Şimdi Ara

Sürücülerin en iyi duruma getirme- yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün c sürücüsünü en iyi duruma getirmek istedim girdiğimde fazladan 1 sabit sürücü gördüm. Önceden bu yoktu. Adıda \\?\Volume{1f2b92...
    İyileştirilmesi gerek %24 parçalanmış diyor çözümle veya iyileştir dedim ama işe yaramıyor. Bu nedir bileniniz var mı ? Veya bu sabit sürücüyü nasıl silebilirim.

Edit: Geçenler de W8.1 e geçtim.

http://img833.imageshack.us/img833/3260/a0t7.png

• Bilgisaayrıma sağ tıklayıp yönet seçeneğini tıklatın sonrasında sol tarafta disk yönetimi var yakışıklı bir resmini çekip buraya yükleyin bakalım hangi hdd nin parçasıymış bu bir görelim, sonrasıdna bir çözüm önerim olur umarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanarya75

Arkadaşlar bugün c sürücüsünü en iyi duruma getirmek istedim girdiğimde fazladan 1 sabit sürücü gördüm. Önceden bu yoktu. Adıda \\?\Volume{1f2b92...
    İyileştirilmesi gerek %24 parçalanmış diyor çözümle veya iyileştir dedim ama işe yaramıyor. Bu nedir bileniniz var mı ? Veya bu sabit sürücüyü nasıl silebilirim.

Edit: Geçenler de W8.1 e geçtim.

http://img833.imageshack.us/img833/3260/a0t7.png

Zannedersem harici hardisk mi kullandınız eğer evetse byük ihtimal onuda birleştirme yaparken yarım bırakmış olabilir misiniz. Uzun sürecek benim acil işim var tarzında işlemi yarıda mı bıraktınız.....

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Bilgisaayrıma sağ tıklayıp yönet seçeneğini tıklatın sonrasında sol tarafta disk yönetimi var yakışıklı bir resmini çekip buraya yükleyin bakalım hangi hdd nin parçasıymış bu bir görelim, sonrasıdna bir çözüm önerim olur umarım..

Buyur kardeşim http://img89.imageshack.us/img89/9543/0kt4.png

Ayrıca harici hardisk fln hiç bir şey yapmadım. Ama aklıma gelen tek sebebi şu geçenlerde w8.1 güncellemesini yükledim. Yükledikten sonra C sürücüsünde eskiden olmayan bir dosya açmış içinde pc de yüklü olan programlar var. Yanlız bu yüklü olan programlarda zaten vardı ayrıca yeniden açmış. Araştırdım internetden bir kaç gün sonra kendisi siliniyormuş isterseniz kendinizde silebilirsiniz diyordu. Yanlız programların eksiksiz mi diye dikkat edin fln diyorlardı. Bende sildim görünürde herhangi bir sorun olmadı. Sadece bluetooth'un dosyaları silinmiş. Benim istediğim şu parçalanmış sürücüyü hepten kaldırmak yardımlarınızı bekliyorum.

• Bu ne böyle yahu yalan rüzgarına benzemiş, kimin eli kimin cebinde belli değil..Bu kadar bölünmüş HDD yi ne yapıyorsunuz anlayamadım, müsait olunca anlatırsanız sevinirim...Çektiğiniz resimdeki görünmeyen sol kısım bilgilerinide görebiliyormuyuz..

EDIT:Sizin diskinizde öyle bir karışmış ki içinden çıkmak çok zor. UEFI kurulu bir bilgisayara sahipsiniz ve normal şartlar altında

1. 300 Mb kurtarma
    2. 100 Mb EFI
    3. C sürücüsü önyükleme
    4. Varsa birincil bölüm
    5. Bilgisayar firmasınca oluşturulmuş kurtarma alanı (Recovery)
    şeklinde olması gerekirken Sizde

1. 1000 Mb ??
    2. 260 Mb ??
    3. 1000 Mb ??
    4. 883,34 GB C sürücüsü Önyükleme
    5. 350 Mb ???
    6. 25 GB Birincil bölüm
    7. 20 Gb ??? (muhtemelen bilgisayar firmasınca oluşturulan recovery olduğunu düşünüyorum)

Normal olarak disk yönetiminden gelen resmin şu şekile benzer olması gerekirdi( son kısımdaki 149,6 Gb ayrılmamış alan hariç, o kısımda 20 gb kadar kurtarma bölümü olarak geçmeliydi):

