Şimdi Ara

SYM MIO 100'ün fiyatı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     SYM MIO 100'ün fiyatı nedir?

Arkadaşlar harika bir şey. Direk görünce aşık oldum. Ufak tefek şirin birşey, tam benlik yaa... Öyle motorlarla felan haşır neşir olmuşluğum pek yoktur ama işte...

Fiyatını nette bulamadım. Bilgisi olan var mı?

• SYM markasının ürettiği scooterların en miniciği :)

SYM markası Güney kore (hyundai-Kia ayarında diyebilirsin)

mio 100cc motor hacmine sahip ve kullanım için 49cc üzeri olduğu için ve kanun kabul görmediği için henüz A2 ehliyet gerektiriyor

bu miocuk 100cc lik motorundan 8hp güç üretiyor ve bir o kadarda torku var

ağırlık boş olarak 87,5 kg birde ek olarak 4.8 lt deposu var hepsi toplam 92.3 yapar

4.8 lt deposu şehir içinde seni 170-250km arası menzile ulaştırır tamamen kullanım şekline bakar

fiyatı ise 3.333 lira gibi bir kampanyası var şuan...Marka kesinlikle Çin malı değil o gözle bakılmasın o yüzden bişiler yazmak istedim fiyat olarak yukarıda çünkü avrupa satış rakamı 1.800 ytl ve biz 2 misli para ödüyoruz heryerde olduğu gibi...bu fiyatlara başka seçeneklerde mevcut ancak ilk bakışta aşık edene başka bir seçenek aranmaz bakılmaz

• 100 cc için 3.300 ytl çok yüksek bir rakam
  • Gerçekten de fiyatı yüksek. Tabi ben aşık olsaydım o parayı verirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legion90 -- 20 Şubat 2007; 20:10:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: infinite

SYM markasının ürettiği scooterların en miniciği :)

mio 100cc motor hacmine sahip ve kullanım için 49cc üzeri olduğu için ve kanun kabul görmediği için henüz A2 ehliyet gerektiriyor

bu miocuk 100cc lik motorundan 8hp güç üretiyor ve bir o kadarda torku var

ağırlık boş olarak 87,5 kg birde ek olarak 4.8 lt deposu var hepsi toplam 92.3 yapar

4.8 lt deposu şehir içinde seni 170-250km arası menzile ulaştırır tamamen kullanım şekline bakar

fiyatı ise 3.333 lira gibi bir kampanyası var şuan...Marka kesinlikle Çin malı değil o gözle bakılmasın o yüzden bişiler yazmak istedim fiyat olarak yukarıda çünkü avrupa satış rakamı 1.800 ytl ve biz 2 misli para ödüyoruz heryerde olduğu gibi...bu fiyatlara başka seçeneklerde mevcut ancak ilk bakışta aşık edene başka bir seçenek aranmaz bakılmaz

Çok güzel açıklamışsın hocam, sağol valla. Biraz tuzluymuş gerçi. Daha önce çok fazla motor deneyimim olmadı, yani pek anlamam bu işlerden. Teknik terimlerden anlarım az çok. Pek şeker şuna baksanıza yaa. Yazlıkta sahilde felan, sağa sola giderken çok pratiklik olur benim için. Yakın zamanda motor hakkında görüşlerimi yazarım arkadaşlar...

• aslında bu modeli fiyat olarak eşdeğer veya yakın hondalardan, yamahalardan çok daha üstün. Neden mi:
    1.Hiç bir marka ve modelde olmayan silindir içi ceramic kaplı. Bu da daha uzun motor ömrü demek (sürtünme daha az olduğu için).
    2.Bugüne kadar hiç bir sym sahibinin bir tane olumsuz görüş bildirdiğne şahit olmadım (motosikletim.net teki forumlarda 10larca sayfa var sym hakkında)
    3.Kullandıkları malzeme kalitesi oldukça yüksek
    4.Taiwan malı, haliyle toplam kalite yüksek
    5.Mükemmel servis kalitesi
    6. Dünya çapında birçok ödüle sahip

Dezavantaj olarak söylenebilecek 1 tek şey var yaygın olmayan servis ağı, ama zaten ist., ankara, izmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar için sıkıntı yok. Servis hizmetini zaten suzuki veriyormuş anladığım kadarıyla
  • bu arada nakit problemim olduğu için anca honda today alabildim sayılır (eski fiyata zor buldum), motor henüz gelmedi, yolda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Motor ruhsatta 101 cc diye geçiyor.Bu oluyorki vergiside var.99 cc ve altında olsaydı vergisi olmayacaktı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyberfox

aslında bu modeli fiyat olarak eşdeğer veya yakın hondalardan, yamahalardan çok daha üstün. Neden mi:
    1.Hiç bir marka ve modelde olmayan silindir içi ceramic kaplı. Bu da daha uzun motor ömrü demek (sürtünme daha az olduğu için).
    2.Bugüne kadar hiç bir sym sahibinin bir tane olumsuz görüş bildirdiğne şahit olmadım (motosikletim.net teki forumlarda 10larca sayfa var sym hakkında)
    3.Kullandıkları malzeme kalitesi oldukça yüksek
    4.Taiwan malı, haliyle toplam kalite yüksek
    5.Mükemmel servis kalitesi
    6. Dünya çapında birçok ödüle sahip

