Şimdi Ara

tahta ile ayna yapıştırmak için güçlü esnek yapıştırıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
30.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar avize yapmaya karar verdim ama yapıştırıcı bulamadım. 4mm kontraplağı aynanın arkasına yapıştırmak istiyorum fakat ne tür yapıştırıcı seçmeliyim, aynanın arkasındaki yansıtıcı gümüş kısma zarar vermemesi için?

benim aklıma ilk sıcak silikon geldi ama sıcak silikon ısınınca kendini hemen salıyor. esnek kaliteli bir yapıştırıcı biliyor musunuz?

• bence slikon iyidir. slikon tabancası kaç derece ısıtıyo onu öyle kolay kolay erimez o tabi önünde soba filan olucaksa ayrı.
  • Arkadaşım biz cam ayna işleri ile uğraşıyoruz.
    Senin sorununu cam silikonu çözer.Şeffaf cam silikonu ile yapıştırırsan sorun olmaz.Fiyatı 3-5tl arası.Markaya göre değişiyor.Silikon hemen kurumaz.Hava şartına göre değişir.Sıcak hava şartında daha çabuk kurur.Kuruduktan sonra kolay kolay bırakmaz.
  • Senin işini arkadaşlarında dediği gibi en iyi silikon görür
  • peki camcı aynayı 5mm delikler açabilir mi? Led koymak için.
  • Slm.
    Camı delmen için elmas uçlu matkap ucu alman lazım ki bu uçlar ucuz birşey değil.Ayrıca matkap ucu ile bitmiyor.Su takviyesi ve tam simetrik 90derece tutuman lazım matkabı.Senin işini camcılar çözer.Kendim delerim diyorsan,3-5 delik için matkap ucuna para vermene değmez.Tavsiyem herhangi bir camcıya gidip istediğin çaplardan açtırman.Zaten çok pahalı birşey değil.Biz 20krşr tan deliyoruz.(1 adet).Zaten bir iki delik için gelen perakende işlerden para bile almıyoruz.
    Bahsettiğin konuya gelince o daha önce öyle bir çalışma yapmıştım ve çk güzel olmuştu.Odamdaki masanın üzerine led armatür yapmıştım ve ledleri montelemem için altına ayna kullandım.Oldukçada güzel durdu.Bir sorunun olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
    Kolay gelsin..

• çok teşekkür ediyorum.
    şu seffaf cam silikonlarından silikonlardan daha önce hiç kullanmadım. Sanırım onun tabancasıda oluyor. Daha pratik seffaf cam silikonu var mıdır?
    Ya da konraplakla birlikte gitsem camcı yapıştırır mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok arkadaşım kendin yapabilirsin.Silikonu aldıktan sonra ucunu kes, yanında verilen ucu silikonun ucuna tak.Ucu takacak yer belli diş açılmış ksıım var.Daha sonra arka kısımdan bir sopa vevea benzer birşey ile itersen ucundan silikon çıkar ve sürebilirisn.Ama istersen birtanede tabanca al.Pahalı birşey değil.Silikonla işin bitince ucunda biraz bırak ki sadece uç kısım donsun.Aksi halde komple içi donabilir.İşin bitince bir kenara koyarsın başka bir yere lazım olur.(Akvaryum,mutfak mermer aralarına vs.).Tabanca şart değil.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liverpool_ -- 14 Mayıs 2010; 20:29:05 >
  • ayna silikonu diye alırsanız daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertdo2

arkadaşlar avize yapmaya karar verdim ama yapıştırıcı bulamadım. 4mm kontraplağı aynanın arkasına yapıştırmak istiyorum fakat ne tür yapıştırıcı seçmeliyim, aynanın arkasındaki yansıtıcı gümüş kısma zarar vermemesi için?

benim aklıma ilk sıcak silikon geldi ama sıcak silikon ısınınca kendini hemen salıyor. esnek kaliteli bir yapıştırıcı biliyor musunuz?

