Şimdi Ara

Suzuki Türkiye'den çekiliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
10.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Onu bunubilmemde chevroletin gitmesiyle biz kaybettik opele kaldik b sinifi 70 bini gorduk sukur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İnşallah çekilmez bu araçta gözüm var:

Orijinalden alıntı: v.fırat

daihatsu, chevrolet, lancia çıktı.şimdi suziki.
    sıradaki marka hangisi acaba?

mazda.
  • Korkarım ki mazda bu yolda ilerliyor bunun başlıca sebebi aslında halkımız tutturulmuş bi alman sevdası onun dışı çöp algısı sonra fiyatlar niye yukarda sen hala almaya devam edersen tabi artar ah ulan ah

şu dokümanda bazı markaların 2003 yılından beri satış rakamları var.

bence suzuki giderse arkasından mitsubishi, subaru ve mazdayı da götürür.

bu 4 marka (suzuki, mazda, mitsubishi, subaru) 2003 yılından beri toplamda 85.000 araç satabilmiş. renault ise sadece 2014 yılında ticariler hariç 90.000 araç satmış. adamlar böyle bir piyasada tabiki tutunamaz.

ayrıca bu kısır bir döngüdür. halkımız malesef ikinci eli kötü olan araçları satın alırken tedirgin olmaktadır. ikinci eli kötü diye sıfırı alınmayınca ikinci eli de canlanmamaktadır.

türkiye'de iyi bir satış rakamına ulaşmak istiyorsan mutlaka filo ve şirketlere hitap eden araçlar üretebiliyor olman lazım. lüks ya da orta sınıf farketmez. 2015 yılına geldik bu japonlar hala sorunsuz araç ayağına atmosferik motorları iteleyip duruyorlar. nissan uyandı bu işe motor için renault ile anlaştı, honda'yı bile solladı. 5-6 sene evvel türkiye'de nissan honda'dan çok satacak deseler kim inanırdı?

bu japon arabalarının sonu pek hayırlı değil. toyota aralarından sıyrılıyor bir nebze. ama honda'nın da durumunu pek sağlıklı görmüyorum. yeni bir motor ve şanzıman getirmedikleri sürece işleri zor. mercedes bile bazı şeylerden vazgeçip dci motorlu araç gönderiyor deli gibi de satıyor.

şahsi kanaatimce bu piyasa koşulları böyle giderse ileride ülkemizde japon olarak sadece toyota ve nissan kalır. nissan da artık tam japon sayılmaz.

he işin diğer tarafı japonlar ülkemiz harici bir çok yerde çok tutuluyor. o yüzden türkiye piyasasıyla fazla mücadele etmek istemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxMESA -- 9 Şubat 2015; 11:22:51 >

• Suzuki yoksa Dacia var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnkrsln -- 9 Şubat 2015; 11:32:00 >

RWD, AWD-H, AWD-L seçimini ek vites ile yaptığım delikanlı Vitaralar çok iyi arabalardı. Ancak zamanla SUV piyasası gayleştikçe Vitara da Gayleşti. Son dönemde Suzuki'de Swift'i çok seviyordum. Onun da 4 çeker modellerinin gerçek 4 çeker olmadığını biliyorum, armutları sorunlu biliyorum. O yüzden Swift 4 çeker alınmaz diye düşünüyorum. Ek olarak 4 çeker olup güçlü olanı yoktu. 4 çeker 1.3... Hayalim sürekli 4 çeker, 110-120hp bir swift olurdu. 3 kapı da olur, 5 kapı da... Çok tatlı olurdu; ama olmadı...

Neyse, Suzuki gerçekten sevdiğim bir markadır. Türkiye'de çok satmasına gerek yoktur. Piyasadan çekilmez ise mutlu olurum.

Bir arkadaş "Türkiye gerçeklerine göre satış yapmayan firmaya ölüm!" çekmiş. Gülüyorum sadece. Yıllarca dünya gerçeklerine aykırı üretim yapan Saab'ın 900 modeline Türkiye'de binmiş biri olarak kendisine gülüyorum. Şu anda bir Subaru Legacy sahibi olarak gene gülüyorum! Herkes sıradan, kalas gibi arabalara binecek diye bir kural yok. Riskini alan, az satan arabaya da binebilmeli. Hele ki buna yurdumun sıradan arabalarını seven biri karar vermemeli. 2008 Focus HB'ye 3 yıl bindim. Kendi sınıfında muhteşem bir arabaydı. Ama Türk halkınca tutulmamasına rağmen bindiğim Saab, Volvo, Subaru, BMW Z4 ve hatta şimdi bindiğim ve kalas gibi araba olmakla nitelendirdiğim A3 Cabrio'nun tırnağı olamazdı.

Mazda konusunda adamların çok satma amacının olmaması size neden koyuyor arkadaş? Çok satamayacaklarını biliyorlar zaten. Planlarını ona göre yapmışlar. Size ne? Beğenmeyen küçük oğluna almasın arkadaş!? Mazda'da benim kalemim Miata var. Dünya üzerindeki tüm dergilerden kendi sınıfında 5 yıldız almış, keyif canavarı araba. 150'nin üzerinde dergiden daha iyi bildiğini iddia eden, var mı?

