Şimdi Ara

Suriyeliler ne zaman gidecek ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
21.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
283 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    T harfinin yerine S harfi koy
    TURKİYE de ki K harfini çıkar
    40 yapar pardon SURİYE yapar
    başlık hatalı türkiyeliler ne zaman gidecek
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Bilmiş bilmiş böyle tepeden konuşuyorsun da, verdiğin kaynakta zorla geri döndürülenlerin sayısı "yüzlerce" deniyor. Yani 1000'den az. Hatta sadece 20 tanesi doğrulanabilmiş diyor haber. Nerde 300.000 nerde 20!

Aynı kaynakta 3.600.000 mültecinin Türkiye'de bulunduğu da belirtiliyor. Nerde 3.600.000, nerde 20!

Hayallerine uydurmak için gerçekleri çarpıtma genç. Yaşın, başın, kültürün, altyapın ne ki senin? Gerçek dünyada kaç kere tecrübe ettin halkın arasına karışmış 3.6 milyonun ayıklanabildiğini! Bir de utanmadan arlanmadan gerçek dünyada işlerin nasıl yürüdüğünü bilirmiş gibi masal anlatıyorsun!

Ben sana cevap yazmadan önce zaten yabancı kaynaklardan tarayıp kullandığın ifadelerin tamamen kendi uydurman olduğunu gördüğüm için aynen o şekilde yazdım.

Tamam anladık, sen de kendince bir büyük resim görüyorsun. Zaten başımıza ne geliyorsa senin gibi büyük resmi gördüğünü zannedenler yüzünden geliyor.

Olayın vahametini hafifletme çabasıdır seninki. Sınırı açıp kapatmak bir tek bizim becerebileceğimiz bir şey sanki. Neyin kafasıdır bu! Herkesin kendi ordusu var.

Türkiye'de istenmiyorlarsa, Avrupa'da hiç istenmiyorlar. Avrupa'ya kıyasla Türkiye'de dinsel yakınlık hisleriyle onlara her zaman sahip çıkacak bir kitle var.

• Erdoğan iktidarı bitmeyeceğine göre kıyamet günü giderler dostum Suriye'ye anca Suriyeliler Akp-Mhp bloğu onları asla göndermez
  • Suriyeli meselesini niye bu kadar büyüttüler anlayamıyorum. Oy için yapmadımları kalmayan bir partinin bu konuda tüm ülkeyi karşısına alması çok garip değil mi? Bu işin altına ne var acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönmek isteyen Suriyelileri oradaki akrabaları kabul etmiyormuş. Canlarını ortaya koyup, toprakları ele geçirmişler ve "savaş varken neredeydiniz?" diyorlarmış.

Videoda 8:45 ile 9:20 arasında:

• Ul4n tam diyorum bu adam döndü,o kadar yaptığı şeyleri geçtım en azından yapmaya çalışıyor ama yapamıyor,Libya ile anlaşma,elektrikli araba şöyle böyle derken....Takk Suriyeliler,Yahudi üstün cesaret ödülü falan aklıma geliyor.Diyorum ki yok abi bu adam ajan...???

• İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt
    haci her konuya bunu yazıyorsun, bunu ciddi mi yazıyorsun yoksa ironi mi? ciddiyse engel atacam ondan soruyorum

yoksa bot musun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitmesinler onlarda can. Bombalara mi birakalim onlari:( daha fazla suriyeli istiyoruz!