Sizdeki durum ise öylesine karışık ki bu kadar bölünmüş hdd nin ne iş yaptığını anlamak imkansız, bunlardan bir fazlalığın Windows 8.1 yükseltimi için ayrıldığını düşünüyorum ama diğerlerinin olması için bir anlam bulamıyorum... Çektiğiniz ve siteye yüklediğiniz resmin sağ tarafınıda görmem mümkünmüdür, HDD kapasitelerini görmek istiyorum. Birde bilgisayarımı açtığınızda bu volume.. diye belirttiğiniz bölüm görünüyormudur, görünüyorsa boyutu kaç mb yada gb dır.

Eğer bunları göndermeden volume... isimli bölümün hangisi olduğuna kesin kanaat getiriyorsanız size nasıl sileceğinizi izah etmeye çalışayım.

Ancak bu bölümü silmenin tehlikelerini ve yanlış bir disk alanı sileniz halinde veri kayıplarına uğrayabileceğiniz hakkında sizi uyarıyorum..Sadece ne yaptığınızı biliyorsanız ve kesin eminseniz bu bölümü silin.

1- Yönetici haklarıyla bir Komut İstemcisi açın.

2- Komut istemcisine diskpart yazın ve Enter'a basın.

3- list disk yazın ve Enter'a basın. Bu size sisteminizdeki diskleri listeleyecek. Taşınabilir bilgisayarlarda genelde tek disk bulunur ve disk numarası 0'dır. (Sıfır) Ama yinede boyutuna bakarak diskinizin numarasını dikkatlice öğrenin. 4. adımda disk numarası olarak bu numarayı kullanacaksanız.

4- select disk 0 yazın ve Enter'a basın. Bu 0 numaralı diski seçmemizi sağlayacak. (0 yerine siz 3. adımda bulduğunuz numarayı yazacaksınız)

5- list partition yazın ve Enter'a basın. Bu 0 numaralı diskteki bölümleri listeleyecek. Volume.. isimli bölümün büyüklüğünden ve adından ilgili partitationu bulunuz. Bu bölümü bulun ve numarasını öğrenin. 6. adımda kullanacağız.

6- select partition (ben örnek için 5 verdim aman dikkat) 5 yazın ve Enter'a basın. Bu 5 numaralı bölümü seçmemizi sağlayacak. (5 yerine siz 5. adımda bulduğunuz numarayı yazacaksınız)

7- delete partition override yazın ve Enter'a basın. Bu komut belirttiğiniz partitionu silecek. Exit/Exit komutlarıyla Komut İstemcisinden çıkın.

8- Şimdi Disk Yönetimi'ni açın. Volume.. bölümünüzün silindiğini ve boş alan olarak göründüğünü göreceksiniz;

9- Artık tek yapmanız gereken bu bölümün solunda ve bitişiğinde yer alan bölüme sağ tıklatarak Genişlet demek ve adımları takip etmek. Eğer bu konuda bilginiz yetersizse ya da sorun yaşıyorsanız buradan tekrar yardım alabilirsiniz

Eğer kurtarma bölüntünüz tam aksine diskin başında ise bunu başka bir bölüme ekleyemezsiniz. (Ancak 3. parti bir araçla. Tavsiye edilmez) Bu durumda ya bu bölümü biçimlendirip küçük bir bölüm olarak kullanacaksınız ya da böyle bırakıp bir dahaki Windows kurulumunda diski yapılandırırken bunu sağındaki bölümlere ekleyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 29 Ekim 2013; 8:57:10 >

• Buyurhttp://img27.imageshack.us/img27/6026/rsf6.png

Ayrıca bilgisayarımı gayet özenli kullanırım bakımını güncellemesini yaparım. Böyle ince ayrıntılara da girmem. Neden bu kadar sürücü var ayrı ayrı bir fikrim yok. Bilgisayarıma girince de volume diye bir sürücü yok olanlar sadece C ve D sürücüleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanarya75 -- 31 Ekim 2013; 19:47:17 >
  • Aynısı benim bilgisayarda da var. Bende cevap bulamadım
    Windows 8.1 geçince oluyor. 2 defa 8.1 kurunca 2 tane Volume disk dosyası oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.