Haklısınız, standart Haldex sistemleri var hiç bir zaman ön plana çıkmadılar. Aslında demek istediğim Çinlilere'e satılmadan önce 90'lı yılllarda bile her modelinde AWD sunan bir marka idi. 90'larda revaçta olan köşeli görünümlü 850 modelinde bile turbo+awd hatırlıyorum. |
SUV karşılaştırma - CX-5 alındı. (2. sayfa)

-
-
Hayırlı olsun,çok kaliteli bir araç. Ben de 2013 modelini kullanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun çok güzel hazırlanmış bi yazı ama tercih kötü. 2.0 motor ile yaktığı kadar gitmiyor bu araçlar. Benzinli olması pişman eder. Bu fiyata CX-50 olsa tasarım için alınırdı belki.
-
12 modeli de çok güzel özetlemişsiniz.Hepsine imzamı atarım.
-
Konu şöyle olmalıydı :
"Aklımda hep cx5 vardi.Bu yüzden diğerlerine bir bahane üretmeliydim. Bunu yaptım ve cx5 aldım "
Ben de suv sahibiyim ve araştırma yaparken listeme bile dahil etmediğim bir markaydi mazda. Sebebini başıniza bir iş geldiğinde anlayacaksınız (inşallah gelmez)
Bir arkadaşım sadece ön cami 1 ay beklemişti mazda 3 araci için
Sayın Jocker, markaya yabancı değilim merak etmeyin. Küçük şehirlerde iseniz ve servis yoksa zaten tavsiye etmem. Ama servis olan bir şehirde iseniz hiç bir sorun yaşamazsınız.
Babamın 25 yıllık Mazda 626'sının bardak tutacağı kırılmıştı. Servis Belçika depoda var dedi, sipariş geçti ve 1 haftada aldık. Bakın sarf malzemeden bahsetmiyorum, 25 yıllık bir aracın bardak tutacağından bahsediyorum! Japonlar lojistik konusunda inanılmaz bir seviyededir kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmayın lütfen.
Bakın ülkemizde fabrikası bulunan Hyundai için son 1-2 ayda yazılan yedek parça temin şikayetleri:
https://www.sikayetvar.com/hyundai-assan/hyundai-accent-yedek-parca-temin-etmiyor
https://www.sikayetvar.com/hyundai-assan/yedek-parca-bulundurmayan-hyundai
https://www.sikayetvar.com/hyundai-assan/hyundai-assan-orijinal-yedek-parca-bulamama
https://www.sikayetvar.com/hyundai-assan/hyundai-assan-yedek-parca-gelmesi
https://www.sikayetvar.com/hyundai-assan/hyundai-assan-yedek-parca-tedarik-sorunu
Araç alırken yedek parçasını düşünmem, ikinci elinin kuvvetini sorgulamam, yakıtına bakmam. Kendi tercihim. Araç işi benim için tutkudur, hoşuma gider, bağımı kurarım aracı alır çıkarım.
Hiç bir zaman her köşebaşında gördüğüm Passat benim radarımda olmadı. Hatta Tiguan'a da eşimin zoru ile gidip baktım (oldukça kısa sürdü o ayrı:)
Evlenirken bundan kolay boşanırım diye düşünüyor musunuz? Araç alırken de bu analojiyi kurarım.
Ön yargılarınızdan kurtulduğunuzda piyasada çok daha iyi arabaların olduğunu göreceksiniz:)
-
Suvda japondan şaşmam güzel tercih güle güle kullan hocam
-
ateca ve karoq ilginizi çekmedi mi hocam? özellikle ateca çok dolu geliyor tiguana göre
-
Buradaki mesele sizin önyarginiz sanki
Arac alirken ne kadar tükettiğini bakmam diyorsunuz ustte crv felaket yakıyor diyorsunuz .
