Şimdi Ara

T25 Kasa Avensis izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almayı düşünenler için yazıyorum. Aracım Elegant paket 1.6 110hp, 2004 model,125bin kilometrede ve 16 yıldır servis bakımlı bir araç ve 2 aydır kullanıyorum.

9 hava yastığı,ESP, Antipatinaj, çift yönlü dijital klima,ön cam buğ çözme,alarm,anten yok araçta,arka kol dayama, otm kararan iç dikiz ayna, katlanır ayna Dolby ses sistemi, dört cam tam otomatik ve gerçekten ince düşünülmüş ilk defa gördüğüm pek çok detay var. Tek eksik far sensörü oda 2007den sonraki modellerinde mevcut birde araç hareket edince kapılar otomatik kilitlenmiyor.

110 HP vvt motor Corolla ile aynı fakat tork eğrileri farklı olduğu için düşük devirlerde güç vermeye başlıyor buda şehir içinde ışıklarda vs daha atik olmasını sağlıyor bu araca kimse asla hantal diyemez .2000 yılında sıfır km aldığımız Corolladan kalkışlarda kesinlikle daha atik.

Uzun yolda sürüşü çok keyifli ve yola gerçekten güzel oturuyor arka süspansiyonlar şuan modeli aklıma gelmiyor fakat döneminin en üst seviyesi ve orta sertlikte. ESP yi henüz devreye sokamadım o kadar söyleyim. 110 120km hızla gayet sessiz ilerliyor araç 3bin devir sonrası motor sesi gelmeye başlıyor. Hiç yakıt ölçmedim alalı 2 ay oldu ortalamam 7.5 litre görünüyor günlük 20 km işe gidiş geliş kullanıyorum. Dizel i20 aracımda var işe gidene kadar ısınmazdı bu 2 dakika sonra sıcacık. Ayrıca gerçekten mekanik ve hisli bir araç sürmeyi unutmuşum inmek istemiyorum araçtan, şimdiki yeni araçlar birbirinin tamamen aynısı.

Şunu da belirtiyim Toyota 2019 yılında aracı çağırmış airbag ECU , airbag fünyelerini, sensörleri ni, direksiyon milini, direksiyon şaftını ÜCRETSİZ olarak değiştirmiş.

Kronik arızası bozuk yolda direksiyonu tıkırtısı, ön göğüste çatlama olarak biliniyor. Fakat ikisininde çözümü var. Benim aracımdada gösterge panelinin üzerinde çok hafif bir çatlak var ve problem değil benim için. Ayrıca Facebook Avensis grubu psikopat bir grup resmen aile gibi.Aracınız herhangi bir şehirde, herhangi bir saatte, herhangi bir arıza verdiğinde gruba bir yazı yazmanız yeterli herkes sorun kendi aracında gibi seferber oluyor bu çok hoşuma gitti. Grup yöneticilerine ayrıca teşekkürler gerçekten emek vermişler.

Çocukluk hayalim olan bir arabaydı Allah herkese kalbindekini nasip etsin. Aracın kitapçığında ilk sayfada kocaman ' BU ARACIN KULLANİM ÖMRÜ 10 YILDIR' yazıyor.İnanın kalite eskiyen birşey değilmiş onu anladım. Şuan ki araçlara koy ESP yi herşey tamam. Ne rijit bir şase var ne çalışılmış süspansiyon geometrisi nede kaliteli malzeme var. Kişisel tercihtir saygı gösteririm fakat bence bütçesi kısıtlı olanlar Egea Clio gibi 3. Dünya ülkesi araçlar yerine bunu alabilir. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakiramaseksi -- 8 Ocak 2021; 22:54:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tipini sevdiğim bir araç gösterge paneli arka farlar vs açıkçası eski araçların ruhu varmış gibi geliyor bana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4D4 dizel aldım 1 sene kullandım.. 2006 model arabanin hiç sevmedigim eksiklikleri ...araç ici aydınlatmayı açık unutmaman lazım yoksa akü biter. Bide araç uzun dönüş çapı yeterli değil.. Bide dizel motoru com eski teknoloji enjektörler motorun içinde yani enjektörleri sökmek için motor üst kapağını sökmek lazım.. bide çok duman atıyor.. 5 ıleri olanlar 6 ıleri olanlardan daha seri ... bide far sorunu 2006 öncesi far hatalı üretilmiş...
  • Maşallah iyi bir araba bulmuşsunuz hocam. Kazasız belasız binin inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: ers_özt

4D4 dizel aldım 1 sene kullandım.. 2006 model arabanin hiç sevmedigim eksiklikleri ...araç ici aydınlatmayı açık unutmaman lazım yoksa akü biter. Bide araç uzun dönüş çapı yeterli değil.. Bide dizel motoru com eski teknoloji enjektörler motorun içinde yani enjektörleri sökmek için motor üst kapağını sökmek lazım.. bide çok duman atıyor.. 5 ıleri olanlar 6 ıleri olanlardan daha seri ... bide far sorunu 2006 öncesi far hatalı üretilmiş...

