Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.596
Cevap
89
Favori
209.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tt38

sürekli swift'i kötüleyen bu arkadaşın 19 mayıs 2016 ve 20 mayıs 2016 tarihinde yazdığı 2 mesaj aşağıdadır... bakım için bana Servis öneren ve herhangi bir tamirciye gitmem diyen bu arkadaş aldığı aracın bakımını Ankara Şaşmaz da imaj oto da yaptırmış!!! buji değişimine rağmen bakım masrafı çok makul bir fiyat tutmuş! yine aracına uzun süreli bineceğini belirten bu arkadaşımız, herhalde alır almaz aracını satılığa çıkarmış sanırım ki 2 ay boyunca satılmayan araç elinde kalmış....

biraz tutarlı konuşmakta ve internetin birçok şeyi kayıt altında tuttuğunu bilmekte fayda var diye düşünüyorum...

saygılar...

Arkadaşlar merhaba bu hafta itibari ile aranıza katılmış bulunmaktayım.
    aracım:
    2008 model
    1,3 92 bg 4x2
    gümüş gri 117.000 km de
    aracımın yağını ve filtrelerini değiştirdim. Uzun süreli bir kullanım amaçlıyorum. Üzerinde petlas pt 515 marka lastikler var. (185 60 15) lastikler 2012 41. hafta üretimi.
    Şimdi düşüncem şu :
    1. Hangi marka hangi model almalıyım?
    2. Orjinal ebattan şaşmak istemiyorum.
    3. Bodrum yaşıyorum yaz-kış buna göre bir tercih sunmanızı rica ediyorum...

Saygılar sevgiler

akulkerberkay

Onbaşı

21 Mesaj

20 Mayıs 2016; 13:03:25 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
    quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_sozumcetin

yaz geldi.. Bodrum'da ne gezersiniz of bee... Hayırlı olsun..
    orjinal lastikleri continental dir

Çok Çok teşekkür ederim hepinize...

Yağı Mobil marka tercih etti usta 4 litre koyduk. 10 40 yanlış hatırlamıyorsam.
    filtrelerin de tanesi 25 tl.
    Şuan Ankaradayım o yüzden parça bulmakta çok zorlanmadım açıkçası şaşmaz oto sanayi de İmaj oto yaptı tüm bakımları. Bujileri de değiştirdim onlarda toplamda 250 tl tuttu. kısacası:
    yağ+hava filtresi+benzin filtresi+polenfiltresi+bujiler+işçilik = 500 tl tuttu.

Bu arada yokohama lastiklerine takmış durumdayım. hatalı üretim lastiklerinin tamamını geri çağırmış

Conti şuan ikinci planda. En kötü ihtimal kumho 185 60 15 ölçülerinde kh27 alıcam (130 tl fiyatı var )
    Buna gelen 1 yanıtı gör. 0 | |

imaj oto suzuki yetkilidir sevgili kardeşim. sen bilmezsin ama bodrumda böyle bir yer yok

• akulkerberkay kullanıcısına yanıt
    bu arada artık yazmasak ? söz veriyorum swift i kötülemeyeceğim =)
    insanlar bizim yüzümüzden forumdan soğuyacak. hadi bırakalım bu işleri =)
    orantısız zeka uygulamaktan sıkıldım =)
  • Merhabalar arkadaşlar,
    2011 swiftimi sattım, inşallah kısmetse yola vitara ile devam edicez.
    Swiftten çok memnun kaldım, beni üzmedi yolda bırakmadı ilana verdiğim haftasına aracımı sattım.
    İhtiyacı olan, isteği olan arkadaşlar için söylüyorum, navigasyonlu kameralı dvd li multimedya sistemini satıyorum. Markası AVT AVX 8700 internetten araştırabilirsiniz. Montaj servisinide tavsiye ederim ki çok önemli.
    2011 model ve üzeri yeni kasa swift e özel.
    İyi forumlar dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geç oldu ama çok teşekkür ederim
  • yeni vitara larda gözümüz var değil mi sevgili swift çi arkadaşlar :)).
    şu turkuaz ve beyaz iki renkli olan yeni vitara lardan birer tane çekmek nasip olsun her birimize inşallaahhhhh aminnn ;))

• Arkadaslar 1.2 swiftde kac buji var, 40.000 bakiminda servis degisecek demedi, internetten alip degistirmeyi dusunuyorum. Iridyum buji bilgisi olan varmidir sayi ve marka konusunda Yardim bekliyorum.

