Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.613
Cevap
89
Favori
213.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşin garibi bir arkadaş kışın polo uludağa çıkamazken ben çıkıyorum yazmış traktör daha rahat çıkar koş onu al :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akulkerberkay -- 31 Ekim 2016; 22:57:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 model 4x4 swift sahibiyim yaklaşık 9 aydır , aracımla eşim de ben de çok mutluyuz.. kimse bize silah zoruyla satın aldırmadı bu aracı ve gerçekten beğenerek ve isteyerek aldık.

aldığım adam 2 gün önce satış ilanını malum siteye koymuştu, satın aldığım adam dürüst biriydi ve gösterdiğim usta aracı kaçırma temiz araç demişti ve el sıkışmıştık. aldığım fiyat aralığında kafama yatan içime sinen tek araç swift oldu. 2 kişilik bir aile için şehir içinde yeterli ve keyifli bir araç,

satamazsın diyenlere katılmıyorum , dediğim gibi 2 gün önce koyulan ilanı ben aldım. abuk subuk araçlara deli fiyatlar istiyorlar sonra satılamıyor diye dert yanıyorlar. temel iktisat arkadaşlar arz=talep. her malın bir alıcısı olacaktır... swift iyidir. swift bazı araçlardan iyidir, bazı araçlar da swiftten iyidir.
  • merhaba arkadaşlar mart 2016' dan bu yana suzuki swift 1,3 4x2 kullanıcısıyım.arabamı almadan önce burada yazılan yorumları okuyup öyle karar vermiştim. arabamı aldığım günden bu yana hiçbir sorun yaşamadım ve arabamdan çok memnunum.benim sizlere sormak istediğim; arabamın ısıtmasında sorun var sadece arabanın sağ tarafından sıcak hava geliyor söför kısmı ve orta kısımlardan sıcak hava gelmiyor nedeni ne olabilir? nereye baktırmam gerekiyor? yaz aylarında klimasında hiç bir sorun yaşamadım.bu sorunu yaşayanlar hiç oldumu? şimdiden teşekkürler.
  • akulkerberkay kullanıcısına yanıt
    Sevgili akulkerberkay kullanıcısı,

Çok şükür paramızı sen vermediğin için aciz değiliz, küçüklüğümüze gelirsek, en küçük halimiz bile senden daha yaşlı olduğu net. Bak ufaklık, ( senin hakaretlerine karşılık ) cevaben diyorsun ki " Ben swift kötü demedim" diyorsun ama 14. sayfanın başında yazdıklarını hatırlatim " bu arada artık yazmasak ? söz veriyorum swift i kötülemeyeceğim =) " kişilerin öncelikle ağızndan yada parmaklarından çıkandan haberi olmalı. Kendisi ile çelişen bir yapı içerisindeyse zaten yazdıklarına ve çizdiklerine kuşku ile bakmaktan başka çare yoktur. Sözünün güvenirliliği de yoktur. Bizler senin ne demek istediğini en başından beri anladık. Ancak basit bir yapıya sahip olduğundan sebep sen bu insanların ne demek istediğini ısrarla anlamak istemediğin gibi çıkmaza girdiğinde insanlara hakeret etmeye ve aşağılamaya çalışıyorsun. Bu da seni hem daha da çocuk hemde basit empati yoksunu sevgisiz biri yapıyor. Bu foruma cebinde 100.000 TL olan adamla biz zaten marka tartışması yapmayız, yapmayacağımız gibi suzuki' i genel anlamda basit bir marka gibi görmeye çalışanada anlatmayız. En büyük cahillik bilgisizce konuşmaktır. Önüne gelene al şu video bakta konuş yok buna bakta konuş gibi kendi çapın kadar videolar bulup servis etmende bunun göstergesi. o zaman sende aşağıdaki videolara bakta Suzuki markasının dünyadaki yerini iyice gör ve sindir artık. Yukarı sana gönderdiğim link'e bir yorumunu göremedim, sanırsam rakkamlar küçük dilini yutmanada yetti. Swiftin dünya genelindeki satış rakkamları ile aynı segmentteki polo'nun satışları gözüne girmiş ki yorum yapamadın. Şimdi bende sana bir kaç video gönderecem birde sen bunlara bak istersen. Suzuki markası senin ufkunun ötesinde, bizler Türkiyede sadece ufuk çizgisini görebiliyoruz çünkü bize sunulan bu.

