< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augustus Hill -- 16 Mart 2016; 20:54:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augustus Hill -- 16 Mart 2016; 20:54:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sorun bence ne 1.200 TL, ne de sınırlarımız içerisinde ağırladığımız 2.3 milyon Suriye'li ( belki daha rakam artmış olabilir ) en büyük sorun daha kendi ülke insanlarımızın refah düzeyini sağlama almamışken bu kadar mülteciyi 3 milyar euro için sınırımızda ağırlamak. İşsizlik olmuş %10 küsürler, millet hala 1.300 asgari ücret tartışması yaşıyor ki açlık ve fakirlik sınırları belliyken 1.300 bile konuşulmamalı, sağımız solumuz terör, medya baskı altında, eğitim sistemi çökmüş, enflasyon sıcak para ile dönüyor, yeni yıl ile birlikte zamlar kapıdan içeri girmiş, kendi ülkesinde eğitim gören öğrenci 300 veya 400 her ne ise burs alınca havalara uçuyorken sen gider elin Avrupa'lısının sağlayacağı para ile Suriye'li öğrencilere 1.200tl burs dersen bu insanlar bu durumdayken herşeyi yanlış anlamaya meyilli olur.
AB ne dedi sen 2016 ve 2017 yılında 2.3 milyon Suriye'li mülteciyi ağırla bende sana 3 milyar euro kaynak sağlayayım ama bu kaynak sadece Suriyeli'ler için. 3 milyar euro toplamak yaklaşık 26 AB üyesi için çerezken daha AB 500 milyon euroyu ancak bulabilmiş. Türkiye her sene için 3 milyar istiyor ama sanmıyorum her sene için verileceğini. Verilse dahil bu ülke topraklarında oluşan maddi ve manevi problem para ile kıyaslanamaz bence. Madem kaynak sağlıyorsun sen al kardeşim Suriye'li mültecileri topraklarına. Bizim zaten sorunumuz başımızdan aşkın. Avrupa resmen bizim terimimiz ile '' mültecileri bize iteledi. '' Bu iteleme ve verilen mebla ile Suriye'lilere sağlanan hak kendi toprağının insanına sağlanmayınca haliyle herkes patlama noktasına geliyor. Daha toplanan 500 milyon euro mültecileri ağırlamak için verildi mi bilmiyorum ama 2.5 milyar euro hali hazırda toplanacak. Sen daha para gelmeden böyle ayrıcalık sağlarsan hemde komik maddeler ile 2.00 ortalama, 4 yıllık örgün eğitim gibi millet ne derse haklı. Resmen bekara karı boşuyoruz. |
Vatandas ulkeyi yaksa haklidir. Turkiyede yasamak icin yabanci olmak gerek. Aksi halde kole gibi yasiyorsun.
|
dünyada kendi vatandaşına bu kadar düşman başka ülke yoktur.
|
![]() |
Haram olsun. Engelli raporuma rağmen engelli maaşına kabul edilmedim.
|
Aa oyle deme ama onlar bisim din gardaslarimisss
![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepromh -- 3 Ocak 2016; 12:19:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |