Şimdi Ara

Sürücüler dikkat: Yaya geçidi uygulaması başlıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
8.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    5 metre uzaklıktaki yaya geçidini veya üst geçidi kullanmayana, yayaya kırmızı yandığını gördüğü halde yola atlayana ve tarlada gezer gibi gezene var mı ceza ?
    Bir kere laaaa bir kere de bir şeye evet deyin her şeye karşı yaşamayın şu hayatı. Bu uygulama sana bana insanlar için yapılıyor ona da laf çakmak için sırada bekliyorsunuz yemin ediyorum ne hale geldi bir kesim haaa kendisi için bir şey yapılıyor ona da laf söylemek için sırada bekliyor görende sanacak araba kendisi araba isyan ediyor sanacak.

    Kıbrıs 'ta askerlik yapıyorum yoldan karşıya geçeceğim araçlar 35 metre ötede duruyorlar diyorum ne durdu bu böyle diye geçsin diye bekliyorum adam en sonunda bana işaret yapıyor o zaman anladım haaa bunlar ben geçmeden geçmemek üzerine yetiştirmişler kendilerini dedim ve ondan sonra her yola yöneldiğimde yola çıktım ve hepsi de durdu. İşte bunu uygulamaya sokan bir devlet var ve bu konu da o kadar çok geç kaldık ki ama hala bir laf söylemek için can atanlar bile çıkıyor aramızda dedim ilk bakalım kim eleştiri yapacak bu konuda diye ve şaşırmadım. Bizim The_Caliph. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jquair

    Başarılı uygulama ama bu cezalar 2 günlük olmasın denetleme sürekli hale gelsin
    Avrupa uyum süreçleri bunlar dostum kalan 72 maddeden biri idi bu da ve hızlıca hayata geçiriliyor çünkü ab uyum sürecine heyetin gelmesine az kaldı artı poşet ve plastik şişe ve bu da bu maddeler arasında diye biliyorum.
  • Daha da artırılmalı. Kırmızı ışıkta yaya geçidindeki 70 yaşındaki dedeye 100 km hızla çarpan sürücüye önce 100 amper elektrik verilecek, 1000 lira ceza kesilecek, yaya geçidi boyatılacak, 1 yıl ehliyeti alınacak, psikolojik destek alıp evden eğitime yaya olarak gidecek. Bir gün, yayalara insanca saygı gösteren insanca sürücülerin artması ümidiyle, basma gaza, geçsin yaya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yarım yamalak yapılan bir uyguluma kesinlikle

    ilk önce türkiye'de yaya geçitleri her yerde yok,avrupada sokak arasında,kaldırımda bisiklet yolunun ayrıldıgı yerlerde bile yaya geçidi beyaz çizgilerle belirtiliyor bizim ülkemizde bu yok işte

    sürücülerimiz bu uygulama için hazır değil ne yazıkki,acaba % kaç sürücü bu uygulamadan haberdar,bence başarısız olunacak bir uygulama

    avrupa'da yaya geçitleri çok belirgin yayalar sadee yaya geçidinden geçiyor ve sürücüler de bunu bildikleri için yaya geçitlerine gelmeden önce yavaşlıyorlar,avrupada da yaya geçitlerinde durmayan çok sürücü var herkes uymuyor yani.

    avrupada sağa dönüşlerde araç sürücüsüne yeşil yanıyor,sağa dönüş yaptıgı yerde de yayalara yeşil ışık yanıyor ve ilk önce yayalar geçiyor sonra araçlar sağa dönüyor sistem böyle.Ve sürücüler de paşa paşa bekliyor kaç kere bana yaya ışığı yeşil yanıp söndüğü halde (son saniyelerde yanıp sönüp kırmızı oldugu zamanlar) koşarak defalarca karşıya geçmişimdir sürücüler de bekliyor

    ne yazıkki sürücüler eğitimsiz,yayalarımız da eğitimsiz,yollarımız bu uygulamaya uygun değil




  • Ya arkadaş ben şahsen genelde yayalara yol veren hele yaşlı felansa arkada trafik olmasına rağmen bekleyen bir insanım. Ama bazen dayım yolda öyle yayıla yayıla gidiyor ki hani fırsat bulsa yolun ortasına yatıp "bi dinlenek yiğen" diyecek nerdeyse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Evet, yaya geçidi veya üst geçit varsa yayalar burayı kullanmak zorunda. Yolun ortasına atlayan yayalara 108 lira cezası var. (Uygulanırsa...)
    Ayrıca yaya geçidi kullanmadığı için yolun başka bir noktadasında kazaya sebep olan yayaya zararınızı tanzim etmek için dava açabilirsiniz. Kusuru oranında ceza alabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LucidEresbos

