Şimdi Ara

Suyun üstünde ölü gibi hareketsiz durmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yuzmek icin bedeninizi ayaklarinizi falan oynatiyorsunuz ama adam suyun üstünde nasil hic hareketsiz kaliyor
    Cok merak ettigim ender vakalardan birisi
    Not: yuzme bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu ergenken yapmıştım birkere ilginç bir durum 3-4 dk nefes tutabildiğimi farkettim yavaş yavaş kıyıya vurmuştum, arkamdan kız sesi duyuyordum baktım 3 kız ay ölmüşmü acaba deyip korkarak birbirlerine sarılıyorlardı kalktığım gibi çığlık atıp kaçtılar. Ondan sonra bidaha yapmadım.
    yüzmekten daha kolaydır

göğsünü ve göbegini yukarda tutman yeterli. kulakların suya girer, ayakların da kendiliğinden yükselir

o esnada nefes almak serbest ancak dalga sebebiyle su agzına burnuna gelebilir bu yüzden nefes alış verişini kontrollü yapmalısın.

derinlere gittiğimde boğulma tehlikesi geçirip sakinliğimi koruyarak(o esnada çok zor) sırt üstü konuma gelip. el ve ayaklarla yavaş yavaş

yüzerek kurtulmuştum geçen yaz.
  • Bunu ergenken yapmıştım birkere ilginç bir durum 3-4 dk nefes tutabildiğimi farkettim yavaş yavaş kıyıya vurmuştum, arkamdan kız sesi duyuyordum baktım 3 kız ay ölmüşmü acaba deyip korkarak birbirlerine sarılıyorlardı kalktığım gibi çığlık atıp kaçtılar. Ondan sonra bidaha yapmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perturbator

Bunu ergenken yapmıştım birkere ilginç bir durum 3-4 dk nefes tutabildiğimi farkettim yavaş yavaş kıyıya vurmuştum, arkamdan kız sesi duyuyordum baktım 3 kız ay ölmüşmü acaba deyip korkarak birbirlerine sarılıyorlardı kalktığım gibi çığlık atıp kaçtılar. Ondan sonra bidaha yapmadım.
    Olay nefeste bitiyor diyorsun yani
    Dogrumu anladim

• Bende yüzmeyi tam bilmiyorum ama şöyle bir şey var mesela kafanı suyun dışında tut ama dizlerini ve kollarını suyun altında yani kafa hizandan altta olsun. fizik kuralına göre batmazsın zaten. ama dizlerin kafa hizanın üstüne çıkarsa otomatikman kafan batar ve su alırsın.

mesela sırt üstü yüzmekte batmamak şöyledir sırtüstü stil yüzerken kollar simetrik olarak birbirini kovalamakta yani kolun biri su içindeyken diğeri su dışındadır su dışına çıkan kol vücudumuzu batırır suyu çeken kol ise vücudumuzu kaldırır Yani kollardan biri batmamıza sebep olurken bir diğeri de bunu absorbe eder vücut dengede kalır..

Yüzme bilmeyen birisi sırt üstü yatmaya çalışınca panikliyor ve kollarını sürekli kaldırıp vuruyor ve batıyor ben yüzmeyi çok az biliyorum yani uzun mesafe falan yüzemiyorum nefes dengesini ayarlayamıyorum ama sırt üstü durmak yüzmekten çok çok daha kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F84D677 -- 17 Şubat 2020; 16:29:38 >

• Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Uzun süre efor sarfetmeden suda takıldığımı sonra nefesimi tutup paniklemeden kendimi serbest bıraktığımı hatırlıyorum.
    Kalbim iyice yavaşlamıştı ama rahatsızlık vermiyordu.