BusamSuzukiyoutube
    Suzuki Kizashi vs. High End Cars (Audi A4, Mercedes C300 and the Acura TSX)
    https://www.youtube.com/watch?v=hBg48qud1Io

Krsné meno Priezivskoyoutube
    Suzuki SX4; Subaru XV fun and snow III.
    https://www.youtube.com/watch?v=739C52TxDuc

Domen Hohleryoutube
    Suzuki SX4 vs Ford Kuga - AMAZING SNOW TEST - Slovenia
    https://www.youtube.com/watch?v=xcnJBTH2J0s

Senden ricamız, cahilce olan ukalalığına artık bir son vermen, ve gerçekten büyümen.Bu noktadan sonra sana kimse cevap vermeyecek. İstediğin cevabı istediğin aşağılamayı cevap olarak yazabilirsin ama işte o nokta da da bahsettiğin o kalite var ya... işte bütün mesele senin o kalitende.... O kalitene sahip çık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakinci -- 1 Kasım 2016; 16:32:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeinzBrausewetter

Oooo Tok kapı sesi sevdalısı Trol dadanmış.
    Beslemeyin kendisini,azalarak bitsinler.

Son dönem lastik alan arkadaşlardan tavsiye rica edebilirmiyim 2013 model Manual Swift için

Selamlar
    Heinz

ben geçen gün bu forumdaki bir arkadaşımızdan 2013 swift'im için 185 55 r16 Continental premium contact aldım. lastikler 3000 km yapmış ve kendisi 4 mevsim lastiğe geçtiği için aracıyla sıfır gelen lastikleri satmak istemişti. ben bu lastiklerden oldukça memnunum. zaten aracın üzerinde gelen orjinal lastik bunlar. bu arada bazı arkadaşlar Falken markalı lastikleri çok övmüştü. lastiğin kullananları çok tatmin ettiği söyleniyordu. Falken Ze914 serisi lastikler. normalde aracın üzerinde orjinal gelen continental lastiklerin yarı fiyatı. incelemeniz için link aşağıdadır;

http://www.hepsiburada.com/falken-185-55r-16-83v-ze914-oto-yaz-lastigi-uretim-yili-2015-p-OTLSTFAL211?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.yapi.market.banyoler.pla&gclid=CPOQsfzUh9ACFYcW0wodkVUFdA

• swift07 S kullanıcısına yanıt
    Selam

Aracın kullanma kitapçığında bu ebadın da kullanılabileceği yazıyor. 185 den daha uygun fiyatlı oluyor 195 ler. ne fark eder??? aracını en fazla 0.5 mm yükselir.

Yokohama 195 55 r16 Bende kış lastikleri var ve çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakinci

Selam

Aracın kullanma kitapçığında bu ebadın da kullanılabileceği yazıyor. 185 den daha uygun fiyatlı oluyor 195 ler. ne fark eder??? aracını en fazla 0.5 mm yükselir.

Yokohama 195 55 r16 Bende kış lastikleri var ve çok memnunum.

Konuşmayayım diyorum ama insanların hayatını hala tehlikeye atıyoraunuz ! bahsettiğiniz jant çapları % 1.8 fark ediyor. Zaten sınır 2.49 ??
    Bari adama yanak kalınlığını da değiştir gibi bir uyarıda bulunsanız. Bana bilgisiz diyen nesile bir bakın hele ??
    Çok beğendiğiniz suzuki swift mühendisleri bunu düşünemedi mi sence ? Biraz yükselir canım ne olacak dediğin şeyle umarım sert bir viraja denk gelmezsin. Yakıt tüketimin artar ayrıca. Çok sevdiğin swiftinde aşınma artar ? Şimdi git kumda oyna !

• Burada farkı görebilirsiniz.

www.tacomaworld.com
    185/55-R16 vs 195/55-R16 Tire Comparison - Tire Size Calculator | Tacoma World
    https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=185-55r16-195-55r16

Ben 195/55/16 dört mevsime geçtim. Yazlık, kışlık sök tak yapmamak için. Eğer 185/55/16 dört mevsim bulabilseydim, orijinal ebadı tercih ederdim. Ama ne yazık ki bulamadım.

• Tavsiye için teşekkürler

Selamlar
    Heinz
  • quote:

Bak sevgisiz büyümüş çocuk.

Kedi olup bi fare tutacam dedin, başardın da ama ölüsünü tutmuşsun ( Yine )

Yanak kalınlığı kişilerin görsel zevkine göre değişir. Haklısın akşam kış lastiklerime baktım, benim kullandıklarım 195 60 R16. Ama o sevmediğin swift ve mühendisleri senin gibi sevgi yoksunu kötü çocukluk geçirmiş kişiler için kitapçıklarına bak ne yazmış. Bencede biz kumda oynarken sen altındaki bezle dolaşma buralarda..

