Şimdi Ara

Symbian telefonlar bu yaz son kez raflara çıkacak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • SENİ ÖZLEYECEĞİZ SYMBİAN!
  • ah symbian ah seni çok özleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle simi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carter

    Umarım birkaç sene sonra wp8 hakkında da bu tarz bir haber yapılmaz.
    Yapıldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözumde canlanır koskoca mazi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be n97 vardı bende o zamanlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber hortlamış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ultratopkek

    Yapıldı

    Alıntıları Göster
    Korkulan oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Symbian nokianın düşük donanımda yüksek fiyata satma gayreti yüzünden bitti. Önce dokunmatiğe geçişte yeniden kodlamak yerine mevcut sistemi sündürdü. Ekranlar basmatikti ve ilk yıl için iyi olsada sonradan çözünürlükte düşük kaldı ve yükseltmemekte inat etti. Hep düşük arm 11 işlemcilerle düşük ramle inat etti. Mazeret hazırdı bu yetiyor. Hiçbir symbian sürümü anna belle hariç bir üst sürüme geçemedi. Mesela 9.1 fp1'den fp3'e güncellenemiyordunuz. Kaldıki 9.3 mümkün değildi (sürüm numaralarını yıllar oldu yanlış hatırlıyor olabilirim). Hele son dönemde iyice cıvıttı. Kameralar hep sabit odaklı gemeye başladı. Oto fokus bile yapmak artık zor geliyordu onlara. Önce symbianı batırdı, sonra maemoyu, meegoyu derken sıra windowsta. Windows akıllı telefon tarihinde ne zaman çok popüler ve başarılı olmuştuki bu inada girdiler çözemiyorum. Hala aynı mantık gidiyor. Hala 500 mb ramle çalışacaksa 12 mb ram koyuyor. Ondan sonra temple run 2 bile çalışmıyor diye millet ağlıyor. Müşterisini yıllardır üzen bir firmadan başarı beklemek yanlış. Hele donanım cimrisi ise bu firma iş çok daha zor. YOksa symbianı geliştirselerdi, yeterli rakiplerle denk donanımlar kullansalardı hala pazarda pay sahibi olurlardı.

    Şuan mesela sağlam donanımlı, hızlı ve gelişmiş tuşlu telefon yok. Hala benim gibi pek çok kişi sağlam şarjı giden, kapalıyken bile alarmı çalabilen, iyi kamerası olan, tuşlu klasik telefonlar bekliyorlar. Tabletim varken tepsi gibi telefon istemiyorum. Ya da ana telefonum yanına yanımda sürekli bulundurmak üzere "normal" görünümlü telefon arıyorum ama yok. Symbianı öldürmek yerine tuşlu telefonlarda devam etselr ve geliştirselerdi zamanının n82'si gibi telefonlar şuanki teknoloji ile gelseydi durum çok daha değişik olurdu. Saydığım özelliklerde bir telefon üreten kalmadı. Bu tarafta rakipsiz olabilirdi.
    Hocam 2020 itibariyle hangi telefonu kullaniyorsunuz acaba cok merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şuan realme 5 pro kullanıyordum. Note fe'nin ekranının kenarı kırılınca malesef değiştirmek zorunda kaldım. İlk çıktığı hafta 1616 liraya almıştım. Ek: Kenarda iphone se 64 gb saklıyorum. Küçük telefon olarak malesef hala rakibi yok ve son kulaklıklı iphonelardan olduğu için satmadım duruyor. Ara ara kaioslu güzel tuşlu telefon çıktımı diye bakıyorum ama kameraları filan leş malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 25 Nisan 2020; 23:12:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Şuan realme 5 pro kullanıyordum. Note fe'nin ekranının kenarı kırılınca malesef değiştirmek zorunda kaldım. İlk çıktığı hafta 1616 liraya almıştım. Ek: Kenarda iphone se 64 gb saklıyorum. Küçük telefon olarak malesef hala rakibi yok ve son kulaklıklı iphonelardan olduğu için satmadım duruyor. Ara ara kaioslu güzel tuşlu telefon çıktımı diye bakıyorum ama kameraları filan leş malesef.
    Bosver hocam tusu bence simdiki icatlar guzel artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç güzel değil. Hepsi de tepsi gibi. Tuşlu hala tercihim. Tuşlu olamsa bile iphone 5s kasası kadar olmalı telefonlar. Zaten tablet kullanıyorum. Cebimde tepsiyle gezmek istemiyorum. Oyunumu vidyomu zaten tablettten izliyorum. Telefondan fotoğraf çekerim, gps kullanırım, internetten bilgi ararım. Bir de mesajlaşırım whatsup filan. Yazmayı artık sesle bile yapabiliyoruz ekranın eşşek kadar olmasına gerek yok. Kalın ama küçük şarjı günlerce dayanıp cam gibi fotoğraf çeken (iphone 11 kalitesinde mesela) minik telefon istiyorum. Şimdiki iphone se de çok büyük.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Hiç güzel değil. Hepsi de tepsi gibi. Tuşlu hala tercihim. Tuşlu olamsa bile iphone 5s kasası kadar olmalı telefonlar. Zaten tablet kullanıyorum. Cebimde tepsiyle gezmek istemiyorum. Oyunumu vidyomu zaten tablettten izliyorum. Telefondan fotoğraf çekerim, gps kullanırım, internetten bilgi ararım. Bir de mesajlaşırım whatsup filan. Yazmayı artık sesle bile yapabiliyoruz ekranın eşşek kadar olmasına gerek yok. Kalın ama küçük şarjı günlerce dayanıp cam gibi fotoğraf çeken (iphone 11 kalitesinde mesela) minik telefon istiyorum. Şimdiki iphone se de çok büyük.
    Anladim hocam zevkler renkler meselesi tabii. Bu telefonlar bana da cok buyuk geliyodu basta ama ben de 5.1 inc seviyesine alistim samsung s6 kullaniyorum. Note serisi falan cok garipti odun gibiydi. Iphonelarin pluslari da oyle baya odundu. Son telefonlarla toparliyorlar galiba ama hic elime almadim. Paso 6 inc kusur telefonlar var bunlar eger cerceve muhabbetinden boyutlari normal seviyeye iniyorsa guzel. Aksi takdirde cok buyukler gercekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok özledik symbian tekrar gel artık da belle ortalığı be.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah be...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rafı mı kaldı, şu an toprak altında :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi ayağına sıkmış nokia android gibi özgür iphone gibi stabil oturmuş sistemi çöpe attı kendisiyle bir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.