Şimdi Ara

Sürücü kursu kaydı için sağlık raporu ve kan grubu kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
23.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 23 agustosta 18 ime basacağım. Ehliyet için sürücü kursuna yazılmak istiyorum bazı sorularım var.
    1.23 agustosta 18 oluyorum 23 agustostan önce yazılabilir miyim kursa yoksa 23 agustosu bitirmek zorunda mıyım (1996 lıyım)
    2.Sağlık raporunu aile hekiminden alabilir miyim?
    Orada bana tahliller yaparlar mı kan tahlili vs. başka tuhaf şeyler :D çok korkuyorum kan fobiğim böyle şeyler yapmazlar degil mi ? Hiçbir sağlık problemim yok çok şükür.
    3.Kan grubu kartı da gerekiyormuş sürücü kursu için sanırım. Benim nüfus cüzdanında kan grubu yazmıyor ama a + diye biliyoruz biz :) Banakart verirler mi yoksa yine kan grubu ölçtürmem mi gerekecek?
    Sorularım bunlar kısacası tez canlıyım tırsıyorum. En az hasarla hatta hasarsız atlatmak istiyorum bilgilendirirseniz çok sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ehliyet Sağlık Raporu ve Kan Grubu Kartı

Ehliyet başvurusunda bulunmak için sağlık raporu almanız gerekmektedir. Sağlık raporu, sürücü olarak sağlık açısından uygun olup olmadığınızı belirler.

Sağlık Raporunda Kan Grubu Bilgisi

Sağlık raporunda kan grubu bilgileriniz yer almaktadır. Bu bilgi, kaza gibi acil durumlarda kan nakli ihtiyacınızın hızlı bir şekilde belirlenmesine yardımcı olur.

Ehliyet için Kan Tahlili

Ehliyet sağlık raporu için kan tahlili yaptırmanız gerekmektedir. Kan tahlili, aşağıdakiler gibi sağlık sorunlarının tespit edilmesine yardımcı olur:

• Madde bağımlılığı
    • Enfeksiyon hastalıkları
    • Şeker hastalığı

Sağlık Raporu İçin Kan Alınması

Sağlık raporu için kan alma işlemi, genellikle bir sağlık ocağında veya özel bir sağlık kuruluşunda gerçekleştirilir. Kan örneği, gerekli testler için laboratuvara gönderilir.

Yanlış Kan Grubu Düzeltilmesi

Ehliyetinizde yanlış kan grubu bilgisi yer alıyorsa, bunu en kısa sürede düzelttirmelisiniz. Düzeltme işlemi için Nüfus Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekmektedir.

Anahtar Kelime Kullanımı:

• Ehliyet için sağlık raporu kan tahlili gereklimi? Evet, kan tahlili sağlık raporu için gereklidir.
    • Sağlık raporunda kan grubu yazar mı? Evet, sağlık raporunda kan grubu bilgisi yer alır.
    • Ehliyet için kan tahlili gereklimi? Evet, ehliyet için kan tahlili yaptırmanız gerekir.
    • Ehliyet için kan tahlili gerekli mi? Evet, ehliyet için kan tahlili yaptırmanız gerekir.
    • Ehliyet sağlık raporu için kan verilir mi? Evet, ehliyet sağlık raporu için kan vermeniz gerekir.
    • Ehliyette yanlış kan grubu nasıl düzeltilir? Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak ehliyetinizdeki yanlış kan grubu bilgisini düzeltebilirsiniz.
    • Sağlık raporu için kan alınır mı? Evet, sağlık raporu için kan alınır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sağlık raporunu aile hekiminden almıştım ben. Kan grubu kartına da emniyete ehliyeti çıkarmaya gittiğimde kimse bakmadı ne dediler ARH + dedim kartı verdim bunu al gerek yok dedi bakmadı bile boştan boşa 20 TL vermiştim o kan grubu kartına
  • 1. 18 ekimdeki sınava başvurabilirsiniz. son gün 18 eylül.
    2. sağlık kurulu raporu gereklidir. aile hekiminden artık alınmıyor. iğnesiz, acısız, kansız.
    3. yazılı beyanatınıza istinaden kan grubu bildirebiliyorsunuz. fakat kart çıkartsanız fena olmaz. kızılaya gidip yarım kilo kan verirseniz bedavaya çıkarırlar kartı. üstelik sınırsız soda ve piskevüt ikramıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

