Şimdi Ara

Switch gibi çoklu gpon cihazı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bizim başka bi evde fiber vardı ama şöyle bir şeydi. Duvarda cat6 kablo girişi var. Oraya takıyorsun, ordan modemin wan girişine takıyorsun çalışıyordu. Gpon cihazı falan yok ev içinde. Herhalde önceden altyapıyı ona göre kurmuşlar, yeni evdi çünkü.

Merak ediyorum acaba, ev dışında apartman giriş kutusunda toplu olarak gelen fiberdeki ışını dijitale çevirip herkese tek tek dağıtan bir gpon cihazı mı var? Böyle bir cihaz var mı?

Aslında böyle bir şey olsa daha iyi değil mi, ev içinde fiber kablo kırıldı derdi olmaz. İnşaatın içinde tüm evlere dağılır. Daha sağlam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 11 Kasım 2020; 23:3:58 >

• Fttb sistemlerde binanın altına fiber kablo çekilir; burada switch'e bağlanılır. Bu switch'ten dairelere ethernet kablosu çekilir. Buna modem bağlanır.

Ftth sistemde binanın her dairesine fiber kılı girer. Burada yine fiber hattı ethernet hattına çeviren (gpon) cihazı bağlanır. O cihaza da modem bağlanır.
    Kabaca bu şekilde anlatabilirim.

Fttb mantıklı geliyor olabilir. Fazladan cihaz kullanmadan hem elektrik hem de alandan tasarruf sağlanabilir. Ancak bazı önemli olumsuz yanları da var. Mesela switch bozulsa bütün bina internetsiz kalır. İşin yoksa firmayı bekle ki cihazı tamir etsin.
    Cihaz herhangi bir nedenden dolayı restart atabilir. Durduk yere oyun oynarken internet gider can sıkar.
    Apartman ortak elektrik faturası ödenmezse ve elektrik kesilirse doğal olarak o cihaz da çalışamaz. Yine bina internetsiz kalır.
    Ek olarak switch cihazlarının da (ben bilmiyorum) çoğunun max 100 mbps desteklediği söyleniyor. Mesela Superonline fttb kullananlar 200 mbps paketine geçmiyor deniliyordu.

Tüm bunları düşününce bana ftth daha mantıklı geliyor açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.