Şimdi Ara

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ *** (256. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.280
Cevap
185
Favori
459.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün kablosuz şarj kısmına elimi attım hafif dokundum ve kauçuk kısım yerinden çıktı. Bu normal mi? Aracı alalı 2 ay oldu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

*** T-ROC KULLANICI KULÜBÜ ***

RİCA ETSEM HERKES OKUSUN. Arkadaşalr araç troc 2025 life paket araç daha 1000 km civarında alalı bikaç ay oldu ve bu boya atması gibi lekeyi bugün farkettim belkide hep vardı bilmiyorum ama aracın boyasına bişey olmasın diye benzinlikte yıkamıyordum bile hiç tazyikli su ve fırça sünger falan görmedi hiç sadece hortum ile su tutup kuruluyorum yani bu nasıl olmuş olabilir bilmiyorum fakat başına gelen varmı merak ettim morelim çok bozuldu napcağımı bilmiyorum servis bana çok uzakta gidip gösteremiyorum da sanayiye gitsem rengi tutturamaz napcağımı bilmiyorum şuan yani sağlam bi su vursak belki de heryeri dökülcek arabanın bu nasıl olabilir belkide o yüzden o haziran kampanyasını yaptılar ucuza sattılar arabaları kronik boya hatalı olabilir mi merak ediyorum başka yaşayan varsa yazsın. Yazı uzun oldu kusura bakmayın fakat yeni alınıp çok dikkatli kullanılmış bi araçta bunu görmek çok üzücü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 85tv3vRjjn 8 kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün sıfır araç fiyat teklif konusunda refleks gri renklerin tavanında boya atması şikayetiyle ilgili bir resim gördüm. Mayıs haziran aylarında satılan araçlarda böyle boya problemi olduğunu yazmış bir arkadaş. Sizin hangi renk acaba ?

Edit: taigo ya da t cross muş araç hocam. Konu linkini aşağıya bırakıyorum okumak isterseniz.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162076304

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercigs -- 12 Eylül 2025; 21:44:13 >

Bu bolgeye tirnaginiz giriyor mu, cukur gibi durmuyor sanki. Tirnak girmiyorsa boya atmasi degildir. Leke gibi bir sey sanki.

kaucuk oynamasinda problem yok. Koyulan cihaz sarj olurken kaymamasi icin alinmis pratik bir onlem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

bizimkinin renk adı pirit gümüştü sanırım

Keşke dediğin gibi olsa ama fotoğrafta pek belli olmuyor

tırnak giriyor maalesef

pirit gümüş refkleks gri demek miş yeni öğrendim yani doğru.

• Yaklaşık bir haftadır T-roc Life paketi ile beraberim dört yıl boyunca Toyota corolla hibrit aracı büyük bir memnuniyetle kullandım. Açıkçası bu memnuniyet‘ten sonra t-roc için endişe duyduğum taraflar vardı. En baştan söyliyim bunların çoğu şu anda yok oldu nedenlerine gelirsem: aracın güçlü motoru ve hiç de fena olmayan yol tutuşu temel olarak zaten bir kullanıcının en memnun olacağı noktadır. Gerisi biraz teferruat. Madde madde gidecek olursak;

1. Güçlü motor
    2. Güzel yol tuttuş
    3. Pakete göre zengin donanım
    4. İdeal boyutlar ve yükseklik
    5. Yeni kasanın çıkacak olması nedeniyle şu ana kadarki en ucuz fiyatta satılması

Deneyimler

Araç 1000 km’yi geçti. Alır almaz İstanbul’dan Ankara’ya geldim. Yarım saatlik bir İstanbul trafiğinden sonra direk uzun yol yapmış oldu. Rodaji büyük ölçüde uzun yolda gerçekleşti. Yolda şiddetli yağmur ile yaklaşık 10 dakika yol aldım otoyoldaki su birikintilerinden başarıyla geçerken hiç alışkın olmadığım bir araç olmasına rağmen güven duygusunu hissettirdi. Dıştan girilen virajlarda yüksek süratlerde kayma eğilimi dahi göstermedi. Toyota‘daki arka bağımsız süspansiyonlardan sonra, tansiyonun bu konuda handikapları olacağını düşünüyordum, korktuğum gibi olmadı. Toyota’nın direksiyon rahatlığıve harika tur başarısını t.roc’da bulamadıgimi ifade etmek isterim. Bununla beraber direksiyonun seyir halindeki sertlik dengesi ise Toyota‘ya göre biraz daha önde. Toyota‘daki vites geçişlerini hissettirmeyen Cvt’nin yüksek hız yüksek devir handikapıni Dsg’nin yüksek hızlardaki yuvarlanma hissiyati çok iyi kapatıyor. Ancak ilk kalkışlarda doğru gaz pedalı basınca ayarlanmazsa kararsızlığı Toyota‘dan sonra farklı hissettiriyor. Özellikle ilk üç vitesin rampa aşağı motor freni reaksiyonu güvenlik açısından daha doğru olabilir fakat dört senedir CvT ‘ye alışkın bir kullanıcı hissettirdigi; beklenmedik bir yığılma duygusu. Bu zamanla geçecek bir şey hatta bir haftada normal gelmeye başladı bile diyebilirim.

