Şimdi Ara

Suriyeliler ne zaman gidecek ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
21.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
283 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayramlarda falan gidiyorlar sonra geliyorlar.Türkiye memleketleri Suriye tatil beldeleri oldu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Halk istediği zaman gidecekler. Seçimler gelince halk bunları gönderecek partiye oyu verince gönderilecekler.
  • Niye gitsinler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa kesmek istiyorum diyen lavuğu alıp dövmek lazım bu karaktersiz yarın bir gün küçük bir çocuğun kafasını keserse ? annenize babanıza kardeşlerinize zarar verirse ? karınız sevgilinize tecavüz ederse ? birincisi polis molis hak getire yargılanma olmayacak onu belirteyim hemen Türkiye'de başka bir şehre nakledilecek siz acı çekerken o yine aynı elini kolunu sallayarak gezecek ve derdinizi kimseye anlatamayıp birşey yapamayacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 10 Mart 2020; 15:36:46 >
  • Gitmezler abi, adamlar dükkanlar açtı dernekler kurdu. senin benim batar mı acaba? diye cesaret edemediğimiz yerlerde adamlar düzen kurdu. Elbet bir kısmı gider ancak Suriyeli artık ülkemizin yapı taşlarına nakış gibi işlendi işletildi.

• Başimizdakiler geberince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian Insane -- 23 Aralık 2019; 15:44:25 >
  • Hiçbir zaman gitmeyecekler. Boşuna beklenti içinde olmayın. Zamanında Saddam’dan kaçanlar gitti mi ? Gitmedi. Gittiyse de ben bilmiyorum. (Gittiyse biri söylesin.) Bir süre sonra parti de kurarlar.

• gideceklerini de nerden çıakrdın?
    tüfekle kovalasan gene gitmezler bu saatten sonra
    beleş sağlık beleş maaş beleş hayat
  • arapların yönettiği ülkede neden arapları göndersinler ki? belki bizi gönderirler bir yere.
  • Cevap veriyorum hiçbir zaman adamlar hiç boş durmuyor her atışları isabetli çoğalmakta üstlerine yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Resmi ya da gayrı resmi yollarla milyonlarca insanın gönderilebileceğini düşünmen saflıktan başka bir şey değil. Sırf bu iş için gereken insan gücünü bile karşılayamayız.

Zorla gönderilen 300.000 kişi diye bir şey de yok. Hiçbir yerde böyle bir haber yok.

Sınırda senin yaptığın ya da yapmadığın kontrolü başka devletler de yapar.

Senin gönderebildiğin kadarından fazlası içerde ürüyor zaten.

Tayyip'in zaten göndermek istediği de yok. Yeni oy deposu Suriyeliler. Suriyelileri istemeyiz diyen AK partililer oy vermeyecek değil ya
  • Teknokratik kullanıcısına yanıt
    Orta Asya'nın bağrından kılıç zoruyla vura kıra milletin elinden malını, canını, toprağını, karısını kızını ala ala gelinen tarihi "her zaman mazlumun yanında olmak" diye pazarlayabilmek ancak milliyetçilikle ya da "saflıkla" izah edilebilir.

Savaşçılığı ile yaptığı fetihlerle övünen bir millet kuşkusuz geçtiği yol ve tarih boyunca sayısız mazlum YARATMIŞTIR!

Daha başka bir deyişle, milletin elinden kılıç zoruyla, malını, canını, toprağını, hatta karısını, kızını alıyorsan bunun adı zalimliktir.

Bunu kınamak adına söylemiyorum. Utanç duyulacak bir şey de değil. Eskiden kimin kime gücü yeterse durum buymuş.

Hamaset edebiyatını yiyebilecek olanlara yapınız.

CHP'ye gelirsek de 1923-1950 arasından ibaret, arada da çok kısa bir Ecevit iktidarı var. Gerisi silme birbirinin devamı sağ parti iktidarları.

O dönemde de zaten mazlum durumda olan Türk halkı. Osmanlıların son yıllarında jenerasyon üstüne jenerasyon savaşlara girip perişan olunmuş. Kendi yaralarımız sarılıyor. Bu sürede ne bekliyorsun bilmiyorum.

Her şey politik hesaplar ve çıkarlarla alakalı. Yoksa Sudan'da mazlumların yanında olmak bir yana dursun, zalimi protokolde ağırlayanları da biliyoruz.

• Sayin forumdasim.Siz ben gideriz onlar,o guruh bu guruh erk sahibi oldukca gitmez.

• Irkçılık tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

• Guaire kullanıcısına yanıt
    Sen herhalde bu insanları tren vagonlarına doldurup sınır dışına gönderileceğini sanıyorsun.Hatta bu iş için Nazi Almanyasındaki SS gibi bir polisiye birliklerinin kurulacağını filanda kurguluyorsundur fakat gerçek dünyada bu işler böyle yürümüyor.Sen soykırım yapmayacaksın ki bunun maliyeti olsun.