SUZUKI SWIFT FUN CLUB SUZUKI SWIFT FUN CLUB SUZUKI SWIFT FUN CLUB

Dikkatte ettiysen 175 - 185 - 195 olanların yanına yanak ebadını özellikle yazmamışlar, sport modeline ama özellikle yazmışlar. Neyse Cahillik bizde eş..lik sende baki kalsın.

Hani cevap vermeyecektin sevgiyle büyümüş tutarsız çocuk
    Boş muhabbet yapıp hala milletin kafasını karıştırma gir lastik sitelerine yaz aracını bakalım senin ebat çıkıyor mu ? Kendi lastik ölçünü bile bilmiyorsun ? Yeni baktım diyorsun. Ne bilinçli tüketici tanrımmmmmm

• Yaw arkadaşım forumun başlığı "Suzuki Swift Fun Club".

Tamam gelir eleştirel bir mesaj atar gidersin anlarız.
    Ama uzun zamandır sürekli forumda insanlarla tartışmaya girmişsin.
    Sürekli ortamı huzursuz etmişsin, Suzuki Swifti kötülemişsin.

Yahu gerçekten herkes senden rahatsız görmüyor musun?
    Fun Club burası farkında mısın???
    Adam aracına hayran olmuş ki burada yazıyor. Bırak sevdiği aracın özellikleri övsün.
    İlgi çekme çaban mı var? İnsanlar sana laf söyledikçe, herkes illallah dedikçe seratonin seviyen mi artıyor?

• naizen N kullanıcısına yanıt
    Sayın Naizen,

Bu arkadaşımızı biz anlayamayız, serde gençlik veya akılda uçarılık var orası kesin. Türkiyede ki zihniyet malesef bu. Alırım ne zaman kaça satarım...? İkinci eli varsa alırım yoksa kalitesi beni bağlamaz mantığı var. Dünya genelinde satış rakkamları iyi olan suzukinin ülkemizdeki kaderi biraz zayıf ama yeni distribütörle dileriz bu değişir. İkinci eli için değil, son zamanlarda sokaklarda artan suzuki arması görmeye başladım ki bu da bu aracın hakkettiği yeri bulmaya başladığını gösterir. Bununla övünmek varken bu arkadaşımızın önüne dünya genelindeki rakkamları koyduk mıh dedi, belgeye dayalı kanıt koyduk ona da mıh dedi.

Tabii ki herkesin parası olsun kendini kanıtlamış yada kalitesine güvendiği arabayı alsın ki malesef ülkemizde dar kesim için seçenekler hem dar iken hemde bazı global markalar bu markanın arkasına sığınıp size çöp satıyorlar. Misal Egea... Kötülediğimden değil ama fiat markası yıllardır Türkiye yi sömüren bir zihniyet içinde ve nitekim egea NCAP testlerde 3 yıldız almış bir araç ve bunu alın canınızı bunun üzerinde taşıyın diye 60-65.000 TL ye satıyolar bu aracı. Swift kullanan kalitesini biliyor, motorunun çekişini, konforunu biliyor. Benim swift almama bir arkadaşım sebep oldu. 2009 model swift'ine bindim. Hadi gidelim dediğimde hareket etmeye başladı ve " abi motor " dedim, oda çalışıyor deyince dur dedim sağ çek... Bir motor çalışırken hiç mi sallamaz veya titretmez arabayı... işte o zaman dedim ki benim arabam swift. Ben çocukluğum da Buick, Plymouth ve 220se ve 280se mersedesler de büyüdüm. Bu arabaların konforunu şimdi bile ararsın ki devir artık o devir değil. Bu formda insanları bütçesine göre alabilecekleri en iyi seçeneği ortaya sunuyoruz, isteyen alır istemeyen almaz, isteyen arabasına aşık olur isteyen olmaz, rekabet her yerde var ancak biz bayii değiliz ki, bu form üzerinden satılan araçlardan veya tavsiye ile gidenlerden biz prim almıyoruz ki. Tavsiye isteyene veririz, üç aşağı beş yukarı diğer araçlar hakkında bilgilerimizde var ( gerekler, eş dost, gerek piyasadan duyduklarımız ) Mesele karakter, uslup, tarz, onur ve grurdan geçiyor. Swift kötü kardeşim diyene de eyvallah swift süper diyene de eyvallah. Bu form a gelenler bizim tavsiyemizi ister + / - ile söyleriz alır yada almaz. Ama kötülemek bir yere kadar. İçine sinmeden aracını almış, zorunlu kalıp almış, veya bir şekilde eli mecbur olup almış kişiler malesef burada çığırtkanlık yapıyolar. Bu arkadaşımızda aracını seviyor ama gönülden değil. Allah gani gani para versin ki gidip kendine porche falan alsın.

