Şimdi Ara

Tabana yayılmış adaletli bir vergiye geçeceğiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
2
Favori
17.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arzuluyoruz dedimi, tamamdır o iş zaten :D
  • Tabana yayılmış adaletli bir vergiye geçeceğiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabana yayınca daha mı adaletli oluyor ?
  • İlk başlarda Berat Albayrak bu işin altından kalkamaz diyordum ama bu kadar kritik bir dönemde, içeriden ve dışarıdan bu kadar hain ekonomiyi kullanıp saldırırken adeta destan yazıyor, inşallah bir kaç yıl sonra çok daha iyi noktalarda olacağız ve malum kesim daha da kuduracak.
  • ekmek çok ucuz hepimiz obez olduk lütfen müdehale edin başkanım ekmek 5 lira olsun vatandaj fit olsun
  • Acele etmesinler. Zavallı türk halkı daha bekler. acele etmesini gerektiren bir şey de yok zaten.
    Verdim mehteri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    İlk başlarda Berat Albayrak bu işin altından kalkamaz diyordum ama bu kadar kritik bir dönemde, içeriden ve dışarıdan bu kadar hain ekonomiyi kullanıp saldırırken adeta destan yazıyor, inşallah bir kaç yıl sonra çok daha iyi noktalarda olacağız ve malum kesim daha da kuduracak.
    :) Güzel kafa.

    işyerleri kapanıyor,iflaslar var. işsizlik sayısı desen artıyor,tanzim kuyrukları,doların nerden nereye geldiği vs. vs.

    destan böyle yazılıyor demekki sizin kafada.
  • Tercüme edeyim tabanda sayılan vatandaşa düzenleme adı altında kök... Neyse.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yakinda orta gelir grubu tamamen bitecek, ya fakir ya zengin, hani heryerde luks araba var ya, bir de 5 metrede bir tinerci ve dilenci goreceksiniz. Bunlarin bir kismi da gaspci, kapkacci olacaklar. Tabana yayilacak iste.
  • Aliexpress vb sistemlere vergi getirilmesi durumun nekadar vahim oldugunun gostergesidir burdada ekonomi kotu itibarda tasarruf olmaz yeni ucaklar arabalar lazim hazir olun demis valiye falan fismana sonmodel araba alinacagina onlarin toplam parasina yerli oto uretirdik bitmiyor audi ve mercedes sevdalri+gemiler saraylar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstedikleri kadar vergileri arttırsınlar, bu millet o sarayın giderini ödeyemez. Bunlar yedikçe yer. Sonu yok.
  • Tabana yayacaklar, Tavana değil. buranın altını çizmişler zannımca nasıl yayacaklarsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    İlk başlarda Berat Albayrak bu işin altından kalkamaz diyordum ama bu kadar kritik bir dönemde, içeriden ve dışarıdan bu kadar hain ekonomiyi kullanıp saldırırken adeta destan yazıyor, inşallah bir kaç yıl sonra çok daha iyi noktalarda olacağız ve malum kesim daha da kuduracak.
    Eleman, sana benden örnek:

    Ben son 3 yıldır çok zor durumdaydım. 22 yıllık firma. Firmanın geçmişinde tek bir vergi sorunu yok. Vergisini tıkır tıkır ödüyor. SGK'ya hiçbir zaman borcu olmadı... Neyse, bu son üç yıl boyunca HİÇ SGK ve vergi ödemedim. Para yoktu yani. Yapacak bir şey yoktu.

    Hangi seçim bilmiyorum, seçim öncesi af çıktı. Yapılandırma geldi. Yaptırdım. Gecikme cezalarının çok büyük kısmı silindi. İlk taksitini ödedim. Sonra gene ödeyemedim. Bu arada, yeni gelenleri de ödemiyorum... Benim yapılandırmalar bozuldu.
    SGK'daki borcum 300.000'e yaklaşmış. SGK'dan tık yok. Vergi dairesi aramaya başladı... Devlet baba da KGF üzerinden kredi dağıtıyor. Tek kriter devlete vadesi geçmiş borcun olmayacak... SGK'ya gittim. borcumu taksitlendirdim. Peşinat falan ödemek yok. Direkt yaptılar. Vergi dairesi icraya veriyordu az daha. Ona da gittim. İki arabayı teminat gösterdim. Komik bir peşinatla borcumu taksitlendirdim. ARtık vadesi geçmiş borcum yok ya, gittim bankaya, 390.000TL KGF kredisi çektim. Devlet baba borcumun üstüne bana para veriyor...