• yüzmekten daha kolaydır

göğsünü ve göbegini yukarda tutman yeterli. kulakların suya girer, ayakların da kendiliğinden yükselir

o esnada nefes almak serbest ancak dalga sebebiyle su agzına burnuna gelebilir bu yüzden nefes alış verişini kontrollü yapmalısın.

derinlere gittiğimde boğulma tehlikesi geçirip sakinliğimi koruyarak(o esnada çok zor) sırt üstü konuma gelip. el ve ayaklarla yavaş yavaş

yüzerek kurtulmuştum geçen yaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

Bende yüzmeyi tam bilmiyorum ama şöyle bir şey var mesela kafanı suyun dışında tut ama dizlerini ve kollarını suyun altında yani kafa hizandan altta olsun. fizik kuralına göre batmazsın zaten. ama dizlerin kafa hizanın üstüne çıkarsa otomatikman kafan batar ve su alırsın.

mesela sırt üstü yüzmekte batmamak şöyledir sırtüstü stil yüzerken kollar simetrik olarak birbirini kovalamakta yani kolun biri su içindeyken diğeri su dışındadır su dışına çıkan kol vücudumuzu batırır suyu çeken kol ise vücudumuzu kaldırır Yani kollardan biri batmamıza sebep olurken bir diğeri de bunu absorbe eder vücut dengede kalır..

Yüzme bilmeyen birisi sırt üstü yatmaya çalışınca panikliyor ve kollarını sürekli kaldırıp vuruyor ve batıyor ben yüzmeyi çok az biliyorum yani uzun mesafe falan yüzemiyorum nefes dengesini ayarlayamıyorum ama sırt üstü durmak yüzmekten çok çok daha kolay.
    nefes alıp içinde tutarsan içindeki hava seni az da ola su yüzeyinde tutuyormuş
    bunu bir yerde okumuştum
    teyite muhtaç bilgi ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yuzmeyi ogrenince ne kadar basit bir sey oldugunu anlayacaksın
  • O yatanlardan biride benim, fazla o kadar yüzme bilmem cesaret etmem millet dubalara, yüzen iskeleye kadar yüzup üstune çıkıyor falan ben hemen yoruluyorum ama dakikalarca yatabilirim.

Kafanı arkaya doğru atıp göğsünü suyun dışına.dogru şisirip ve.ayaklarını da suyun üstüne getirdiğin zaman kendini batmyacak tekne gibi hissetmen gerekiyor.. kollarını da yana aç.. tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 17 Şubat 2020; 20:47:9 >
  • cok rahat diye yazin 1 saat gunes altinda boyle yatmistim. acisini hala cekiyorum
  • ben cok seviyorumoyle yatmayı. tek kötü yanı kulağa su girmesiveya güneş çok sıkcaksa yüzünü pişiriyor resmen uzun duramıyorsun. ama o an da, biraz açıklardaysan ve öyle yattığında o tuhaf tıslama gibi sessilzik ve hafiflik çok güzelbir duygu. gözlerini kapatıp dinliycen.

ha balıklar gelip hareketsiz olduğum için ısıracak diye korkuyorum o da ayrı bir kötü yönü benim için. balık gördüm mü denize giremediğim için deniz gözlüğü hiç takmam görmiyim diye yada çok berraksa su fazla bakmamaya çalışırım görmiyim diye
  • Bunu yapabilmen için sakin olman gerekir. Nefes alışverişini iyi yapmalısın.
    Suyun yüzeyinde süzüldüğünü hissetmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

ben cok seviyorumoyle yatmayı. tek kötü yanı kulağa su girmesiveya güneş çok sıkcaksa yüzünü pişiriyor resmen uzun duramıyorsun. ama o an da, biraz açıklardaysan ve öyle yattığında o tuhaf tıslama gibi sessilzik ve hafiflik çok güzelbir duygu. gözlerini kapatıp dinliycen.

ha balıklar gelip hareketsiz olduğum için ısıracak diye korkuyorum o da ayrı bir kötü yönü benim için. balık gördüm mü denize giremediğim için deniz gözlüğü hiç takmam görmiyim diye yada çok berraksa su fazla bakmamaya çalışırım görmiyim diye
    Bu yaz beraber denize gidelimmi hocam
    Iyi vakit geciririz kanatindeyim

• Kafam Kasınıyor kullanıcısına yanıt
    benim taktiği yapmışsın. bende açılmayı çok severim denizde sahilde insanlar karınca gibi görünür öyle uzağa giderim. yorulunca yatıyorum direk sırt üstü dinleniyorum. bazen kramp giriyor yine uzanıyorum.

tuzlu su zaten kaldırıyor direk seni. çok basit o şekilde durmak. ve gerçekten çok keyifli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.