Bu yazıları okuyan alıcı veya araştıran arkadaşlar lütfen ve lütfen okuduklarınızla sınırlı kalmayın. ikinci el veya sıfır 30.000 - 50.000 TL parala kolay kazanılmıyor. Formları okuyun fikrinizi belirleyin ama mutlaka ve mutlaka test edin, çevrenizdekilere sorun almadan önce sonra fikriniz şekillenince gidip ne almak isterseniz alın. Bizler swiftlerimizden memnunuz ve satsakta memnun olmuş olarak satacaz. Bizlerle istediğiniz kadar tartışın ama bazıları gibi kalbinizi bozmadan tartışın.

Son olarak sert amortisörden şikayet edenler için bir haberim var. Unutkanlıktan sebep uzun zamandır rot yaptırmamıştım. ( 3 sene önce eagle laserli rot yaptırmıştım o kadar ) Aklıma geldi ve yaptırmak için yine şu eagle' ın laserli rotu'na girdim. Sadece sol tarafta 0,5 lik bir sapma vardı ve şaşırdım. Sağ taraf hiç değişmemişti bile. Sordum sebebini, eleman abi amortisörlerin sert mi dedi evet dedim normal o zaman dedi. Evet sert ama avantajıda yok değilmiş. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakinci -- 2 Kasım 2016; 16:41:0 >

• suzuki swift arıyorum. 2006-07-08 model, 1.3 manuel. satan veya satan tanıdığı olan varsa iletşime geçebilirse sevinirim.

• quote:

Sayın Naizen,

Bu arkadaşımızı biz anlayamayız, serde gençlik veya akılda uçarılık var orası kesin. Türkiyede ki zihniyet malesef bu. Alırım ne zaman kaça satarım...? İkinci eli varsa alırım yoksa kalitesi beni bağlamaz mantığı var. Dünya genelinde satış rakkamları iyi olan suzukinin ülkemizdeki kaderi biraz zayıf ama yeni distribütörle dileriz bu değişir. İkinci eli için değil, son zamanlarda sokaklarda artan suzuki arması görmeye başladım ki bu da bu aracın hakkettiği yeri bulmaya başladığını gösterir. Bununla övünmek varken bu arkadaşımızın önüne dünya genelindeki rakkamları koyduk mıh dedi, belgeye dayalı kanıt koyduk ona da mıh dedi.

Tabii ki herkesin parası olsun kendini kanıtlamış yada kalitesine güvendiği arabayı alsın ki malesef ülkemizde dar kesim için seçenekler hem dar iken hemde bazı global markalar bu markanın arkasına sığınıp size çöp satıyorlar. Misal Egea... Kötülediğimden değil ama fiat markası yıllardır Türkiye yi sömüren bir zihniyet içinde ve nitekim egea NCAP testlerde 3 yıldız almış bir araç ve bunu alın canınızı bunun üzerinde taşıyın diye 60-65.000 TL ye satıyolar bu aracı. Swift kullanan kalitesini biliyor, motorunun çekişini, konforunu biliyor. Benim swift almama bir arkadaşım sebep oldu. 2009 model swift'ine bindim. Hadi gidelim dediğimde hareket etmeye başladı ve " abi motor " dedim, oda çalışıyor deyince dur dedim sağ çek... Bir motor çalışırken hiç mi sallamaz veya titretmez arabayı... işte o zaman dedim ki benim arabam swift. Ben çocukluğum da Buick, Plymouth ve 220se ve 280se mersedesler de büyüdüm. Bu arabaların konforunu şimdi bile ararsın ki devir artık o devir değil. Bu formda insanları bütçesine göre alabilecekleri en iyi seçeneği ortaya sunuyoruz, isteyen alır istemeyen almaz, isteyen arabasına aşık olur isteyen olmaz, rekabet her yerde var ancak biz bayii değiliz ki, bu form üzerinden satılan araçlardan veya tavsiye ile gidenlerden biz prim almıyoruz ki. Tavsiye isteyene veririz, üç aşağı beş yukarı diğer araçlar hakkında bilgilerimizde var ( gerekler, eş dost, gerek piyasadan duyduklarımız ) Mesele karakter, uslup, tarz, onur ve grurdan geçiyor. Swift kötü kardeşim diyene de eyvallah swift süper diyene de eyvallah. Bu form a gelenler bizim tavsiyemizi ister + / - ile söyleriz alır yada almaz. Ama kötülemek bir yere kadar. İçine sinmeden aracını almış, zorunlu kalıp almış, veya bir şekilde eli mecbur olup almış kişiler malesef burada çığırtkanlık yapıyolar. Bu arkadaşımızda aracını seviyor ama gönülden değil. Allah gani gani para versin ki gidip kendine porche falan alsın.

