Öncelikle üşenmeyip o kadar yazdığınız için teşekkürler... Mazda Cx 5 Türkiyede biraz göz ardı edilir ama güzel ve alınacak bir araçtır. Memnun kalacağınızı düşünüyorum. Bende 2-3 ay önce SUV almaya karar verip Ford Kuga ST line + teknoloji paket bir araç aldım. Çok memnunum Model kıyaslamalarınızda biraz subjektiflik ve biraz bilgi eksikliği var. Ama bu normal bir durum subjektiflik öncelik sırasından geliyor mesela sizin için 4x4 olmazsa olmaz iken benim için önemsizdir. O yüzden siz 4x4 olmayan araçları direk eler ve kötü özellilerini görmeye başlarsınız. Bilgi eksikliğide normal çünkü her aracın her özelliğine ve sürüş dinamiklerine hakim olamazsınız. Sözün özü otomobil alırken duygu ve tutku hissetmeniz güzel, ne istediğini bilen ve araştırmacı bir insan olmanız güzel, bunları bizimle paylaşmanız güzel Allah kaza,bela vermesin. Özellikle bu enflasyonlu günlerde < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dermeister01 -- 6 Aralık 2021; 10:14:21 > |
SUV karşılaştırma - CX-5 alındı. (4. sayfa)

-
-
Eski bir araç olsa anlarım da sıfır araçta nasıl bir parça lazım olabilir ki? Bakım vs parçaları bulmak kolay. Bunun dışında kaza vs durumunda zor olabilir ama bu durum nadir olur ve ikame araç veriyor genelde kaskolar. Amerika'dan hızlı kargo seçiyorum(FedEx, DHL, UPS vs), 3 günde elimde oluyor ürün. Yedek parça olayı çok büyütülüyor bence ya da ben hiç yaşamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2.0 motor 4x4 araba almak varken önden çekişli 1.5 araba almak sadece züğürt tesellisi olarak açıklanabilir.
Suv araba 4x4 olur.Allah korusun ters bir manevraya kalırsanız ne demek istediğimi uygulamalı öğrenirsiniz.
Şu arabaya düşük basınçlı bir turbo koysalar efsane olacak ama atmosferik motor benim için vazgeçme sebebi.
2012 model cx5 sahibiyim. Geçenlerde ters yönden gelen seyyar satıcı aracıma çarptı ve sol farım kırıldı. Mazda nın türkiye de deposu olmayıp 1 vida dahi stoğunda bulundurmadığını yurtdışından tedarik yaptığını biliyordum. Bunu fazla önemsememiştim fakat bir far için 2 haftadır bekleyip aracıma halen binememiş olmam ve halen gümrükten farın çıkmayışı beni aracımdan soğuttu. Haftasonu aracı olarak kullanılan evin 2. Aracı olabilen mx-5 haricinde gündelik araç olarak mazda nın türkiye de mantıklı olduğunu artık düşünmüyorum. Ne yazıkki durum böyle...
özellik olarak fena olmayan bir araç. Tasarım olarak çok sevdiğim bir araç.
Yazınız çok güzel.
Benim gibi ticari düşünenler için öyle 3-5 ay geçse de istediğin güzel bir fiyata satabileceğin her han her yerde takas ile verilebilecek bir araç değil.
Ford kuga , tiguan gibi araçlar her han her yerde her şey ile takas edilebilir.
Zamanında servis yetersizliği yüzünden jeep chrokee araçtan vazgeçtik. Sakarya da servisi yok. En yakın servis istanbul veya bursa da. onlarda tekel olmaktan dolayı ne kadar burnu dik çalıştıkları meçhul.
Piyasa arabası kafa rahatlığı açısından türkiye de almak bana göre daha mantıklı.
Bu özelliklerde arayanlar için honda cr-v ye yönelebilirler.
Tabi ki gelir bana sorarsan sen ne aldın diye :)
Seat Ateca ' ya sahibim. Lansman paket aldım.
Ekstra olarak Beats ses sistemi , koltuk silecek suyu vs ısıtma elektrikli koltuk vs mevcut.
Seat ateca da yumşak süspansiyon ve bi 200kg daha ağır olsa benim için en iyi araç. 2019 da 191 Bin tl ye 0 faiz kredi ile aldığım içinde olabilir.
