Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.613
Cevap
90
Favori
213.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aramıza hoşgeldiniz. Yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun...kazasız belasız günlerde kullanın inşaallah...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnkoot

Merhaba arkadaşlar,
    Şu an satılmakta olan Swiftler Japonya mı yoksa Macaristan üretimi mi? Biliyor musunuz?
    Aracınızın şase numarası ile bunu kontrol/teyit edebilirsiniz...
    Vitara'nın Macaristan, Baleno'nun Hindistan olduğunu biliyorum ama Swift için bilgi bulamadım.
    Teşekkürler.

Macaristan üretimi
  • tt38 T kullanıcısına yanıt
    Aracın haylaz bir çocuk gibi durmasından ve kendine bağlamasından mı bilmiyorum..

Ama ilk kez aldığım bir arabanın forumunda yazıyorum..

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naizen -- 29 Ekim 2016; 0:19:51 >
  • naizen N kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun bende aralık ayında arabayı almayı düşünüyorum büyük ihtimal swift olucak. Siz ikinci el mi aldınız? Aldıysanız ne kadara aldınız acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snathius -- 29 Ekim 2016; 11:53:00 >
  • Snathius S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Ben sıfır aldım 49 bin TLden biraz daha uyguna geldi.

İkinci elde küçük otomatik aracın alıcısı çok. Garanti seçeneği olmadığı için insanlar yarı otomatik, dsg vs riske girmek yerine tam otomatik tercih ediyor. Ama az yakan sorunusuz ve tam otomatik 1.2 Swiftten başka pek fazla araç yok. Bir de ilk elde değer kaybeder çekincesiyle Suzuki almayanlar dahi, zaten fiyat uygun diye ikinci elde daha çok düşünüyor Swifti.

Tabi acil satıcı olanlardan uygun fiyatlı araçlar da çıkıyor mutlaka. Ancak maddi durumunuz varsa şu an kampanyalarla vs biraz daha zorlayıp yeni almak daha mantıklı geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naizen -- 29 Ekim 2016; 12:51:48 >
  • naizen N kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yeni almak daha mantıklı 2013 swift almaya kalksan temiz 41bin tl ye anca alabilirsin gibi 8 bin daha koyup sıfır almak çok mantıklı. Benim şöyle bi durumum var ilk arabam olucak acemiyim ehliyeti 7-8 sene önce alıp sonrada elimi sürmedim hemde 40bin bile benim için cok o yüzden aralık ayını beklicem swiftten başkada araba bakmıyorum şuan

• sol ön tampona otoparkta sürtmüşler. Araba gri renk, pasta cila mı yapmak lazım yoksa dursun ellemim mi?
  • Selam herkese uzun zamandır işten güçten yazamıyorum Swiftimin rengini değiştiricem ilk şuanda olan rengi ben nissandaki rengi istiyorum... sizce

• Resim varsa pasta polish le geçip geçmiyceği hakkında bilgi verebilirim

• Bu arada yokken Swift i kötülemeye çalışanlar olmuş arkadaşlar Swift i bize kimse silah dayatarak aldırmadı ayrıca Ocak ayında Uludağ a çıkarken fiesta lar polo lar golfler yarı yoldan dönerken biz zirvenin keyfini yaşıyoruz. Her aracın + sı - si vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: u.ozmert

Resim varsa pasta polish le geçip geçmiyceği hakkında bilgi verebilirim

Resimler bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhantezel92

quote:

Orijinalden alıntı: u.ozmert

Resim varsa pasta polish le geçip geçmiyceği hakkında bilgi verebilirim

Resimler bunlar

geçmiş olsun. aynısı benim arka tampona olmuştu, boyasız düzeltip pasta yaptılar ve bir sorun kalmadı... aslında tampon boyansa çok sorun olmuyor, arabanın diğer kaporta parçaları gibi orjinalliği etkilemiyor. siz yine de boyatmadan pasta cila ile işi halletmeye çalışın bence... tekrardan geçmiş olsun.

