Şimdi Ara

tabanca havyalar kaç volt ile çalışır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilindiği üzere tabanca havyaların içinde güçlü bir trafo var ve şebekeden aldığı 220 voltu kaç volta düşütüyor??? tabanca havyanın ucundaki ısınan parça kaç volt ile çalışıyor?

• 10-12 volt civarındadır. ama havyanın içindeki trafo akımı arttırmak için kullanılır. daha yüksek akım daha çok ısı üretir. bu yüzden havya trafosunun sekonder iletkeni az sarımlı ve kalın kesitlidir.
  • peki senkoder çıkışıda 12 volt mu?
  • zaten verdiğim değerler sekoder içindir. zaten havya ucuda direkt olarak sekonder uçlarıyla bağlatıdadır. sekonder akımı havya ucundan geçerek rezistans gibi ısıtır.
  • ben şunu sormuştum; A ile B arasındaki altarnatif akım kaç volt olur?
    Rezistans takılı değilken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doorbay -- 14 Mart 2010; 21:43:20 >
  • havya ucu sadece iletkendir. oraya 1,5'luk bakır tel koysanda iş görür. üzerinden geçen akım tahminen 5-6 amperlik bir değerde olabilir.
  • Ustam anlatamadım galiba . Havya ucu takılı olmadan A ile B avometre ile ölçüldüğünde kaç volt çıkar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanlış okumuşum, yapılmamış bir ölçümün sonucunu söyleyemem. ilk başta söylediğim tahmini rakamları verebilirim.
  • 0.5 - 1 Volt civarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Havyanın ucunda hiç birşey bağlı değilken okunan AC voltaj 2 volttur ancak akım olarak 6 amperdir
    1.5 mm bakır tel bağlandığında uc kısımda 230 dereceye kadar ısı oluşturur

Kenan bey, bu hesaba göre 2 volt X 6 amper = 12 WATT çıkıyor.

6 AMPER akımla, 1.5 mm bakır telin ısınacağına, inanıyormusunuz?

Tabanca havyalar 90-100 WATT civarıdır ve ısıtma akımının 50 amper filan olması lazım.

6 Amperle ancak, 0.1 mm teli kızdırabilirsiniz veya sigorta niyetine bağlanabilir.
  • tahminen 50 amperden az değildir sekonder sargıları çok kalın
  • quote:

Benim eski Tabanca havyam yanmıştı ve bunu sardım ... primer sargısı 1450 spir ve 0 20 mm telden sarılmış
    seconder ise 8 mm bakır telden 6 spir sarılmış...
    normalde hesaba göre 1 volt bile olmuyor ama ölçtüğünüzde 2.5 volt cıvarında bir gerilim ölçüyorum. Tromatik programıyla hesap yaptığınızda ise yukarıdaki değerler çıkıyor... ben onun yalancısıyım....

Hesap tamam, işte.

1 mm'lik telden, sürekli olmamak şartıyla rahat, 6 amper akım çekilir.

8 mm tel X 6 Amper = 48 amper

Çok eskiden yanlış hatırlamıyorsam, rezistansın bağlantı noktalarında 0.5 volt okumuştum.

Belki 20 yıldır, tabanca havya kullanmıyorum, hep kalem havya.

• aslında bunlardan güzel punta makinesi olur
  • çıkış gücü 10 volt olsaydı ben inverter devremde kullanmak istiyordum ama çıkış 2 Volt olduğu için insanın aklına @çaycı arkadaşımızın dediği gibi punta makinesinden başka birşey gelmiyor.

Bir sorum daha olacak; Bilindigi üzere kaynak makinalarının içinde de trafo var ve gelen 220VAC yi + - olarak çıkış veriyor. peki o makinelerde düşük voltlu yüksek amperli mi?
  • quote:

Benim eski Tabanca havyam yanmıştı ve bunu sardım ... primer sargısı 1450 spir ve 0 20 mm telden sarılmış
    seconder ise 8 mm bakır telden 6 spir sarılmış...
    normalde hesaba göre 1 volt bile olmuyor ama ölçtüğünüzde 2.5 volt cıvarında bir gerilim ölçüyorum. Tromatik programıyla hesap yaptığınızda ise yukarıdaki değerler çıkıyor... ben onun yalancısıyım....

bir aralar yoktunuz forumda , değerli bilgi birikiminize her zaman ihtiyaç var, ustamın yazısını görünce bir hatır sorayım istedim,kalın sağlıcakla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.