Bu yazıları okuyan alıcı veya araştıran arkadaşlar lütfen ve lütfen okuduklarınızla sınırlı kalmayın. ikinci el veya sıfır 30.000 - 50.000 TL parala kolay kazanılmıyor. Formları okuyun fikrinizi belirleyin ama mutlaka ve mutlaka test edin, çevrenizdekilere sorun almadan önce sonra fikriniz şekillenince gidip ne almak isterseniz alın. Bizler swiftlerimizden memnunuz ve satsakta memnun olmuş olarak satacaz. Bizlerle istediğiniz kadar tartışın ama bazıları gibi kalbinizi bozmadan tartışın.

Son olarak sert amortisörden şikayet edenler için bir haberim var. Unutkanlıktan sebep uzun zamandır rot yaptırmamıştım. ( 3 sene önce eagle laserli rot yaptırmıştım o kadar ) Aklıma geldi ve yaptırmak için yine şu eagle' ın laserli rotu'na girdim. Sadece sol tarafta 0,5 lik bir sapma vardı ve şaşırdım. Sağ taraf hiç değişmemişti bile. Sordum sebebini, eleman abi amortisörlerin sert mi dedi evet dedim normal o zaman dedi. Evet sert ama avantajıda yok değilmiş. :)

Gel barışalım. Artık bana hakaret etmekten vazgeç. Swift kendini bugün bana kanıtladı. Bir viraja öylesine sert daldım ki tahmin edemezsiniz. 130 gibi bir hızla hem de araç viraja girerken fark ettim yattı yatacak ama kendini bırakmadı ve inanılmaz bir şekilde döndüm orayı ama iki teker ya havaya kalktı ya da ben korkudan öyle hissettim. Ben baştan beri söylüyorum swift i severek aldım. Yoksa kimse gidip 1000 tl sadece orjinal ebat alıcam diye lastiğe para vermez.
    Esasen derdim şuydu:
    Swift bu kadar iyi iken neden bu kadar azdı ?
    Neden minicooper a bu kadar benzemek zorundaydı ?
    Hani tipik japon çakmalığı vardır ya bana öyle geldi açıkçası.

Ama söylediğim gibi bana şunh gösterdi ki swift aslında hiç de boş bir araç değil. Sadece ilk tartışdığımız noktadan hareketle daha güncel bir vitesi olmasını teknolojiye ayak uydurmasını ne bileyim işte sadece sağlamlık ve parça eskitmemekle övünmek istemesini anlayamadım.

El cevap. Sürekli genç ve çocuk demiş olmanıza ve beni üzmenize söyleyecek lafım yok. Benim sizden yaşça küçük olmam neden sorun oluşturuyor ? 23 nisanda koltuğa oturan çocuk muamelesi yapmanızı anlamıyorum. Ama yine de ben bunları sineye çekerim... rica kırdığım kişlerden özür dilerim. Bu yazılar silinmesin kalsın. Ancak bu saatten sonra sadece araç hakkında fikir vermek istiyorum ve mümkünse almak

• ortam biraz olsun durulduysa, sükunetle ve sühuletle çözebiliriz artık sanırım bir takım meseleleri.

benim meselem ise hâlâ devam ediyor: kauçuk paspas :)

swift'in eksi yönlerinden biri işte bu distribütör kaynaklı meseleler. yetkili servis-bayilerin elinde hiç mi orjinal kauçuk paspas olmaz. ellerinde olmadığından epey farklı fiyat veriyorlar. 400'den 600'e dalgalanıyor. istanbul'da iki bayiye ulaştım, asıl anamerkez bayi koşuyolu'na ise ulaşamadım, yedek parça bölümünden telefonu açan yok! iki denemeden sonra vazgeçtim. ankara'da burda memnuniyeti belirtilen tecimeroğlu'nu aradım onlarda da yok, istek üzerine getiriyor ve fiyat tavan. yani şimdi bizler swift'i seviyoruz ama işte bu bayi-servis olacak kayınpeder-kaynana ile anlaşamıyor arkadaş :) yani elinde hiç mi kauçuk paspas olmaz, müşteri bunu görmeden nasıl alsın?