Dezavantaj olarak söylenebilecek 1 tek şey var yaygın olmayan servis ağı, ama zaten ist., ankara, izmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar için sıkıntı yok. Servis hizmetini zaten suzuki veriyormuş anladığım kadarıyla

Tip olarak benim de hoşuma gitti. Daha önce duymadığım bir markaydı. İnternette araştırdım. Bir forumda 70 km'yi geçmediği şeklinde dalga geçiliyordu. Aynı hacimde Beat 80-85 yapıyor. Bunun beygir gücü ve torku da fena değil. Gerçekten 70'i geçmiyor mu? Bir de yakıt durmu nasıl acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: infinite

mio 100cc motor hacmine sahip ve kullanım için 49cc üzeri olduğu için ve kanun kabul görmediği için henüz A2 ehliyet gerektiriyorbu miocuk 100cc lik motorundan 8hp güç üretiyor ve bir o kadarda torku var

ağırlık boş olarak 87,5 kg birde ek olarak 4.8 lt deposu var hepsi toplam 92.3 yapar4.8 lt deposu şehir içinde seni 170-250km arası menzile ulaştırır tamamen kullanım şekline bakar

1- SYM bildiğim kadarıyla Güney Kore değil Taiwan markası
    2- 49cc ve altı için de sürücü belgesi gerekmektedir.
    3-Benzinin litresini aynen su gibi 1kg hesap etmişsiniz ancak 1 litre benzin 0,735 Kg.dır.
    4- 4,8 litre ile 250 km. yol yapacak 100cc scooter henüz icat edilmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: karavelioglu

quote:

Orijinalden alıntı: infinite

mio 100cc motor hacmine sahip ve kullanım için 49cc üzeri olduğu için ve kanun kabul görmediği için henüz A2 ehliyet gerektiriyorbu miocuk 100cc lik motorundan 8hp güç üretiyor ve bir o kadarda torku var

ağırlık boş olarak 87,5 kg birde ek olarak 4.8 lt deposu var hepsi toplam 92.3 yapar4.8 lt deposu şehir içinde seni 170-250km arası menzile ulaştırır tamamen kullanım şekline bakar

1- SYM bildiğim kadarıyla Güney Kore değil Taiwan markası
    2- 49cc ve altı için de sürücü belgesi gerekmektedir.
    3-Benzinin litresini aynen su gibi 1kg hesap etmişsiniz ancak 1 litre benzin 0,735 Kg.dır.
    4- 4,8 litre ile 250 km. yol yapacak 100cc scooter henüz icat edilmedi.

1- evet SYM TAIWAN MALI
    2- 49cc üzeri olduğu için ve kanun kabul görmediği için henüz A2 ehliyet gerektiriyor burda farklı birşey söylememişim
    3- 300gr için üzmeyelim birbirimizi (bu arada güzel bilgilendirme tşk ederim)
    5- Honda Today 50 ile yapılabildiğini sana gösterebilirim mio'da uzun yolda çok rahat karşılar...menzili bana sorabilirsin hangi motor olursa olsun saygılar

• quote:

1- evet SYM TAIWAN MALI
    2- 49cc üzeri olduğu için ve kanun kabul görmediği için henüz A2 ehliyet gerektiriyor burda farklı birşey söylememişim
    5- Honda Today 50 ile yapılabildiğini sana gösterebilirim mio'da uzun yolda çok rahat karşılar...menzili bana sorabilirsin hangi motor olursa olsun saygılar

Merhaba,

Öncelikle özellikle 100cc scooter demiştim. Today 50 yi (50cc) örnek vermişsiniz, neyse önemli değil. Honda Today 50'yi yıllarca kullandım ve yakıt sarfiyatını sayısını hatırlayamayacağım kadar çok hesap ettim. Bu scooter ın depo hacmi 5 litredir. En düşük yakıtı 30 km/s sabit hızda tüketmektedir. Kullanıcı kitabına göre 1 litre benzin ile 65 km yol almaktadır (100km.de yaklaşık 1,5 litre) ancak bu bilgi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Scooter ortalama şehir içi sakin kullanımda 100km de 2,3 litre benzin tüketiyor (5 litrelik depo ile 217 km)

Eğer sert kullanılırsa örneğin ani kalkış ve duruşlar ani gaz vermeler, tam gazda 55 km maksimum süratte kullanım gibi durumlarda yakıt tüketimi 100 km'de 3 litreye yaklaşıyor hatta 3 litreyi biraz geçebiliyor. (5 litrelik depo ile yaklaşık 165 km)

