Şimdi Ara

Ford Focus 3 Sedan Makyajlı Kasa Bagaj Boyutları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.
    Sıfır Ford Focus Sedan almayı düşünüyorum. Ancak bagaj hacmi biraz düşündürmüyor değil. Buradaki bayide Sedan araç olmadığı için bagaj hacmine tam bakamadım. Bir Focus 3 Sedan sahibi ince stepneyle bagajın en-boy-yüksekliğini yazabilirse sevinirim. Bu mümkün olmazsa bile en azından bagajın arkadan öne derinliği de yeter. Bir de bagajın yetip yetmediği konusunda yorumunuzu yaparsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • eski aracım era idi 390 lt, focus 3 420 lt.. yeter diye aldım.. ve yetiyor..
    1 adet 65, 2 adet 55 lik valizi koyduktan sonra, içine orta boy 2-3 adette tutmalı spor çanta alıyor.. + poşet vb..
    burada tek sorun bagaj ağzının darlığı.. özellikle şu uçak yolculuklarında kullanılan en büyük boy olan 75 lik valizi, körüğünüde açarak tıka basa doldurursanız, bagaj ağzından zorla giriyor.. belki de giremeyecek kadar dolu olacaktır.. körüklü kısmını doldurmazsanız, 65 lik yerine 1 adet 75 lik valizde olur..

    mesela bu yaz, hem memlekete gittik, hemde oradan denize.. bu dediğim şekilde 3 valiz artı çantalar.. eğer memleket gezisi ayrı, diğer deniz tatili vb geziyi ayrı yaparsanız.. kısaca gideceğiniz yere göre kıyafet doldurduğunuzda haydi haydi yeter bagaj.. biz 5 kişiyiz..

    beklentilerinize bağlı.. hem valizleri doldurayım, hem de memleketten yağ, peynir, reçel vb doldurayım derseniz yetmez.. ya araç içine ayakların altına koyacaksınız, ya da 480-500 lt lik hyundai elantra, vw jetta, reno fluence gibi arabalara bakacaksınız.. toyota, honda, astra larda 420-450 arası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 24 Ağustos 2015; 8:50:20 >




  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler hocam. Bana da az yeter gibi geliyor ama bagaj hacmi en düşük sedan araçlardan biri olduğu için de düşündürüyor ister istemez. Benim bazen valizin yanına engel durumum nedeniyle tekerlekli sandalye, bazen de katlanabilir bisiklet sığdırmam gerekebilecek. Bu da düşündürüyor. Ama genelde bu tür yolculuklara az sayıda kişiyle çıktığım için gerekirse arka koltuklar da işime yarayabilir gibi.

    Aslında yeni Focus'da bagajı bu kadar ufak tasarlamaları çok tuhaf. Focus 2'de bagaj hacmi 526 litreymiş. Yine aynı boyutlarda olsaydı ya da 500 litreye yakın boyutta olsaydı düşündürmeyecekti. Octavia gibi büyük bagajlı sedan araçlardan 60 litre falan dar olacaktı ama bu şekilde 140 litre daha dar kalıyor. Halbuki C segmentinde bagaj önemli. Bağımsız süspansiyon da bagajı mutlaka bir miktar daraltıyordur ancak bildiğim kadarıyla Focus 2'de de bağımsız süspansiyon mevcut. Neden daha iyisini yapamamışlar anlayamıyorum...




  • küçük ve hafif arka, merkez kaçı ve hızlı dönüşlerde savrulmayı azaltır.. tüm focus ailesi bağımsız süspansiyonlu ve bu şekilde c sınıfı pek araç kalmadı..
    sonradan pişman olmazsanız alın ama tereddüt varsa jetta ya bakın derim..dizel olacaksa skoda da olur
  • kullanıcısıyım, 400 litre bagaj bu sınıftaki sedan bir araç için çok ufak. bagaj ağızı da hem yüksekte hem de çok dar bence. focus 3'te hem hb hem sedan versiyonlarda bagajı çok ufak tutmuşlar bence.
  • Bagaj hacmi gayet yeterli ve kullanışlı.
  • Focus gerçekten her anlamıyla tatminkar ve başka araç aratmayan bir arabadır (Bagajı hariç) Küçük çocuğum var çocuk arabası eşyaları vs vs yeterli bir hacme sahipte sokması çıkarması başa bela. Bi canavar alıp üstten genişletesim var. Ama onun dışında gerçekten mükemmel bir araç. Bagaj sizin için önemliyese skoda oktavia biçilmiş kaftan. Hem fiyat yakın hemde gayet güzel bir araç. İlla ford olsun dersen cmax i gözün kapalı alabilirsin. Bütçeye bağlı olarak 2008-2009 yada 2010-2011 yaklaşık olarak focusla aynı fiyatlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: claouse

    Focus gerçekten her anlamıyla tatminkar ve başka araç aratmayan bir arabadır (Bagajı hariç) Küçük çocuğum var çocuk arabası eşyaları vs vs yeterli bir hacme sahipte sokması çıkarması başa bela. Bi canavar alıp üstten genişletesim var. Ama onun dışında gerçekten mükemmel bir araç. Bagaj sizin için önemliyese skoda oktavia biçilmiş kaftan. Hem fiyat yakın hemde gayet güzel bir araç. İlla ford olsun dersen cmax i gözün kapalı alabilirsin. Bütçeye bağlı olarak 2008-2009 yada 2010-2011 yaklaşık olarak focusla aynı fiyatlarda.

    8 ay kadar önce Focus'u aldım hocam. Gerçekten dediğiniz gibi çok güzel bir araç. Başka bir araç hiç aramadım. Bagaj konusunda şüpheliydim ama benim için yeterli geldi diyebilirim. Dediğiniz gibi ağzı biraz dar kaldığı için büyük eşyaları koyması, çıkarması biraz zor olabilir. Bu arada bagaj boyutlarını yazayım belki birinin işine yarayabilir:
    Soldan sağa: 120 cm (sanırım en geniş olduğu kısımdaydı. Tam emin değilim. Bir ara bakıp yeniden ölçebilirim.)
    Önden arkaya derinlik: 100 cm (en geniş olduğu konumda.)
    Yükseklik: 50 cm (yine en geniş şekilde ve bagaj kapağını gövdeye bağlayan menteşelerin denk gelmediği kısımlarda)




  • Anlamadığım konu muhtemelen bu konu hakkında şikayetler ellerine ulaşmıştır. Hadi ulaşmadı diyelim bu adamlar Jetta ile oktavia ile yarışıyorlar. Herşeyiyle fark yaratabilirlerken böyle başit bir konu hakkında neden bişey yapmazlar hiç anlamıyorum.Aile arabası denildiğinde işin içine mutlaka çocuk faktörüde vardır ve özellikle küçük çocuklu aileler sırf bu sebepten dolayı fikir değiştirmekteler.Böyle bir kitleyi nasıl olurda ellerinden kaçırırlar hiç anlamıyorum.
  • ben 2015 model makyajlı kasa kullanıyorum. iç mekan ve bagaj kapasitesi yetersiz. jetta veya ve octavia bakın derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.