Şimdi Ara

suriye plakalı araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bulunduğum bölgede çokça gördüğüm suriye plakalı araçlar kafamı kurcalıyor,
    araç muayenesi bir gün geçen vatandaşına affetmeden cezayı basan üstün görev aşkıyla yanan polisimiz, suriyeli silinmiş plakalı her tarafı dökülen suriye plakalı araçları görmezden geliyor.

bunlar muayeneye giriyormu ,egsoz emisyonları ne durumda?

trafik kuralı ihlallerinde cezai uygulama yapılıyor mu, radara yakalanınca, radar napıyor?

hep gördüğüm otoyol ve köprülerden kaçak geçiyorlar, yaptırımı var mı?

büyük ihtimalle trafik sigortaları yoktur kasko sormuyorum bile, gelip bize çarpsalar hasarı kim ödeyecek?

tamam bunlar mağdur insanlar, sınırlar açıldı bütçeden para verildi yardım edildi falan filan..
    fakat kendi vatandaşının can ve mal güvenliğini huzurunu ve adalet duygusunu bozacak uygulamalar son derece yanlıştır... adamları içeri aldın, bunların döküntü arabalarını ne diye alıyorsun... bu imtiyazın sebebi nedir acaba, seçme hakkı tanıyıp oy kazanmak uğruna yapılan manevralar mı?

• Suriyeli kardeslerimizin onceligi var farketmedinmi daha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakinda birgun hepsi defolup gidicekler

• quote:

Orijinalden alıntı: GTS1907

Yakinda birgun hepsi defolup gidicekler

Ihtimal vermiyorum ben. Yarin oburgun bu lafimi hatirlarsiniz. Suriyeliler sokaga dokulecek. Hakkimizi isteriz diyecekler. Aha yazdim buraya

• Yeni Türkiyede artık herşey mümkün.

Artık biz azınlığız ne demek Suriyeliye ceza yazmak , hiç olacak şey mi? (!)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın önce anadilde eğitim daha sonra özerklik istiyoruz diye sokağa dökülüp, bizim ülkemizde de iç savaş çıkarmaya kalkarlarsa şaşırmam.

Ama daha fenası bunlara sesini çıkaracak adam yok.Sürekli bir destek sürekli bir imtiyazlar.

Sınavsız üniversite,ücretsiz sağlık,maaş daha ne olsun? Niye gitsinler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 14 Nisan 2015; 9:34:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Yarın önce anadilde eğitim daha sonra özerklik istiyoruz diye sokağa dökülüp, bizim ülkemizde de iç savaş çıkarmaya kalkarlarsa şaşırmam.

Ama daha fenası bunlara sesini çıkaracak adam yok.Sürekli bir destek sürekli bir imtiyazlar.

Sınavsız üniversite,ücretsiz sağlık,maaş daha ne olsun? Niye gitsinler?

E yani aynen oyle. Varsa oyle bi ulke bizde multeci olalim madem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yurtdışı yerleşik turist yanında araç getirme hakkına sahiptir. Suriye plakalı araçların da Türkiye'ye girişi bu kanun kapsamında.
    Lakin süreleri maksimum 185 gün (6 ay), sonrasında çıkış yapmak zorundalar. Trafik cezaları ise yurtdışından çıkarken gümrük kapısında ödeniyor (eğer kapıya ulaşmışsa).

Şayet sizi çok rahatsız eden bir durum varsa, gümrük telefonundan ihbar edebilir, aracın günü kalmış mı kalmamış mı diye sorgulatabilirsiniz.
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz şeyden haberimiz var zaten bizim burada dediğimiz şey bizim arabalarımız bile muayeneden saçma sebeplerle geçmiyorken bu dökük,plakaları silik arabalara hiçbir şey yapılmıyor.

Bildirsek ne olacak ? Kim ilgilenecek! Daha dün evin önünde yakındaki liseden gençler sopalarla toplanmışlar ,polisi aradım gelin dağıtım, diye ihbar ettim polis GELMEDİ !

Birde gelmiş savunuyorsunuz rahatsız ettiyse ihbar edin demişsiniz bu ülkede ihbarla hangi sorun halledilmiş?

Suriyeliymişonlara verilen imtiyazlara haklara ben sahip değilim.

EĞER HAKKIM VARSA ONLARA HARAM OLSUN!!!

• beni çok rahatsız eden durumlar var, öncelikle plakasını nasıl okuyacaz da ihbar edicez, bir şekilde ettik diyelim ne yapılacak sanki, gününün olması döküntüyü haklı mı kılar? yahut bana çarptı diyelim sigortası yok adam param da yok dedi, ama günü varmış diye ona bir geçerlilik mi katacak gününün olması..

önemli olan adalet , yabancıya art niyetlerle tanınan her imtiyaz vatana ihanettir..
  • Yillarca pkk ya yardim eden elin suriyelisi universitelerde sinavsiz okuyor. Buna mi sasirdiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca pkk ya destek veren barzaniylede sahnede türkü söyledi bu ülkenin Cumhurbaşkanı.

Neye şaşıracağımıza da şaşırdık.

Yeni Türkiyede herşey mümkün derken doğru söylüyorlarmış.

• bunlar nasıl mağdur insanlarki son model araçlarıyla kaçabilmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Dediğiniz şeyden haberimiz var zaten bizim burada dediğimiz şey bizim arabalarımız bile muayeneden saçma sebeplerle geçmiyorken bu dökük,plakaları silik arabalara hiçbir şey yapılmıyor.

Bildirsek ne olacak ? Kim ilgilenecek! Daha dün evin önünde yakındaki liseden gençler sopalarla toplanmışlar ,polisi aradım gelin dağıtım, diye ihbar ettim polis GELMEDİ !

