Şimdi Ara

SUV? SAV?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    jip olarak tabir ettiğimiz araçlar suv ve sav diye ikiye ayrılıyor bildiğim kadarıyla.
    şimdi sav nedir?suv nedir?biri açıklayabilir mi?
    mesela hyundai tucson suv mı sav mı?x3,x5,x6,Q7,crv,range rover,land cruiser...
    şimdiden teşekkürler.

• honda crv suv mu sav mı
  • SUV (Sportive Utility Vehicle),
    SAV (Sportive Activity Vehicle)

Bir de cipler var tabi. Safkan arazi aracı. SUV'lar hem arazide gitsin, hem şehirde konforlu olsun mantığıyla üretilmiş, ülkemizde "para bende diyenlerin, bodur zengin bayanların altında sıkça gördüğümüz kara taşıtı. Bugün yollarda gördüğümüz bu tip araçların alayı neredeyse SUV'dur. Bi de SAV çıktı. Ben de tam bilmiyorum. Anladığım kadarıyla SUV'un daha da şehir moduna dönüşmüş hali.

@sadoz5775

Honda CRV SUV'dur.
  • Suv : Sports Utility Vehicle

Sav : Sports Activity Vehicle

Cuv : Compact Utility Vehicle veya Crossover Utility Vehicle

Bir de Crossoverlar var.

Türkiye'de biz herşeye Suv diyoruz halbuki öyle değil.

Örneğin: Qashqai, 3008, Scenic Conquest, Altea Freetrack, Suzuki Sx4, Fiat Sedici gibi araçlar Crossover.

Crv, Forester, Kuga, Koleos, Tiguan, X1, Q3, Yeti gibi araçlar Cuv.

X6, Range Rover Sport gibi araçlar Sav.

Edit:

X6'ya Sac: Sports Activity Coupe'de diyorlar.. Oldukça karışık, ya kaynağı sizin bilgi dağarcığınız olacak ya da herkesin kabul ettiği bir kaynak var ise sınıflandırmalara oradan bakacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 31 Temmuz 2009; 12:35:56 >
  • Sanırım sav suv-mpv arasına sıkışan araçlara verilen ad.Aracımı aldığım zaman her gören jip diyordu.Bende mpv diyordum.Fakat anladımki aracım suv-mpv arasına sıkışanlardan...

SUV? SAV?

SUV? SAV?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XDrive Modeller Hakk.
    4 hafta önce açıldı
    2023 passat variant
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.