Şimdi Ara

Suriyeli Arkadaşım Var, Soruları Alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıldır tanıdığım suriyeli arkadaşım var. Yakın arkadaşımdır. Sormak istediğiniz varsa sorabilirsiniz, çoğu şeyi cevaplayabilirim.

Edit: Konu biraz sapmış, istediğinizi konuşabilirsiniz bu konuda. Ama suriyeliler hakkında daha ilginç özel sorusu olan varsa arkadaşıma yönelebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Hazretleri -- 22 Mart 2017; 19:55:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kaç yaşında ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celas Victoria

kaç yaşında ?

19 sanırım. 12. sınıf öğrencisiyiz ikimiz de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

quote:

kaç yaşında ?

sorsana bi burada 20 yaşında gençler sizin ülkenizi kurtarmak şehit olurken sen ne halt yemeye burada keyif çatıyorsun diye ?
  • quote:

quote:

quote:

kaç yaşında ?

sorsana bi burada 20 yaşında gençler sizin ülkenizi kurtarmak şehit olurken sen ne halt yemeye burada keyif çatıyorsun diye ?

Hocam bu suriyelilerde vatan duygusu bizdeki kadar değil galiba. O konuda size katılıyorum. Ama adamlar ne güzel rahat ülke bulduk, iyi avantaj ve fırsatlar da var yaşayıp gideriz burda kafasındalar.

• Suriyeli arkadaşının olması normal bir şey artık.Çoğumuzun Suriyeli'ler ile bir şekilde teması var zaten.Ya okulunda okuyorlar ya alışveriş yaptığın dükkanda çalışıyorlar ya da direkt dükkan sahibi çıkıyorlar
  • Ben suriye gelmek.Direk siz bana sormak soru.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ailesi kira yardımı ve maaş ne kadar alıyor devletten. Hiç para almıyor demeyin sakın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 19 yaşında 12.sınıfa gitmek nasıl oluyor sınıfta mı kaldın 1 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: colsart

Ailesi kira yardımı ve maaş ne kadar alıyor devletten. Hiç para almıyor demeyin sakın.

alsalar artık ciltleri güneş ışığından açık rüzgardan zifte dönmüş şekilde ist sokaklarında niye suriyeli dolu? alıyolarda çok az bizim karşı komşuda suriyeli iş bulunca kesiyorlar asgari ücretle adam 3 çocuğa zor bakıyor şimdi..sağdan soldan eşya ve kişisel bağış almalasalar açlar 700 kira..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Mart 2017; 23:56:34 >
  • Sorsana 12 yaşındaki kızları zorla okutmadan oyun çağındaki çocukları zorla istekleri dışında evlendirince ne geççiyor ellerine ?
    Sorsana : Ülkesini satıp kaçıp gelip burda aşşalığılık konumda olmak nasıl bir duygu ?
    sorsana : "Ülkesini satan bizi hayli hayli satar" diyen Türk Halkının yüzüne nasıl bakabiliyor ?
    sorsana : %80 nin Suriyelilerden nefret ettiği bir ülkede yaşamak nasıl bir his ?
    Sorsana : Bu Türk Halkı ülkesi için canını verecek kadar Vatan severken. O nasıl ülkesinden kaçıp gelmiş? ve Böcek gözüyle görülmek nasıl bir his ?
    Sorsana : Ben üniversiteye girmek için yıllarımı günler gecelerimi harcayıp sınavla çalışıp puanım yetmediği için istediğim üniyi kazanamayıp koskoca 1 sene daha hazırlanırken. O istediği üniye sınavsız girebiliyorken. Benim ve benim gibiler ona nefretle bakıyorken nasıl yaşayabiliyor?
    Sorsana : Ben sabah 7 de kalkıp akşam 5 e kadar çalışırken o saat 11-12-13 e kadar yatıp 1200 küsür lira maaş ve 800 lira ev kirası yardımını alırken bu Türk halkının sırtında asalak gibi yaşamayı nasıl onuruna ve gururuna yedirebiliyor.?
    Sorsana : Beneim maaşımda her ay ssk parası kesildiği halde üzerine cebimden vererek para ile sağlık sorunlarımı giderirken o vatanını satıp geldiği bu ülkede 1 lira harcamadan sağlık sorunlarını nasıl giderebiliyor ?
    sorsana : Ben gelirimden bile vergi öderken o ülkesini satıp geldiği bu ülkede vetgi ödemeden bizim sırtımızdan nasıl geçinip gidebiliyor?
    Soracağım daha çok soru var aslında ama hepsinden nefret ediyorum. Saat öğlen 2 de zile basıyoruz. Evden ses geliyor kapıyı bilerek açmıyorlar ve halen yatıyorlar. Neden yatsınlar ki başımızdakiler bu ülkenin evlatlarına çocuklarına vermediği hakları bu vatanını satıp kaçıp gelenlere verdiler. Neden nefret etmeyim ki ? Esnafımın karşısına dükkan açtılar?Çaldılar suça karıştılar. Defolup gitsinler istemiyoruz......Her yer arapça tabelalarla doldu burası Türkiye ne arapçası.
    Hakkımdan 1kuruş kısılıp da veriliyorsa helal etmiyorum.
    Ha gaddar değilim tabikide yaşlı kadın ve çocuklar kalabilir ama 15-65 yaş arası eli silah tutan herkes gidip onuru ile kendi topraklarını savunmalıdıdr.
    En azından Biz Türk Halkı böyle yapardık... Kaçıpda asalak gibi başka bir milletin üzerine çöküpde onların ödediği vergilerle öğlene kadar yatmazdık.
    Ki zamanında ne kadını ne çocuğu liseli çocuklar kitap defterlerini bırakıp da gitmişler cepheye. Kadınlar desen onlarda biz kadınız savaşamayız deyipde kaçmamışlar.
    Ya neyse çok öfkeliyim daha fazla yazamayacağım.Onur şeref namuz her millette aynı değil demekki bunu gördük!!!!!!!!