    Evet, yaya geçidi veya üst geçit varsa yayalar burayı kullanmak zorunda. Yolun ortasına atlayan yayalara 108 lira cezası var. (Uygulanırsa...)
    Ayrıca yaya geçidi kullanmadığı için yolun başka bir noktadasında kazaya sebep olan yayaya zararınızı tanzim etmek için dava açabilirsiniz. Kusuru oranında ceza alabilir.
    Aynen oyle Donuna kadar alirim kameram var kimsenin olmadigi yerde bile kirmizi isigi bekleyen adamim. Yayaya kirmizi yanarken kimse gecemez yoksa kirmizi isigin anlami ne ki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 6 Şubat 2019; 23:14:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alphace

    Adıyaman'da medeniyet denemesi faciayla sonuçlandı...http://www.zaytung.com/videohaberdetay.asp?newsid=348301

    Yazacaktım gerek kalmadı. Diyeceklerimin tam özeti bu video.




  • o uygulamaya katılan valiler, bakanlar duruyor mu??? kırmızı da bile durmuyorlar.
  • Etkinliğe katılacak üst düzey yöneticiler, etkinliğe giderken trafik kurallarına uysalar büyük farkındalık olurdu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaya geçitlerinde ölümlü kazalar artacaktır..Yayalar ''hah işte kanun çıktı'' diyerek 50-60 km süratle yaya geçidine doğru yol alan araçların önüne kahramanca atlayacaklar, şöförler ise yılların alışkanlığı ile ,trafik ışığı olmayan yerlerde yaya geçidi de olsa fren yerine gaza basacaklardır..Neticede belirli bir can kaybı yaşanıp ,gazete, TV , internet yorum ve tartışmalarından sonra, zaten olması gereken bir uygulamayı ulusça içselleştirmemiz en az bir yılı bulur diye düşünmekteyim..umarım özellikle can kaybı bölümünde yanılıyorumdur
  • Olması gereken bu keşke ülkemizde uygulansa bu kural ve cezaları daha da ağır olsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Bu mesaj silindi.
    Tabiki yazacağım ben burada hükümet şu bu savunma derdinde değilim ama sen senin için insanlık için yapılan bir şeyi bile eleştirecek kadar cevap yazıyorsan sana ne söylense az gelir. O yüzden cevabınıda alıyorsun işte böyle. :) Sen tırmala dur yok seçime az kaldı yok ben bunları bloklamıştım yok bıdı bıdı bıdı he anam babam hee. :)
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa katılıyorum. Herkesin, her şeyi yanlış yaptığı bir yerde doğruyu aramak neyse; bence insanlık da o...
  • ŞEhirler arası yollarda bulunan yay geçitlerinde nasıl olacak bu iş, ışık falan koysunlar. Bafra samsun arası gidip gelen bir arkadaşım üşenmeden saymış 30 km mesafede 13 yaya geçidi var gidemiyorum diyor. İşte buda biraz abartı oluyor. Yaya geçitleri ile ilgili böyle bir cezai sistem olmadığı için her yere yaya geçidi yaptılar. Gidersem fotoğrafını çekeyim size 10-15 metrede 2 yaya geçidi olan yer var.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bu yıl içerisinde 2 defa kıçı kırık Rusya'da bulundum. Moskova'da gözümle şahit olduğum olay. Yaya yürüyen bir hanımefendi yaya geçidini kullanmadı. Polis hemen düdüğünü çaldı ve durdurdu kadını. Cezası olduğunu söyledi. Kadın biraz kıvranınca polis bıraktı kadını.
    Burda önemli olan doğru bir denetim. Bizim polisler bu kadar etkin bir şekilde çalışıyor mu? Trafik ışıkları gidiyor. Trafik kilit oluyor. Ben bir tane polis gelip müdahele ettiğini görmedim.
  • Arkadaş tamam güzel uygulama eyvallah lakin bir sürü sorun var.

    Çevre yollarında bile kaldırım var. Diyelim ki yaya kaldırımında durdun arkandan 100-110 a gelen adamın sana vurma ihtimali %99,9. Zaten takip mesafesi yok, hız limitlerini uyan desen iki elin parmakları kadar. Şehir içinin de bundan farkı yok.

    Ben dururum durmasına sıkıntı yok, lakin durdum diye canımdan olma ihtimalim kaldırımdan geçen yayadan daha fazla.

    Tüm ülkede kaldırımlar baştan tasarlanmalı. Yaptım oldu mantığı ile olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.