• Bulmuşlar yağlı kapıyı giderlermi?
  • Kardeş sen ciddi misin ? Nasıl ki siyonist bazı televizyon dizisi yapımcıları: dışardan yıkamadıkları Türkiye' yi içerden yıkabilmek için: kültürümüzü ananelerimizi baltalıyor, ahlaken bizi çökertmeye çabalıyor : ( Yeğen amcasının karısını aşık oluyor, aşk yaşıyor. Veya iki kız kardeş aynı adama aşık oluyor, entrikalar dönüyor). Bunun gibi Türkiye' yi içten yıkmak için, imanı ahlakı yok etmek için faaliyetler var ise: Bu gelen Suriyeliler de ahlaken, ekonomik yönden, moral yönünden her yönden bizi usandırdı. Yazdıklarımı okursan anlarsın. Ve fikirlerini bir kere daha sorgularsın. Başımıza ne geliyorsa merhametten geliyor. Türkiye de kaç tane ev sahibini öldürdüler , sen görmüyor musun ? Kendine ev veren, iyilik yapan insanları öldürüyorlar. Aşağıda yazdıklarımın % 70 ini kendim gördüm yaşadım. Net bilgi. Kim bilir daha neler var bilmediğimiz. Aşağıdaki yazdıklarımı oku. Sonra cevap ver. Yine merhamet edecek misin ? Çoluk çocuğun varsa, onların geleceği içinde bir düşün bakalım. AKP yi sevmek ayr ı bir şey. Vatanın geleceğini düşünmek ayr ı bir şey. Siyasi bakma olaya. Sosyolojik ve ekonomik ve kültürel boyutta bak.

En azından Müge Anlı' yı seyret. Kaç tane Suriyeli kadının, evlilik bahanesiyle köylerimizde ki Türk vatandaşlarını dolandırdığını gör. En son ki olaya bak. Adamın erkek kardeşinin 6 çocuğu var. Paraları alıyor, abisinin 25 yaşındaki Suriyeli karısı ile kaçıyor , kayıplara karışıyor. Kocaeli' nde oluyor olay. 6 çocuğunu ve karısını bırakması mı, abisinin Suriyeli karısı ile aşk yaşayıp kaçması mı ? Hangisine kızacağını insan şaşırıyor.

Bitlis - Siirt- Gaziantep esnaflar kepenk kapattı. Neden ? Suriyeliler' e vergi olmadığından , daha ucuz mal satıyorlar. Vatandaşlarımız zarar etti , çoğu battı. Esnaf odalarına iflas bildirimi yaptılar. Kaç çocuk ekmeksiz kaldı bu Suriyeliler yüzünden. Sen biliyormusun ? Abdullah Gül Cumhurbaşkanıydı. Urfa' ya gitmişti. Millet ona yalvardı. Ne olur Cumhurbaşkanım, bazıları bizim akrabalarımız ama biz bu Suriyeliler' i istemiyoruz , dediler. Düğünümüzde pencereden bulaşık suyu döktü. Bunlar ne biçim insan dediler. Yalvardılar. Abdullah Gül sadece dinledi. O kadar. Çözüm yok. Daha da fazla geldiler. TV arşivlerine aç bak geçmişe haberlere göreceksin. Kaç tane ev sahibini bıçaklayarak öldürdüler.

Siirt' te vatandaşlarımız inşaat işçileri 80-TL yevmiye ile çalışırken, 40-TL ile çalışırım diyen Suriyeli leri işe aldı müteahitler. Siirt' te güneyde doğu da kendi halkımız onlar yüzünden işsiz kaldı. Avm lerde daha ucuza çalıştıkları için, sigortasız, kayıtsız ; iş verenlerin işine geliyor. Onları çalıştırıyor. Binlerce insanımız onlar yüzünden işsiz kaldı. Gaziantep te karı koca öğretmen arkadaşım vardı. Bu sene batıya tayin istedi. Sebeb? Suriyelilerden bıktıkları için. Ama bilmiyordu ki batıda Suriyeliler var.
    Ben Bursa' da yaşıyorum. Ne zaman tramvaya binsem, hep Suriyeli kadınlar, ellerinde marka Apple telefon, bebek arabaları, güneş gözlükleri; hep tramvayda, otobüste her yerdeler. 2 sene önce ilk kez Bursa' da Merinos parkına gittim. Ne güzel parkmış burası dedim. Meğerse onlar çok önceden keşfetmişler. Köfteler kolalar hep geliyorlarmış. Piknik yapıyorlardı. istanbul ' da , izmir ' de en güzel yerlerde piknik yaparlarken onları görüyorum. istanbul da Fatih ilçesinde , Sultan Ahmet Camii' nin yanındaki esnafların hepsi onların. Kebabçı dükkanları hep onlar. Bursa' da Darmstad caddesinde hep onları. Bursalıların hepsi şikayetçi. Onların kavgalarından gürültülerinde hep şikayetçiler. Bizim sokakta oturanlarda var Suriyeli. Yazın kapı önlerinde gece yarılarına kadar konuşuyorlar. Uyuyamıyoruz. Ramazan ayında evin tarasında köfte pişirdiler. Oruç yok anladık ama pazar kurulduğu salı gün tek katlı evin tarasında ; gündüz mangal yakmaları ayrı bir ayıp. Ramazan ayına saygıları da yok.

