĞİŞTİRMEK

Bir adım geri atın ve obsesyonunuza başladığınızı fark edin.
    Obsesyonunuza verdiğiniz duygusal cevaba bakın; kaygı mı, korkma mı, utanma mı?
    Bir anlık obsesyona sahip olmanın çok önemli olmadığını hatırlayın.
    Obsesyonununun içeriğinin mantıksız olduğunu kabul edin; değerlendirme yapmayın.
    Obsesyona verdiğiniz duygusal cevabı bazı aktivitelere değiştirin.(obsesyonunuzu yazmak, obsesyonu şarkı gibi söylemek,...)

ŞÜPHELERİNİZİN VE GERGİNLİĞİNİZİN GİTMESİNE İZİN VERİN.

Tekrar eden düşünceyi durdurmaya karar verin.
    Bu kararınız konusunda kendinizi cesaretlendirin.
    Basit, kaygı giderci gevşeme teknikleri deneyin.
    Dikkatinizi başka bir aktiviteye yönlendirin.

NEFESLE RAHATLAMA EGZERSİZİ

Burnunuzdan uzun ve yavaş bir nefes alın, önce karnınızı sonra göğsünüzü nefesle doldurun. Nefesinizi tutarak 3’e kadar sayın.
    Yüzünüzdeki, çenenizdeki, omuzlarınızdaki ev midenizdeki kasları gevşeterek havayı ağzınızdan yavaşça çıkarın.

SAYARAK RAHATLAMA

1- “RAHATLA” kelimesini söyleyerek nefesini yavaşça ver. Derin, uzun bir nefes aldıktan sonra.

2- Gözlerini kapatarak vücudunun rahatladığını, gevşediğini düşün.

3- 10 tane rahat ve yavaş nefes alıp ver. Her nefes verişinde 10’dan aşağıya say. Rahata nefes alırken alırken vücudundaki gerginlikleri hissetmeye çalış ve bunların gevşediğini düşün.

4- 1’e ulaştığında gözlerini aç.

NOT: Alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 11 Haziran 2011; 15:37:21 >

• Senelerdir Takintı + Panik Atak + Depresyon üçünü birden çekiyorum. En büyük takıntım kafaya takmaktır. Biriyle tartışayım, bana bir söz söylesin. O söylediği sözü bütün gün istemeden de olsa kafaya takar "niye böyle dedi" diye sorgularım. Keyfim kaçar. Allah herkese şifa versin. Zor hastalık çok zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir kiza nasil sarilinir?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen beni anlatmışsınız bende inanılmaz derecede takıntılı bir insanım aslında OBSESİF KOMPÜLSİF hastasıyım ama yapacak bişey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Aynen beni anlatmışsınız bende inanılmaz derecede takıntılı bir insanım aslında OBSESİF KOMPÜLSİF hastasıyım ama yapacak bişey yok.

Obsesif Kompulsif zaten takıntı hastalığıdır.
  • bende bir ben vardim saniyordum meger forumda doluymuş yahu

beyler bir de dua buldum, belki sifa olur hepimize paylaşmak istiyorum

Takinti Hastaligi Olanlar Varmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 11 Haziran 2011; 16:00:50 >
  • psikiyatriyle görüşün ilaçlar işe yarıyor.Çok rahat edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Usain Bolt

psikiyatriyle görüşün ilaçlar işe yarıyor.Çok rahat edersiniz.

kendimi daha kotu hissedebilirm...

ben kendi kendimi tedavi edebilmeyi umuyorum...piskiyatirlardan bile zeki olduguma emin olabilirsin...bu düşünme olaylarindan once sorun cozme vs gibi bircok kişinin piskolojik sorunlarinida cozmusumdur..ama bu düşünceler geldigi anda beynim oaraya akiyor ve zamanimi boşa harciyor....kisacasi piskiyatri ile asla işim olacagini düşünmüyorum...onlarda insan sonucta kendi sorunumu cozmek için kendim yeterim diye düşünüyorum fakat oneriniz için tşkler..

