Şimdi Ara

Symbian telefonlar bu yaz son kez raflara çıkacak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Symbiani ozleyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Symbian nokianın düşük donanımda yüksek fiyata satma gayreti yüzünden bitti. Önce dokunmatiğe geçişte yeniden kodlamak yerine mevcut sistemi sündürdü. Ekranlar basmatikti ve ilk yıl için iyi olsada sonradan çözünürlükte düşük kaldı ve yükseltmemekte inat etti. Hep düşük arm 11 işlemcilerle düşük ramle inat etti. Mazeret hazırdı bu yetiyor. Hiçbir symbian sürümü anna belle hariç bir üst sürüme geçemedi. Mesela 9.1 fp1'den fp3'e güncellenemiyordunuz. Kaldıki 9.3 mümkün değildi (sürüm numaralarını yıllar oldu yanlış hatırlıyor olabilirim). Hele son dönemde iyice cıvıttı. Kameralar hep sabit odaklı gemeye başladı. Oto fokus bile yapmak artık zor geliyordu onlara. Önce symbianı batırdı, sonra maemoyu, meegoyu derken sıra windowsta. Windows akıllı telefon tarihinde ne zaman çok popüler ve başarılı olmuştuki bu inada girdiler çözemiyorum. Hala aynı mantık gidiyor. Hala 500 mb ramle çalışacaksa 12 mb ram koyuyor. Ondan sonra temple run 2 bile çalışmıyor diye millet ağlıyor. Müşterisini yıllardır üzen bir firmadan başarı beklemek yanlış. Hele donanım cimrisi ise bu firma iş çok daha zor. YOksa symbianı geliştirselerdi, yeterli rakiplerle denk donanımlar kullansalardı hala pazarda pay sahibi olurlardı.

    Şuan mesela sağlam donanımlı, hızlı ve gelişmiş tuşlu telefon yok. Hala benim gibi pek çok kişi sağlam şarjı giden, kapalıyken bile alarmı çalabilen, iyi kamerası olan, tuşlu klasik telefonlar bekliyorlar. Tabletim varken tepsi gibi telefon istemiyorum. Ya da ana telefonum yanına yanımda sürekli bulundurmak üzere "normal" görünümlü telefon arıyorum ama yok. Symbianı öldürmek yerine tuşlu telefonlarda devam etselr ve geliştirselerdi zamanının n82'si gibi telefonlar şuanki teknoloji ile gelseydi durum çok daha değişik olurdu. Saydığım özelliklerde bir telefon üreten kalmadı. Bu tarafta rakipsiz olabilirdi.

    Çok güzel anlatmışsın abi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultraslan.1905

    2007 de 3650 yi 8gb lik micro kartla takas etmiştim başa baş

    Symbian telefonlar bu yaz son kez raflara çıkacak


    Efsane abi ya.
  • bende şimdi c6 00 var.alalı 2 seneyi, geçen ay geçti.2-3 kere yere düştü bir şey olmadı.daha hiç format atma gereği duymadım.
    şimdi bu telefona artık hiç güncelleme falan gelmeyecek mi?
  • Elveda Symbian.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcn81 -- 9 Temmuz 2013; 13:54:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6600'da bile sorunsuz multitasking yapiyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • symbian'ın suçu yok hep nokia'nın pazarlama stratejileri yüzünden.Yoksa hem kaynak kontrolü ve kararlılığı bu kadar kararlı bir sistem ve multitasking üzerine çok düşük bir sistem kaynağı ile bu kadar ustaca işler çıkartan bir sistemi geliştirmeyip sürekli düşük donanımlarla sunarlarsa symbian'ın piyasada tutunaması doğal.

  • benim bildiğim nokia tamamen satılmadı microsofta.sadece lumia ve asha serileri satıldı.şimdi istese nokia yeni seri olarak android veya symbian telefon çıkartamaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altı ok

    benim bildiğim nokia tamamen satılmadı microsofta.sadece lumia ve asha serileri satıldı.şimdi istese nokia yeni seri olarak android veya symbian telefon çıkartamaz mı?

