Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.613
Cevap
89
Favori
213.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neymiş bu yedek parça sorunu... Kullanacağım araçta kaç yılda bir yedek parça ihtiyacım olacak?
    Olduğunda da 2-3 hafta parçanın Japonyadan gelmesini beklemek, aynı kalitede araca 10-15 bin TL fazla vermek için gerekçe değil. Yetkili servis parça sorununu belli bir model arac satıştan kalktıktan sonra yasal olarak 10 yıl daha çözmek zorunda.

Özelde parça bulamayıp 100-200 TL pahalıya yetkili serviste yaptırmak istemeyen bi insan, uzun vadede 5bin TL ila 20 bin TL tutarında şanzıman arızalarını asla göze almaz.

Dahası, ekonomi düşünen, aracını yaşlanınca özel serviste yaptırmak isteyen kişi için zaten çift kavrama bir alternatif değil. Çift kavrama kullananlar, şanzıman sorunu yaşarsam bi ihtimal iyi niyet garantisinden 3-5 bin TL ile kurtarırım diye düşünüp yetkili servisten çıkamıyor. Bu araçlardaki yetkili servis fiyatları da Japonlara göre çok daha pahalı. Yani sen özel servise yine gidemiyorsun ki, piyasada parça olsa ne yazar?

Şimdi 15bin TL ucuza Japon kalitesini tercih edip, araç yaşlanınca da yetkili servis kullanmaya devam etmek şu anki bütçemle benim için daha mantıklı. Zaten yetkili servis tavsiye ettiğin araçlarınki kadar pahalı değil, 1.2 motorun vergi avantajı da çok rahat aradaki farkı karşılar, kafam rahat olur.

Özel servis kullanmak isteyen kişi de bi zahmet gidip Honda, Opel gibi kendini Türkiye piyasasında kanıtlamış araçların tam otomatiğini alacak, yakıt konusunu da fazla düşünmeyecek. Ya da CvT vitesli araca 15 bin TL fazla verecek. Bunun alternatifi malesef çift kavrama değil.

Benim de şu an bütçem olsa gider Honda yada Toyota alırdım, geçmişte kullandığım araçlar da öyleydi. Ama Türkiye piyasasında ikinci el araç almak büyük cesaret. Benim gibi düşünen de bütçesine uygum Swift alır.

Yurt dışına gittiğimle neyin reklamını yapacağım? Beni kim tanıyor burda? Kullanıcı adımın reklamı mı olacak? Komik mi bu? İşte bu yüzden yaşın küçük diyorum. Satış rakamlarından bahsediyordun ya, bu aracın tutup tutmadığını satış rakamlarını araştırırsan zaten görürsün.

Neyse ben artık bu tartışmayı kesmek zorundayım sevgili fanboy kardeşim.. zaten yazdıklarımı okuyan kimin neyi savunduğunu anlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naizen -- 26 Ekim 2016; 10:25:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar,
    Şu an satılmakta olan Swiftler Japonya mı yoksa Macaristan üretimi mi? Biliyor musunuz?
    Aracınızın şase numarası ile bunu kontrol/teyit edebilirsiniz...
    Vitara'nın Macaristan, Baleno'nun Hindistan olduğunu biliyorum ama Swift için bilgi bulamadım.
    Teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar. Ocak ayında büyük bir hevesle aldığım Swiftimi ev alma umuduyla üzülerek sattım. 10 aylık kullanımımda bi kere olsun beni üzmedi. 10 ayda 13bin km yaptım ve bu benim için bir rekor. Çünkü şirket arabaları da olmasına rağmen onu kullanmayı çok seviyordum.
    Almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Biraz sert, bagajı da küçük ama o fiyata o sınıfta çok iyi bir alternatif bence.

