Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.553
Cevap
59
Favori
234.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusya ve Amerika birbiri ile anlastiktan sonra Türkiye ne yapabilir ne diyebilir ? Kusura bakmayin da suriye rejimi rusya yanlisi. Yani patronu rusya. Suriyede rusyanin en buyuk dusmani kim ? Amerika. Iki dusman ortak olursa bu ikisinin karsisinda kim durur ? Cunku rusya amerika ile anlasinca otomatik olarak suriyede amerika ile anlasmis oluyor. Bizede bu uc devlet sen ne is hala buradasın der. Turkiye siyasi olarak cikmaza girer. Ucuncusu bu uc devlet Türkiye'nin sinir guvenligini de garanti altina aliyoruz derse bi de o zaman biz isgalci konumuna geçeriz sinir koruyan ulke konumundan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

    Hocam sen ben unutmayız, bu konuda bazıları da vay şöyle TB2 Siha'mız göklerde, vay zeytindalı derler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Durum hiç iç açıcı değil.Muhtemelen Erdoğan Amerika'da Biden ile görüşmek istemesinin nedeni Rusya'ya karşı Amerika'nın desteğini alarak bir denge yaratmaktı.Ancak Biden oralı olmadı.Resmen Türkiye'yi Suriye'de kaderine terk etti.Rusya'nın son günlerde İdlip ve çevresini bombalamasına Amerika'dan ses gelmemesi bunu gösteriyor.Eskiden Trump döneminde en azından Amerika Rusya'nın bu saldırılarını durdurmasını ister,Esad rejimine destek vermemesini yineler ve Türkiye'nin yanında olduğunu açıklardı.Şimdi bu bile yapılmıyor.


    Forumda birçok defa bu konuya değinmiştim.Amerika 2011'de ki Suriye politikasını tamamen değiştirdi.2011'de Esad'ı devirerek Suriye'yi bir bütün olarak yutmak istemişti ancak Esad'ın arkasına Rusya geçince bunu yapamadı.Bunun üzerine Suriye'den ne koparabilirsem siyasetine döndü.Bunu da YPG aracılığıyla gerçekleştirdi.İŞİD 2014'te Suriye'de ortaya çıkarak K.Suriye'de büyük bir etnik temizliğe ve demografik göçe neden oldu.Kuzey Suriye tamamen YPG'nin yerleşeceği şekilde sil baştan dizayn edildi.Türkiye'ye gelen bu Suriyeli sığınmacıların büyük bir kısmınında İŞİD zamanında K.Suriye'den kaçan insanlar oluşturması tesadüf değil.Dahası YPG,İŞİD bölgede yok edildiği halde bu sığınmacıların geri dönmesine de izin vermiyor.Bölgeyi tamamen Kürtleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Bu açıdan Amerika'nın Suriye politikası ortaya çıkıyor.Hedef YPG'yi düzenli bir ordu haline sokmak,YPG öncülüğünde bölgenin Kürtleşmesini sağlamak ve bu YPG destekli Kürt oluşumuna önce özerklik ardından bağımsızlık statüsü verebilmek.Ardından Akdeniz'e çıkışını sağlamak.Amerika'nın artık umurunda bile değil Esad kalmış kalmamış...Bu Biden yönetiminde iyice ortaya çıkmaya başladı.


    Buna bir örnekte Biden hükümetinin YPG'ye Suriye iç savaşı için 170 milyon dolar verecek olması.Biden'den öncede Trumpta bu paraları veriyordu ancak Trump en azından yalandan da olsa Türkiye'yi kolladığını söyleyen açıklamalarda yapıyordu.Fakat bu Biden ile tamamen değişmiş durumda..Dahası YPG Suriye İç Savaşı başladığından beri Esad ile bir çatışmaya girmiş değil.Girmeye de niyeti yok.O halde Esadı devirmek için savaşmayan bu örgüte Amerika neden bu kadar kaynak ayırıyor?Neden silahlar,zırhlı araçlar veriyor?Veriliş amacı ortada...Bunca dolar,bunca silah ve zırhlı araç Esad'a karşı değil Türkiye'ye karşı veriliyor.Yani Amerika yıllardır artık hedefinin Esad olmadığı aksine Türkiye olduğunu açık açık gösteriyor ancak Türkiye nedense 2011'de ki çizgisini değiştirmiş değil.