Bununla birlikte en ideal koşullarda; deniz seviyesinde (irtifa arttıkça oksijen azalacağından zengin karışım yapıyor ve çok yakıyor) üzerinde 60 kg dan ağır olmayan tek kişi ile, 30 km/s sabit sürat, arka ve ön rüzgar yok, eğimsiz düz ve asfalt yol, trafik ışıklarında beklemesiz, bütün bu şartların birlikte gerçekleşmesi durumunda bile 100 km'de 2 litrenin altına kesinlikle düşmüyor. (5 litrelik depo ile 250 km yol) Dikkat edin 4,8 litre ile değil 5 litre ile ve tabi bu şartlarda sürecek yol ve ortam bulabilirseniz:)
    Saygılar,

Not: Konu SYM Mio'dan açılmış. Bu arada ben 5000TL ye yakın para ödeyip bu scooter ı alacak olanın aklına şaşarım:) Şehirlerarası yola gitmez, iki kişi rahat oturamaz, benzin desen su gibi lıkır lıkır içiyormuş. Birkaç cc yüzünden vergisi var. Üstelik Japon değil Taiwan malı. Fiyatı desen uçuk en süper motor fiyatına. Parçası pahalı imiş. Eee ne kaldı geriye? Kim bu şartlar altında bunu tercih eder, alır aklım almıyor valla!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karavelioglu -- 9 Haziran 2011; 6:36:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karavelioglu

quote:

1- evet SYM TAIWAN MALI

Merhaba,

Öncelikle özellikle 100cc scooter demiştim. Today 50 yi (50cc) örnek vermişsiniz, neyse önemli değil. Honda Today 50'yi yıllarca kullandım ve yakıt sarfiyatını sayısını hatırlayamayacağım kadar çok hesap ettim. Bu scooter ın depo hacmi 5 litredir. En düşük yakıtı 30 km/s sabit hızda tüketmektedir. Kullanıcı kitabına göre 1 litre benzin ile 65 km yol almaktadır (100km.de yaklaşık 1,5 litre) ancak bu bilgi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Scooter ortalama şehir içi sakin kullanımda 100km de 2,3 litre benzin tüketiyor (5 litrelik depo ile 217 km)

Eğer sert kullanılırsa örneğin ani kalkış ve duruşlar ani gaz vermeler, tam gazda 55 km maksimum süratte kullanım gibi durumlarda yakıt tüketimi 100 km'de 3 litreye yaklaşıyor hatta 3 litreyi biraz geçebiliyor. (5 litrelik depo ile yaklaşık 165 km)

Bununla birlikte en ideal koşullarda; deniz seviyesinde (irtifa arttıkça oksijen azalacağından zengin karışım yapıyor ve çok yakıyor) üzerinde 60 kg dan ağır olmayan tek kişi ile, 30 km/s sabit sürat, arka ve ön rüzgar yok, eğimsiz düz ve asfalt yol, trafik ışıklarında beklemesiz, bütün bu şartların birlikte gerçekleşmesi durumunda bile 100 km'de 2 litrenin altına kesinlikle düşmüyor. (5 litrelik depo ile 250 km yol) Dikkat edin 4,8 litre ile değil 5 litre ile ve tabi bu şartlarda sürecek yol ve ortam bulabilirseniz:)
    Saygılar,

Not: Konu SYM Mio'dan açılmış. Bu arada ben 5000TL ye yakın para ödeyip bu scooter ı alacak olanın aklına şaşarım:) Şehirlerarası yola gitmez, iki kişi rahat oturamaz, benzin desen su gibi lıkır lıkır içiyormuş. Birkaç cc yüzünden vergisi var. Üstelik Japon değil Taiwan malı. Fiyatı desen uçuk en süper motor fiyatına. Parçası pahalı imiş. Eee ne kaldı geriye? Kim bu şartlar altında bunu tercih eder, alır aklım almıyor valla!

senin kullandığın today 50 sanırım eurp spec...

250 km ortalama ile today 50 japon specler....bu arada ülkeye çok az girdi bu ürünler gemide gelenleri var tekere bile kalkıyorlar bizdeki today 50'ler pısırık emisyon sevdalısı makinalar 50cc ne kadar kirletecekse artık...

• Euro mu Japon mu bilmiyorum. 2004 yılında Türkiye'ye ilk gelen parti. O yıl ilk alanlardanım daha yeni sattım ama pişmanım neredeyse.

Kafama göre bir motor bulamadım. Honda, Yamaha gibi markaların dışına pek çıkmak istemiyorum. Onlarda da 50 cc lik model yok. En çok 100 cc lik bir şey olsun diyorum.
  • honda - yamaha gerisi yalan zaten...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.