Şimdi Ara

SUZUKİ SERVİSİNE YILLIK BAKIM 215 LIRA BAYILDIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARAC 2008 YILLIK BAKIMI YAPTIRDIK SWIFT FRENLER YAG FILTRE 215 LIRA COK MU ACABA????

• Frenler derken balatalar değişti mi? Değiştiyse normal hatta az bile...
  • frenler temizlendi sadece o kadar
  • çok.
  • Yağın markasına bakar, 70 TL. yağ 10 TL. yağ filtresi 25 TL. Polen filtresi 25 TL. Hava Filtresi balata spreyi İşcilik KDV derken, 215 TL. olur serviste.
  • 2 aracım var.. 2001 focus rutin bakıma girdiğinde 200 Tl civarı ödüyorum. 2008 Honda Jazz da ise aynı bakım 320 TL tutuyor. kavga döğüş 280 TL ödüyorum. bakım yağ, yağ filtresi, hava ve polen filtresi ve benzin filtresini içeriyor. tekerler sökülüyor ve ön-arka yapılıyor.. frenler temizleniyor. araç yıkanıyor. bence sizin ödediğiniz para normal.. ne çok az ne de çok fazla..yetkili servislerde böyle maalesef.
  • çok değil normal sayılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gercı gecen senede 200 vermıstım
  • Yetkili serviste yaptırdıysanız normal bir fiyat.

B segmenti araçların bakım fiyatları birbirine yakın oluyor genelde. 2009 benzinli Ford Fiesta senelik bakımını 220 tl ye yaptırdık biz.
  • anlıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: demir2008

gercı gecen senede 200 vermıstım
  • normal bence
  • Özel serviste, yağ mobil süper 2000 , yağ filtresi gm marka , polen filtresi gm marka , hava filtresi gm marka , lastik ön arka değişimi , 90 tl verdim servisler bu kadar pahalımı :s
  • quote:

Orijinalden alıntı: svs.jokerr

Özel serviste, yağ mobil süper 2000 , yağ filtresi gm marka , polen filtresi gm marka , hava filtresi gm marka , lastik ön arka değişimi , 90 tl verdim servisler bu kadar pahalımı :s

Filtre başına 10 lira desek 30 lira yapar, Mobil 2000 50 lira toplam 80 lira.

GM polen ve hava filtreleri 30 liradan aşağı değil, demek ki birini çaktırmadan çakma ile değiştirdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

quote:

Özel serviste, yağ mobil süper 2000 , yağ filtresi gm marka , polen filtresi gm marka , hava filtresi gm marka , lastik ön arka değişimi , 90 tl verdim servisler bu kadar pahalımı :s

GM polen ve hava filtreleri 30 liradan aşağı değil, demek ki birini çaktırmadan çakma ile değiştirdiler.

Hava filteresi değişmemiş olabilir emin değilim , yağ ve polen filitresi gm marka üzerinde pandorlleri mevcuddu sayet onu değişmemiş olarak kabul etsekte yine de arkadaşın verdiği miktar fazla değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

quote:

Hava filteresi değişmemiş olabilir emin değilim bi önceki sahibi onu daha yeni değiştiğini sen yinede bir bak usta demiştik sonrasında naptın usta bittimi denildiğinde her sey değişti değişti demişti belkide büyük ihtimal değişmemiştir simdi siz söyleyince yıldırım düştü , yağ ve polen filitresi gm marka üzerinde pandorlleri mevcuddu aracın önünde duruyordu şüpeci yaklaşmadım o yüzden aklıma bile gelmedi desem yeridir , ilk aracım ilk periyodik bakımım arkadaşla birlikte yıllardır gittiği yere götürdüm o yüzden pek sıkıntı olmayacağını düşündüm , sayet onu değişmemiş olarak kabul etsekte yine de arkadaşın verdiği miktar fazla değilmi bilgi edinmek amaçlı söylüyorum yanlış anlamayın , aynı marka ürünler kullanılıdığında özel ile yetkili servis arasında fark varmıdır ? ne kadardır , yetkili servislerin her koşulda daha pahalı olduğu söylenir genelde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savascoker -- 27 Temmuz 2010; 4:28:35 >

• 80 lıra ıyı fıyat
  • Keşke benim aracımın bakımı 215 TL tutsa!

Doğuş Otomotiv soydukça soyuyor, söğüşledikçe söğüşlüyor. 2 Yıllık ve daha o zaman 12.500 km civarında olan aracımın FREN HİDROLİĞİNİ değiştirdiler, halbuki garantisi o gün bitmişti ve yetkili servise hiç gitmek zorunda da değildim. 90 TL bedel alındı ve aracımda frene basarken hafif gacırt gucurt sesler gelmeye başlandı. Efendim FREN HİDROLİĞİ iki yol sonra TORTU yapıyormuş. 5 Yıl SEAT Toledo kullandım, ne fren balatası değiştirdim, ne fren hidroliği. Sadece fren balatası kaması fabrikada ters takılmış ama yine de iş görmüş bunca yıl. Sorunsuzca uzun kilometreler yaptım.