• quote:

quote:

quote:

kaç yaşında ?

Eline sağlık kardeşim...
    Ben şırnakta 10 ay askerlik yaptım son 5 ayım kabus gibiydi her gece baskın roketler bombalar. Kendi Halkımı kendi kanımı kendi kardeşimi korumak için yaptım. Onurda duyuyorum iyiki şırnakta yaptımda istanbul izmirde yapmadım.
    Ama şu an Şırnakta cizrede vs. olan 20 yaşındaki kardeşlerim bunlar yan gelip yatsın diye mi şehit oluyor.???
    Hele suriyeye giden askerden hiç bahsetmiyorum.?
    Çok öfkelyim çok sinirliyim dokunuyor kardeşim kanıma dokunuyor. Oy verdiniz böyle başımıza sardılar bunları Allah belalarını versin....

• yallah savaşa, burda Türk halkının bedduasını küfürünü nefretiyle birlikte yaşamak nasıl bir his acaba onlar için
  • Alıntı yapmayım şimdi. Suriyeliler Yardım derneklerinden ve devletten maaş ve erzak. Ayrıca kira parası 250 tl en az. Toplam çalışmadan asgari ücret alıyor. Eğitim sağlık ilaç zaten bedava. Onlar bedava yiyip içerken Mehmetçik Suriyede şehit oluyor. Neyse çok soru varda aklımda arkadaşlarda sormuş zaten fazlada konuşmayım.

• İşin acı tarafı forumun %80 i savaş çıksa direk kaçar. Suriyelilere vatan sevgisi dersi veriyolar.

• Ne bu nefrer suriyelilere karsi arkadas? Burda atip tutanlarin neredeyse hepsi klavye delikanlisi. Burada savas ciksa hepsi yunanistana kacma derdine duser. Suriyeden gelen insanlarin cogu coluk cocuk sahibi ailesini kurtarma derdine olanlar. Oyle vatan icin sehit olmak kolay degil adam ardinda birakacagi dul esini oksuz cocuklarini dusunuyor.

• İşin acı tarafı forumun %80 i savaş çıksa direk kaçar. Suriyelilere vatan sevgisi dersi veriyolar.
    Ben Türk kanı taşıyan Her Türkün damarına basıldığında kaçacağını sanmıyorum. Bu bizim kanımızda var bikere......

Ne bu nefrer suriyelilere karsi arkadas? Burda atip tutanlarin neredeyse hepsi klavye delikanlisi. Burada savas ciksa hepsi yunanistana kacma derdine duser. Suriyeden gelen insanlarin cogu coluk cocuk sahibi ailesini kurtarma derdine olanlar. Oyle vatan icin sehit olmak kolay degil adam ardinda birakacagi dul esini oksuz cocuklarini dusunuyor.

Çanakkale savaşında önce çoluk çocuk aile demediler önce vatan namus dediler. Kimseyi geride bırakmadılar çocuklarını bile cepheye yolladılar. Burda savaş çıksa evet Suriyeliler gibi kaçacak olan kansızlar olacaktır. ama yukardaki arkadaşın verdiği %80 oranındaki Türk Kanı taşıyan hatta sadece Türk değil bayrağını vatanını seven Kürt kardeşlerimde damarına basıldığında vatanına göz dikilip namusuna(vatanına) tecavüz edilmek istendiğinde kaçmayacaktır. Hayatımın baharında 26 yaşında Şırnakta askerlik yaptım. Orda 20 yaşından 40 yaşına kadar Türk ü Kürt ü Lazı Çerkezi vardı. Baskın esnasında kimse kaçmadı saklanmadı. Askerde olduklarından dolayı değil. Komutanın ateş emri gelmeden emre karşı çıkıp ateş eden vardı. Gebersin PKKlı itler diye 1 tanesini gebertirim belki diye...
    Evet nefret ediyorum. Ama atıp tutanların diye genelleme yapman hoş değil. Kaçanlar mutlaka olacaktır.Zaten onlara da vatan haini diyoruz biz. Ama yukarda da yazdığım gibi bana sağlanmayan avantajların benim vergilerimle bu hainlere sağlanmasına ben sabahın köründe kalkıp 8 saat çalışıp 1 gün tatil yapıpda aldığım ücreti saat 12 de 1 de kalkıp almalarına. Sanki bizden çok gelişmiş çok zeki bi toplum gibi üstedikleri üniversiteye sınavsız girmelerine her yerdeki suriyeli arapça tabelalalara. Esnafımın karşına dükkan açmalarına.
    Ortalama bir ailenin 3 göz ev alabilmek için evlatlarına 3 sene aynı ayakkabı aynı montu giydirip herşeyden kısıpda ev alacam diye çabalarken bunların devletin yardımı ile benim topraklarımda benim vergilerimle ev mnülk sahibi olmalarına karşıyım arkadaş hakkımıda helal etmiyorum. Defolup gitsinler.....
    Hangi Dünya ülkesi bu kadar çok suriyeli göçmen aldı hangisi kendi evlatlarına vermediği hakları göçmenlere tanıdı.? Yapmayın arkadaş yapmayın bunlar tamamen siyaset koltuğunu sağlama alma çalışmaları. Sİyasete girmek istemiyorum ama bunlara 2 gün sonra vatandaşlık verilecek ve bunlar oy kullanacak yapmayın......

• quote:

Orijinalden alıntı: Toriko

Ne bu nefrer suriyelilere karsi arkadas? Burda atip tutanlarin neredeyse hepsi klavye delikanlisi. Burada savas ciksa hepsi yunanistana kacma derdine duser. Suriyeden gelen insanlarin cogu coluk cocuk sahibi ailesini kurtarma derdine olanlar. Oyle vatan icin sehit olmak kolay degil adam ardinda birakacagi dul esini oksuz cocuklarini dusunuyor.

Yapmayacaktı kardeş o zaman öyle mantık mı var sen hayata at gözlüğüyle mi bakıyorsun ? Cahil cahil konuşmayın şurada az kaldı zaten 1-2 seneye evinize girerken haraç verince bu şerefsizlere,ülkede bombalar tekrardan patlamaya baslayinca,otobüste leş gibi kokan suriyelilerle seyehat edince vs. (Uzar gider de yazmaya değmez beyninizi kullanırsanız daha bulursunuz) ses çıkarırsanız çok kötü olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafamy

Sorsana 12 yaşındaki kızları zorla okutmadan oyun çağındaki çocukları zorla istekleri dışında evlendirince ne geççiyor ellerine ?
    Sorsana : Ülkesini satıp kaçıp gelip burda aşşalığılık konumda olmak nasıl bir duygu ?
    sorsana : "Ülkesini satan bizi hayli hayli satar" diyen Türk Halkının yüzüne nasıl bakabiliyor ?
    sorsana : %80 nin Suriyelilerden nefret ettiği bir ülkede yaşamak nasıl bir his ?
    Sorsana : Bu Türk Halkı ülkesi için canını verecek kadar Vatan severken. O nasıl ülkesinden kaçıp gelmiş? ve Böcek gözüyle görülmek nasıl bir his ?
    Sorsana : Ben üniversiteye girmek için yıllarımı günler gecelerimi harcayıp sınavla çalışıp puanım yetmediği için istediğim üniyi kazanamayıp koskoca 1 sene daha hazırlanırken. O istediği üniye sınavsız girebiliyorken. Benim ve benim gibiler ona nefretle bakıyorken nasıl yaşayabiliyor?
    Sorsana : Ben sabah 7 de kalkıp akşam 5 e kadar çalışırken o saat 11-12-13 e kadar yatıp 1200 küsür lira maaş ve 800 lira ev kirası yardımını alırken bu Türk halkının sırtında asalak gibi yaşamayı nasıl onuruna ve gururuna yedirebiliyor.?
    Sorsana : Beneim maaşımda her ay ssk parası kesildiği halde üzerine cebimden vererek para ile sağlık sorunlarımı giderirken o vatanını satıp geldiği bu ülkede 1 lira harcamadan sağlık sorunlarını nasıl giderebiliyor ?
    sorsana : Ben gelirimden bile vergi öderken o ülkesini satıp geldiği bu ülkede vetgi ödemeden bizim sırtımızdan nasıl geçinip gidebiliyor?
    Soracağım daha çok soru var aslında ama hepsinden nefret ediyorum. Saat öğlen 2 de zile basıyoruz. Evden ses geliyor kapıyı bilerek açmıyorlar ve halen yatıyorlar. Neden yatsınlar ki başımızdakiler bu ülkenin evlatlarına çocuklarına vermediği hakları bu vatanını satıp kaçıp gelenlere verdiler. Neden nefret etmeyim ki ? Esnafımın karşısına dükkan açtılar?Çaldılar suça karıştılar. Defolup gitsinler istemiyoruz......Her yer arapça tabelalarla doldu burası Türkiye ne arapçası.
    Hakkımdan 1kuruş kısılıp da veriliyorsa helal etmiyorum.
    Ha gaddar değilim tabikide yaşlı kadın ve çocuklar kalabilir ama 15-65 yaş arası eli silah tutan herkes gidip onuru ile kendi topraklarını savunmalıdıdr.
    En azından Biz Türk Halkı böyle yapardık... Kaçıpda asalak gibi başka bir milletin üzerine çöküpde onların ödediği vergilerle öğlene kadar yatmazdık.
    Ki zamanında ne kadını ne çocuğu liseli çocuklar kitap defterlerini bırakıp da gitmişler cepheye. Kadınlar desen onlarda biz kadınız savaşamayız deyipde kaçmamışlar.
    Ya neyse çok öfkeliyim daha fazla yazamayacağım.Onur şeref namuz her millette aynı değil demekki bunu gördük!!!!!!!!

Ama onlar ümmet bkre tmm mığ

• quote:

Orijinalden alıntı: Toriko

Alakası yok, kendi ülkelerinden daha iyi bir yer bulmuşlar yaşayıp gitme derdindeler

Ailelerini bu kadar düşünselerdi bu rezillik içinde daha fazla çocuk yapma derdinde olmazlardı, baksana koskoca adamlar cinsel güç veriyor diye kamptaki bebek mamasını bitirdi. Hümanizm saçmalığıyla konuşmak yerine birazcık aklınızı kullanın, adamlar haketmediği halde senden daha iyi şartlarda yaşıyor ve üniversitelere sınavsız giriyor. Doğuda kaçak elektrik kullanıp devlet bize bakmıyor diyenlerden sonra başka bir belayı daha sardılar başımıza

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.