Tramvayda alt katta çocuk arabasıyla asansöre bineyim dedim. Çünkü arabayla merdiven çıkamazdım. Çocuklarım çocuk arabasındaydı. Asansöre eşimde binecekti. Baktık Suriyeli bir kadın ile adam geliyor. Eşim onun karısı binsin asansöre diye; asansörden indi. Suriyeli kadın bindi. Hoooppp yanında ki adam da bindi. Böyle bir görgüsüzlük görmedim. Benim kocam onun karısı binsin diye, inmişti. Bizim yanımızda çocuklarımız vardı. Görgüsüzler. Kültürleri bize uymuyor. Metroyu tramvayı, dağı, denizi bizim ülkemizde gördüler. Sinemaları, atm yi bizim ülkemizde gördüler. Gider mi ? Onları göndersinler diye AKP Facebook resmi sitesine çok yazı yazdım. Ayrıca seçimlerde onların çadırlarında konuştum. Bursa Yıldırım ilçe birinci bölgeden AK Parti’nin 9. sıra adayı olan Suriyeli Muhammed Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili olarak seçilemedi. Eğer seçilseydi ne olurdu ? Düşünmek bile istemiyorum. Bu kadar onlara imtiyazlar verilmişken.

Hastanelerde muayene önceliği Suriyeliler ' in. Bu nedenle her gün hastanelerde kavga çıkıyor. Arkadaşım anlattı : Bursa' da hastanede sıra beklerken, Suriyeli biri gelip, sıra beklemeden muayene olmuş. Orada kavga çıkarmış. Polis gelmiş, ne yapalım kardeşim devlet böyle istiyor, diyormuş. aynı olay Bursa Gürsu da ki Devlet Hastanesi nde olmuş. Arkadaş görmüş anlattı. Yaşlı adam sıra beklerken, genç Suriyeli kadın muayeneye giriyor. Yaşlı Türk adam söyleniyor. Meğer kadının kocası Türk müş. Dışardaymış. Yaşlı adam ile kavgaya tutuşmuş. Onlara devletimiz muayene önceliği vermiş. Kendi vatandaşını ikinci sıraya atmış. Otobüsler bedava. Her gün sokaktalar. Nereye gidiyorlarsa her gün böyle.. Bu soğukta evden dışarı çıkmak bile istemezken biz... Savaştan kaçan insan hiç böyle mi olur ? Piknikler , geziler ...

Bunlar 2019 dan gerçek olaylar. Ve kendim de gördüm. 2018 de. Bursa da Kent Meydanı AVM var. Tramvay alt geçidinin orada 4 Çelik Çocuk Hastanesi' nde. Kayıt sırasındaydım. Kayıt yapan hastane görevlisi kız; öndeki Türk adama diyorki :" Sizin çocuğunuzu kaydetmem için 70- TL vermeniz gerekiyor. Çünkü çocuğun kimliğini evde unutmuşsunuz" diyor. Adam da diyor ki: Acil burası. Acele geldik, çocuğu getirdik. Aceleden unuttuk. Ama evi arar T.C. Numarasını öğrenirim diyor. Resepsiyondaki kız diyor ki: " Hayır olmaz. İllaki nüfus cüzdanını görmem lazım. Kayıt yapamam. Çocuğu kaydedemem.". diyor. Adam da dedi ki: Ama önümdeki Suriyeli ' den kimlik istemediniz ?!" dedi. Resepsiyondaki kız da ona dedi: Evet ama devlet bize böyle diyor. Kimlik olmasada onları kayıt yapıyoruz. Öncelik sırası onların. Onlara kimlik de sormuyoruz, para da istemiyoruz. Bunun bir haksızlık olduğunu bende biliyorum. Ama ne yapayım ? Devlet böyle diyor bize. Eğer çocuğunu kimliksiz kaydettireceksen, 70- TL vermen gerekiyor. Devlet böyle diyor. Ben ne yapayım ? ". Dedi resepsiyondaki kız. Ben buna canlı şahit oldum ve çok üzüldüm. Şimdi fikirlerini söyle kardeş!!!!

