Merhaba arkadaşlar 2 ay önce aldığım laptop'ta son 2 haftadır bazı sıkıntılar yaşıyorum ve çözüm bulamadım o yüzden forum üzerinden yardım almak istedim .. Laptopun markası ve modeli ''Dell Inspıron 1564'' ..
Sorunlar ise şunlar
2 hafta önce bilgisayara AVG Antivirüs programı yükledim .. birkaç gün sonra Bilgisayar açıldığında siyah ekran çıktı ve ''Check dat and settings'' yazısıyla karşılaştım F1 e basıp devam ettim ve saatin değiştiğini gördüm ayrıca ses ve güç göstergesi dışında o bölgedeki hiçbir sekmenin gözükmediğini farkettim ..
Bugün ise bilgisayar açılmamaya başladı 10 dakika uğraştıktan sonra yine açmaya çalıştığımda bu kez bilgisayar açıldı siyah ekran çıktı yine ''check date and settings'' yazdı ayrıca ''System cmos checksum bad-default configuration used'' yazısıyla karşılaştım
Baktığım forumlarda bios pilinin zayıf olabileceği vs. yazıyordu ancak yazının başındada belirttiğim gibi bilgisayarı 2 ay önce aldım bios pili bu kadar zamanda bitmez herahalde ??
sizce sorun ne ve nasıl çözebilirim
şimdiden yardım eden herkese teşekkürler
Aşağıdaki linkler yardımcı olacaktır sorununuzu çözmeye eğer ingilizceniz yoksa google translate yardımıyla türkçeye çevirebilirsiniz tüm sayfayı linki çevirme kısmına kopyalayarak.
çook teşekkür ederim işe yararsa buraya yazarım :)
Tamam rica ederim cevabınızı bekliyorum :))
ya hocam aynı bilgisayardan (dell inspiron 1564) bendede var ve aynı sorunu yaşıyorum bıktım valla dell iyi dediler aldık rezalet çıktı fazla ozellik istemeyen oyunlarda bile fps 20 den yukarı cıkmıyor birçok sorunu var anlatamam yani çözebildiysen bizimle paylaşır mısın?
ya hocam aynı bilgisayardan (dell inspiron 1564) bendede var ve aynı sorunu yaşıyorum bıktım valla dell iyi dediler aldık rezalet çıktı fazla ozellik istemeyen oyunlarda bile fps 20 den yukarı cıkmıyor birçok sorunu var anlatamam yani çözebildiysen bizimle paylaşır mısın?
Sorunu yarım anlamda çözdüm. Laptop 2-3 açtığımda bir bu hatayı veriyordu artık sadece bir yerden biryere taşırken bu hatayı veriyor. Bir arkadaşım uyumlu çanta kullanmadığım için taşırken cd rom açma tuşu gibi tuşlara basılıyor olabileceğini ve sorunun bunla alakalı olabileceğini söyledi. Şimdilik bu şekilde kullanıyorum. Ayrıca oyun konusunda çok fazla sıkıntı yaşadığımı söyleyemem. Bazı oyunlar tüm bilgisayarlarda hata oluşturuyor mesela ''Fifa 2011'' bunlardan biri. Fifa'yı takılmadan çalıştırabilmek için fps'yi yükseltebileceğim bir program buldum ve o şekilde sorunu çözdüm. Aslında sorun bilgisayarda değil bazı konularda kullanıcınında bilgisayarı tamamlayabilmesi gerekiyor.
Son olarak sorunu yarım anlamda nasıl çözdüğümü söyleyeyim. Bilgisayarı etkilediğini düşündüğüm birkaç yazılımı sildim ve sorun biraz olsun çözüldü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme