Şimdi Ara

Sürücüler dikkat: Yaya geçidi uygulaması başlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
8.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu aralar dikkat ettim yaya geçidinde bazı sürücüler yol vermeye başladı. Ama kimileri de yayaya halen böcek muamelesi yapıyor. Mesela yaya geçidinden geçerken birisi de hızını azaltacağına tam tersine artırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten hali hazırda yasada olan bir uygulamayı böyle bir etkinlikle (!) duyurmak da ilginç olmuş!

    Yani diyorlar ki “yasa var ama biz uygulayamıyoruz, bi de böyle yapmayı deneyelim” 🤦🏻‍♂️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaya geçidi yok ki araçlar yol versin.
    Avrupada ara sokaklarda bile her sokak giriş çıkışında boyalı olarak yaya geçidi varken Türkiye'de ana arterler ve geniş caddeler dışında yaya geçidi yok.
    Bu dediğim olan yerlerde bile boyalar hep kalitesiz ve silinen cinsten.
  • Yaya geçidinde durmayan sürücüleri bakan uyarıp "uslu bir şoför olursan, sen de şirin babayı görebilirsin" diye uyaracakmış.
  • yayalara yol verirken sol ya da sağ dikiz aynanızdan arkanızdan gelene de dikkat edin. benim bir kaç sefer başma geldi şöyleki ben durup yayalara yol veriyorum ama arkadan gelen öküz yanımdan son sürat basıp geçiyor ve yayalar ezilme tehlikesi geçiriyor. bu bir kaç sefe başıma geldi onun için arkadan gelen varsa yolu ortalayıp öyle duruyorum ki yandan geçemesin diye.
  • Yaya yolunu kullandılar da biz mi yol vermedik millette yaya geçidi kullanma kültürü yok ki yolu boş gördü mü atlıyor umarım bunu da yanlış anlayıp direk önümüze atlamazlar. Bi de üstüne bunun için ceza yersek tam olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

    üst geçit ve yaya geçidi konusunda haklısın. Ama yaya geçerken yaya geçitinden sana yeşil yansa bile sen durmak zorundasın. Bakınız ABD..

    Alıntıları Göster
    Öncelikle Amerika bizi ilgilendirmiyor ve ülkemizde böyle bir şey yok. Hatta yayaya kırmızı yanarken geçen yayalara ceza kesildi demek ki ortada suç var ki ceza kesiliyor yoksa Yaya için niye ışık koysunlar ? Madem her ışıkta onlara yol vermek zorundayım o zaman ışığın anlamı nedir ?

    Dediğim gibi haberleri araştırınca zaten göreceksiniz. Kırmızı ışık yaya için yanıyorsa o da durmak zorunda.

    Ben zorunda değilim ama tabii ki duracağım gidip vuracak halim yok yine de kırmızı ışıkta geçtiyse zaten benim araç içi kameram seyir halinde devamlı çekimdedir bu yüzden suç %100 yayaya verilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 6 Şubat 2019; 12:57:46 >




  • Az önce şehiriçinde bir yaya geçidinde çevirdiler beni ve yeni bir yasa yayınlandığını buna göre bu tür yaya geçitlerinde hızımı düşürmem gerektiğini bildirdiler. Sonra hayırlı yolculuklar dileyerek gönderdiler. Anladığım kadarıyla şu anda çeşitli pilot noktalarda bilgilendirme çalışmaları yürütülüyor. Yakın bir tarihte ise uymayanlara cezai işlemlere başlanacak gibi.
  • bisiklet yolunda kıç sallayarak yürüyenlere ve hunharca 2 tekerini sokup " yarısı dışarda hihihi " diye gülen aptal gerizekalılara da vardır umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Mis gibi uygulama, yayaları yok sayan magandalara ceza yağar umarım
    Bence de çok iyi olmuş ama kaza sayısı felaket artar. Gelen geçen birbirine arkadan çarpar maalesef. Hayırlısı bakalım. Ben dönüşlerde falan hep yol veririm. 5-6 seferde bir korna yerim:)
  • Aslında olay basit ama zaman istiyor. Küçüklüğümüzden beri hep bir acele içinde büyüyoruz. Etrafınıza bakın, insanlar hep bir acele, telaş içinde. Trafikte yavaşlayın hep önünüze atlayan arkanızdan korna çalan diğer araçlar oluyor. Her işimiz acil ve bizden başkası umurumuzda değil. Empati kurmak sıfır. Hep ben, hep ben. Kurallar bizim için bozulmak için konulmuş. Haftasonu Bulgaristan Varnadaydım. Avrupanın ekonomik olarak en fakir ülkesi ancak insanlar inanılmaz medeni bize göre. Yayalar olsun, araçlar olsun herkes trafik lambalarına uyuyor, yaya geçitleri her zaman yayaların önceliğine ait. Hiç kimse sıkıştırmıyor. Neyse çok doluyum bu konuda, daha fazla devam etmeyeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helvaları kavurmaya başlayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cebrail.bsrn

    Şimdi biriniz duracaksınız yaya geçidinde yol vermek için, yaya sizi görüp yürümeye başlayacak ve daha sonra arkadan gelen araç yayayı ezecek... Allah göstermesin ama olabilecek bir senaryo ilk zamanlarda.
    Gerçek oldu maalesef. Karşıya geçerken adam durdu. Arkasındaki araba hemen şerit değiştirdi. Sürmeye devam etti. Ben bekledim mecbur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay da ortaya çıkardı, Biz modern dünyanın 100 yıl gerisine düşmüşüz şaka maka!
    Yayalara yol verme olayı dünyada oldum olası zaten uygulanıyordu, durum vahim. Bize yürüyen bürokrat ve siyasetçiler lazım, arabayla gezenler vatandaşın çilesini görmüyor!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarılı uygulama ama bu cezalar 2 günlük olmasın denetleme sürekli hale gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egitim ve entellektuel seviyenin bu kadar dusuk oldugu ulkede bu uygulama zor .Ya polis duracak yaya gecidinin basinda ya kamera.Bizim soforler kirmizi isiga yaklastikca gaza basar,yaya gordumu uzerine surer.Bugun antalyada benim ofisin onunde yaya gecidi uygulamasi yapiyordu polisler yaya gordumu zank diye durduruyolardi yogun trafigi ofise gectim 5.dk da bommm 4 arac birbirine girdi.Daha yaya gecitlerinde boya yok once boyamak gerek.Ama aktif ceza olmayinca uymaz bizim vatandas buna.Yine de bu da bir adimdir desteklenmesi gerek havada kalmaz umarim.
  • Adıyaman'da medeniyet denemesi faciayla sonuçlandı...http://www.zaytung.com/videohaberdetay.asp?newsid=348301





  • ohhh miss
    umarım magandalar yiyecekleri cezalarla biraz olsun medeniyet öğrenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu uygulama amacları yayaları dusunduklerı ıcın falan degıl.Nerden ne kırparız nerden ekmek cıkar mantıgındalar.

    ONEMLI NOT: ARABAM YOK
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.