Diğer arkadaşlardan da diğer hastane vakalarını öğrenince, daha çok üzüldüm. Onlara verilen değeri , devlet kendi vatandaşına vermezse böylece 5 büyük şehri kaybeder tabii ki.... Suriye sınırına güvenli bölge ev yapılacak deniyor . iyi güzel. Bu fikir hoşuma gitti ama 250 metrekare her Suriyeli' ye ev vermek bence yanlış. Bahçeli. Bahçede meyve sebze yetiştirsinlermiş. Ben 66 metrekare evde oturuyorum. Onların nesi fazla ? 60 metrekare onlara yeter. Büyük tarlalar verilir, ortak olarak eker biçerler o ayrı. Kooperatif kursunlar tarlaları işletsinler.

Kendi işsiz vatandaşlarımızı düşünsek , daha güzel olur. Eğer tarafsız bölge kurulamazsa ( umarım tez vakitte kurulur ve hepsi tez vakitte gönderilir . ); Doğu da terk edilmiş köylere gönderilmeleri belki bir seçenek olur. Ülkemde tarım bitmiş maalesef , tarıma katkıları olsun.
    Oy kaybının sebebi işsizlik ise; işsizliğin sebebi nedir ? Suriyeliler in ucuz fiyata çalışması yüzünden, tercih edilmesi yüzünden bizim halkımızın işsiz kalması.

Terziye pantolon götürdüm, tamir için. 3 tane pantolana 15-TL den 45 -TL istedi. Dedim: Annemlerin sokağındaki Suriyeli terzi aynı işlemi 4-TL den yapıyor siz 15-TL istiyorsunuz. Siz Türk olduğunuz için size getirdim. Fiyat yüksek, dedim. Adam dedi: Onlar esnaflık yaptıkları zaman: kira vermiyor, vergi vermiyor dedi. Tabi 4-TL ister. Ben dünya vergi veriyorum ,kira veriyorum, dedi.

Bir arkadaş var. O anlattı. Kadının güzellik salonu var. Suriyeli kadınlar gidiyormuş. Bizim paramız yok. Ama devletin verdi A101 ve BiM kartları devletin onlara verdiği ayda 900- TL gıda yardımı kartları ile; güzellik salonuna gidiyorlar. Para yerine kupon versek olurmu ? Demişler. Saçlarını boyatmaya, kaş aldırmaya güzellik salonuna gidip, benim devletim onlara verdiği yardım gıda market kartlarını kullanıyorlar. Yani anlaşma da yapıyor bide uyanıklar , salon sahibi ile. Kadın da ne yapayım , para yerine kupon alıyorum diyor.