üniversal kesim paspaslara niyet ettim ama onda da kesim falan tam olur mu diye şüphe ettiğimden almadım. velhasıl winter is coming ama bizim paspas meselesi hâlâ duruyor böyle! vakit bulamadım bir otopaspas satan bi yer bulup orda deneyerek alayım ama bileniniz kullananız varsa bilgi verirseniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: yhyayd

Bu araçlar yokuşta nıye bu kadar berbat acaba 4*4 swift

hafıfı yokuşlarda trafıkte dur kaklarda birsure sonra arç resmen gıtmıyor balata kokuyor mecbur yolu acmak ıcın zorluyorsun sankı bırısı frenlıyor gıbı oluyor

acaba genelde boylemi yoksa aracımdasıkıntımı var

Kimse cevap vermedi ben kendimicevaplıyayım

Cumertesi günü özdoğanlar suzuki servisine götürdüm arabayı şu işlemler yapıldı

1-debrıyaj baskı değişti
    2-arka fren balataları değişti
    3-on fren diskleri değiti
    4.sol aks korugu yırtıktı değişti
    5-100.000 yaklaştığı için bujiler değişti
    6-100 bin bakımı yapıldı
    7-şanzıman yağı değişti
    8-rot balans ayarı yaptırdım
    9-boğaz kelebeğini temizlettim
    10-yağ çubuğu kırıktı değişti
    11-yol bilgisayarı ayarlandı

1.800 TL para verdim çıktım

Araç misler gibi şu an

Sizce verdiğim para normalmi? debriyaj balatasıda yan sanayı takıldı usta orjinalı ile hemen hemen aynı dedi.

• quote:

quote:

Bu araçlar yokuşta nıye bu kadar berbat acaba 4*4 swift

hafıfı yokuşlarda trafıkte dur kaklarda birsure sonra arç resmen gıtmıyor balata kokuyor mecbur yolu acmak ıcın zorluyorsun sankı bırısı frenlıyor gıbı oluyor

acaba genelde boylemi yoksa aracımdasıkıntımı var

Kimse cevap vermedi ben kendimicevaplıyayım

Cumertesi günü özdoğanlar suzuki servisine götürdüm arabayı şu işlemler yapıldı

1-debrıyaj baskı değişti
    2-arka fren balataları değişti
    3-on fren diskleri değiti
    4.sol aks korugu yırtıktı değişti
    5-100.000 yaklaştığı için bujiler değişti
    6-100 bin bakımı yapıldı
    7-şanzıman yağı değişti
    8-rot balans ayarı yaptırdım
    9-boğaz kelebeğini temizlettim
    10-yağ çubuğu kırıktı değişti
    11-yol bilgisayarı ayarlandı

1.800 TL para verdim çıktım

Araç misler gibi şu an

Sizce verdiğim para normalmi? debriyaj balatasıda yan sanayı takıldı usta orjinalı ile hemen hemen aynı dedi.

Artık yokuşları çıkıyor mu hocam zorlanmadan. Ben öyle bir sorun hiç yaşamadım.

• akulkerberkay kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Her deneyim bir derstir. İleride inşallah evlenir ve çocuğunda olur ki o zaman 90 km ile gitmek neymiş anlarsın :))

Bizlerin senin yaşınla ilgili çok bir sıkıntısı yok, yaklaşım, tarz ve hitap şekilinden sebep kişileri gerginliğe sürüklüyorsun. Bu tarz yaklaşımları ben 4 yaşımdaki kızım bana karşı yapıyor. Ne kadar söylesekte söyleyelim bunun yalnış olduğunu yinede anlamıyor. Ama 6-7 yaşına geldiğinde o da davranışlarına çeki düzen verip ailesi için toplum için çevresi için daha mütevazi bir insan olma yolunda ilerleyecek. Bu formda 28 yaşında olupta hepimizi cebinden çıkaracak tecrübeye sahip insanlarda vardır, ve belki bu yazıştıklarımızı okuyup gülüp geçiyodur bile. Senden beklenen biraz daha olgunca davranıp karşındaki insanları kırmadan güzel dille kendini ifade etmendi. Haklıysan bile bu tarz durumlar da otomatik olarak haksız noktaya düşersin. Özürün için ben kendi adıma teşekkür ederim, bende sarf ettiğim sözler için senden özür diliyorum ve keşke böyle bir olay yaşamadan bizleri anlayabilseydin. Evet araç küçük bazı eksikleri günümüze göre zayıf ama suzuki iyi bir marka.

Swift bu kadar iyi iken neden bu kadar azdı soruna cevap aslında daha önce attığım link ve yazılar da açıklaması vardı. Suzuki Türkiye ile Turgut Özal zamanında tanıştı. O dönemlerde istediği etkiyi yarattı ancak sonrasında bu rehavete kapılan distribütor sanırsam yan geldi ve yattı. Sonrasında da bir daha toparlayacak enerjiyi kendinde bulamadı ve bugün doğan grubuna devir etti. Sana gönderdiğim link'te global deki satış rakkamları vardı. Türkiye malesef hala sığ bu konuda. Uzun zamandır piyasada olması gereken yerde olmadığı için diğer markalara gün doğdu ve unutuldu gitti.