Temmuz 2025’ten sonra gelen Life pakette dahi bulunan adaptif hız sabitleyici çok güzel çalışıyor. Toyota‘dan farkı mesafeyi beş kademe ayarlayabilmek bu güzel yanı ancak sol şerit‘teki aracı görerek yavaşlaması buna hala alışamadım. Muhtemelen bunu olması gerekenden daha yakında hissettiği için yapıyor ama yine de birden araç yavaşlayınca üstelik ölüm boşken garip oluyor. Şerit takip i asistanla her çalıştırmada kapatmaya çalışmak bir zülüm aynı şekilde STAR stop içinde geçerli.

Toyota da en beğenmediğim taraf frenin durma noktasının değişken olmasıydı. Bu ne demek? Hibrit araç olmasından kaynaklı filenin ilk bölümleri rejenere etkisi ile yavaşlamaya yönelik olduğundan ancak bunu ne zaman yaptığını bilemediğinizden bazen fren daha yukarıda bazen daha aşağıda frenleme etkisi yapıyordu 75.000 km aracın henüz fren balataları değişmemişti ama özellikle 15 20 küzerinde akan trafik ortamında frende hep bir tedirginlik yaratıyordu yüksek hızlarda böyle bir sorun yoktu. T-roc’ta frenlerle beraber oh be dedim artık nerede kavracağını bildiğim güçlü frenlerim var. İstediğimde frenle akıtırken istediğimde durdurabilmek bunlar daha kontrol altında.

İkinci rahat ettiğim konu Toyota’nın dream versiyonundaki farların aydınlatma etkisi çok zayıftı. Ayın bir haftası yaptığım Ankara İstanbul seyahatleri sabahın erken saatlerinde olduğundan karanlık otoban yollarında oldukça kötü bir görüş performans sağlıyordu. Life paketteki klasik olsa da aydınlatması güçlü led farlar biraz da yükseklik nedeniyle tabir caizse dağları taşlarıaydınlatıyor. Farlarla ilgili eksik diyebileceğim. Sis farıının olmaması.

Otomatik farlar, otomatik silecekler, kararan Ay’ın iç dikiz aynası, büyük dış aynalar, ön arka park sensörleri ile geniş bir tarama alanı, Anahtarsız giriş çıkış, ses yalıtımı Toyota‘dan üstün yanları

Eksik bulduklarım ise; hayalet ekrandaki versiyonların son derece az olması. Devir ve hız saatlerini yan yana görmemek kullanıcı aliskanliklari açısından tam bir felaket. Hadi bunlar yokken, dijitalden faydalanın dediğimiz ekranlarda görebildiğimiz veriler de son derece kısıtlı. multimedya ses kalitesi kötü diyemem ama ses derinliği Toyota’nın altında, dinleme verimliliği ise Toyota’nın üstünde.

Yakın zamandabu kasanın sıfırını bulunamayacak olması nedeniyle belki yukardaki detaylı anlatım sıfır alacak kişiler için bir şey ifade etmeyecektir. Ancak ikinci el almak için konuya geleceklere, birkaç bilgi aktarabilmek için yazdıklarım biraz uzun tuttum, umarım konuda kalabalık yaratmamıştır.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 12 Eylül 2025; 22:37:59 >

Can sıkıcı ama Allah beterinden korusun diyelim. O zaman servise gideceksiniz. Biizim ulkemizde boya yapilsa bile aracin piyasa degeri icin kusur sayilacak bir hata. Bu nedenle servisten de vakim vs gibi konularda talepleriniz karsilik bulabilir.

Aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanmanızı diliyorum. Allah kazasız-belasız, dertsiz-tasasız, iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.

Bizim aracın kapısında benzer bir durum var. Ahlaksızın biri kapsını açarken vurmuş olabilir diye düşündüm ama sizinkinin aynısı gibi duruyor. Göçük falan yok. Diğer ihtimal basınçlıı su. Bu da yapabilir.

Hoparlör kalitesi veya ses ambiyansı ortalama seviyede.

muhtemelen aracı yıkatırken yüksek tazyik nedeniyle oluyor. Araç yıkayan şahsa en az 40 cm uzaktan püskürt desek de birkaç saniye sonra bildiğini okuyor. Dur kardeşim yapma desen, al aracını git diyecek, zira kuyruk var zaten önünde. Kendim makine alıp yıkayayım diyorum sonra elektrik kablosu al, 2. Kattan uzat, damacanaya su doldur 2 kere, ordan geçen bir komşu dalga geçsin vb. Bu sahneler gözümde canlanınca vazgeçiyorum. Ne yapacağımızı şaşırdık, ödediğimiz yıkama ücreti ayrı dert paranın karşılığını alamamak ayrı dert, aracın zarar görmesi ayrı dert…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ümit5725 -- 13 Eylül 2025; 1:10:17 >

bende onu düşündüm ama sanmıyorum birinin yaptığını kapıdan olsa daha farklı bi görüntüsü olurdu gibi

basınçlı su da kullanmadım hiç fırça sünger dahi kullanmadım hiç.

sendede aynı yerlerde olması bi tesadüf değil yani aynı anda ikimizin de aracına birileri kapı açarken vurmuş olamaz

boyası sorunlu bu aracın belli ama ne yapılcak sonuç ne olcak giden eden varsa servise bu durum için tecrübelerini anlatsın ne işlem yaptılar yardımcı oldular mı diye.

Torsiyon

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.