Birde gelmiş savunuyorsunuz rahatsız ettiyse ihbar edin demişsiniz bu ülkede ihbarla hangi sorun halledilmiş?

Suriyeliymişonlara verilen imtiyazlara haklara ben sahip değilim.

EĞER HAKKIM VARSA ONLARA HARAM OLSUN!!!

Yahu polisine güvenmediğin, adaletine güvenmediğin ya da tamah etmediğin bir sisteme, "bizi bunlardan kurtarın" diye çığırtkanlık yapmanız çok ironik.

Dediğim şeylerden haberiniz falan yok, olsa böyle cevap ile karşılaşmazdım. Aracına muayene yaptırmak neden zorunuza gidiyor acaba, onlar yaptırmıyor çünkü TÜRK arabası olmadığından olabilir mi acaba? Burada almanyaya aracınla gittiğin zaman aracını muayeneye mi sokuyorsun? böyle bir şey olabilir mi? mantık mı kaldırıyor sizce? o yabancı plakalı araçlar sadece 6 aylığına türkiye'de durabilir. 6 aydan bir gün fazla olsun gümrük idaresi yakalarsa aracı bağlar, bu kanun bu kadar açık ve net. suriyeli olmuş gürcü olmuş bulgar olmuş farketmez. TASİŞ araç ihalalerine bakarsanız suriye plakalı araçların ne kadar çok olduğunu görürsünüz.

Bildirsek ne olacak demişsiniz, bizim vatandaş olarak görevimiz bildirmek, uyarmak, ihbar etmek. Biz görevimizi doğru düzgün yapalım da, ondan sonra devletimize çamur atalım. geçen gün tavuğun tüyü yollara saçılıyordu da polisi aradım gelmedi mevzusunu bahane etmeyin, sürekli şikayet etmekten hiç zarar gelmez. ben hem 155'e hem de zabıta'ya düzenli olarak şikayette bulunuyorum, gayet de güzel tepkiler/etkiler/yaptırımlar görüyorum.

Son cümlenizi de ağır eleştireyim, savunuyorsunuz falan demişsiniz, aynı havaya mı soluyoruz? nerede neyi savunmuşum? kendi davanızı haklı çıkarmak için, başkalarının ifadelerini çarpıtmaktan vazgeçin.

Sistem basit açık, X durumundan rahatsız mı oluyorsun? X durumunu yanından uzaklaşacaksın, ya da uzaklaştıracaksın.
    Uzaklaşmayacak (evini ocağını terk etmeyecek) olduğuna göre, demek ki uzaklaştıracaksın, bunun da yolu forumlara gelip langır lungur klavye artığı bırakmak değil, devlete mantıklı ihbardan geçer. bu kadar net.

• quote:

Orijinalden alıntı: infectedvoice

beni çok rahatsız eden durumlar var, öncelikle plakasını nasıl okuyacaz da ihbar edicez, bir şekilde ettik diyelim ne yapılacak sanki, gününün olması döküntüyü haklı mı kılar? yahut bana çarptı diyelim sigortası yok adam param da yok dedi, ama günü varmış diye ona bir geçerlilik mi katacak gününün olması..

önemli olan adalet , yabancıya art niyetlerle tanınan her imtiyaz vatana ihanettir..

Hükümetin, siyasetçilerin, politikacıların yöntemleri burada çok eleştirildi çok konuşuldu halen daha konuşulmaya devam ediyor.
    Benim bahsettiğim "hükümetimiz doğru yapıyor neyi şikayet ediyorsunuz yahu?" değil, böyle anlaşılması çok garip ve üzücü.

Ben suriye plakalı araçlardan rahatsız oluyorsanız, adamların yasal süreleri varsa gezecekler, yaptıkları da yanına kàr kalmayacak cezalarını ödeyecekler, şayet günleri geçiyorsa veya sizleri de rahatsız ediyorsa şikayet edebilirsiniz dedim.

Bu arada yabancı ülkeden ülkemize giriş yapılırken araçlara kapılarda zorunlu trafik sigortası yaptırılıyor. Groupama sigorta yapıyor. size çarpalarsa, sigorta kapsamında yani.

• panthera52 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 8 Mayıs 2020; 21:8:25 >
  • Bu konu ile Gürcistan'dan getirilen araçların durumu birebir aynı.

Emniyette En son bi yazılım üzerinde çalışıyorlardı, bu plakaları okuyacaktı vs.

şahsen benim en çok korktuğum Bu yurtdışından ne üdüğü belirsiz, denetimsiz araçlar ile bir kazaya karışmak...

Ankara'da bir kaç kez cabrio BMW gördüm. Gürcistan Plaka. Makas atıyordu sürekli. Kaçtım adamdan resmen.

Aynı şekilde suriye plakalı sağı solu vuruk araçlar da gördüm. Genelde Kia marka. Yasal olarak ne yapabiliriz bilmiyorum.
    Kaldı ki bana vurup kaçsa plakasını okuyamam
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Yasal olarak birşey olmuyor ihbar da etsek olmuyor ,maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 14 Nisan 2015; 21:01:18 >
  • bu konu daha önce dönmüştü bilgili arkadaşlar açıklamıştı olayı eğer gelip size çarparlarsa geçmiş olsun asla masrafı ödemiyo sigorta hakkınızı almak için savaş vermeniz gereke bilir.
  • Fatihte daha dun denk geldi. Plakasi silinmis portbagajli ve suriye plakali bir i10 kirmizi isikta hic yavaslamadan basti gitti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.