Diğerine multimedya ekranına laf ediyorsunuz cx5 te de durum pek farklı değil.Yani üstteki araçları eleme kriterlerinizle aldığınız arac uyuşmuyor bir çok noktada.
En samimi olanı tiguan .Eşimin zoruyla gittim diyorsunuz .Doğrudur.Mantiklidir .Herkes her araci sevecek diye birsey yok.Tipki benim de mazdaya gitmeye tenezzül etmediğim gibi.Benimki onyargi ise sizinki ne?
Oysa ki benim yaşadığım yere göre mazda için geçerli nedenlerim var.En başta belirttiğim gibi mazda hoşunuza gitmiş ötekileri elemek için bahane uydurmussunuz .Ustelik sürüş kısmi ile ilgili bir kıyaslama da yok.Tamamen öznel bir yazi .Hayırlı olsun
Bir Kadjar sahibi olarak bu karşılaştırmada hiç bulunmamasına biraz alındım.
güzel bir tercih olmuş güzel günlerde kullanın. Benim de radarım da hep c5 aircross vardı iç mekanda ki genişlik ve konfor gerçekten çok iyi ama tip olarak dediğiniz gibi ben de alışamıyoerum. Kendi aracımın da iç mekan genişliği fazla olduğu için vazgeçemediğim tek şey diyebilirim. Artık normal binek arabaya binince klostrofobik geliyor. Güzel günlerde kullanın. St-line kuga ya ben de cok baktım fakat son fiyat zamlarından sonra ulaşmam pek mümkün değil. yola kadjarla devam.
Güzel günlerde kullanın. Hanımın vetosu olmasa benim de almayı çok istediğim bir modeldi. Premium segment bir suv tercih ettiğimiz halde her gördüğümde iç geçirdiğim bir model. Ileride kullanım yorumlarınızıda bekleriz.
kuga st line için teknoloji paketi diyor ama...bu paket std geliyor mu st line da?
-
Hocam arkadaşın babası da 25 yıllık mazda kullanıcısı. Aslında yazması gereken mazda benim çocukluğumun aracı o yüzden başka hiç bir araç aslında radarımda olmadı demesi gerekirdi. Mazda 3 gerçekten çok sevdiğim bir modeldi ama C sınıfı araç arayışımda kendisini listeme alamadım Türkiye de bulunduğumuz gerçeğinden dolayı.
-
Hayırlı olsun. Güzel tercih olmuş ancak benim radarımda hiçbir zaman olmayacak bir marka.
en ufak parçada uzun bekleme süreleri, satış servis ağının çok dar olması beni korkutuyor. Forumda bir konu vardı kaza yapınca 2 ay servisten çıkamayan Nissan pulsar yüzünden adam hayattan soğudu.
Dediginiz gibi sempatim vardi aldım demesi daha doğru olurdu.Digerlerini eledigi gerekçeler aldığı araçta da var çünkü.
Arkadasin tiguani arabadan saymamasi biraz uzmus bazi kesimleri :)
2000 cc motor.
165 hp
215 tork
Ben almayım, alana mani olmayım.
türkiye'yi geçtim avrupa'da bile yılda 200k satılan bir araba mazda, yarın öbür gün dükkanı kapatıyoruz diye çekip gitme potansiyeli oldukça yüksek. her şehri geçtim her büyükşehirde bile yetkili servis namına bir şey yok. özel servisteki sanayideki ustalara güvenip araç emanet etmek de zor. abd'de olsa kesinlikle tesla ve mazda kullanmak isterdim ama türkiye şartlarında büyük risk. bu araçlar arasında benim tercihim dizel otomatik tuscon olurdu bu sebeple.
-
Hocam söylemem gerekirse en doğru seçimi yapmışınız.Elimdeki aracı satıp benimde çok düşündüğüm bir araç özellıke kırmızısı.Ayıptır sormasi siz kaça aldınız bu arada.
mantıklı tercih hayırlı olsun. araç süper duruyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X