Aslında 1909 yılında kurulan bir şirkettir. Ve ağırlığı önce motorsiklet ve sonrasında araba sektörüne girmiştir. Mini coopoer a benzeme sebebi ise zaten ufak araç segmentinde yapabileceğiniz tasarımlar üç aşağı beş yukarı birbirine yakın olacaktır. Bu birazda satış stratejisidir. Bu sebepten dolayı mini cooper suzuki yi dava etmemiştir sonuç olarak. :)) Nasıl bugün mersedes renault ile anlaşıp kango kasasının aynısını kendine uyarlayıp piyasaya çıkarttı, suzuki de bunu yıllar önce fiat'ın Sedici kasasını tasarlayanlarla anlaşıp (Giorgetto Giugiaro) aynı kasaya sadece Suzuki armasını koydu. Fiat 2009 dan sonra o kasayı üretmesede suzuki 2012 ye kadar bu kasayı üretti. Suzuki de model değişimleri yıl bazlı değil, satış bazlıdır. 7 milyon araç gibi bir rakkam politikası vardır. Bu 7 milyon aracı sattığı zaman yeni model kasaya geçer. Misal benim 2011 model AT var, yeni kasa 2017 de geliyor. 6 yılda 7 milyonu satmış demekki.

Birde başka pencereden bak olaya. Bugün bir VW devinin 7 viteste ulaşabildiği yakıt tüketimine suzuki 5 vites te ulaşıyor. Bu pazarda birileri mallarını allayıp pullayıp insanları kandırıyor ama kim ??? Birinin yapmadığı yada sırf reklam olsun diye maliyetlerini arttırıp yeni bir şey sunuyormuş gibi gösterip milletin cebindeki paraları hortumlama amacını niye kimse düşünmüyor. Yani aslında bir algı aldatmacasının içindeyiz ama tüketmek genimizde olduğu için yeni bir çikolata çıkmış ve marketlere gelmiş gibi hemen sahip olmak istiyoruz.( Toplumca )

Swift için şunu söylerim, azami isteklerimi karşılıyor mu? Evet. Bütçeme uygun mu ? Kesinlikle. Cüzdanıma dost mu ? Her daim. O zaman fazlasını istemek biraz tatminsizliğe girmiyor mu... Diyelim ki param oldu ne alacam o zaman gene swift mi alacam... Tabii ki hayır. Vitara alacam tabii ki :)) Ama yeni gelecek dizellerden almam. Çünkü onlar fiat motoru ile gelecek. Fiat belki bu konuda çok iyi ama, senelerce bizim ülkemizde bizim insanlarımızla tek kale maç yapıp hep skor tablosunu yükseltmiştir. O yüzden o firmanın içinde motoru varsa kuruş para vermem. Bu konuda kılmıyım evet kılım ama benim prensibim bu.

Bu tartışmalara misafir olan, okumak zorunda bıraktığımız herkese sabrından ve sükünetinden sebep teşekkür ederim. Bizler konuşarak anlaşam tek canlılarız.

Saygılar.

• merhabalar, swift kullananlar, swift sevenler facebook grubunuz var mı?
    bende araç araştırıyorum. fiyat ve özelliklerine bakınca swift dikkat çekiyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Öncelikle çok geçmiş olsun. Her deneyim bir derstir. İleride inşallah evlenir ve çocuğunda olur ki o zaman 90 km ile gitmek neymiş anlarsın :))

Bizlerin senin yaşınla ilgili çok bir sıkıntısı yok, yaklaşım, tarz ve hitap şekilinden sebep kişileri gerginliğe sürüklüyorsun. Bu tarz yaklaşımları ben 4 yaşımdaki kızım bana karşı yapıyor. Ne kadar söylesekte söyleyelim bunun yalnış olduğunu yinede anlamıyor. Ama 6-7 yaşına geldiğinde o da davranışlarına çeki düzen verip ailesi için toplum için çevresi için daha mütevazi bir insan olma yolunda ilerleyecek. Bu formda 28 yaşında olupta hepimizi cebinden çıkaracak tecrübeye sahip insanlarda vardır, ve belki bu yazıştıklarımızı okuyup gülüp geçiyodur bile. Senden beklenen biraz daha olgunca davranıp karşındaki insanları kırmadan güzel dille kendini ifade etmendi. Haklıysan bile bu tarz durumlar da otomatik olarak haksız noktaya düşersin. Özürün için ben kendi adıma teşekkür ederim, bende sarf ettiğim sözler için senden özür diliyorum ve keşke böyle bir olay yaşamadan bizleri anlayabilseydin. Evet araç küçük bazı eksikleri günümüze göre zayıf ama suzuki iyi bir marka.