Ek olarak 3008 gibi saçma lastik ölçüleri vardı.
Bayi çıkışı 215-50-r18 ölçülü 225,55,r18 ile yazlık lastik ile değiştirdim konfor baya yükseldi :)
kışlık olarak da 235-50-r18 kullanıyorum hiç bir sorun yok :)
Parçaları tüm VAG gurubu ile aynı oluğu için lego gibi toplanıyor araç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirrealsQ -- 25 Aralık 2021; 11:32:5 >
-
Uzun süre makyajlı Mazda 3 power sense kullanıcısıydım. Ev alma sebebiyle sattım. Müthiş bir seçim yapmışsınız bence. Tebrik ederim. Allah kaza bela vermesin. Ticaretlerim güzel devam ederse aklımdaki tek model. Çok mutlu oldum sizin adınıza 👌👌👌
Ne kadardan qlmak mantikli peki hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Neyi ne kadardan almak hocam
Çok güzel karşılaştırma olmuş. Tebrikler.
Bence ama joistik veya digital vites de karşılaştırmaya eklenmeli. Benim için çok önemli yaa, kol olayı artık çok eskidi. Haa bi de hayalet ekran
200 kg daha ağır olsaydı getirisi ne olacaktı?
İlk defa aracının dağa ağır olmasını isteyen birini gördüm de merakımdan soruyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Guzel secim gule gule kullanin, 2022 de on arka farlarda bir makyaj geliyor biraz daha BMW vari gibi.
Bende kendi adima ilk SUV istegim Subaru Forester ile olmustu, 4x4 o araca bi ince olmazsa olmaz demistim.Yaklasik 6 aydir once benzinli 4x4 2017 Tuscon ardindan 2020 dizel 4x4 tuscon kullaniyorum.ilk araca bindigimde 4x4 lock tusunu ve actim bir daha kapamadim.4X4 guven veriyor ancak sadece sehir ici icin ne yazikki cok oncelikli degil.Hafif arazi camur kar kum heyecan verici hale geliyor
Kuzey Marmara yolu gibi bir çok noktada sürekli rüzgar mevcut.
140-160 hızları arasında Rüzgar sürüş konforunu ve güvenini inanılmaz etkiliyor.
Konfor açısından 1350KG lık SUV yerine 1550 KG lik SUV ' u tercih ederim.
Arabadaki o Ekstra 3 insanın ağırlığı o kadar çok fark ettiriyor kii..
Bunu Aralıksız 300 - 1500 Km sürdüğünde daha değerli oluyor.
-
O durum aracınızın yüksekliği, ağırlık merkezinin yere yakın-uzak olması ile ilgili olmasın?
2.050 kg yerden yüksek bir araç kullanıyorum (sürücü,malzemeler vs 2.300 kg rahat gelir) rüzgarın şiddetine göre yanal akımdan aynı şekilde etkileniyor.
-
20 tonluk kamyonun yan rüzgarlardan nasıl etkilendiğini biliyorum. Sn. Jackal78'in dediği gibi başka bir çok parametre var bunula ilgili.
Bir önceki aracım 1000 kg'lık bir mx-5 idi:) Ağırlık merkezinin orta ve aşağıda olması ile inanılmaz güven veriyordu, konuya bu şekilde bakmanızda fayda var.
-
Hayalet ekran nedir tam olarak tanımlayabilir misiniz?
Aşağıda örnekteki gibi Skoda'nın ekranı hayalet ise, aman kalsın:) Üste para vereyim analog gösterge ile gelsin.
Çocukluğumda atari salonlarında oynadığım oyunların grafikleri daha iyiydi öyle söyleyeyim.
Ha hayaletten kastınız cama yansıtma ise, zaten oldukça güzel çalışan bir sistem mevcut CX-5 üzerinde.
-
Hayırlı olsun Almanya'da bacanakta var 2016 modeli dizel 2.2 orda çok tutulan bı araç ama şöyle bi durum yedek parça bakım sıkıntısı orda yasamiyo burda Mazda forumlarından da bilirim herhangi kaporta mekanik vs parça ihtiyacın olursa çok perişan olursun 2.el servis azlığı gibi etmenleri saymıyorum bile .Yinede hayırlı olsun diyelim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X