    Ama yapmak zorundayım. Ödenecek çeklerim var, elektrik var, maaş var. Diğer kredilerimin taksitleri var. Ödeyemezsem fena patlarım. Bir banka sana icra yollasa, bir hafta içinde hepsinin haberi olur, hepsi kredisini geri çağırır. Veya tek bir çekin yazılsa, çek kullanamaz hale gelirsin. Gene hayatın kayar. O yüzden onları çevirmek öncelikli... Neyse,

    Ben benim taksitlendirmeleri de ödeyemedim. Benim taksitlendirmeler bozuldu. Ama krediyi çekmiştim. Çok geçmeden 7020 kanunu ile gelen yapılandırma çıktı. O vesile ile benim gecikme faizlerinin önemli bir kısmı gene silindi. Borcumu da yapılandırdım. Sonra ne oldu tahmin et? Gene ödeyemedim. Yok abi, para yok... Benim yapılandırma bozuldu...

    En son eylül müydü, ekim miydi, 7143 kanunu ile çıkan yapılandırma çıktı. Borçlarımı tekrar yapılandırdım. Tüm bu süreç boyunca tam 3 yıl, HİÇ VERGİ VE SGK ÖDEMEDİM. Ekim ayında fabrikayı sattım. Şimdi ödüyorum.

    Devlet baba seni 3 YIL İDARE EDİYOR MU? Veya devlet babaya "baba, baba, ben çok sıkıştım, şu üç ay benim maaştan şu kesintileri yapmasan be gülüm?" diyebiliyor musun? Yok. Diyemiyorsun. 3 yıl değil bak. 3 ay... Ama gene de bu düzenin en büyük şakşakçısısın... Bize senin gibi adamlar lazım sistemli adam... Azıcık midesiz olsam senin gibileri ne sömürürdüm, paraya da para demezdim, "Hüsoland dinarı" derdim. Ama işte, içimdeki şu vatansever, halkına düşkün salak yok mu? Üzülüyorum lan size. O yüzden iyiliğinizi istiyorum. Ondan bıdır bıdır konuşuyorum. İçimdeki şu salaklık olmasa, sussam, sizi çok fena sömürür, hayatımı yaşardım da işte... Ne yapacaksın, herkes omurgasız değil. Arkamdan sövdüreceğime, onuruma laf getireceğime zorlanırım abi ben de... Ne olacak? Ama bazıları benim gibi değil be sistemli adam. Çok fena öpüyorlar sizi, haberiniz yok...

    Bu değirmenin suyuna çökenler, nasıl sömürüyorlar, anlatamam... Tüm yükü de siz çekiyorsunuz be abi. "Ben yemeyeyim, o yesin" diye insan ancak çocuğuna der. Peki, neden "hepbirlikte yiyeceğük" diyemiyoruz? Niye hep birilerine yediriyoruz da siz aç kalıyorsunuz? Birlikte çalışıyoruz, üretiyoruz, emek veriyoruz, sonra da hepbirlikte yesek ya?

    -----------------

    Daha neler neler var... Vergi ödememek o kadar kolay bir şey ki... Muhasebeci arıyor. "Ne kadar kar beyan edelim" diyor. Türkiye'de vergi böyle bir şey. Naylon fatura kesmek, ciroyu yüksek göstermek için karşılıklı faturalaşmak (vergi açısından bir ayıbı yok) falan çocuk oyuncağı işler... Denetim o kadar zayıf ki, gayet mümkün. Denetime denk gelme ihtimali az değil. Denetimde açık vermemek kolay.