bu sorunu aşan arkadaslarimi düşünce sorunlari olanlar özellikle..bunlar nasil atlattilar onu merak ediyorum aslinda...soruyu geçmek sorundegil fakat tekrar aklima yeni bir soru düşebiliyor bunu engellemek istiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 11 Haziran 2011; 15:58:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Key

quote:

ben kendi kendimi tedavi edebilmeyi umuyorum...piskiyatirlardan bile zeki olduguma emin olabilirsin...bu düşünme olaylarindan once sorun cozme vs gibi bircok kişinin piskolojik sorunlarinida cozmusumdur..ama bu düşünceler geldigi anda beynim oaraya akiyor ve zamanimi boşa harciyor....kisacasi piskiyatri ile asla işim olacagini düşünmüyorum...onlarda insan sonucta kendi sorunumu cozmek için kendim yeterim diye düşünüyorum fakat oneriniz için tşkler..

Amaç psikiatri ile sohbet değil zaten. Amaç sana ilaç vermesi. İlaç kullanmadan ve terapi görmeden bu durumu atlatman imkansız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 10 Haziran 2011; 15:59:08 >

• quote:

quote:

zamanında benim yaptıgım hata işte kendimi üstün görerek tedaviye gitmemiştim aynı şeyleri düşünüyordum.Fakat uykusuz geçen günler baş agrıları derken aşırı derecede zarar görmeye başladıktan sonra tedavi oldum.Gayet de iyiyim.Karşındakini doktor olarak göreceksin eger oda insan bende insanım beni benden daha iyi bilemez dersen çok çekersin ve ilerler.

• quote:

quote:

quote:

zamanında benim yaptıgım hata işte kendimi üstün görerek tedaviye gitmemiştim aynı şeyleri düşünüyordum.Fakat uykusuz geçen günler baş agrıları derken aşırı derecede zarar görmeye başladıktan sonra tedavi oldum.Gayet de iyiyim.Karşındakini doktor olarak göreceksin eger oda insan bende insanım beni benden daha iyi bilemez dersen çok çekersin ve ilerler.

sorma bazen düşünceyi çözmek için geceleri uyumuyor evin içinde dort donup, onun cozumunu bulmakla ugraşiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 11 Haziran 2011; 16:03:36 >

• Evet bende de var takmadan duramıyorum.
  • bende senelerdir anksiyeye bozukluğu var, içmediğim ilaç kalmadı şu zamana kadar geçen aylarda durduk yere tansiyonum mu çıktı acaba diyip sürekli kolumda tansiyon aletiyle ölçmeye başladım emin olmak için eczaneye gidip birde orda ölçtürüyordum bu bende takıntı yapmaya başladı, doktora gittim tekrar cipralex verdi o da baş dönmesi uyku hali ve sersemlik yaptı cipram'a geç dedi 3 gün sonra bakalım pazartesi başlıycam inş.
    Allah(c.c) herkese şifa versin !
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

bende senelerdir anksiyeye bozukluğu var, içmediğim ilaç kalmadı şu zamana kadar geçen aylarda durduk yere tansiyonum mu çıktı acaba diyip sürekli kolumda tansiyon aletiyle ölçmeye başladım emin olmak için eczaneye gidip birde orda ölçtürüyordum bu bende takıntı yapmaya başladı, doktora gittim tekrar cipralex verdi o da baş dönmesi uyku hali ve sersemlik yaptı cipram'a geç dedi 3 gün sonra bakalım pazartesi başlıycam inş.
    Allah(c.c) herkese şifa versin !

solian kullanıyorum.

ankisiyete & Takıntılar & Depresyon kalmadı.Ama kullandıgım sürece.kullanmadıgımda kötü oluyorum.

sadece kilo aldırıyor yan etki olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usain Bolt -- 10 Haziran 2011; 16:41:31 >
  • var kardeş, geçmişe takıntılıyım.
  • beyler yenen oldumu peki tamamyle hayir degilmi? yani ilaçlari birakinca tekrar ediyor sanirim..._
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.