    Hayır çıkaramaz. Nokia mobil cihazlar bölümünü sattığı için telefon üreticisi sıfatını kaybetti.
  • seni unutmayacağız symbian

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PostMortem kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 6 Ekim 2013; 5:51:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PostMortem

    İsabet olur. Neydi öyle ya, bu günün HTC'si gibi her hafta yeni telefon..

    Bugünün Samsung'u demek istemişsin , yanlışlık olmuş .

    yazdırma bana listeyi tekrardan .
  • Yazık lan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmişimizi unutmayacağız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güle güle efsane

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eP_362

    Seni özleyeceğiz Symbian


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özbalkesli

    Bu konular hakkında hiç bilgi sahibi değilim ama kendi küçük tecrübem kadar bir yorum yapıp ''sokaktaki adamın'' ne düşündüğüne dair bir bilgi vereyim istedim.

    Üç yıl kadar önce internet, mail ve navigasyondan verimli olarak faydalanacağım bir telefon edinmek istedim. Kendimce yababildiğim araştırma sonucunda, o günün koşulları itibarıyla Android cihazlardan 250-500 TL ucuz olan Nokia E72'de karar kıldım. Gerçi görüş aldığım pekçok kişi ''Akıllı telefon için Symbian ve E72 doğru seçim değildir'' uyarısında bulunduysa da ''Benim derdim öyle uygulamadır, oyundur, görüntüiü görüşmedir, video izlemedir falan değil... internete ve mail'lerime erişimde sorun olmasın yeter'' dedim ve E72'yi satın aldım.

    Hayal kırıklığım daha ilk günden başladı! Mail alma ve gönderme ayrı dert, web sitelerini görüntülemek ayrı dert, navigasyon ve haritalar sürekli güncelleme, ayar vb. istiyor falan... Başta kuzenim olmak üzere bu işlerden anlayanlara danışıyorum, forumları okuyorum, Nokia mağazalarına danışıyorum ama cihazda bir atılım, bir gayret göremiyorum! Önceleri meseleyi Symbian'a bağlıyordum ama araştırdıkça şüphelerim cihazın (dolayısıyla Nokia'nın) kendisine kaymaya başladı. Bu arada eşime sadece konuşsun ve sms kullansın diye 400 TL'ye aldığım Bada işletim sistemli Samsung'un kamerasından internetine, mail servisinden modem olarak kullanılma özelliğine kadar E72'yi aratmadığını (hatta bazen üstün geldiğini) görünce Nokia'dan iyice soğudum!

    Symbian'a ve Nokia'ya bir daha kolay kolay yaklaşmam! Gerçi Symbian zaten tarih oluyormuş da yeniden Nokia müşterisi olmam için ağızlarınla kuş tutmaları gerecek... Bu günlerde yeni bir telefon alma niyetim var; pekçok marka ve modele bakacağım (bütçem de dar değil) ama Nokia Lumia'yı kesinlikle görmezden geleceğim! Amacım hala aynı; verimli internet, verimli e-mail... Bunlardan ve telefonun klasik işlevlerinden başka da bir beklentim yok ama biliyorum ki uzun bir süre hayatımda da Nokia'ya yer yok! Bu günahın ne kadarını Symbian'a yüklemeli bilemiyorum ama Benim açımdan hakikat böyle...

    Ön yargılarınızı kırmanızı öneririm. WP işletim sistemli lumialar dört dörtlük telefonlar değildir belki ama piyasadaki en stabil tarayıcılardan birine sahip, arkasında Microsoft olduğu için mail konusunda piyasanın en iyisi belki de ve ayrıca bu son yazdığımda iddia ediyorum ki piyasada bulunan en iyi harita ve navigasyon uygulamalarına sahiptir. Ha ben size Lumia fanlığı yapıyor gibi gözükmeyeyim ama Lumia telefonları da aklınızda bulundurmanızı tavsiye edeyim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel yazılım fakat sürekli takılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bİ RAM VE İŞLEMCİ KONULSAYDI TAKILIR MIYDI :?
    Onun yaptıklarını hangi os yapabviliyor.
  • Haklısın c6-01 kullandım şaka gibi 256 mb ram + 650 mhz işlemci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.