Swift bu kadar iyi iken neden bu kadar azdı soruna cevap aslında daha önce attığım link ve yazılar da açıklaması vardı. Suzuki Türkiye ile Turgut Özal zamanında tanıştı. O dönemlerde istediği etkiyi yarattı ancak sonrasında bu rehavete kapılan distribütor sanırsam yan geldi ve yattı. Sonrasında da bir daha toparlayacak enerjiyi kendinde bulamadı ve bugün doğan grubuna devir etti. Sana gönderdiğim link'te global deki satış rakkamları vardı. Türkiye malesef hala sığ bu konuda. Uzun zamandır piyasada olması gereken yerde olmadığı için diğer markalara gün doğdu ve unutuldu gitti.

Aslında 1909 yılında kurulan bir şirkettir. Ve ağırlığı önce motorsiklet ve sonrasında araba sektörüne girmiştir. Mini coopoer a benzeme sebebi ise zaten ufak araç segmentinde yapabileceğiniz tasarımlar üç aşağı beş yukarı birbirine yakın olacaktır. Bu birazda satış stratejisidir. Bu sebepten dolayı mini cooper suzuki yi dava etmemiştir sonuç olarak. :)) Nasıl bugün mersedes renault ile anlaşıp kango kasasının aynısını kendine uyarlayıp piyasaya çıkarttı, suzuki de bunu yıllar önce fiat'ın Sedici kasasını tasarlayanlarla anlaşıp (Giorgetto Giugiaro) aynı kasaya sadece Suzuki armasını koydu. Fiat 2009 dan sonra o kasayı üretmesede suzuki 2012 ye kadar bu kasayı üretti. Suzuki de model değişimleri yıl bazlı değil, satış bazlıdır. 7 milyon araç gibi bir rakkam politikası vardır. Bu 7 milyon aracı sattığı zaman yeni model kasaya geçer. Misal benim 2011 model AT var, yeni kasa 2017 de geliyor. 6 yılda 7 milyonu satmış demekki.

Birde başka pencereden bak olaya. Bugün bir VW devinin 7 viteste ulaşabildiği yakıt tüketimine suzuki 5 vites te ulaşıyor. Bu pazarda birileri mallarını allayıp pullayıp insanları kandırıyor ama kim ??? Birinin yapmadığı yada sırf reklam olsun diye maliyetlerini arttırıp yeni bir şey sunuyormuş gibi gösterip milletin cebindeki paraları hortumlama amacını niye kimse düşünmüyor. Yani aslında bir algı aldatmacasının içindeyiz ama tüketmek genimizde olduğu için yeni bir çikolata çıkmış ve marketlere gelmiş gibi hemen sahip olmak istiyoruz.( Toplumca )

Swift için şunu söylerim, azami isteklerimi karşılıyor mu? Evet. Bütçeme uygun mu ? Kesinlikle. Cüzdanıma dost mu ? Her daim. O zaman fazlasını istemek biraz tatminsizliğe girmiyor mu... Diyelim ki param oldu ne alacam o zaman gene swift mi alacam... Tabii ki hayır. Vitara alacam tabii ki :)) Ama yeni gelecek dizellerden almam. Çünkü onlar fiat motoru ile gelecek. Fiat belki bu konuda çok iyi ama, senelerce bizim ülkemizde bizim insanlarımızla tek kale maç yapıp hep skor tablosunu yükseltmiştir. O yüzden o firmanın içinde motoru varsa kuruş para vermem. Bu konuda kılmıyım evet kılım ama benim prensibim bu.

Bu tartışmalara misafir olan, okumak zorunda bıraktığımız herkese sabrından ve sükünetinden sebep teşekkür ederim. Bizler konuşarak anlaşam tek canlılarız.

Saygılar.

Umarım bundan sonra böyle tatsızlıklar yaşanmaz. Yine de kızınıza benzetip hala küçültmeye çalımanızı espri olarak algılıyotum. Yoksa 60 yaşında amcaların 30-35 yaşında orta yaş hanımefendi ve beyefendilerin istiklal marşının yazarını tanımamasına da sahit olduk hep birlikte ? Umatım vitara alırsınız. Bakın ona hiç lafım yok işte vitara tam bir araba :)

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.