• Selam,

Öncelikle "akulkerberkay" kullanıcı adı olan arkadaşımıza bir kaç şey dile getirmek isterim. Benim yazdığım tüm yazıları forumdan bul ve oku lütfen. DSG nin aslında ne olduğunu o zaman anlarsın. Sen diyorsun ya Benim ülkem benim gerçeklerim diye... Adamlar senin ülkeni takmıyor bile üretirken. Tamamen kendi coğrafik koşullarına, atmosferine, jeolojik yapısına göre araba üretiyor. Kim takar seni ( ülkeni ) o yüzden VW gurbu türkiyede çok fazla sıkıntı yaşıyor. Diğer kullanıcı arkadaşımızın dediği gibi ( naizen ) satışları türkiye bazlı düşünüp hatalara düşme. Yakın zamanlarda bir Kıbrıs turu yap bakalım, bizim yavru vatanımız da bile bak bakalım en çoklar arasında hangi araç var. ( Swift ) Büyük markalar belli ülkelerde işçilik ucuz diye fabrikalar araç ve araçlarını burada üretir. Malzeme kalitesi standarttır, robotlar standarttır, üretim bandı standarttır, işçilik ve düzen standarttır. Bu standartların dışında üretimler zaten fabrika tarafından onay almaz ve imhaya gider. Şimdi standart bir banttan çıkan A numaralı polo da DSG sorunu olmuyorda B numaralı olanda oluyor. Bunu tüm mühendisler açar bir yeri ile güler. Standart üretimde hatada standarttır. Kullanıcılar bunu sadece imtinalı kullanarak aslında geciktirir. Ama semptom değişmeş. NCAP testleri göndermişsin. Evet malesef sen giderken biz döndük bile. Hindistandan da yapılan with airbag ve without airbag olarak iki testi yapıldı. Airbag olmayandan 3 yıldız alırken airbag li olandan 5 aldı. Vs... vs... Bu form Suzuki swift kullanıcılarının yeri. Buradaki en büyük reklam bizleriz. Daha önceki yazılarımı oku diyorum çünkü araştırıldı da yazıldı. Kimse ile burada saet veya vw ile övünerek prim yapamazsın. Evet yaşın küçük ama sana da saygılıyız. Deneyimin belki bizden fazladır, belki de azdır. Hepsine saygımız var. Yazılarımı okumasanda yapacağın basit bir test var. En basit sanayi bölgesine gidip vw ustaları ile birebir sadece konuşmak. Bir aracın fazla satması hastalığına sebep değildir. Bu şuna benzer o zaman, arpayı fazla yediği için at bu kadar gaz çıkartıyor demek gibi bişey oluyor. Arpa az da olsa çok ta olsa gaz yapar. Swift segmetinin en iyi aracı. Negetifliklerini biz zaten alacak olan, istekli olan, kesesini düşünen, servisten çıkıp çıkmamasını düşünen herkes için söylüyoruz. Çok övündüğün VW de unutmaki dünya genelinde emisyon sebebi ile 10 milyar dolar tazminata çarptırılmış bir firma. Suzuki Japon olmasına rağmen Türkiye koşulları için gerçekten başarılı bir üretim penceresinden çıkmış bir araç. Bizim için üretmiyorlar ama biz rahatlıkla kullanıyoruz. VW hakkında ise biraz fazla araştır. Türkiyede filo kiralama işi çıktığından beri Türkiye ye satılan, Jetta ve özellikle polo kalitelerini bir sorgula, bakalım nasıl gerçeklerle karşılaşacaksın. Kıssa dan hisse de yapim. İş yerimde karşımda oturan arkadaşımızın Golf 6 si var, ve oda DSG sıkıntısı yaşadı, o ayrı bir konu ve yazdım da. Yazılarımdan okuyabilirsin. Asıl komediye gelelim. Geçenlerde yenilemeyi düşündüğünü ve yeni Golf e baktığını söyledi. Malesef ki hüsran yaşamış durumda. Eski Golf 6 sı yeni kasadan çok daha geniş ve hacimliymiş. Yeni Golf te resmen daraldım, içi küçülmüş karımla ben sığmayız buna deyip vazgeçti. Şimdi bir düşün ki karşındaki firma kendi aracını sırf maliyetten kısıp karlılığını arttırmak için küçültüyor !!! Bunlar hep bakılması gereken ufak ama miğde bulandıran detaylar. Sen iddialarında baki kalabilirsin bunlar bizi pek etkilemez, bu formda swift almış insanlar emin ol birçok şeyi araştırıp sonuçlarını eleyip ona göre almıştır. Diğer arkadaşları bilmem ama daha önce de yazdım, biz swift severler arabanın ikinci elini düşünüp almıyoruz, elimde kalsın, garajda çürüsün hiç önemli değil. Ben 60000 km. çok şükür rutin bakımları dışında servise gitmedim. Heeee sizlere göre cahilsek evet biz swift kadar cahiliz o zaman diyelim, yolunuzda farınız da açık olsun.. :)

Eklemek istediğim bir link buldum.