    Burada Esad'ın veya Rusya'nın neden YPG'yi hedef almadığı sorulabilir.Bunun nedeni Türkiye'yi ve Türkiye'nin desteklediği ÖSO'yu Suriye rejimi için tek tehdit olarak görmeleri.Anlaşılan Amerika kapalı kapılar ardında Türkiye'yi satmış vaziyette...Buna göre Amerika Şam rejimini tekrar tanıyacak ancak bunun karşılığında Amerika ile Rusya'nın çizdiği sınırlar çerçevesinde YPG'ye de özerklik verilecek.YPG'de Şam rejimini tanıyarak onun altında faaliyet gösteren yasal Suriye özerk bölgesi olacak.Böylece herkes mutlu olacak ancak Türkiye hariç.


    Bu nedenle Esad'ın ve Rusya'nın öncelikli hedefi Türkiye'yi Suriyeden çıkartmak ve Şam rejimini devirmeye çalışan cihatçı/muhalif unsurların tümünü birden yok etmek.Böylece Şam rejiminin güvenliği kesinkes sağlanmış olacak.Dahası bu da sözde müttefiğimiz olan Amerika'nın da işine gelir zira Türkiye ve onun arkasında durduğu muhalifler Suriye'den çıkartılırsa YPG'nin Akdenize kadar uzanması sağlanabilir.YPG'de 'şimdilik' Suriye rejimi altında hem güçlenmeye devam eder hem de yasal olarak 'terör örgütü' listesinden çıkartılmış olur.Adım adım bağımsızlığa doğru 'güven' içinde ilerler.


    Artk Türkiye'nin Amerika'nın hedefinde olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.Buna görede dış politikada gerekirse radikal değişikliklere gidilmesi şart.Hatırlayın 2018'de 'Zeytin Dalı' ve 2019'da 'Barış Pınarı' harekatını başlattığımızda Esattan ve Rusyadan daha çok bizim sözde müttefiğimiz olan Amerika ses çıkartmış resmen sinirden delirmişlerdi.Zira Türkiye bu harekatlar ile YPG'nin Akdeniz'e çıkmasını engellemiş ve YPG'yi Suriye'nin ortasına hapsetmişti.Özellikle Barış Pınarı harekatı esnasında Amerika'da gerek kongre olsun gerek senatörler olsun gerek basın olsun her taraftan Türkiye'ye yönelik büyük bir nefret kusulmuştu.Sanki Türkiye 'düşman' YPG 'müttefik bir devlet' havası estirilmişti.Hatta bazıları ileri gidip Türkiye'nin vurulmasını bile istemişti.


    Sadece şu son yıllarda yaşadıklarımız bakarsak Amerika'nın Suriye'de Türkiye'yi 'müttefik'ten çok düşman olarak gördüğünü söyleyebiliriz.


    Türkiye son günlerde yeni bir harekata başlarsa korkarım bu kez Rusyadan daha ziyade sözde müttefiğimize dikkat etmemiz gerekecek.Zira anlaşılan Rusya ve Amerika yukarda anlattığım şekilde anlaşmış vaziyetteler.Onlar için tek 'çıkıntı' Suriye'de şuan biziz...

    Banka hesapları ABD finans sisteminde olan hiç bir devlet yöneticisi iş adamı vs... ya herro ya merro demeden ABD yi karşısına almaz





  • kimsede sormamış haberin kaynağı nedir diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]




    -Rus Hava Kuvvetleri İdlib'de Çeşitli Noktalarla Birlikte Afrin'in Barad ve Basufan Köylerine Saldırı Düzenledi.Yapılan saldırılarda aralarında sivil birçok kişi hayatını kaybetti.


    -Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Türkiye, İdlib gerilimi azaltma bölgesinde terörle mücadele yükümlülüğünü yavaş bir şekilde yerine getiriyor.Putin ve Erdoğan görüşmesinde bu yükümlülük etraflıca ele alınacak."


    -Suriye Kurtuluş Cephesi konsey üyesi Mustafa Secari: "Rusların Afrindeki kampımıza düzenlediği bombardımanda 6 askerimiz hayatını kaybetti. Bu bombardıman anlaşma ve mutabakatları ihlal ediyor ve PKK ile rejime destek veriyor. Rusya bu saldırı ile Türkiye üzerinde baskı kuruyor.Bu saldırı bize Rusya'nın herhangi bir kırmızı çizgi ve anlaşmayı tanımadığını gösteriyor."


    -Ruslar Tel Rıfatta YPG ye atışlar yapan SMO güçlerine tekrardan saldırı düzenledi.Dün akşam Afrin'de vurdukları basile Temas hattını bu sabah havadan yine vurdu.


    -Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib güneyindeki Eriha-Muhambel yoluna (M4 karayolu üzerinde) bir taburla konuşlandı.Tabur birliğinde Tanklarda var.


    -MSB: "Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 6 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi."


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]

    Rusların Afrin'deki saldırısında SMO'ya bağlı 11 asker öldü, 20 asker yaralandı.Hepsi Türkmen cephesi mensubuydu.


    (+18) https://pbs.twimg.com/media/FAMvsT0VQAIrSI2?format=jpg&name=medium

    (+18) https://pbs.twimg.com/media/FAMjyTjVUAcj1q0?format=jpg&name=large

    (+18) https://pbs.twimg.com/media/FAMjNcdXoAAAnEH?format=jpg&name=large

    (+18) https://pbs.twimg.com/media/FAMjNx0WEAIfZxF?format=jpg&name=medium


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]Victor 🇮🇳🇬🇧twitter
    “The destruction caused by #Russian warplanes targeting d HQ of Hamzat Division of the #Turkish occupation forces in the village of Brad of the occupied city of #Afrin, killing of 11 mercenaries and the wounding of 20 others. @WorldBreakingN9 @W0lverineupdate @AfrozJournalist https://t.co/6d1YkzAeXp”
    https://twitter.com/cool_crusader/status/1442059793028370438
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]Zouhir Al-Shimaletwitter
    “Local news in north #Syria confirm a Russian airstrike targeted a military base for “The National Army-Al-Hamzat Battalion” in #Aleppo ‘s countryside on the outskirt of #Afrin. The strike killed 11 & injured more than 20 member of the battalion. https://t.co/sSuvpBEN0X”
    https://twitter.com/ZouhirAlShimale/status/1442048817763782659




  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]Conflicttwitter
    “🔴 Rus uçakları, Türkiye'nin kontrolündeki Hamza Tümeni özel kuvvetlerinin eğitim mekanı Barad Okulunu vurdu.”
    https://twitter.com/ConflictTR/status/1442061077949288452
  • Batıdan uzaklaşınca çok iyi oldu, efsane bir yönetim var ülkede

  • Son 20 yılda Türkiyenin geldiği noktanın farkında değilsiniz galiba. Bütün dünya RTE den korkuyo şu an. Rusya yanlış bişey yaparsa Türkiye hem ekonomik ambargo uygular Rusyanın ekonomisini bitirir hem de askeri operasyon yapar ve gerekirse moskovayı ele geçirir. biraz ahaber izlemenizi öneririm

  • "erdoğanla görüşmekten korktum çünkü ermeni soykırımını tanıdığım için bana kızgın olduğunu biliyorum. beni dövebilirdi..." Joe Biden


    arkadaşlar bu doğru mu?

  • 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]

    -SMO içinde görev yapan Hamza Tümeni Özel Kuvvetler Komutanı Türkmen Seyf Ebu Bekir, Afrin'e yönelik saldırının intikamının alınacağını söyledi. (https://twitter.com/SeyfEbuBekir/status/1442054531500679169)


    -Halep, Tabka hava üssünde bulunan iranlı şii milisler İdlib saldırısı için askeri araç ve birlikleri hava üssüne çağırdığı haberleri geliyor.


    -İdlib'de Bir Rus helikopteri muhalif güçler tarafından hedef alınarak ateş açıldı. Helikopter atışlar sonrası üssüne geri döndü.


    -SMO son saldırılar sonrası Afrin'de pkk-ypg terör örgütü ile rejim güçlerinin ortaklaşa kullandığı bir karargahı TOW füzesiyle vurdu.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]EHA Gündemtwitter
    “Suriye Kurtuluş Cephesi (ÖSO) #Afrin güneyindeki PKK terör örgütü ile rejimin ortak kullandığı bir karargahı TOW füzesiyle vurdu. https://t.co/A6uaOQDdzz”
    https://twitter.com/eha_gundem/status/1442126751899992067




  • he_man kullanıcısına yanıt

    Doğru olabilir kardeşim, Putin'de merkel'i aramış, biz sibiryaya göçüyoruz, başınızın çaresine bakın demiş diyola..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim şimdi savaş planlarını kurdum ben. Biz Rusya'ya Suriye'de dalarken, Türk dünyasıyla anlaşıcaz, onlar da Orta Asya'dan bir girecekler. Taa Moskova'dan çıkacaklar. Bu sırada Rusya Suriye'de meşgul olduğu için, takır takır Moskova'ya kadar girecekler. Pakistan'a da söyleriz nükleer verir, bir sıkıntı olursa nükleer atarız olur biter. Zafer bizimdir eğer bu plana göre hareket edersek.

  • -Türk ordusuna ait yaklaşık 70 araçlık Tank,Obüs ve Zırhlı Konvoyu Kafr Losin sınır kapısından İdlib'e girdi.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]



    -Rus savaş uçakları Barış Pınarı harekat bölgesi Tel-Tamr, Dardera köyü eksenindeki SMO güçlerini vuruyor.Rus uçakları kurtarılmış bölgelerde sürekli uçuş gerçekleştiriyor.


