Şimdi Ara

Süt ve süt ürünlerini çok tüketiyorum zararı olur mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün 1.5 litre günlük süt'ü bitirdim.Kahvaltıda 1 tabak peynir ve 2 bardak ayran içtim.Şu anda yanımda 1 litre ayran var.Bu biter şimdi bekli akşama da süt içerim.Bu kadar içmenin bir zararı olur mu?17 yaşındayım

• quote:

Orijinalden alıntı: PiskomanAyhan

Dün 1.5 litre günlük süt'ü bitirdim.Kahvaltıda 1 tabak peynir ve 2 bardak ayran içtim.Şu anda yanımda 1 litre ayran var.Bu biter şimdi bekli akşama da süt içerim.Bu kadar içmenin bir zararı olur mu?17 yaşındayım

Takip
    Aynısı bende de var
  • böbrek taşı yapar çok fazla tüketirsen
    günde 2 bardak süt 2-3 kibrit kutusu kadar peynir ve 4-5 kaşıktan fazla yoğurt yeme
    hiç tüketmezsen yine böbrek taşı olur makul değerde tüket
  • Biyoloji hocamız lisedeyken şöyle demişti: Mesela kemik ermiseni karşı süt içmek iyi geliyor. Kemikleri sertleştirip sağlamlaştırıyo ama çok fazla süt içerseniz kemiklerde çok sert olacağından da kırılma şansı daha çok olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zbortif

böbrek taşı yapar çok fazla tüketirsen
    günde 2 bardak süt 2-3 kibrit kutusu kadar peynir ve 4-5 kaşıktan fazla yoğurt yeme

Hocam sağolun ama tadı çok güzel geliyor meretin kendimi tutamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: PiskomanAyhan

Dün 1.5 litre günlük süt'ü bitirdim.Kahvaltıda 1 tabak peynir ve 2 bardak ayran içtim.Şu anda yanımda 1 litre ayran var.Bu biter şimdi bekli akşama da süt içerim.Bu kadar içmenin bir zararı olur mu?17 yaşındayım

takip gece bende 3 bardak süt içiyom herzaman
  • Aynısı bende de var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kansızlık, böbrek taşı yapar
  • quote:

spor yapan insanların hepsinde böbrek taşı var o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: imperial93

quote:

spor yapan insanların hepsinde böbrek taşı var o zaman

ne alaka hocam
    spor yapan insanlar hareket halinde olduğu için ve bolsu içtikleri için böbrekte kristal birikmesi olmuyor
    benim yazdığım tahmini değerlerdir zaten günlük ortalama bu kadar tüketilir
  • olum siz hiç süt içen inek gördünüzmü. süt buzağı işi.
    natürel peynir ve yoğurda dayanın bişey olmaz.
  • dişlerini fırçalamazsan süt dişlerini fena çürütür bu kadar çok sık süt içiyosan günde 3 kere diş fırçalaman gerekir.
    örnek ben 7 dolgu+ 1 çekilmiş diş
  • Uzmanlar dozunda tüketilmesi gerektiğini söylüyor her besinin ;)
    Fazlası da zarar yani.
    Keşke bende süt içebilsem ama içemiyorum,sebze yiyemiyorum ileride napıcam bilmiyorum :(
  • boyun kaç
  • en çok süt tüketen ülke = abd

en çok kemık erimesi yaşayan ülke = abd
  • http://www.besindestekleri.gen.tr/sutun-faydalari-zararlarindan-cok-daha-azdir.html
    Kendi sağlığın için (hayvanları vs geçtim) süt ürünlerini bırakamıyorsan bile azalt.
  • Şöyle...
    Biraz daha dengeli tüketim yapsan daha iyi...Fazla kalsiyum böbrekte çökebilir...
    Mesela...
    Suda eriyen vitaminler...örn. C vitamini...fazlası böbrekten atılıyor...ama belli bir seviyede böbrekte taş yapıyor....
    Şimdi unuttum A vitamininin de fazlalığında zararları var...Keza Demir...Fazlalığı tehlikeli...böbrekten demir atılamaz...Barsak duvarının dökülmesiyle atılıyor...atım miktarı ondan sabit...fazlalığı dokulara çöküyor...
    İnsanoğlu yağı depolar...şekeri az depolar...onun harici proteini ve mineralleri çok az depolar...suyu desen hiç depolamaz...protein fazlası ve mineral fazlası böbreğe zarar verir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert_Jeksin

en çok süt tüketen ülke = abd

en çok kemık erimesi yaşayan ülke = abd

Buna daha önce cevap verdim...Hastalık istatistiği ABD hariç yok gibi...Ondan bütün hastalıklar ABD de çok görünüyor...
  • Aen yine iyisin ben basketbola başladığımdan beri en az 2 litre sut icip kaselerce yoğurt yiyorum ama birakamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyin fazlası zarardır birader
    boşuna dememişler.İleride çıkar ne gereği var 1 bardak iç işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.