Umarım bu rakkamlar Polo'nun satış rakkamları ile kıyaslayan arkadaşlara da referans olur. ( Dünya Genelinde )

https://autoportal.com/newcars/volkswagen/polo/sales-statistics/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakinci -- 31 Ekim 2016; 18:03:54 >

• Siyah yerler pasta ile geçmez çünkü orda boya kalmamış isterseniz beyaz çizikleri pasta ile giderip onlara rütüş yapılabilir ya da yama boya yaptırabilirsiniz

• Bu Swift ti kötüleyen malum arkadaşa sormak istiyorum araçın iki bujisi arıza yaparsa nolur golf polo error verir yolda kalırsın. Fakat Swift iki buji bitmesine rağmen beni yolda bırakmadık sivrihisardan Bursa ya kadar getirdi. Biz arasında eksileri yok demiyoruz ama emin ol piyasada aynı fiyatta ki araçlara göre bana göre artısı daha çok

2007 model 4x4 kullanıcısıyım gayette memnunum sorun yaşadım ama en azından yolda kalmadım

• tt38 T kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler bakalım halletmeye çalışıcam

• u.ozmert U kullanıcısına yanıt
    Bu işlemi yetkili servisinde mi yoksa sanayi gibi yerlerde mi yaptırmak gerekir? Aracımmı alalı 1 ay oldu henüz

• Benim fikrim servise gitmeye gerek yok. İyi bir boya kaporta ustası çok kolay yapar bu işi.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhantezel92

Bu işlemi yetkili servisinde mi yoksa sanayi gibi yerlerde mi yaptırmak gerekir? Aracımmı alalı 1 ay oldu henüz

Ustaya gitmenize gerek yok, benzin istasyonlarindan derin cizikler icin pasta alip kendiniz yapabilirsiniz. Sonaxi tavsiye ederim tupte olani. Boya Kalkan yeride rutus yapmaniz lazim Oto boyacilarinda Arabanin kapidaki boya koduna gore yapiyorlar. Rutustan 1-2 hafta sonra pastayla kabasini alirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bakinci