    -Kan Safra'nin güneyinde bulunan Suriye rejimi askerleri SMO topçu birlikleri tarafından vuruluyor.


    -Kremlin sözcüsü: "idlib’de maalesef teröristlerin etkinliği devam ediyor. Bu kabul edilemez ve tehlikeli. Suriye'de çözüm sürecini engelliyor. Tüm bunlar Erdoğan-Putin zirvesinde gündemde olacak."





  • Sözde müttefiğimiz olan Amerikadan hala daha bir ses seda yok.Bu da Rusya ile anlaştıkları ihtimalini güçlendiriyor.Bugünde Erdoğan sanırım ilk kez Amerika'nın Suriyeden çekilmesi gerektiğini söylemiş.Suriye politikasında sanırım bir değişim yaşanacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 26 Eylül 2021; 21:24:40 >
  • 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]

    -SMO,Afrin güneyindeki PKK-YPG ve rejim mevzilerini Grad füzeleriyle vuruyor.Ciddi çatışmalar var.


    -Esed rejimi topçuları Resulayn doğusundaki Tel Temr hattında bulunan üs bölgemize taciz atışı yaptı.Herhangi bir kötü durum yok.


    -Rusya'nın Suriye'nin kuzeyine son 24 saatte 10’dan fazla hava saldırısı düzenlediği bildirildi.


    -ABD’nin 778 milyar dolarlık savunma bütçesi, Temsilciler Meclisi’nde onaylandı. Bütçe, Suriye’de terör örgütü PKK'ya 177 milyon dolarlık kaynak aktarılmasını öngörüyor.



    Suriye: YPG/PKK güçlerini Kamışlı'da protesto eden halka rejim güçleri saldırdı.

    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]Mete Sohtaoğlutwitter
    “#Suriye- YPG/PKK güçleri #Kamışlı'da kendilerini protesto eden halka saldırdı. 📹 https://t.co/ZLX0Msly4H”
    https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1442132256349294594



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 26 Eylül 2021; 21:25:39 >




  • TSK yeni harekat yapabilir..


    Tel Rıfat,Ayn isa,Fıratın doğusu..


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]Çatışma Gündemiyoutube
    İdlib Merkezli Gelişmeler | Can Acun
    https://www.youtube.com/watch?v=d131GnrPN_k
  • Suriye, İdlip'te son 48 saatte Rus Hava kuvvetlerinin vurduğu noktalar.


    -Kırmızı noktalar:Gündüz Hava Saldırıları

    -Mavi Noktalar:Gece Hava Saldırıları.

    -Yeşil Noktalar: Rejim güçleri ile ÖSO'nun çatıştığı bölgeler.

    -Sarı Noktalar: Tamamen yok edildiği açıklanan ÖSO karargahlarının olduğu bölgeler.



    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]


    Son gelen bilgilere göre 48 saate yapılan saldırılarda hepsi Türkmen olan ve aralarında sivillerinden olduğu 12 kişi öldü,36 kişide yaralandı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 26 Eylül 2021; 22:22:17 >




  • -Soçi Zirvesi Öncesi ABD'den gözdağı.. "Yaptırım Uygularız.."


    ABD Dışişleri Bakanlığı : "Türkiye'nin Rus silahlarını almaya devam etmesi durumunda ek yaptırımlar gelecek. Türkiye'yi her düzeyde ve her fırsatta S-400 sistemini elinde tutmamaya ve ilave Rus askeri teçhizatı satın almaktan kaçınmaya çağırıyoruz.Türkiye’nin Rusya’dan kayda değer yeni silah alımı yapması, Aralık 2020’de devreye giren CAATSA yaptırımlarına ek olarak yeni CAATSA yaptırımlarının uygulanması riskini ortaya çıkarır.”"



    – Reuters:"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin hâlâ Rusya'dan ikinci parti S-400 hava savunma sistemi satın almayı planladığını söyledi; bu, NATO müttefiki Washington ile arasındaki çatlağı derinleştirebilecek ve yeni ABD yaptırımlarını tetikleyebilecek bir hamle."


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]Lena Argiritwitter
    “Just in:@StateDept “we continue to make clear to Turkey that any significant new Russian arms purchases would risk triggering CAATSA sanctions separate from and in addition to those imposed in December 2020 https://t.co/JDCeL3agTE”
    https://twitter.com/lenaargiri/status/1442202858791874561



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 26 Eylül 2021; 23:47:44 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.