    Üstelik, devlet düzenli olarak matrah arttırımı imkanı sunuyor. Son matrah arttırımında öyle komik değerlere, öyle büyük usulsüzlükler kapatıldı ki anlatamam... Matrah arttırımı şudur: Devlet baba yıl bazında ödemeni uygun gördüğü bir miktar belirler. Onu ödersen, o yıl denetlemeye giremez. Çünkü devletin sana çıkardığı matrah arttırımını kabul etmişsindir, parasını ödemişsindir. Artık o yılın işi kapanmıştır. Mesela, bana bir yılda çıkan matrah arttırımı 25.000TL civarında idi. O yıl ben 3 milyon liralık naylon fatura işi yapmış olsam, 540.000TL'lik kdv kaçırmış olsam (yapmadım tabii ki böyle şeyler, ben ihracatçıyım. KDV ödemem. İade alırım.), 25.000TL ödeyip, bu olayı gömebiliyorum. Ama sen her ay vergini peşin ödeyip, üzerine bir de tükettiğin bir sürü üründe ikinci, üçüncü, dördüncü kere vergilendiriliyorsun.

    Neyi savunduğunu iyi düşün derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 28 Şubat 2019; 23:46:41 >




  • Özet; Seçimler geçsin topunuzun ibiğini sıkacağız, kasa tamtakır kuru bakır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    He aynen heee bunlara inananlar algıdan başka bir şey yapmayanlardır millet bunların hepsini biliyor ve sizin gibi zihniyeti sandığa gömüyor. Yazın yazınnnn yeter ki yazın kaybetmek için yazmaya devam edin.

    Teşekkürler sizler sayesinde bu akp iktidar bu kafa ile devam. Yılmadan devam. :)

    Alıntıları Göster
    Gene işine gelmeyince inanmama olayına başlamışsınnnn. he hiç vergi uzlaşması yok he cengiz inşaat koyu muhalif heee. sen burada 3 kuruş vergiyi hesaplamayaa devam et senin verdiğin destekle adamlar yiyorrrrr.

    akpnin işine gelmeyince yalandır algınız şimdiye kadar tutuyor da her zaman tutmazzzzz.

    "he aynen, komedi" yaz ve ölümüne desteğe devam et sennnnnnnn.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    İlk başlarda Berat Albayrak bu işin altından kalkamaz diyordum ama bu kadar kritik bir dönemde, içeriden ve dışarıdan bu kadar hain ekonomiyi kullanıp saldırırken adeta destan yazıyor, inşallah bir kaç yıl sonra çok daha iyi noktalarda olacağız ve malum kesim daha da kuduracak.
    Bu arada, atladığım bir şey olmuş,

    Bir de bu üç yıl içinde ben bir vergi denetlemesine girdim. Tırt hatalardan ötürü toplamda 30.000TL civarında bir ceza yiyecektim. 19.000TL'sini büro ve fabrikanın kirasını bankadan yatırmamak oluşturuyor. Şirketin sahibi x kişisi. Büro ve fabrika x kişisine ait. Şirket büro ve fabrika için x kişisine sembolik bir kira ödüyor (çünkü yasada zorunlu). Bu kirayı bankadan ödememişiz... Lan kira zaten sembolik. Şirket de aynı adamın, büro ve fabrika da... Neyse, yedik işte cezayı. Vergi dairesi ile anlaşıyorsun. Bildiğin masada eşek pazarlığı yapıyorsun. Uzlaşma böyle bir şey. 12000TL'ye bağladık. Af yok. Bir şey yok. Senin başın vergiden belaya girse, devlet baba ile pazarlık edebilir misin Sistemli adam? Sana çıkan hesaba "şunu incelt getir" diyebilir misin? Hesabı %60 küçültebilir misin?

    Bize yapıyorlar da... Bil yani...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: requizm

