Şimdi Ara

Suriyeliler Yesilkoy ve Florya plajlarini kapatti, cadir kurup multeci kampina cevirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Suriyeliler Yesilkoy ve Florya plajlarini kapatti, cadir kurup multeci kampina cevirdi

İstanbul'da hafta sonu hissedilen yüksek sıcaklıklar nedeniyle insanlar kendilerini deniz ve havuzlara attı.
    Özellikle Yeşilköy, Florya ve Kanarya plajlarında yoğun kalabalıklar göze çarparken, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriye'li mülteciler ise plajlara adeta akın etti.Hem piknik yapmak hem de denize girmek için İstanbul'un birçok farklı ilçesinden Menekşe Plajı ve çevresine gelen Suriyeli mülteciler karşısında Türk vatandaşları ise azınlıkta kaldı. Kavurucu sıcaklarda serinleyebilmek için hem denize girip hem piknik yapan Suriyelilerin günün sonunda arkasında bıraktığı görüntü ise Yeşilköy ve Florya halkını çileden çıkardı. Gerek plajda gerek piknik alanlarında çevreye ratsgele bırakılan atıklar sahil kısmında çevre kirliliğine neden oldu. Pikniğe gelenler çevre halkının uyarılarına aldırış etmezken, ardlarında adeta bir çöplük bıraktı. Bu durumdan çok rahatsız olduklarını belirten Yeşilköy ve Florya halkı, Suriye'li mültecilerin başlarının üstlerinde yerlerinin olduğunu fakat halkın parklarının, plajlarının kullanılmasının ardından bu şekilde bırakılmasını istemediklerini söyledi.

Suriyeliler Yesilkoy ve Florya plajlarini kapatti, cadir kurup multeci kampina cevirdi

Artan tepki Büyükşehir Belediyesi ve Beyaz Masa'ya da Yeşilköy ve Florya halkından şikayet yağmasına neden oldu.

Bir süredir devam eden bu görüntülerin ardından artan şikayetler cumartesi günü Yeşilköy ve Florya plajlarında zabıta uygulamalarına neden oldu. Özellikle yeşil alanlarda kurulan mangalları beton alanlara taşıtan zabıta uyarılara kulak asmayanların mangallarını ise topladı. Toplanan mangalların ve çadırların büyüklüğü bir kamyona ulaştı. Fakat bu uygulamanın ertesi günü yani pazar günü görüntü yine bir önceki günden farklı değildi. İşin ilginç yanı ise Yeşilköy ve Florya sahilinde mahşer kalabalığını andıran Suriyeliler, beraberinde bir sektörü de getirdi. İşporta tezgahları ve çadırlarının dolduğu plajlar kayıtdışı ticareti de zirveye çıkardı.Bu durum da Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Bülent Yurtsever'in Beyaz Masa'ya şikayetine neden oldu. 3 Temmuz 2017 sabahı Yeşilköy Sahili'ndeki durumu videoya alan Yurtsever, konunun büyükşehir gündemine taşınması gerektiğini söyledi.

Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Bülent Yurtsever HABERTURK.COM'a ise şu açıklamayı yaptı:
    Biz Yeşillköylüler olarak twitter ve İBB Beyaz Masa hattı üzerinden şikayet bombardımanına tuttuk.

Geçen yıl bazı tedbirler alınması için görüş birliğine vardık. Bunun ardından Yeşilköy sahiline her noktadan olan geçişler kapatıldı. Sadece iki noktadan geçiş izni verildi. Güzel tedbirler almıştık.

Ve geçen yıl mangallar ve bu görüntüler engellendi. Emniyet operasyonlar düzenledi. Çadırlar kaldırıldı. Bir hafta baskınlar yapıldı. Gündüz sivil zabıta ekipleri, sivil emniyet mensupları asayiş uygulaması yaptı. Bu yıl da yine kaymakamımız teklif etmesine rağmen ön plan çalışması yapılmadı, tedbir alınamadı, bu nedenle sahillerdeki rezillik ayyuka çıktı. İnsanların seyahat özgürlüğüne karşı değiliz. Bizim tek istediğimiz etrafı böyle kirletip gitmesinler. Buradaki halka maddi manevi zarar vermesinler. Ve üstelik bir plaj da değil. Yeşilköy denizi, büyükşehir belediyesince denize girilmesi sakıncalı görülmüş ve bu herkese ilan edilmiş yerler arasında.
    http://www.haberturk.com/yasam/haber/1550472-yesilkoy-ve-florya-plajlarinda-cop-ve-cadir-isyani/28

• Resimlerin devami burada:http://www.haberturk.com/yasam/haber/1550472-yesilkoy-ve-florya-plajlarinda-cop-ve-cadir-isyani/28

Resmen ibretlik. Biz malum irka medeniyeti ogretelim derken bunlar cikti meydana. Medeniyetsizligin, magara yasaminin cozumunun daha fazla Cro Magnon getirmekte oldugunu zanneden bir hukumet ve buna sessiz bir halk. Bu sene yilbasi kutlamalarini iple cekiyorum resmen.

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek İslam bu değil.

• Bu ülkenin 4 mevsiminide hayranım. Yazı,Kışı,Baharı,Sonbaharı ayrı güzeldi.

Şu hale gelicek ne suç işledik. Aynısı başka ülkede olurmuydu.

2 yıldır gitmiyorum denize. Tahmin ediyorum olacakları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 3 Temmuz 2017; 20:43:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne lan iğrendim para verilse bana girmem girilmez artık o denize.
  • en berbat politika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OggyOgg -- 5 Temmuz 2017; 21:43:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O plaj acilen karantina altına alınmalı düşük insan topluluğu surilerden oraya ne hastalıklar geçmiştir şimdi o plajın 1 km yanına bile gitmem artık
  • hepsi denize işemiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

hepsi denize işemiştir

Almanya'da birisi yol ortasina yapiyordu, bildigin kati diski. Metro duraginin dibi.

Indiriyor pantalonu comeliyor duragin dibine, bildigin miciyor ortaya, millet apisip kaliyor adamin hareketine, sonra cekiyor pantalonu yokmus gibi devam ediyor yoluna.

Metro duragina kakasini yapan denize neler yapmaz.

Insanligin binlerce yillik tarihi olsun, onumuzde yuzlerce yil, gunes sisteminin kesfi mi desen, yildizlarasi seyahat mi desen... Doga doga 2ci kavimler gocunde 30 yasina basacak zamanda dogduk.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 25 Aralık 2020; 5:55:24 >

• Ben Suriyelilerin insan olmadigina baska bir alemden geldigine inanmaya basladim artik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 3 Temmuz 2017; 22:13:58 >
  • erkekler çıplacık kadınlar sıcakta pişiyor. söyleyecek söz bulamıyorum
  • Ülke artık onların ülkesi, sandıkta verildi.

• rezalet.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Kuşadasında 5 yıldızlı bir otelden döndüm otellerde bile arap istilası var.
    Kural tanımıyorlar. 2 kere kavga etme aşamasına geldik. Tatili zehir ettiler. Şezlongun üzerinde ki eşyalarımızı yere atıp, yerimizi gasp edip, yasak olmasına rağmen havuz kenarına restorandan yiyecek getirerek şezlongun üstünde elle yemek yiyorlardı. İngilizcenin i sini bilmedikleri için derdini anlatmakta imkansız. İnsanı zorla ırkçı yapar bu araplar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeXtrin -- 3 Temmuz 2017; 22:25:24 >
  • Yazıklar olsun bu hal ne lan canım İstanbul'u ne hâle getirdiler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.