sıcak silikon veya bali bu işi görebilir
  • yok yok siz uhu kullanın
  • Sıcak silikon ve bally camı tutmaz bir süre sonra bırakır.En iyisi silikon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liverpool_

Sıcak silikon ve bally camı tutmaz bir süre sonra bırakır.En iyisi silikon.

denedinmi
  • Evet denedim.Ben kendim cam işiyle uğraşıyorum.Sıcak silikon soğuduğu zaman yapışkan özelliğini yitirir.Aynanın yüzeyi kaygan olduğu içinde tutmaz.Silikon soğuduktan sonra elinle kolayca kaldırabilirsin.Sıcak silikonun kullanım alanları farklı.
    Ama diğer şeffaf silikon öyle değil.Sökmesi yapıştırdıktan sonra biraz zor .Mobilya aynaları ve camları şeffaf silikon ile yapıştırılıyor.Sıcak silikon sürersen 2 sn bile dayanmaz ayna ineş aşağıya.
    Bir tavsiyem daha var yapıştırıcı ile uğraşmam dersen çift taraflı bant kullanabilirsin.Kaliteli olanlarından 1 metre kadar al.Yapıştır hiçbirşey olmaz.
    Bir not daha şeffaf silikon kullanacaksan kesinlikle ustüne değirmemeye çalış birdaha çıkaramazsın.Bu yüzden baya bi giysim mahvoldu.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liverpool_ -- 16 Mayıs 2010; 14:38:39 >
  • Evet bende cam silikonuna karar verdim avizeyi önümüzdeki hafta yapmayı düşünüyorum.
    Eğer çekebirlirsem fotoğrafta koyabilirim
  • Sıcak silikonun Tabancası var. Elektrikli. Ayna ve bnzerini camcılar deliyor para bile almaz dua et yeter der :) Silikon kullanabilirsin. Oda olmazsa Mobilyacıların kullandığı çok sıkı tutan yapıştırıcılar var. Mobilyacıya giderek marka vb öğrenebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liverpool_

Evet denedim.Ben kendim cam işiyle uğraşıyorum.Sıcak silikon soğuduğu zaman yapışkan özelliğini yitirir.Aynanın yüzeyi kaygan olduğu içinde tutmaz.Silikon soğuduktan sonra elinle kolayca kaldırabilirsin.Sıcak silikonun kullanım alanları farklı.
    Ama diğer şeffaf silikon öyle değil.Sökmesi yapıştırdıktan sonra biraz zor .Mobilya aynaları ve camları şeffaf silikon ile yapıştırılıyor.Sıcak silikon sürersen 2 sn bile dayanmaz ayna ineş aşağıya.
    Bir tavsiyem daha var yapıştırıcı ile uğraşmam dersen çift taraflı bant kullanabilirsin.Kaliteli olanlarından 1 metre kadar al.Yapıştır hiçbirşey olmaz.
    Bir not daha şeffaf silikon kullanacaksan kesinlikle ustüne değirmemeye çalış birdaha çıkaramazsın.Bu yüzden baya bi giysim mahvoldu.
    Kolay gelsin.

bir cam işi yapan dostumda gördüm çerçeve kenarlarena sıcak silikon basarak hemen aynayı yerleştiriyordu ,soğursa tutmaz demşti o bakımdan sormuştum denedinmi diye,neyse sanada kolay gelsin.

• J 4 P 0 N
  • Arkadaşlar ben de odamdaki gardrobun kapağına 38x110cm ölçülerinde ayna kestirmek istiyorum. Bunu ne ile yapıştırmalıyım? (yüzey cilalı tahta, lake veya mdf değil.)
  • Normal şeffaf silikon yetiyor. Daha da yetmez güçlü olsun derseniz MDF yapıştırıcı oluyor iki bileşenli biraz katıdır hemen akmaz. Zaten ikiside siyano akrilat Japon yapıştıcı yani :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.