• selo078 kullanıcısına yanıt
    www.aloparca.com
    Oto Yedek Parça | Aloparca.com
    https://www.aloparca.com/yedek-parca/NGK/BUJI-/7980/80178259

Buraya bir bak istersen hocam kaç tane var bilimiyorum. Umarım işine yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: akulkerberkay

https://www.aloparca.com/yedek-parca/NGK/BUJI-/7980/80178259

Buraya bir bak istersen hocam kaç tane var bilimiyorum. Umarım işine yarar.

Bugün ustaya baktırdım iridyum değilse 30.000 km, iridyumsa 100.000 gider dedi,
    söktü bujiyi iridyummuş, masraftan kurtulduk. tşk.
  • Ne mutlu size sevindim... Demek ki 1.2 ve 1.3 ün bujileri aynı ya da her ikisi de iridyum ? Benimkide 100.000 de değişti çünkü.

• Herkese merhaba, uzun araştırmalar sonucunda bu hafta alacağım 2016 Swift 1.2 GL AT ile ben de aranıza katılmaya karar verdim.

Henüz aracı teslim almadığım için Swiftin kullanımı hakkında yorum yapamam ama forumdaki tartışmalara istinaden DSG şanzıman ve bu şanzımanı taşıyan araçlarlar ilgili yorum yapabilirim diye düşünüyorum.

Öncelikle Swifte karar vermemdeki en büyük etken "tam otomatik" olmasına rağmen az yakmasıydı. Aşağıda anlatacağım gerekçelerin araç alacak başka arkadaşlara da yol göstereceğini umuyorum.

Daha önce CVTli Jazz ve Yaris kullandım ve CVT şanzımandan çok memnundum. Ancak şu an CVT şanzımanlı araçların yenisine param yetmiyor. Ayrıca başta Nissan micra olmak üzere bazı CVTli araç kullanıcıları tarafından sıklıkla dile getirilen şikayetlerinden sonra ikinci elde CVTden de çekinmeye başladım.

Honda ve Toyotanın kullandığı CVTlerle ilgili hiç şikayet yok. Ama Honda servisi ustası bir tanıdığıma danıştığımda, bu şanzımanların hassas olduğunu, uygun kullanımda sıkıntı yaratmayacağını ancak bakımsız kalırsa yada kullanıcı hatası olursa bozulabileceğini ifade etti. CVT şanzımanlarda kesinliklr revizyon yapılamıyormuş ve yenisi 20.000 TLden başlıyormuş. Bulabilirsen çıkmacıdan 7000 TL civarına halledersin diye de ekledi.

60.000 TL üzeri güvenilir bir markadan sıfır bir araç alıyor olsam hiç düşünmeden yine CVTye yönelirdim. Ancak elimdeki parayla ikinci ele yönelip risk almak istemedim.

Yarı otomatik araçlar ise bambaşka bir konu. Evet aralarında nispeten sorunsuz olanlar var. Sarsıntılı geçiş, yokuşta geri kaydırma falan benim gibi ekonomi öncelikli biri için çok önemli değil. Keza bu araçlar cidden az yakıyor. Ama araştırınca astarının yüzünden pahalıya geldiğini farkediyorsunuz. En sorunsuz yarı otomatik vites bile kullanıma göre 20bin ila 50bin km arası debriyaj balatası bitiriyor ki bu 2000 TL civarı masraf demek. 50bin km içinde sıklıkla karşılaşıldığı üzere bir kez vites beyni arıza yapsa (markasına göre bin ila 5bin TL masraf), benzinden yapacağınız tüm ekonomi uçup gidiyor. Neden bu kadar sorunla boğuşup bir de konforsuz araç alayım?

DSGye gelirsek.. DSGyi savunanların ilk söylediği bu şanzımanların sadece küçük bir kısmında arıza olduğu, ama bu şanzımanı taşıyan araçların çok fazla satıldığı ve bu yüzden arıza şikayetlerinin çok olduğudur. Ama ben yakın çevremde bile duyduklarımdan bu kadar basit olmadığını anlayabiliyorum. Şikayet sitelerinde sızlanan, aracın değerine yakın masraf ödemek zorunda kaldığını söyleyen insanların sayısı bence çok araç satışıyla açıklanacak düzeyi geçmiş durumda.

Eğer bu araçlar çok satılıyorsa, Honda az mı satıyor? Neden bir tane şikayet çıkmaz hondanın tam otomatiğiyle ilgili? Hadi tam otomatiği karşılaştırmak haksızlık olur. Powershift veya EDC viteslerle ilgili şikayetler neden DSGden çok çok az? Reno veya Ford az mı satıyor? Halbuki ben nereye baksam otomatik Fiesta görüyorum.