Af örgütünün son raporunda Türkiye'deki sığınmacıların zorla ve baskıyla Suriye'ye geri gönderildiği belirtiliyor.Gayri resmi olarak ise sınır dışı edilenlerin 300 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.Eğer araştırsaydın yabancı medyada bu konunun çokça dile getirildiğini görürdün.Burada paylaştığım ''Amerikanın sesi'' adlı sitede de Ankaranın 350 binin üzerinde bir sığınmacı nüfusunun ''gönüllü'' olarak geri döndüğünü açıkladığını fakat bunun ''gönülü'' kısmının şüpheli olarak görüldüğünü görürdün..
    Amerika'nin Sesi | Voice of America - Turkish
    Af Örgütü: ‘Türkiye Suriyeliler’i Zorla Geri Gönderiyor’
    https://www.amerikaninsesi.com/a/af-%C3%B6rg%C3%BCt%C3%BC-t%C3%BCrkiye-suriyeliler-i-zorla-geri-g%C3%B6nderiyor-/5139285.html

Bu da kimliği olduğu halde zorla sınır dışı edilen bir Suriyelinin haberi:
    euronews (Türkçe)youtube
    Kimliği olduğu halde sınır dışı edilen Suriyeli sığınmacının El Nusra bölgesine gönderildiği iddiası
    https://www.youtube.com/watch?v=jCCHdGj-P_E

Bu da yine kimliği olduğu halde zorla sınır dışı edilen fakat kaçak yollarla tekrar Türkiye'ye gelen birisinin haberi:
    BBC News Türkçeyoutube
    Suriyeli göçmen: “Zorla Suriye’ye gönderildim, Türkiye’ye kaçak geri döndüm”
    https://www.youtube.com/watch?v=FTQvaZPrT3g&t=2s

Kısacası istenildiği taktirde bunlar sınır dışı edilir.Sınırda ki güvenlik önlemleri daha da arttırılırsa sınır dışı edilenler de kaçak yollarla dahi bu ülkeye giremez.

Görüldüğü üzere resmi olarak sorumlu olmamak için gayr-i resmi bu yapılır ki el altından bunun yapıldığını görüyoruz.Bu yeterli mi?Elbette değil fakat bu bile bunun olabileceğini yani bunların bu ülkeden gönderilebileceğinin kanıtıdır.

Ayrıca Suriyelileri bu ülkede istemediğini söyleyen tiplerinde bunların ülkeden geri gönderileceğine inanmayan tiplerin aynı olması ibretlik.Bakıyorum da şimdiden siz bunları kabullenmişsiniz.Size göre artık bunlar bu ülkeden gitmez.Aferin aynen böyle devam edin.İktidara sizin gibi düşünen ''Saldım çayıra mevlam gayıra'' mantığındaki insanlar gelirse elbette gitmez fakat milliyetçi bir adam gelirse paşa paşa giderler.Vatandaşlık verilenlerde de durum aynı.1980 askeri darbesinden sonra bu ülkede binlerce kişi vatandaşlıktan çıkarılmıştı.Yeni gelen iktidar da vatandaşlık verilenlerin vatandaşlığını iptal eder olur biter.Yeter ki istensin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 23 Aralık 2019; 19:8:23 >

• Umutsuzluğa lüzum yok. 80'li yıllarda kıçı kırık Bulgaristan bile "Türklerin nüfusu 25 yıl içinde bizi geçecek" endişesiyle katliam yaptı. Kalanların da önemli kısmı asimile oldu.
    Kınamalar, ayıplamalar haricinde hiçbir şey olmadı Bulgaristan ekonomisi o zaman bizden gerideydi şimdi daha iyi konumda.
    Ülke ufacık Bulgaristan. Saldırdığı Türk ırkı.

Burada ülke kat be kat büyük Türkiye. Tehdit unsuru görülen gelmiş geçmiş en zayıf ve cahil ırk Araplar.
    Bugün de üflesek, terörden kendimizi savunsak, ağzımızı açsak zaten tüm "mihrakların" hışmına uğruyoruz. Yarın bir babayiğit kulaklarını tıkar hepsini temizler. Geldikleri yerlere yollarlar.
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Bulgaristan'dan gelen toplam soydaş sayısı 300 bin..Bunların 125 bin i geri döndü.. yani Türkiye'de kalan 175 bin kişi sozkonusu. Bunların hepside çalışıp ekmeğini kazanan kardeşlerimiz. Yani yaptığın karşılaştırma Kel alaka olmuş.

• Yarin gidecekler oymapinar sınır kapisindan

• Nargile kafeler , avm'ler suri dolu. Bunlara para versen yinede gitmezler. Kene gibi yapıştılar güzel ülkemin vatan toprağına. Allah gelecek nesillerimizin yardımcısı olsun. Bunlardan çekeceğimiz var..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.