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Ne bir şirket yönetmişsindir ne de bir siyasi oluşum içinde yüksek makamlardasındır ya da ne bir milletvekili tanıdığın falan vardır keza bunlara sahipsen bu işlerin nasıl yürüdüğünü de bilirsin ben bile sıradan vatandaş iken bir yıl vergimi ödemiyorum ve yapılandırma oluyor faiz siliniyor yüzde 1 gibi bir faiz alınıyor sonra üstüne peşin ödersem ana paradan yüzde 25 indirim uygulanıyor 369 tl 'yi askerlik para cezası 2 gün geç gittim askere ve 2 gün geç geldim aniden gitme durumu olmuştu ve bunu askerden geldikten sonra tebliğ ettiler ve tam bir sene faiz işlemedi sonra faiz işlemeye başladı ve yapılandırma 7342 nolu vergi affından yararlanıp tam 255,7 tl ödedim hem de 6 taksit yaptırma imkanım var idi gerek yok dedim param var çok şükür devletimize katkımız olsun dedim çünkü 2 gün geç gittiysem 2 günde geç geldim hem o şekilde borcumu ödedim cezasını da vergi olarak ödedim ha 369 tl 'de öderdim ama ne gerek var yasalar orada kanunlar bana kolaylık sağlıyorken demi ama işteee nereye getireceğim bu vergi olaylarını şirket sahibi değilsen nasıl işlediğinide bilemezsin çünküüüüü o vergi silinmiyor o vergi eninde sonunda alınıyor ama burada uzman varsa aramızda onlar süreçlerin nasıl işlediğini biliyorlar bana da anlatıldı ama bir sürü mevzuat yasa süreç başvuru olayları olduğu için bunu anlatabilmem için okulunu bitirmem lazım bilmediğim bir sürü terim geçiyor içinde o yüzden ben gerçeği öğrendim içim rahat ama sizler medyanın algıları ile nefes alırsınız sorunda bu ve diyorum ortada bir kötü bir şey dönse akp diye bir şey kalmaz ama siz algı haberlerinin gerçek olmasına inanmak istediğiniz için burada çaresizlik içinde yazıyorsunuz hem de birçoğunuz bu şirketin kılına sahip bile değilken. :) O yüzden algılar ile siz yaşamaya devam edin.

    Düzenleme = Ha ekleyeyim, bu akp ya da akp ye yakın gördüğünüz özel ya da kurumlar her gün size açıklama yapmak zorunda kalsalar idi bir dakika bile iş yapamaz hale gelirlerdi bu yüzden sizler bu kadar iddia ediyorsunuz bu kadar algı yapanların peşinden koşuyorsunuz bu kadar buralarda ağlıyorsunuz ne oluyorrrrrrr söylesene banaaa ne oluyor akp yine iktidar mı iktidarrrrr eeeee bu ülke de her memur akp li mi her hakim her doktor her öğretmen her bürokrat değillllllllllllll pekiiii neden bu akp nin açığı yokkkkk yokk neden mi çünkü sürekli birileri duyduğu iddia ettiği algı haberleri yaptığı şeyler ile yaşadığı için akp yine iktidar oluyor o yüzden diyorum ya siyasetin s sinden bir habersiniz ideolojinizden dolayı böyle yazıyorsunuz ya daaaa çaresizsiniz tıpkı erdoğan gitsinde yeter ki gitsin kafasında yaşayanlardan olduğunuz için o yüzden sonuççççç bir şey değişmiyorrrrrr öyle bir şey olsa yer yerinden oynar ülke tersine çıkar birileri kötülük yapıyor olsa bu ülkeye amaaaaa akp hala iktidar o yüzden anlamayacaksınız anlayamayacaksınız benim için sorun yok ha akp ha chp ki Tekirdağ 'da yaşıyorum chp var burada güllük gülistanlık yaşıyoruz. :) Ve hep yazdım burada dünya sizin bildiğiniz şekilde etrafınızda dönmüyor siz dünyanın etrafında dönüyorsunuz ve oraya buraya savruluyorsunuz çünkü böyle inanmak böyle nefes almak istediğiniz için. Yine yazıyorum algı ile nefes alanlar işin aslını öğrenmek için ilgili yerler de ilgili mevzuatları ilgili eğitimleri ilgili kişileri veya bu olayların sahiplerini veya bu şirketlerden birine sahip değil iseeeeeee önüne konan haberlere biat ederek nefes alacaklardır ve bunu yıllarca da gördük anlattık ama anlamak istemeyen sizlersiniz. :) Seçim sizin. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 1 Mart 2019; 1:42:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Ne bir şirket yönetmişsindir ne de bir siyasi oluşum içinde yüksek makamlardasındır ya da ne bir milletvekili tanıdığın falan vardır keza bunlara sahipsen bu işlerin nasıl yürüdüğünü de bilirsin ben bile sıradan vatandaş iken bir yıl vergimi ödemiyorum ve yapılandırma oluyor faiz siliniyor yüzde 1 gibi bir faiz alınıyor sonra üstüne peşin ödersem ana paradan yüzde 25 indirim uygulanıyor 369 tl 'yi askerlik para cezası 2 gün geç gittim askere ve 2 gün geç geldim aniden gitme durumu olmuştu ve bunu askerden geldikten sonra tebliğ ettiler ve tam bir sene faiz işlemedi sonra faiz işlemeye başladı ve yapılandırma 7342 nolu vergi affından yararlanıp tam 255,7 tl ödedim hem de 6 taksit yaptırma imkanım var idi gerek yok dedim param var çok şükür devletimize katkımız olsun dedim çünkü 2 gün geç gittiysem 2 günde geç geldim hem o şekilde borcumu ödedim cezasını da vergi olarak ödedim ha 369 tl 'de öderdim ama ne gerek var yasalar orada kanunlar bana kolaylık sağlıyorken demi ama işteee nereye getireceğim bu vergi olaylarını şirket sahibi değilsen nasıl işlediğinide bilemezsin çünküüüüü o vergi silinmiyor o vergi eninde sonunda alınıyor ama burada uzman varsa aramızda onlar süreçlerin nasıl işlediğini biliyorlar bana da anlatıldı ama bir sürü mevzuat yasa süreç başvuru olayları olduğu için bunu anlatabilmem için okulunu bitirmem lazım bilmediğim bir sürü terim geçiyor içinde o yüzden ben gerçeği öğrendim içim rahat ama sizler medyanın algıları ile nefes alırsınız sorunda bu ve diyorum ortada bir kötü bir şey dönse akp diye bir şey kalmaz ama siz algı haberlerinin gerçek olmasına inanmak istediğiniz için burada çaresizlik içinde yazıyorsunuz hem de birçoğunuz bu şirketin kılına sahip bile değilken. :) O yüzden algılar ile siz yaşamaya devam edin.