Herkes birbirine benzeyen arabalara binecek değil ya? Üstelik bu tutulmayan araçların ikinci elleri de düşük oluyor. Bir çok insana ucuza keyifli arabalara binmeyi mümkün kılıyor bu arabalar. Derdiniz bu mu yoksa? Bu araçların varlığı biraz olsun piyasayı aşağı çekiyor, bunu mu dert ediyorsunuz?

Ek olarak bir şuursuz da "Japonlara ölüm" demiş. Getir lan arabanı, benim Legacy ile karşılaştıralım. Sırrı abi gibi "Gel hele gel gel..." diyor ve kürsüden iniyorum.

• Ölmüştü zaten şimdi gömüyorlar

Orijinalden alıntı: zotacing

Japonlar keşke komple çekilse.

En azından herkes teknolojik araç, tasarımı iyi araç nedir görür, Alman ve Fransızlar sayesinde.

japonlar komple çekilirse

sanayi bayram yapar, iş yetiştiremez

vw rutin bakım için bile 14 gün sonraya gün veriyor !!!

> > < <
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxMESA

Kaynak verilmemiş ama çekilirse garipsemem. ayrıca sadece otomobil bölümü çekilir. diğerleri kalır bence.

şu dokümanda bazı markaların 2003 yılından beri satış rakamları var.

bence suzuki giderse arkasından mitsubishi, subaru ve mazdayı da götürür.

bu 4 marka (suzuki, mazda, mitsubishi, subaru) 2003 yılından beri toplamda 85.000 araç satabilmiş. renault ise sadece 2014 yılında ticariler hariç 90.000 araç satmış. adamlar böyle bir piyasada tabiki tutunamaz.

ayrıca bu kısır bir döngüdür. halkımız malesef ikinci eli kötü olan araçları satın alırken tedirgin olmaktadır. ikinci eli kötü diye sıfırı alınmayınca ikinci eli de canlanmamaktadır.

türkiye'de iyi bir satış rakamına ulaşmak istiyorsan mutlaka filo ve şirketlere hitap eden araçlar üretebiliyor olman lazım. lüks ya da orta sınıf farketmez. 2015 yılına geldik bu japonlar hala sorunsuz araç ayağına atmosferik motorları iteleyip duruyorlar. nissan uyandı bu işe motor için renault ile anlaştı, honda'yı bile solladı. 5-6 sene evvel türkiye'de nissan honda'dan çok satacak deseler kim inanırdı?

bu japon arabalarının sonu pek hayırlı değil. toyota aralarından sıyrılıyor bir nebze. ama honda'nın da durumunu pek sağlıklı görmüyorum. yeni bir motor ve şanzıman getirmedikleri sürece işleri zor. mercedes bile bazı şeylerden vazgeçip dci motorlu araç gönderiyor deli gibi de satıyor.

şahsi kanaatimce bu piyasa koşulları böyle giderse ileride ülkemizde japon olarak sadece toyota ve nissan kalır. nissan da artık tam japon sayılmaz.

he işin diğer tarafı japonlar ülkemiz harici bir çok yerde çok tutuluyor. o yüzden türkiye piyasasıyla fazla mücadele etmek istemiyorlar.

bu kadar dar düşünmemek gerek. suzuki mazda için bişey diyemem subaru zaten farklı bir kulvarda at koşturmaya çalışıyor ama mitsubishi gitmesi mercedesin gitmesi gibidir çünkü mitsu sadece araba jip satmıyor Fuso Canter L200 L300 otobüsler vs vs Türkiyede çok büyük payı var. sadece araba satışına özen göstermiyorlar çünkü 100 tane otomobil satacağına 5 tane otobüs satıyor fazlasıyla kar'ını yapıyor, Zamanında sabancı amcam temsa ve toyota sahibiyken mitsu zaten otobüs kamyonet vs den kar getiriyor diye hiç reklam yapmadı toyotada böyle bir seçeneği yok ne otobüsü var ne kamyoneti o nedenle hep toyota reklamları oldu mitsu arka planda kendi yağı ile kavruldu.

Dünyada 3 yıldız 2 adet var birisi Mercedes diğeri Mitsubishi ikisininde otobüsünden 4X4 üretiminden kamyon-kamyonetinden otomobil üretimini yapabilen tek firmalar. Ayrıca Mitsubishinin 145 yıllık geçmişi Mercedesin 90 yıllık bir geçmişi var. ki mitsubishinin 100 yıllık 4x4 üretim tecrübesi var öyle bazı markalar gibi 5 yıl önce başlamadı bu işe, ayrıca mitsubishinin o kadar çok yan fabrikası var ki mesela elininizdeki Uniball kalem mitsubishi üretiminden klima üretimi, elektrik üretimi- asansör sistemeleri vs vs gibi çok çok köklü fabrikaları var.

• Son zamanlarda Suzuki hiç görmedim normal bir durum.

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • ercan_wrc kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılmasın ben firmalar komple gider demiyorum. Sadece binek araç satışlarını kapatabilirler. Koskoca mitsubishi'nin tası tarağı toplayıp gidecek hali yok.
    Bazı insanlar söyleyeceği çok şey varken susar. Çünkü anlayanı yoktur. Bilir.
    Kötülük yaptın mı kork , çünkü o bir tohumdur , ALLAH yeşertir karşına çıkartır..
    Varlığı birşey kazandırmayan insanın yokluğu bir şey kaybettirmez...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.