Evet elegant paketteki xenon farda zamanla kararma oluşması ve aydınlatma problemi yaşanması da kronik problemi fakat çözümü var 800 liraya kökten hallediyorlar ,benim aldığım kişi o problemi gidermiş far aydınlatması çok iyi, far yıkama çok iyi çalışıyor ve işe yarıyor xenon farda ayrıca farlarda otomatik yükseklik ayarıda var

• KitapMeraklisi kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için

• Çok güzel bir araç almışsınız güle güle kullanın. Ben de 2 ay önce çocukluk hayalim olan 2005 Corolla HB aldım. 140 bin km’de 1.6 Terra paket.
    Yazınızda geçen “ İnanın kalite eskiyen birşey değilmiş onu anladım.” kısma imzamı atarım. Yaşa bağlı ufak tefek yıpranmalar olsa da hala çok derli toplu duruyor bu model Toyotalar.
    Servis olarak eğer Ankara’daysanız Dörtnal’ı öneriyorum. Sorunlara nokta atışı çözüm buluyorlar. Sirkülasyon sebepli yetkili servis gibi olmuşlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi tylol hot içer miyiz kullanıcısına yanıt

Hocam babama 2000 yılında sıfır corolla aldık 190 binde şuan orjinal aküsü ve baskı balata geçen yıl değişti ve 1 defa bile arıza yapmadı. Size tavsiyem eğer değişmediyse termostat değiştirmeniz 200 liralık bir malzeme fakat 5000 tl masrafın önüne geçer. Termostat 100bin km de değişmesi gerekiyor bende henüz değiştirmedim.

• Alıntı

metni:
    Aracın kitapçığında ilk sayfada kocaman ' BU ARACIN KULLANİM ÖMRÜ 10 YILDIR' yazıyor

Halbuki Türkiye de 10 yaşından sonra ekstra değerleniyor araçlar

• fakiramaseksi kullanıcısına yanıt

Maşallah hocam güle güle binin, Toyota her seferinde insanı şaşırtıyor  

Soğutma sistemiyle ilgili bir şikayetim yok ama bakıma gittiğinde ustama söyleyeyim. Teşekkür ederim öneriniz için.

• Sene 2015 T25 kasa 2005 model 1.6 vvti motor kahverengi rengini 30 bine almıştık. Ozamanlar yaşım 16-17 olması gerek. Her pazar mutalaka arabaya iner o çikolata kahvesi rengini pasparlak yapar zevk alırdım. Bu araca binene kadar bmw hastasıydım ama bu araç gerçekten bana japon araçlarının piyasanın gerçekten her anlamda en iyisi olduklarını hissettirdi. 2 seneye yakın bindik. Araç 260 bin km'deydi. Yağ yakma yoktu, motorda ses yoktu, duman atma yoktu, şıkırtı vs hiçbirşey yoktu. Motor 250 binde olduğuna kimse inanmıyordu. O kadar sessiz çalışırki rolantideyken bazen çalıştığını unutursunuz.

Konfor kesinlikle piyasanın en iyilerinden, esp çok iyi yol tutar yaz lastikleriyle karlı yolda arabayı çizgide çok rahat tutar. Motor 1.6 bu kasaya yetmiyor derler ama devrini alınca motor açılır. Üzerinde 8 hoparlor olması gerekli 4 kapıda 4 te yine kapıların kol açma kısmında tizler olması gerekli. Unutmuşta olabilirim. İçi krem dışı kahverengiydi. 1 kez bile arıza çıkarmadı. Ne elektronik ne motor. Yağ ve filtre değiştirip devam edildi. Otomatik kliması kesinlikle çok iyidir. Ek olarak üzerindeki ses sistemi inanın bir çok araçla kapışır. Orjinal hoparlör ve teybi gerçekten iyi derecede ses verir. Bas mid tiz tatmin edecektir.

Çok özlerim. 30 bin liraya o zamanda alınabilecek en en iyi araçlardandı. ehliyetim olmamasına rağmen ve ilk kez arabayı kullanmaya çalışmama rağmen araba o kadar basit kullandırtıyordu ki kendini kücücük bir park alanında hiç araba kullanmamış beni bile geri geri çapraz park yaptırabiliyordu. Kesinlikle kullanım ömrü 10 yıl değil 30 yıl filan olsa yok artık demem. Şimdi yaşım 21 ehliyetim var ve kendi paramla aldığım ilk arabam 1994 model tipo s. İngiliz atından sütçü beygirine düştük. Tipoyu 22 ye zor alabildim. Tipoların bile fiyatları şuanda 30-35 iyileri dijital klima, abs,airbagli,mpi motorluları 40-45 bandında. Ama buna da şükür bunu da alamayabilirdik. İleride inşallah üzerine ekleyerek aracımı yükseltmeyi planlıyoruö.