Geçen ay tramvayda gidiyorum. Suriyeli kadın ile genç oğlu oturuyor koltuklarda. Çocuk yaş olarak küçük ama uzun boylu ve heybetliydi. Elinde parmağında sargı bezi vardı. Tramvaya hamile bir kadın bindi. Suriyeli çocuğa dedim: Kalk yer ver hamile kadına. Çocukta annesi de hemen olumsuz yanıt verdi. Annesi çocuğun parmağını gösteriyor, bahane olarak. Ahhhh bunları başımıza bela ettiler... Durmadan çoğalıyorlar doğru. Hastanelerin kayıtlarına göre her gün yüzlerce Suriyeli bebek doğuyor. Özellikle T.C. kimliği almak için doğurduklarını düşünüyorum artık. Ülkemizde kalabilmek için zemin hazırlamak. Amerika; turistleri bile hamile ise uçağa almıyor. Neden ? Ülkesinde doğum yapmasın diye. Amerikan vatandaşı olmasın diye. Benim ülkem neden bunları düşünmüyor. Belediye de çalışan bir arkadaşım, geçen sene 2018 de: Belediye nin hediyesi olarak bebek zıbını dağıtıyordu, hastanelerde. Günde 50 hediye zıbının 40 tanesinin Suriyeliler' e gittiğini söylemişti. Türk arıyoruz bulamıyoruz demişti. Türk nasıl doğursun ?.. Bu hayat şartları.. işsizlik.. bedava bir yerlerden gelen para da yok.. Ama onlar durmadan çocuk yapıyorlar. Hastanelerin doğum kayıtlarına bak.. Savaştan kaçan insan hiç böyle olur mu ? Kendi canını kurtardığına şükretmeli. Suriye' ye döneceğini düşünse, hamile kalır mı ? Kalmazdı. Dönmeyiz diye düşünüyorlar. Rahatları yerinde.. Ekmek elden su gölden.. Okullar da öğretmenlerin neler çektiğini hiç anlatmayayım... Dil bilmeyen çocuklara, Türkçe okuma yazma öğretiyorlar.. uyum sorunu..

Ve beni en çok sinirlendiren olayı anlatayım. 5 sene oldu belki. Arkadaşım çağırdı. Bebek mevlidi için. Dedim gelemem, işim var o gün. Dedi ki : illa gel, kiracım Suriyeli kadını görmeni istiyorum. Neyse gittim. Bir baktım. Bebek mevlidi içerde Kuran-ı Kerim okunuyor. Bütün kadınlar usturublu giyinmiş. Suriyeli kiracı kadın düğüne gider gibi ; komple makyaj, kırmızı ruj, mavi lensler gözlerde. Askılı tişört, gögüsler gözüküyor. 5 sene önceki para, saçları için 150-TL vermiş röfle ve perma yaptırmıştı. Kültür sıfır. insan düşünür. Diğer kadınlara bakıp, utanması gerekirdi. Kuran-ı Kerim' e saygı duyması gerekirdi. Alt katta oturuyor. Hemen alt kata inip, kıyafetini değiştirebilirdi. Kuran'a saygısı yok. Orada oturan kadınlara da saygısı yoktu. Şaştım kaldım. Ben bunları çok dindar bilirdim. Peçeliler ya dışarıdı. Bayan bir arkadaş dedi ki : Bizim pazarda geziyorlar, öyle iç çamaşırları alıyorlar ki, ben utanıyorum, yanlarında duruyorsam, hemen uzaklaşıyorum . Demişti. Şimdi söyle kardeş.. Merhamet ettiğin Suriyeliler ' i tanı ....

Aklıma geliyor. Yine iş yerinde bizim bir bayan arkadaş daha vardı. O anlattı. Bursa Yıldırım ' da oturuyordu. Kurtuluş caddesinin üstünde. Karşısında ki binada Suriyeliler oturuyormuş. Cama yazmışlar : " Kuma gidilir. ". Ben şaşırdım. Arkadaş dedi ki: Neden şaşırıyorsun ki : Ulu Cami' nin önünde gögüslerine kağıda bu yazıyı yazıp gezenler var. Kuma gidilir , diye. Yaşlı adamları kandırıp, parasını alıp kaçıyorlar. Kaç tane Türkiye de köyler de erkekleri kandırdılar, altınları alıp kaçtılar. Evli kadınlar. Allah sorsun inşaAllah.

En son Müge Anlı ' da çıktıya. Adamın 25 yaşında Suriyeli karısı var. 6 çocuklu erkek kardeşi, karısını 6 çocuğunu terk edip, abisinin Suriyeli karısı ile kaçtı. Aile içi dramlara bunlar sebeb oluyorlar. Bir zamanlar Karadeniz' i nataşaların basması gibi. Birçok kanalda var kandırdıkları adamlar. Altınlarını alıp gittikleri.