• sayın naizen,

akulkerberkay adlı forum üyesi ile tartışmamanızı ve boşuna vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim çünkü söylediklerinin hiçbir aslı astarı yok...suzuki'yi kötülemek ve seat grubunu özellikle DSG şanzımanı övmekten başka yaptığı birşey yok bu arkadaşın! sürekli suzuki alan zarar eder tezini savunuyor kendisi! ben geçtiğimiz yıl, bir yıldan fazla kullandığım 2007 model 1.5 AT swift'imi ilana koyduğumun ertesi günü aldığım fiyatın 4500 tl fazlasına sattım. kullandığım süre boyunca kesinlikle hiçbir arıza veya yolda kalma yaşamadım. şu anki 2013 model swift'imi de 6 aydır kullanıyorum. bir defa parça arızası verdi, garanti'den değişim yapıldı. parça japonya'dan 10 günde geldi hepsi bu kadar. parça gelene kadar aracımı kullanmaya devam ettim. bu arada aracım 2013 model ancak ocak 2014 trafiğe çıkışlı, 21.000 km de 40000 TL fiyata satın almıştım ve emin olun ki şu anda o fiyattan fazla bir paraya satabilirim. biz burada sizin yaptığınız gibi hangi fiyata hangi özellikteki aracı nasıl alırızın hesabını yapıyorken veya swift forumunda aracımızla ilgili bilgileri, problemleri paylaşıyorken buraya gelen bu şahıs bize sürekli swifti kötülüyor ve DSG şanzımanı övüyor. arkadaş yanlış forumda anlayacağınız... :-)))

tercihiniz çok yerinde. o fiyata o donanım , yakıt ekonomisi ve güvenlikte başka bir araç almanız imkansız... hayırlı olsun inşaallah.

iyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: akulkerberkay

Marka fanatizmi yapmıyorum hocam ! İnsanlar dişinden tırnağından para biriktiriyor. Siz nerede yaşıyorsunuz ben anlmıyorum. Biraz gerçekçi yaklaşın. Türkiyede kaç tane swift var da öneriyorsunuz Allah aşkına. Aynı lafları tekrarlıyoruz adamlar sizin kadar reklama önem vermiyor swift satarken wallpaper koyuyor swift satıyor.

Kardeşim tartışmaya girmek istemiyorum, daha önce bi tartışma konusu oldu zaten ama bi konuda da fikrimi paylaşmak istedim.
    Bende de 2013 model Swift vardı. Ev alacağım diye sattım ama özel sebeplerden dolayı ev de alamayınca sattığıma pişman oldum. Şimdi bütçeyi biraz arttırıp başka bi araba alayım değişiklik olsun dedim ve en çok hoşuma giden Golf'lere bakmaya başladım. İnternetten, forum sitelerinden ve ustalarından bilgi aldım. Maalesef DSG dediğimi duyan "Aman ha" dedi. Ben geçen yıl Swift alacakken de aynen araştırdım ve gördüğüm memnuniyetlerden dolayı Swift aldım.
    Şimdi asıl demek istediğim şu. Evet Suzuki reklamda wallpaper kullanıyo, çok basit bir reklamı var, hatta haklısın şanzumanı ve turbosuz eski teknoloji motoru da çoğu modelle yarışamaz ama sence de en iyi reklam müşteri memnuniyeti değil midir? Kullanan az ama sıkıntı yaşayan da çok az. Hatta meşhur deyim "yağını suyunu koy arkana bakma" derler Swift için. Bence de öyle. Yani Suzuki kötü reklam yapıyo, az satıyo, yedek parça çok değil ve belki pahalı, teknolojisi nispeten eski gibi çok eksisi var ama müşteri memnuniyeti gibi de çok büyük artısı var bence.
    Senin fikirlerine da saygım var ve büyük ihtimalle "daha fazla bütçeyle" DSG'li Golf alacağım ve korkarak alacağım. Ama bence 40-50 bin bütçe için en iyi alternatif (bence) Swift.

• Eyvallah hocam ağzına sağlık tam olarak aynı şeyi savunuyorum zaten. Swift iyi bir seçenek iyi bir araba ama bence herşeyiyle kendini kanıtlamış bir vw grubu varken ve cebimde para varken neden gidip alayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tt38

sayın naizen,

akulkerberkay adlı forum üyesi ile tartışmamanızı ve boşuna vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim çünkü söylediklerinin hiçbir aslı astarı yok...suzuki'yi kötülemek ve seat grubunu özellikle DSG şanzımanı övmekten başka yaptığı birşey yok bu arkadaşın! sürekli suzuki alan zarar eder tezini savunuyor kendisi! ben geçtiğimiz yıl, bir yıldan fazla kullandığım 2007 model 1.5 AT swift'imi ilana koyduğumun ertesi günü aldığım fiyatın 4500 tl fazlasına sattım. kullandığım süre boyunca kesinlikle hiçbir arıza veya yolda kalma yaşamadım. şu anki 2013 model swift'imi de 6 aydır kullanıyorum. bir defa parça arızası verdi, garanti'den değişim yapıldı. parça japonya'dan 10 günde geldi hepsi bu kadar. parça gelene kadar aracımı kullanmaya devam ettim. bu arada aracım 2013 model ancak ocak 2014 trafiğe çıkışlı, 21.000 km de 40000 TL fiyata satın almıştım ve emin olun ki şu anda o fiyattan fazla bir paraya satabilirim. biz burada sizin yaptığınız gibi hangi fiyata hangi özellikteki aracı nasıl alırızın hesabını yapıyorken veya swift forumunda aracımızla ilgili bilgileri, problemleri paylaşıyorken buraya gelen bu şahıs bize sürekli swifti kötülüyor ve DSG şanzımanı övüyor. arkadaş yanlış forumda anlayacağınız... :-)))

tercihiniz çok yerinde. o fiyata o donanım , yakıt ekonomisi ve güvenlikte başka bir araç almanız imkansız... hayırlı olsun inşaallah.

iyi günler dilerim.

kalitesiz ve vasatsın !

• quote:

Eyvallah hocam ağzına sağlık tam olarak aynı şeyi savunuyorum zaten. Swift iyi bir seçenek iyi bir araba ama bence herşeyiyle kendini kanıtlamış bir vw grubu varken ve cebimde para varken neden gidip alayım ?

herşeyiyle kendini kanıtlamış derken! 20-30 binlerdeki araçlarındaki DSG şanzıman, mekatronik veya kart arızasını kullanıcıya yüklemeye çalışan, garantiye bile almamak için elinden geleni yapan, yakıt emisyon yolsuzluğu ile dünyanın dört bir yanında cezalar ödeyen VW grubundan bahsediyoruz değil mi? 2 yıldır dizel manuel veya otomatik Jetta'nın ülkemize girmediği VW grubundan bahsediyoruz yani değil mi???
    swift'in kategorisindeki 1.2 90 bg manuel donanımsız poloya 55200 tl isteyen Vw grubundan bahsediyoruz değil mi?

gerçekten kendini kanıtlamış....körü körüne bu markayı övmektense biraz objektif olun isterseniz...

• quote:

quote:

Eyvallah hocam ağzına sağlık tam olarak aynı şeyi savunuyorum zaten. Swift iyi bir seçenek iyi bir araba ama bence herşeyiyle kendini kanıtlamış bir vw grubu varken ve cebimde para varken neden gidip alayım ?

herşeyiyle kendini kanıtlamış derken! 20-30 binlerdeki araçlarındaki DSG şanzıman, mekatronik veya kart arızasını kullanıcıya yüklemeye çalışan, garantiye bile almamak için elinden geleni yapan, yakıt emisyon yolsuzluğu ile dünyanın dört bir yanında cezalar ödeyen VW grubundan bahsediyoruz değil mi? 2 yıldır dizel manuel veya otomatik Jetta'nın ülkemize girmediği VW grubundan bahsediyoruz yani değil mi???
    swift'in kategorisindeki 1.2 90 bg manuel donanımsız poloya 55200 tl isteyen Vw grubundan bahsediyoruz değil mi?

gerçekten kendini kanıtlamış....körü körüne bu markayı övmektense biraz objektif olun isterseniz...

Canım hocam güzel hocam aç bir euro ncap e bir bak sitesine girip övdüğün arabayla kıyasladığın arabayı

• quote:

quote:

quote:

Canım hocam güzel hocam aç bir euro ncap e bir bak sitesine girip övdüğün arabayla kıyasladığın arabayı

sicurautoyoutube
    Crash test Global NCAP India - Volkswagen Polo con Airbag
    https://www.youtube.com/watch?v=eB_FrR_4m2Y

Global NCAPyoutube
    Suzuki Maruti Swift scores Zero Stars
    https://www.youtube.com/watch?v=PNUPHflTrRA

buyur hocam ben yollayayım sana ! euro ncap e laf atarsın diye global ncap paylaşıyorum

• Buyrun iki modelde yapılan en son Euro Ncap testleri...

Suzuki Swift
    Euro Ncap değerlendirmesi 5 yıldız
    Yetişkin Yolcu :94% Çocuk yolcu:82% yaya:62% Güvenlik yardımcısı:71%

VW Polo
    Yetişkin Yolcu :90% Çocuk yolcu:86% yaya:41% Güvenlik yardımcısı:71%

hangisi daha güvenli bi bakın isterseniz ve öyle konuşun...ayrıca swift 7 hava yastığı ile polodan daha fazla güvenlikli.
  • quote:

Buyrun iki modelde yapılan en son Euro Ncap testleri...

Suzuki Swift
    Yetişkin Yolcu :94% Çocuk yolcu:82% yaya:62% Güvenlik yardımcısı:71%

VW Polo
    Yetişkin Yolcu :90% Çocuk yolcu:86% yaya:41% Güvenlik yardımcısı:71%

hangisi daha güvenli bi bakın isterseniz ve öyle konuşun...ayrıca swift 7 hava yastığı ile polodan daha fazla güvenlikli.

hocam bana link atın videosunu göreyim. yazdığınıza inanmayacak kadar saçmaladınız kaç gündür.
  • bu swift
    www.euroncap.com
    Resmi Suzuki Swift 2010 güvenli derecelendirme sonuçları
    http://www.euroncap.com/tr/results/suzuki/swift/11026

bu da polo
    www.euroncap.com
    Resmi Volkswagen Polo 2009 güvenli derecelendirme sonuçları
    http://www.euroncap.com/tr/results/vw/polo/11069

saçmalayanın ve burada atıp tutanın kim olduğunu herkes gördü bu forumda! bir daha benimle muhattap olmayın. seat ve dsg şanzımanı övecekseniz gidin o forumlarda yazın artık!

sizin bir swift sever veya kullanıcısı olmadığınız ortada!

• NCapten 5 yildiz alan Polo Turkiyede satilan 2 havayastikli versiyon degil.

Bu haliyle 3 yildiz bile alamaz.

Savunulabilecek son sey bosline araclarin guvenligi.

Bak senden baska kimse marka fanatigi degil burda. 60 bin TL verecek olsak Swifte bi suru alternatif var zaten herkes farkinda. Bunu herkes kabul ediyor. Sadece otomatik arac alirken o alternatifler arasinda kesinlikle bombos donanimdaki polo yok.

Swiftin avantaji dolu paket yaris, jazz, corsa, rio ile yakin kalitedeki ve sorunsuzluktaki bir araci ancak i10, pocanto, micra alabilecegin fiyatlara sunuyor olmasi. Ustelik bunu yaparken 60bin TLye alacagin araclarin bir cogundan cok daha dusuk tuketim ve/veya motor vergisiyle yapiyor.

Sen gelmissin insanlara her acidan dezavantajli olan bir arac oneriyosun. Paran bolsa, fiyat/performans sana bisey ifade etmiyorsa, cikacak sanziman masraflari umrunda degilse keyif senin zaten, istedigin araci al bisey diyen yok. Hicbiri cok kotu arac degil sonucta, hepsi alinir.

Ama bunun "en mantikli" secim oldugunu iddia etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naizen -- 26 Ekim 2016; 15:25:20 >

• http://www.globalncap.org/wp-content/uploads/2016/04/2014-Volkwagen-Polo-2-Airbags.pdf

Yukaridaki adresten en son kasa İki airbagli Polonun sadece 3 yildiz aldigini gorebilirsin.

Hala taciz edecek misin forumu?

• naizen N kullanıcısına yanıt
    Taciz ? Olayı nereye getirdiniz vallahi helal !

Hocam eşit araçlar baz alın dedim gittiniz 2 airbagli model getirdiniz. Lafım yok sözüm yok...

• eger aradaki fark 2-3 bin liraysa polo alirim. ama fark 10 bine yaklasiyorsa swift alirim. sonucta ikisi de b segmenti arac ne kadar kaliteli olabilir ki
  • quote:

Taciz ? Olayı nereye getirdiniz vallahi helal !

Hocam eşit araçlar baz alın dedim gittiniz 2 airbagli model getirdiniz. Lafım yok sözüm yok...

benim gösterdiğim testte polo'da 6 airbag var. ayrıca euro ncap de o 2009 modelden sonra yapılan polo testi yok! bu arada swift testi de 2010 yılına ait farkındaysanız! önce testi okuyup yorumlamayı bi öğrenin isterseniz! artık saçma sapan yazmaktan da geri dursanız iyi olur. bir daha size cevap vermeyeceğim çünkü. konuşmayı bilmediğiniz gibi hakaret etmeye de başladınız!!! bu size son uyarım!
  • tt38 T kullanıcısına yanıt
    Hakaret mi ? Tacizci diyen sizsiniz üstat ? Abuk subuk konuşmayın ! Gözünüzü açın biraz kazık yemek istiyorsan git al swift'i. Bana ne canım allah allah...

• Suzuki Swift 1.2 AT aracımı teslim aldim.

O hevesle tamami Ankara sehir icinde (Eskisehir yolu ve Anadolu bulvari) 100 kmye yakın yol yaptim.

Çok yogun trafik saatinde cikmadim, motor yeni acildigi icin 2000 deviri mumkun olduğunca geçmemeye calistim. Genelde kisa mesafe kullandim (6-10 km civari).

Su an rodaj sürecinin başında olmasına rağmen yol bilgisayari 6.4 lt/100 km gosteriyor. Normal kullanımla yoğun trafikte 7 litreyi kesinlikle geçmez diye düşünüyorum.

İ10 kullanan arkadaşım 9un altına kalmak için sürekli çabalıyor. CVTli Yaris'de ve Jazzda 2şer yıl kullanımda Ankara sehir içi ortalamam 7.5 litrenin civarındaydı, çok yoğun trafikte 8i geçiyordu. Bi kaç gündür burda övülen ibizada tüketim küçük motor sebebiyle kullanıma göre çok değişiyormuş (5-8 litre arası). Ortalama bir kullanıcı olan arkadaşım da genelde 7 litre üzerine çıkıyor dedi.

Swiftin bu kadar tatmin edici olabileceğine inanmazdım. İsterseniz suzuki bayine gidip kendiniz test sürüşü yapın, ölçün. Ama 7-8 km kullanmadan da karar vermeyin.

Tekrar ediyorum, Swift süper kaliteli bir araçtır gibi bir iddiam yok. Ama kendinden 10-15 bin TL pahalı araçlarla kesinlikle aynı kaliteyi ve donanımı sunuyor. Kendi fiyat aralığında açık ara en mantıklı seçim.

Bu aracı alırken benim de marka önyargımı aşmam kolay olmadı. Ama eğer yeni bir araç alacaksanız, Suzukiye mutlaka bir şans verin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naizen -- 28 Ekim 2016; 23:52:00 >

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.