1. 18 ekimdeki sınava başvurabilirsiniz. son gün 18 eylül.
    2. sağlık kurulu raporu gereklidir. aile hekiminden artık alınmıyor. iğnesiz, acısız, kansız.
    3. yazılı beyanatınıza istinaden kan grubu bildirebiliyorsunuz. fakat kart çıkartsanız fena olmaz. kızılaya gidip yarım kilo kan verirseniz bedavaya çıkarırlar kartı. üstelik sınırsız soda ve piskevüt ikramıyla

Sağlık kurulu raporunu nereden alabilirim?
    3. de söylediğin yarım kilo kanı ben verirsem çok ciddiyim ölürüm :D gruba a + desek bize kart verseler olmuyor mu :D
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    özel poliklinikler ve devlet hastaneleri veriyor. bazı devlet hastaneleri bu işlem için ücret talep ediyorlarmış. sürücü kursunun indirimli tavsiye edeceği yerler olabilir. 40-50 lira tahmini. kan grubu kartı 5-10 lira. devlet hastaneleri bir tüp kan alır kan grubu tahlili için.
  • 1-Kursa kayıtlar ay başlarında başlar seni alacaklarını sanmam Eylül ayı için kayıt olursun.
    2-geçen hafta aile hekimimden aldım bişey in var mı dedi yok dedim bastı sağlıklı raporunu.
    3-sürücü kursuna kan kartımı götürdüm hiç gerek yok dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de senin gibi çok korkarım kan işlerinden. aynı muhabbetten bir poliklinikte kan verdim tahlil için. hemşire ufacık bir pamuk koydu bunu bastır dedi. pamuğu kaldırıp baktığımda kan, delik, iz hiçbir şey yoktu. attım ben de pamuğu. 10 dakika geçmeden müthiş bir ağrı kolumu oynatamıyorum. gömleğe sığmıyor o derece şişti.

hemşireye sorduğumda "bastırmadın di mi?" demişti. 1 hafta mosmor kolla ve ağrıyla gezdiğimi hatırlıyorum.
    tavsiyem: bastır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KuTuKoLaCI

ben de senin gibi çok korkarım kan işlerinden. aynı muhabbetten bir poliklinikte kan verdim tahlil için. hemşire ufacık bir pamuk koydu bunu bastır dedi. pamuğu kaldırıp baktığımda kan, delik, iz hiçbir şey yoktu. attım ben de pamuğu. 10 dakika geçmeden müthiş bir ağrı kolumu oynatamıyorum. gömleğe sığmıyor o derece şişti.

hemşireye sorduğumda "bastırmadın di mi?" demişti. 1 hafta mosmor kolla ve ağrıyla gezdiğimi hatırlıyorum.
    tavsiyem: bastır.

Tavsiyen için sağol.Öyle şeylerde hep dediklerini yapıyorum. Hatta yara bandı falan yapıştırınca 1-2 gün çıkartmam tamamen iyileşsin diye en son iz falan kalır :D ama 23 agustostan önce kaydolamazmışım. O yüzden 1 aydan fazla beklemem gerekecek.
  • 3-5 gün önce ben aile hekiminden aldım sağlık raporunu. Sürücü kursu için istiyorum dediğimde verdi hemen yalnız resim gerekiyor sağlık raporu için 1 adet vesikalık. Sağlık raporundaki resmin üstünde doktorun imzası ve mührü olmazsa sıkıntı olabilir dediler.
  • Ben 3 hafta once saglik raporu icin saglik ocagindaki aile hekimine gittim var mı bi rahatsizligin dedi yok deyince vermişti 2 vesikalik istiyor ama

• _mp_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bana da kan grubu kartı gerekti. Ben bunu Kızılay'ın herhangi bir kan verme noktasından kan verip alabilir miyim? Bir de kan vermeme rağmen para alırlar mı?
  • Azstek kullanıcısına yanıt
    Kızılayda 10 20 liraya falan veriyorlardı herhalde. Eğer aceleniz yok ise aile hekiminize başvurun. Asm de kan verip 2 iş günü içersinde alabilirsiniz.

• nevertouchme kullanıcısına yanıt
    Ben doktora sağlık raporu almak için gittim kan grubu kartı istedi. Herhangi bir hastaneden al gel dedi. ASM'de verilse öyle demezdi sanırım?
  • Azstek kullanıcısına yanıt
    Aile sağlık merkezlerinde veriliyor olması gerek. Ben daha geçen ay aldım belki bölgeden bölgeye değişiyordur.

• Bazı ASM'ler kan grubu kartı vermiyor bazıları veriyor.Ben kendi doktorumuzdan alamamışken arkadaşım almıştı farklı asmlerinden.

Devlet hastanesinden 10 tl karşılığında aldım.Yanlış hatırlamıyorsam 1 saat içinde kartı vermişlerdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.