Aslında EDC ve Powershift de hemen hemen aynı sistem ve yine sorun çıkardıklarından şikayet edenler var.. Ama DSG şikayetlerinin yanında yok denecek kadar az..

Alcak olsam şahsen EDC ve Powershifti tercih ederdim. Ama DSGden sonra bu şanzımanlarla ilgili okuduğum bir kaç şikayet de gözümü korkuttu. Üstelik bu şanzımanlarda iki ayrı kavrama olduğunu hesap edersek, iki kat baskı balata maliyetini de hesaba katmak lazım.

İkinci el değer kaybına gelirsek...

Yaklaşık 3 aydır ikinci el araç bakıyorum. Şunu söyleyebilirim ki nispeten daha eski tam otomatik Corsalar bile DSGli araçlardan daha pahalıya satılıyor.

Garantisi biten çoğu kişi aracını satışa çıkardığı ve DSG şikayetlerini duymayan kalmadığı için sanırım, bu araçların piyasası manuellerinden bile daha düşük.

Öte yandan sıfır Swifti bayiler şu an 49bin TLnin altına bırakıyor. Ama Kasım ayına girmek üzere olmamıza rağmen ben 3 aydır 39-40 bin TLye 3-4 senelik 50bin km altında servis bakımlı güvenilir bir Swift bulamadım!

Kapısı bagajı değişmiş, 100bin kmye dayanmış, özel serviste yapılmış (ve büyük ihtimal km ile oynanmış) araçlara 40bin TL fiyat veriyorlar. Siz hangi düşük piyasadan bahsediyorsunuz?????

Ben 3 ay önce 30bin km servis bakımlı 2013 yarisimi 45 bine sattım. Yenisi 61500, arada 15bin TLden fazla fark var! Üstelik CVTli yarislerin piyasası emin olun DSGli araçlardan çok daha iyi.

Sözün özü şudur ki, siz siz olun ikinci elde tam otomatikten şaşmayın. CVT de olur ama ancak önceki sahibi güvenilir biriyse ve yetkili servis bakımlıysa.

Tam otomatik araçları inceleyince zaten uçuk yakıt tüketimi olmayan tek alternatifin Swift olduğunu göreceksiniz.

İkinci el değerinden bahseden adamlara da bir sorun, 100bin kmde sadece 8bin TL değer kaybeden başka araç var mı?

Marka fanatiği değilim, 5 sene Swifti kullanıp CVTli, sıfır, daha kaliteli bit marka araç alıcam. 60bin TL altında Swiftten başka sorunsuz ve az yakan otomatik araç bulan varsa da hata yapmışım der ve bu iletiyi silerim. Suzuki benim için sadece şu an için en iyi tercih, tekrar üst donanım Yaris ya da Jazz alacak param olsa Swift aklıma bile gelmezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naizen -- 25 Ekim 2016; 23:48:05 >

• naizen N kullanıcısına yanıt
    Yazdiklariniza sonuna kadar katiliyorum. 48500 TL.te su an bu donanmda tam otomatik araç yok ki, swiftte aishin marka tam otomatik japon sanzimani var bütün dünyaya tam otomatigi sorunsuzlugu ile nam salmis bir sanzimandir. 2012-13 lerine bakiyorum 42-44 bin TL istiyorlar zaten sifirida 49 binin hafif altına birakiyorlar. Yani fiyat performans olarak otomatik te en önde yer aliyor swift.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depakin241824 -- 25 Ekim 2016; 23:40:29 >

Honda satılmıyor mu demişsiniz ya ??? Bir bakın sonrada silin yazdıklarınızı.

1.0 dsg seat ile suzuki otomatiği yakıt tüketimi olarak karşılaştırın sonra internette 1.0 dsg arıza yazın. Bir şey bulamayacaksınız. En son olarakta söz verdiğiniz gibi yazdıklarınızı silin. Satmıyormu dediğiniz Honda denilen marka Volkswagen den 8 kat daha az satmış. Varın siz düşünün !

• Hocam araç satışlarının ve şikayetlerin Türkiye piyasasından ibaret olduğu hatası yapıyorsunuz.

Uluslararası rakamları kıyaslamanızı tavsiye ederim. Amerikada hangi araç ne kadar satmış bir araştırın.