Selam,

Öncelikle "akulkerberkay" kullanıcı adı olan arkadaşımıza bir kaç şey dile getirmek isterim. Benim yazdığım tüm yazıları forumdan bul ve oku lütfen. DSG nin aslında ne olduğunu o zaman anlarsın. Sen diyorsun ya Benim ülkem benim gerçeklerim diye... Adamlar senin ülkeni takmıyor bile üretirken. Tamamen kendi coğrafik koşullarına, atmosferine, jeolojik yapısına göre araba üretiyor. Kim takar seni ( ülkeni ) o yüzden VW gurbu türkiyede çok fazla sıkıntı yaşıyor. Diğer kullanıcı arkadaşımızın dediği gibi ( naizen ) satışları türkiye bazlı düşünüp hatalara düşme. Yakın zamanlarda bir Kıbrıs turu yap bakalım, bizim yavru vatanımız da bile bak bakalım en çoklar arasında hangi araç var. ( Swift ) Büyük markalar belli ülkelerde işçilik ucuz diye fabrikalar araç ve araçlarını burada üretir. Malzeme kalitesi standarttır, robotlar standarttır, üretim bandı standarttır, işçilik ve düzen standarttır. Bu standartların dışında üretimler zaten fabrika tarafından onay almaz ve imhaya gider. Şimdi standart bir banttan çıkan A numaralı polo da DSG sorunu olmuyorda B numaralı olanda oluyor. Bunu tüm mühendisler açar bir yeri ile güler. Standart üretimde hatada standarttır. Kullanıcılar bunu sadece imtinalı kullanarak aslında geciktirir. Ama semptom değişmeş. NCAP testleri göndermişsin. Evet malesef sen giderken biz döndük bile. Hindistandan da yapılan with airbag ve without airbag olarak iki testi yapıldı. Airbag olmayandan 3 yıldız alırken airbag li olandan 5 aldı. Vs... vs... Bu form Suzuki swift kullanıcılarının yeri. Buradaki en büyük reklam bizleriz. Daha önceki yazılarımı oku diyorum çünkü araştırıldı da yazıldı. Kimse ile burada saet veya vw ile övünerek prim yapamazsın. Evet yaşın küçük ama sana da saygılıyız. Deneyimin belki bizden fazladır, belki de azdır. Hepsine saygımız var. Yazılarımı okumasanda yapacağın basit bir test var. En basit sanayi bölgesine gidip vw ustaları ile birebir sadece konuşmak. Bir aracın fazla satması hastalığına sebep değildir. Bu şuna benzer o zaman, arpayı fazla yediği için at bu kadar gaz çıkartıyor demek gibi bişey oluyor. Arpa az da olsa çok ta olsa gaz yapar. Swift segmetinin en iyi aracı. Negetifliklerini biz zaten alacak olan, istekli olan, kesesini düşünen, servisten çıkıp çıkmamasını düşünen herkes için söylüyoruz. Çok övündüğün VW de unutmaki dünya genelinde emisyon sebebi ile 10 milyar dolar tazminata çarptırılmış bir firma. Suzuki Japon olmasına rağmen Türkiye koşulları için gerçekten başarılı bir üretim penceresinden çıkmış bir araç. Bizim için üretmiyorlar ama biz rahatlıkla kullanıyoruz. VW hakkında ise biraz fazla araştır. Türkiyede filo kiralama işi çıktığından beri Türkiye ye satılan, Jetta ve özellikle polo kalitelerini bir sorgula, bakalım nasıl gerçeklerle karşılaşacaksın. Kıssa dan hisse de yapim. İş yerimde karşımda oturan arkadaşımızın Golf 6 si var, ve oda DSG sıkıntısı yaşadı, o ayrı bir konu ve yazdım da. Yazılarımdan okuyabilirsin. Asıl komediye gelelim. Geçenlerde yenilemeyi düşündüğünü ve yeni Golf e baktığını söyledi. Malesef ki hüsran yaşamış durumda. Eski Golf 6 sı yeni kasadan çok daha geniş ve hacimliymiş. Yeni Golf te resmen daraldım, içi küçülmüş karımla ben sığmayız buna deyip vazgeçti. Şimdi bir düşün ki karşındaki firma kendi aracını sırf maliyetten kısıp karlılığını arttırmak için küçültüyor !!! Bunlar hep bakılması gereken ufak ama miğde bulandıran detaylar. Sen iddialarında baki kalabilirsin bunlar bizi pek etkilemez, bu formda swift almış insanlar emin ol birçok şeyi araştırıp sonuçlarını eleyip ona göre almıştır. Diğer arkadaşları bilmem ama daha önce de yazdım, biz swift severler arabanın ikinci elini düşünüp almıyoruz, elimde kalsın, garajda çürüsün hiç önemli değil. Ben 60000 km. çok şükür rutin bakımları dışında servise gitmedim. Heeee sizlere göre cahilsek evet biz swift kadar cahiliz o zaman diyelim, yolunuzda farınız da açık olsun.. :)

Eklemek istediğim bir link buldum.

Umarım bu rakkamlar Polo'nun satış rakkamları ile kıyaslayan arkadaşlara da referans olur. ( Dünya Genelinde )

https://autoportal.com/newcars/volkswagen/polo/sales-statistics/

Hocam o kadar anlatmışsınız iyi güzel ama. Hala aynı hatalardasınız ? Yazdıklarımı oku diyip durmuşsunuz... önce siz yazdıklarımı bir okuyun ! Ben swift kötü demedim. Hele diğer arkadaş bana malum arkadaş demiş ?? Malum nedir anlamını bilir mi acaba ? Bir de evet küçüksün bizden gençsin diyen olmuş. Ona da tamam evet gencim öyle varsayalım. Çözemediğim ne biliyor musunuz ? O kadar komplekslisiniz ve o kadar küçülmüşsünüz ki swift tü kaka dendiğinde sayfakarca tek başıma olmama rağmen yüklendiniz ! Acizsiniz, kalitesiz ve küçüksünüz. Haa yaşça değil tabi Yaşça küçük olan benim çünkü

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.