Benim en çok kızdığım nokta ise: 1920 Li yıllarda; Kurtuluş Savaşı' nda bizlerin tankımız topumuz tüfeğimiz yoktu. Yiyecek ekmeğimiz bile yoktu. Ama biz ülkemizi terk etmedik. Kadın erkek çoluk çocuk savaştık. Ayağımızda ayakkabı çarık bile yoktu. Ama biz iman gücü ile savaştık ve kazandık. Onlarda bunu yapabilir. Göç çare mi ? Kayıtsız kuyutsuz geldiler. Teröristmi ajan mı bilmiyoruz. Sınırdan geçerken: parmak izleri alınabilirdi ve fotoğrafları çekilebilirdi. Bunu kimse yapmadı. Biz bile iş yerine girerken; parmak basıp, parmak izi ile giriyoruz. Pasaport çıkarırken parmak izi alınıyor. Süs olsun diye mi ? Onlardan da alınabilirdi. Bombalı bir eylem yapmayacağını ben nereden bileyim. Velev ki Ankara da yakalandı. Çarşaflı bir Suriyeli. Canlı bomba.
    Bütün ilk okul öğretmenlerinin saçları bembeyaz oldu. Suriyeli çocuklara okuma yazma öğreteceğim diye. Adam Türkçe konuşmayı bilmiyor. Ona hem Türkçe konuşmayı, hem okuma yazmayı öğretiyor öğretmenler. Bide Milli Eğitim Bakanlığı bu Suriyeli öğrencilere zorunlu Uyum Kursları açtı. Öğretmenler mecbur katılmak zorunda. Yaaa hangi birini yazayım.... istanbul Fatih' de Suriyeli 4 genç; çete kurmuş, orta okulda; çocuklardan haraç alıyor. Vermeyeni dövüyorlarmış. Geçen gün televizyonda gösterdi. Çocuk dayak yemiş. Annesi zorlayınca söylemiş. Anne okula gidiyor. Kameralarda haber öyle ortaya çıktı. Konuyu açan arkadaş haklı. Görüntü: YouTube ' de var. Suriyeli genç Bursa Kent Meydanı' nda olay çıkarmış. Kafa kesecem diye. Sen kimin kafasını kesiyorsun. Bu adamlara iyilik yapılmaz ya.... Kaç tane ev sahibini öldürdüler. Gitsinler. Ben istemiyorum.

Tamam Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa ( s.a.v. ) efendimiz de Mekke' den Medine' ye göç etmişti ama o başka bir amaç içindi. islamın yayılması için, dinin yayılması için gerekli birşeydi. Allah için olan bir göçtü o. Ve başlangıçta Hz. Ebubekir ile 2 kişi gitti Medineye. Böyle milyonlarca kişi gitmediler. Kaynaktan alınan bilgiye göre : 226 kişi idi Mekke' den Medine' ye göçen Medineye göçen Muhacirlerin sayısı. (https://sorularlaislamiyet.com/hicretten-once-mekkede-toplam-kac-musluman-vardi ).

Ve peygamberimiz Allah için, islam için göç etti. Canını kurtarmak için değil. Gittiği yere hidayet ve ilim götürdü. Aydınlattı her yeri. Hani Suriyelileri savunanlar ; peygamberimizin de göç ettiğini örnek veriyorlar ya... Bu nedenle ben aradaki farkları söylüyorum.

Bize gelen Suriyeliler ise milyarlarca dolar sırtımızda yük , kambur. Vergilerimiz onlara gidiyor. Ben helal etmiyorum. Haram olsun. Öbür dünyada Allah sorsun. Eğer illa yardım edeceksek, benim Anadolu' mda nice garip fakir fukara insanımız var , işsizimiz, garib gurabamız var.

Ülkem için savaşan 337 Gazinin maaşı kesildi. Ama Suriyeliler' e ödenen, milyarlarca dolar gururla söyleniyor ve devam ediyor.

Kurtuluş Savaşında Türkiyede nüfusumuz 1920 ler de 10 milyon bile yoktu. 28 Ekim 1927 Türkiye de ilk nüfus sayımında nüfusumuz:Türkiye 13.649.945 kişi olarak belirlenmiştir. Bunlar da kendi ülkelerinde savaşabilirdi. Bide haklarında konuşmakda yasakmış. İçeri alıyorlarmış. Eğer yalan söylüyorsam, alsınlar beni içeri. Doğruları söyledim diye sorgulanacaksam sorgulanayım.
    Yahudiler 40 sene önce Filistin topraklarına gittiklerinde: önce ev ev gittiler. Sonra sokak oldular. Sonra mahalle oldular. Sonra devlet oldular. İsrail' i kurdular.

Bu Suriyeliler' de küçük Suriyeyi yakında kurarlar ülkemizde. Nankörler bide diyorlar ki: " Tayyip bize bakmak zorunda, bizi o getirdi " diyorlar. Annem duymuş. Şaştım diyor. Dedim anneme: Keşke dövseydin onları. Suratına patlataydın iki tokat. Edepsizlere bak. Bizim Cumhurbaşkanımıza saygısızca edepsizlik ediyor, bunlara iyilik yaramazki.. Bizim Cumhurbaşkanımız size insanlık yaptı, merhamet etti. Bana göre asla onlara acıma malıydı. Esad ile anlaşmanın bir yolu bulunmalıydı, aracılarla. . Kurtuluş Savaşında biz nasıl savaştıysak, onlar da savaşabilirlerdi.

Peygamberimizin hicreti ile bunların göç etmesi arasında asla benzerlik yok.. Kimse bunu bana demesin. Bu sözlerim yüzünden belki beni içeri alırlar. işimden de ederler. Hiç umurumda da değil. Peygamber efendimiz (s.a.v.) diyor ki: " Eğer bir yerde bir hata, bir haksızlık görürseniz; ya elinizle ya dilinizle engel olun. Sessiz kalan dilsiz şeytandır ". Diyor. Ben dilsiz şeytan olmadım. Bu nedenle huzurluyum. Gerçekleri söyledim ve ben bu sözlerimin çoğunu zaten AKP Facebook resmi sayfasına da yazdım.

Açılsın sınır kapıları. Yada Kıbrıs ' ta kullanılmayan bölge vardı ismi Maraş' tı. Hayalet bir şehir. Binalar boş. Bizdeki Suriyeliler oraya gönderilsinler. Turizm, balıkçılık yapmayı öğrensinler. Balık almayı değil, tutmayı öğrensinler. Veya doğuda göçten dolayı boş şehirlerimiz, köylerimiz var, . Oralara yerleştirilsinler. Tarım yapsınlar. En güzel çözüm bu bence. tv de Siirtli inşaat işçileri hepsi işsiz kaldı. Adamlar 80-TL ye çalışırken, Suriyeliler 40-TL ye çalışınca kendi vatandaşlarımız aç kaldı. Binlerce esnaf kepenk kapattı. Gaziantep ten birçok öğretmen tayin istiyor kaçıyor. Sebeb ne diyorum ? Suriyeliler den bıktık kaçıyoruz diyorlar. Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Bakalım bunları söyledim diye başıma neler gelecek.. Ama ben doğruyu her zaman söylerim. Türk tarihçi ve siyasetçi: Yusuf Halaçoğlu; Türk tarihçi ve siyasetçi; Suriyeliler hakkında yazdığı makaleleri okursanız, durumun vahamiyetini anlarsınız... Umarım giderler. Allah ülkeme ve benim vatandaşlarıma yardım etsin. Amin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birbilenesormalı -- 24 Aralık 2019; 9:53:3 >

• 6milyon arabın Türk topraklarına enjekte edilmesi, hergün kadın cinayetleri, yerlerde sürünen adaletsizlik sistemi, geleceğe dair en ufak ümit vermeyen eğitimsizlik sistemi, refaha kalkınmaya istihdama üretime dair en ufak bir çivinin çakılmayış oluşu devlet kaynak ve varlıklarının sanki gerçektende yarını yokmuşcasına tüketilmesi çarçur edilmesi sizce bunların hepsi tesadüf gelişen olaylar olduğunumu zannediyorsunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.