Sonra da yabancı şikayet sitelerinde araştırma yapın. Ondan sonra sildirin yorumumu. Hondanın otomatiğinin sorunsuzluğu bu markanın peynir ekmek gibi gittiği Amerikada da ünlüdür. Kaldı ki 8 kat az satan Hondayla ilgili sekizde biri kadar şikayet olması gerekir mantığınıza göre. Oyse bir iki tane münferit şikayet dışında bulamazsınız.

Tabi bu arada marka bazında araç satışlarını incelerken, satılan her üç Hondanın en az 2sinin otomatik olduğunu hesaba katmışsınızdır umarım. Bahsettiğiniz markalarda ise bu oran çok düşük.

Bir de bana neden DSGli araçların ikinci elde manuelden ucuza satıldığını açıklayabilirseniz, tadından yenmez doğrusu. Keyifle silerim.

1.0 TSI az yakar, ama dizel otomatik citroen daha az yakar. Ben bakım ve arıza gibi tüm masrafları birleştirdiğimde hangisi az yakmış öyle bakıyorum. O yüzden tam otomatik ve CVT tercihimdir.

Swift için "az yakıyor" derken i20, rio, corsa gibi araçlarla kıyaslıyordum. Yoksa bana 20-30 bin tl masraf çıkarma ihtimali olan araç az yaksa ne olur?

Neyse tartışmak yersiz. Gördüğünüz üzere ben hiçbir markanın fanatiği değilim. Suzukiden çok daha kaliteli araçlar var diyorum. Sadece mantıklı seçimlerden bahsediyorum.

Ama siz olaya baya baya marka fanatizmiyle bakarak kullananların çıldırma noktasona geldiği bir Şanzımanı savunuypsunuz. Ne diyeyim. Hemen alın bi tane :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naizen -- 26 Ekim 2016; 0:07:35 >

1 Amerikada yaşamıyoruz.
    2 Gerçekçi oluyoruz.
    3 Malum siteye giriyoruz.
    4 Hangi vw grubu aracını seçersek seçelim fark etmez. Düz vites ve otomatik viteste karşımıza çıkan en pahalı araçlara bakıyoruz.
    Not: Dileyen yapsın ben şimdi size örnwk olaun diye 1.2 düz vites seat ile dsg 1.0 seat ı paylaşıyorum. Düz vites pahalı diyen. Hocam kaza boya değişensiz iki araç bul. Biri düz diğeri otomatik olsun. Ama dsg li olsun. Foruma bir daha yazmicam ama sabaha kadar bulamadın. ( ki bulamayacaksın ) uyandığumda bu yazıyı burada görmek istemiyorum.

Örnek :
    Dsg li araç

Dsg siz vw grubu düz vites araç

Dikkat ederseniz otomatik araç 1 yaş daha fazla

Süre başladı... Buyrun lafınızın arkadında durun... Haa bu arada acil satılık cart curt pert kaydı ile gelmeyin lütfen.

Marka fanatizmi yapmıyorum hocam ! İnsanlar dişinden tırnağından para biriktiriyor. Siz nerede yaşıyorsunuz ben anlmıyorum. Biraz gerçekçi yaklaşın. Türkiyede kaç tane swift var da öneriyorsunuz Allah aşkına. Aynı lafları tekrarlıyoruz adamlar sizin kadar reklama önem vermiyor swift satarken wallpaper koyuyor swift satıyor.

• www.sikayetvar.com
    Suzuki - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/suzuki

Bu da şikayeti yok dediğiniz suzuki ??

Yedek parçası yok ya ülkede ? Amblem yok ? 4x4 lerin stickları yok ? Toplasan 10 tane yetkili servis var ? Hala diyorsunuz sorunsuz ? Yahu sorun olsa duymayız ki zaten suzuki swift forumunda kaç kişiyiz ki

• quote:

Orijinalden alıntı: naizen

Hocam araç satışlarının ve şikayetlerin Türkiye piyasasından ibaret olduğu hatası yapıyorsunuz.

Uluslararası rakamları kıyaslamanızı tavsiye ederim. Amerikada hangi araç ne kadar satmış bir araştırın.

Sonra da yabancı şikayet sitelerinde araştırma yapın. Ondan sonra sildirin yorumumu. Hondanın otomatiğinin sorunsuzluğu bu markanın peynir ekmek gibi gittiği Amerikada da ünlüdür. Kaldı ki 8 kat az satan Hondayla ilgili sekizde biri kadar şikayet olması gerekir mantığınıza göre. Oyse bir iki tane münferit şikayet dışında bulamazsınız.