    Düzenleme = Ha ekleyeyim, bu akp ya da akp ye yakın gördüğünüz özel ya da kurumlar her gün size açıklama yapmak zorunda kalsalar idi bir dakika bile iş yapamaz hale gelirlerdi bu yüzden sizler bu kadar iddia ediyorsunuz bu kadar algı yapanların peşinden koşuyorsunuz bu kadar buralarda ağlıyorsunuz ne oluyorrrrrrr söylesene banaaa ne oluyor akp yine iktidar mı iktidarrrrr eeeee bu ülke de her memur akp li mi her hakim her doktor her öğretmen her bürokrat değillllllllllllll pekiiii neden bu akp nin açığı yokkkkk yokk neden mi çünkü sürekli birileri duyduğu iddia ettiği algı haberleri yaptığı şeyler ile yaşadığı için akp yine iktidar oluyor o yüzden diyorum ya siyasetin s sinden bir habersiniz ideolojinizden dolayı böyle yazıyorsunuz ya daaaa çaresizsiniz tıpkı erdoğan gitsinde yeter ki gitsin kafasında yaşayanlardan olduğunuz için o yüzden sonuççççç bir şey değişmiyorrrrrr öyle bir şey olsa yer yerinden oynar ülke tersine çıkar birileri kötülük yapıyor olsa bu ülkeye amaaaaa akp hala iktidar o yüzden anlamayacaksınız anlayamayacaksınız benim için sorun yok ha akp ha chp ki Tekirdağ 'da yaşıyorum chp var burada güllük gülistanlık yaşıyoruz. :) Ve hep yazdım burada dünya sizin bildiğiniz şekilde etrafınızda dönmüyor siz dünyanın etrafında dönüyorsunuz ve oraya buraya savruluyorsunuz çünkü böyle inanmak böyle nefes almak istediğiniz için. Yine yazıyorum algı ile nefes alanlar işin aslını öğrenmek için ilgili yerler de ilgili mevzuatları ilgili eğitimleri ilgili kişileri veya bu olayların sahiplerini veya bu şirketlerden birine sahip değil iseeeeeee önüne konan haberlere biat ederek nefes alacaklardır ve bunu yıllarca da gördük anlattık ama anlamak istemeyen sizlersiniz. :) Seçim sizin. :)

    Alıntıları Göster
    Peki bizim gibi ucretli calisanlarin gunahi ne maas yatmadan vergi kesiliyor Gelir vergisi 25 ti 27 yaptilar birde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stranger. -- 1 Mart 2019; 2:3:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.