400 TL'ye yakın para bayılmıştım Ocak 2010'da ama sanırım bundan sonra başka bir özel veya yetkili VW servisine gideceğim. Nasılsa alternatif artık var! Yapmayın, etmeyin, gerek yok, sadece yağ-filtreler değişsin, kontroller yapılsın, yeter dediysem de "yok, yok, biz değiştirelim" diye direttiler, bu HİÇ HOŞUMA GİTMEDİ ve şikayet etmeye yakın bir durum oluştu, sonra "indirim" sözü ile ağzıma bal çaldılar, gerçi tadı çabuk geçti ama o zaman iş işten geçmişti.

Zaten kendileri de açık açık söylüyorlar... ESAS PARA SERVİSTE KAZANILIYOR (ARAÇ SATIŞINDAN DEĞİL)

• Bu arada, Doğuş Otomotivin bazı ilginç uygulamaları var. Dikkat ediniz.

1. Garantiye "birçok şey" girmiyor. Mesela yağ eksiltme, öndüzen ayarı, kullanıcı hatası.
    2. Kiralık araç hizmeti ÜCRETSİZ değili ÇOK UYGUN ÜCRETLİ. Sakın bu tongaya basmayın!
    3. Yedek parça fiyatları şişik. Birçok parçayı orjinal parça satan yerlerden daha ucuza bulabilirsiniz.
    4. Aynı parça model ve marka arasında farklı fiyatla satılabiliyor.
    5. Doğuş Otomotiv daima SERVİSE ağırlık verir, SATIŞA değil, buna göre hareket etmeye çalışın.
    6. Çin malı ama orjinal VW ürünü arka cam perde 300 TL'ydi, oto süs satan mağazada 25 TL...!!!
    7. AUDI'yi yıkadılar, benim arabamı yıkamadılar, "al git" der gibi servisten ayrıldım. Üzüldüm.
    8. Müşteri memnuniyetinden arayan bayana "hiç memnun değilim" demeyi ihmal etmedim.
    9. Her gün baklava yapan ve satan bir süre sonra baklavadan da tiksinir. Yetkili servistekiler işte öyle!
    0. Aracımı seviyorum, VW'den memnunum ama bu kurumsal soyguna dur demenin zamanı çoktan geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bu arada, Doğuş Otomotivin bazı ilginç uygulamaları var. Dikkat ediniz.

1. Garantiye "birçok şey" girmiyor. Mesela yağ eksiltme, öndüzen ayarı, kullanıcı hatası.
    2. Kiralık araç hizmeti ÜCRETSİZ değili ÇOK UYGUN ÜCRETLİ. Sakın bu tongaya basmayın!
    3. Yedek parça fiyatları şişik. Birçok parçayı orjinal parça satan yerlerden daha ucuza bulabilirsiniz.
    4. Aynı parça model ve marka arasında farklı fiyatla satılabiliyor.
    5. Doğuş Otomotiv daima SERVİSE ağırlık verir, SATIŞA değil, buna göre hareket etmeye çalışın.
    6. Çin malı ama orjinal VW ürünü arka cam perde 300 TL'ydi, oto süs satan mağazada 25 TL...!!!
    7. AUDI'yi yıkadılar, benim arabamı yıkamadılar, "al git" der gibi servisten ayrıldım. Üzüldüm.
    8. Müşteri memnuniyetinden arayan bayana "hiç memnun değilim" demeyi ihmal etmedim.
    9. Her gün baklava yapan ve satan bir süre sonra baklavadan da tiksinir. Yetkili servistekiler işte öyle!
    0. Aracımı seviyorum, VW'den memnunum ama bu kurumsal soyguna dur demenin zamanı çoktan geldi.

ben de servise çok para verdiğimi düşünüyorum 1 yıl önce aldığım passatı periyodik bakım dışında 2 defa servise bozulduğu için götürmek zorunda kaldım birinde de çektirdim. bir sorun daha çıkarırsa satmayı planlıyorum..

evet para, araba satışından kazanılmıyor. servisten kazanılıyor. . ama şunu unutmayın bu adamlar bizden para kazanmazlar.

kazandıkları siyah plakalı araçlar veya belediye araçlarıdır. afedersiniz bunları çok güzel öperler..

vahşice öperler. çok da iyi ederler. verdiğim mtv'nin ikinci taksidi 820 kağıt.

zaten sokakta gördüğüm makam araçlarından artık tiksiniyorum. devletin kasasından 2.0 motor araçla geziyorlar. bunlara 1.2 motor araçlar vermek lazım. yapsınlar makam aracı..

adam audi makam arabası var. devlete hizmeti sıfır. masabaşı devlet erkanı..

yani bakın yine canım sıkıldı..
    gelin bu beleşçiliğe dur diyelim. sıkıyosa audiye kendi cebindeki para ile binsinler
    iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sokak1111 -- 28 Temmuz 2010; 13:54:28 >

• soyuyorlar resmen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.