Aracınızın kıymetini bilin. Kesinlikle ve kesinlikle yolda bırakmayacaktır. Piyasadaki her aracı her anlamda tokatlayabilir. Kalite-motor-sorunsuzluk-donanım. Sadece bir arkadaş söylemiş içindeki aydınlatmaların açık kalmamasına dikkat edin. Başıma gelmişti. Birde tavanları kroniktir sarkma yapar. Asla ve asla tavanı yıkatmayın. Yıkattığınız an bütün tavan başınıza çökecektir 1 ay sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: Itarilde

Sene 2015 T25 kasa 2005 model 1.6 vvti motor kahverengi rengini 30 bine almıştık. Ozamanlar yaşım 16-17 olması gerek. Her pazar mutalaka arabaya iner o çikolata kahvesi rengini pasparlak yapar zevk alırdım. Bu araca binene kadar bmw hastasıydım ama bu araç gerçekten bana japon araçlarının piyasanın gerçekten her anlamda en iyisi olduklarını hissettirdi. 2 seneye yakın bindik. Araç 260 bin km'deydi. Yağ yakma yoktu, motorda ses yoktu, duman atma yoktu, şıkırtı vs hiçbirşey yoktu. Motor 250 binde olduğuna kimse inanmıyordu. O kadar sessiz çalışırki rolantideyken bazen çalıştığını unutursunuz.

Konfor kesinlikle piyasanın en iyilerinden, esp çok iyi yol tutar yaz lastikleriyle karlı yolda arabayı çizgide çok rahat tutar. Motor 1.6 bu kasaya yetmiyor derler ama devrini alınca motor açılır. Üzerinde 8 hoparlor olması gerekli 4 kapıda 4 te yine kapıların kol açma kısmında tizler olması gerekli. Unutmuşta olabilirim. İçi krem dışı kahverengiydi. 1 kez bile arıza çıkarmadı. Ne elektronik ne motor. Yağ ve filtre değiştirip devam edildi. Otomatik kliması kesinlikle çok iyidir. Ek olarak üzerindeki ses sistemi inanın bir çok araçla kapışır. Orjinal hoparlör ve teybi gerçekten iyi derecede ses verir. Bas mid tiz tatmin edecektir.

Çok özlerim. 30 bin liraya o zamanda alınabilecek en en iyi araçlardandı. ehliyetim olmamasına rağmen ve ilk kez arabayı kullanmaya çalışmama rağmen araba o kadar basit kullandırtıyordu ki kendini kücücük bir park alanında hiç araba kullanmamış beni bile geri geri çapraz park yaptırabiliyordu. Kesinlikle kullanım ömrü 10 yıl değil 30 yıl filan olsa yok artık demem. Şimdi yaşım 21 ehliyetim var ve kendi paramla aldığım ilk arabam 1994 model tipo s. İngiliz atından sütçü beygirine düştük. Tipoyu 22 ye zor alabildim. Tipoların bile fiyatları şuanda 30-35 iyileri dijital klima, abs,airbagli,mpi motorluları 40-45 bandında. Ama buna da şükür bunu da alamayabilirdik. İleride inşallah üzerine ekleyerek aracımı yükseltmeyi planlıyoruö.

Aracınızın kıymetini bilin. Kesinlikle ve kesinlikle yolda bırakmayacaktır. Piyasadaki her aracı her anlamda tokatlayabilir. Kalite-motor-sorunsuzluk-donanım. Sadece bir arkadaş söylemiş içindeki aydınlatmaların açık kalmamasına dikkat edin. Başıma gelmişti. Birde tavanları kroniktir sarkma yapar. Asla ve asla tavanı yıkatmayın. Yıkattığınız an bütün tavan başınıza çökecektir 1 ay sonra.

Aracı aldığım kişi yazıda da belirttiğim gibi toyota servis çalışanı ve daha 1 2 saat önce görüştük full paket corolla almış geçen hafta gelmiş aracı inanki attan inip eşşeğe binmiş gibi oldum diyor :) evin 2. Aracı olarak aldım amacım 2 3 yıl binip sıfır bir araç almaktı fakat aracı kullandıktan sonra fikrim değişti i20yi satacağım buna binmeye devam edeceğim, tavanda şuan hiç bir sarkma yok koltuklar bej olduğu için dataylı temizlik istiyor ve tavanı kesinlikle yıkatmayacağım. Espyi yağmurlar başladığı için denemek için zorluyorum aracı ve gerçekten çok iyi çalışıyor.umarım sizede tekrar temiz bir avensis nasip olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.