Şimdi Ara

SÜREKSİZLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fonksiyonun bir noktada süreksiz olabilmesi için öncelikle o noktanın tanım kümesinde olup olmadığına bakarız. Eğer fonksiyonu tanımsız yapıp tanım kümesinde de yer almıyorsa fonksiyonun o noktada süreksizliğinden bahsedemeyiz, mantığına göre.

Yani x=0 için süreksizdir demek bana anlamsız geldi.
    Aşağıdaki parçalı fonksiyonunda x=0 için sürekli olması gerekmez mi? Çünkü tanımsız olduğu noktada zaten çözüm kümesine alınmamış.

SÜREKSİZLİK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowne -- 11 Ocak 2021; 14:31:21 >

• 0 küçük değer verince -x olur bölü x =-1
    0 dan büyük verince +x \x = 1 olur
    Limitsiz yani süreksiz
  • up
  • Bu soruyu internetten buldum ve cevap A şıkkıymış.
    Yani sadece -2 ve 9/2 olmalı çünkü tanımsız yapan diğer değerler aralıkta değil.

SÜREKSİZLİK
  • düzenlendi
  • 0've 4 noktasında da limiti yoktur bu noktalarda tanımlı olduğu için bu noktalarda da süreksizdir ifadesini kullanabiliriz ve 1/2 noktası da kritik nokta olduğu için orayı da incelemeliyiz ama orayı incelediğimizde bir sıkıntı olmadığı için cevabın 4 noktada süreksiz olması gerek çünkü dediğim gibi eğer tanımlı olup limit yoksa da süreksizdir çünkü limitli bile değildir

• Rynalth R kullanıcısına yanıt

ve soruda tanımlı olduğu aralıklarda diye bir ifade kullanmadığı için paydayı 0 yapan değerleri de almalısın soru tanımlı olduğu aralıklarda ifadesini kullansaydı 1/x2-4 için -2 de payda 0 olduğu için tanımsız olacaktı ve fonksiyon orada tanımlı olmayacaktı otomatikman orası her noktada sürekli olacaktı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rynalth R kullanıcısına yanıt
    Yani genel olarak toplayabilir misiniz?
    -2 ve 9/2’nin yanında 0 ve 4’te var (parçalı fonksiyonun kırıldığı noktalar süreksiz) bunu anladım, gözümden kaçmış.

Burada anlattığınız tanımlı yazıp yazmamasının süreklilikle ilişkisini anlayamadım. Konudaki başta attığım soruyla birlikte yorumunuzu söylerseniz sevinirim.
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.