Tabi bu arada marka bazında araç satışlarını incelerken, satılan her üç Hondanın en az 2sinin otomatik olduğunu hesaba katmışsınızdır umarım. Bahsettiğiniz markalarda ise bu oran çok düşük.

Bir de bana neden DSGli araçların ikinci elde manuelden ucuza satıldığını açıklayabilirseniz, tadından yenmez doğrusu. Keyifle silerim.

1.0 TSI az yakar, ama dizel otomatik citroen daha az yakar. Ben bakım ve arıza gibi tüm masrafları birleştirdiğimde hangisi az yakmış öyle bakıyorum. O yüzden tam otomatik ve CVT tercihimdir.

Swift için "az yakıyor" derken i20, rio, corsa gibi araçlarla kıyaslıyordum. Yoksa bana 20-30 bin tl masraf çıkarma ihtimali olan araç az yaksa ne olur?

Neyse tartışmak yersiz. Gördüğünüz üzere ben hiçbir markanın fanatiği değilim. Suzukiden çok daha kaliteli araçlar var diyorum. Sadece mantıklı seçimlerden bahsediyorum.

Ama siz olaya baya baya marka fanatizmiyle bakarak kullananların çıldırma noktasona geldiği bir Şanzımanı savunuypsunuz. Ne diyeyim. Hemen alın bi tane :)

Araba 50 milyar üstat 30 bin masraf çıkarmak nedir ya ? Duvara girsen o masraf zor çıkar

• Cam tavan ful donanımlı 110 beygir araçla baz model 75 beygir manuel aracın fiyatını karşılaştırmak ne güzelmiş.

Bak kardeşim, (kardeşim diyorum çünkü yaşının küçük olduğu belli) üç aydır araç bakıyorum. Neyin ne olduğunu gördüm. Oturup sana ilan araştırmakla uğraşamam, merak eden inceler zaten. İnceler ve ona göre alır aracını. Ama garantisi devam eden araçlarda zaten bahsettiğim düşüş olmaz. Şöyle 5-6 yaşındakilere bakmanı tavsiye ederim.

Ben reklamı güzel yapmışlar diye ürün almıyorum. Bu araç tüm modeller arasında Avrupada en çok satan ilk 20 araç içerisine girmiş 2012de. Gitmediğim ülke kalmadı neredeyse, her yerde çok yaygın Swift. Fiatın peynir ekmek gibi sattığı, Fiat CEOsunun "Türkiye olmasa batardık" dediği bir ortamda çoğunluk ne yapmış ona göre karar vermem. Koyun gibi hareket eden bilinçsiz tüketici de sonuçlarına katlanır.

Benim derdim üç kuruş para kazanıp ekonomik ve kaliteli araç almak için araştıran insanlara yol göstermekti.

Ama sen marka fanatikliği için bu insanlara 20-30 bin tl masraf çıkarma ihtimali azımsanmayacak kadar yüksek olan araçları tavsiye ediyorsan, onun vebali de senin boynuna.

Hayırlı akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naizen -- 26 Ekim 2016; 0:37:27 >

• Sıfır DSG şanzıman fiyatını sorun, şikayet sitelerini okuyun, 20-30 bin tl masraf neymiş anlarsınız.

Neden Swift alın dediğimizi de anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naizen -- 26 Ekim 2016; 1:21:19 >
    Ne maraklısınız şu yaşın belli ki küçük falan demeye??
    He küçüğüm abi kusura bakma 28 yaşındayım. Sen kaç yaşındasın bunu da bilmiyorum. Ama bu benim için bir kriter değil zaten. Neredeyse tüm ülkeöeri gezdim şeklinde reklam kokan ben bilirim havasına da biç gerek yok.
    Üzgünüm ama söylediğiniz şeylere inanmıyorum. Fanatiklik yaptığımı da düşünmüyorum.
    Üzerine basarak söylüyorum. Türkiyede yaşıyoruz ve beni benim ülkem bağlar.
    Ben yedek parçası olmayan ya da zor bulunan. Kaza yaptığımda acaba parçası ne durumda pahalı mı diyeceğim bir araba istemiyorum.

Bakın bıktım aynı şeyi yazmaktan swift çok güzel bir araba ama japonyada yada Asya ülkelerinde kullanıyorsanız. Yakınlarım Almanyada ve en swift aldığımda (galericiler) bizde pek tutulmadı dediler ? Buna inanmak zorunda değilsin hocam ama ben kulaklarımla duydum ve inanırım. Yakın zamana kadar bu araçların türkiyeye gelmesi bile zorlaşacaktı. Adamlar hemen distribitörünü değiştirdi.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.