Şimdi Ara

Sürekli uyuma isteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaş 17 lise sonum ama çok gıcık bir sorunla karşı karşıyayım akşam en geç 11 de yatmama rağmen güç içerisinde sürekli yarı ölü halindeyim sürekli uykum geliyor. Antidepresan kullanıyorum sizce onunla ilgili olabilir mi ?

• Bende de ayni sorun var. Ilac kullanmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sana anti depresan veren doktor yan etkilerinden bahsetmedi mi?
  • Antidepresan konusunda birşey diyemeyeceğim ama mevcut olduğun durumun sebebi birden fazla şey olabilir. Uyku düzeni bozukluğu, beslenme düzensizliği, sinir stres bunlar gün içinde seni uykuya iter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Arkadaşlar yaş 17 lise sonum ama çok gıcık bir sorunla karşı karşıyayım akşam en geç 11 de yatmama rağmen güç içerisinde sürekli yarı ölü halindeyim sürekli uykum geliyor. Antidepresan kullanıyorum sizce onunla ilgili olabilir mi ?

Aynı olay bendede mevcut bro okula gelir gelmez sızıp kalıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twanche -- 25 Eylül 2012; 13:09:35 >
  • Anti depresan kullandığım zamanlarda hiç abartmıyorum bütün gün uyumaya başlamıştım sadece yemek yiyor ve 1-2 saat internete giriyordum sonrasında uyuyasım geliyor ve 10 saatin üzeridne uyuyordum... Bıraktım rahatım... ayrıca kansızlıktanda kaynaklanıyor doktora gidip tahlil yaptırmakta fayda var bana kan ilacı vermişti ve iyi gelmişti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr hyde

sana anti depresan veren doktor yan etkilerinden bahsetmedi mi?

Etmedi hocam İlacın adıda efexor hayatımı maffetti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdwardElric_

Antidepresan konusunda birşey diyemeyeceğim ama mevcut olduğun durumun sebebi birden fazla şey olabilir. Uyku düzeni bozukluğu, beslenme düzensizliği, sinir stres bunlar gün içinde seni uykuya iter.

Sinir stres hatsafada hocam ama uyku düzensizliği çok fazla yok yani en geç 11 de yatarım zaten dayanamıyorum
  • Narkolepsi olabilir bir doktora görün
  • Dostum yanlış anlamada ne zaman foruma girsem açıksın SGS2 konusundasın . Ben bilgisayar başına oturur oturmaz mayışırım elimde olsa klavyede tuşlara basmam sadece mause kullanırım yani o derece şimdi yeni oturdum o yüzden yazıyorum rahatça
    17 yaşında son sınıfa gidiyorsun bence geleceğin için en önemli senen bu sene. Ders başına geç uyuma hakkını orda harca, en azından annen baban (Senle ilgilenen herkimse) çok çalışıyor uyuyakalmış falan desin
    Şaka bir yana bu sene derslere yönel dostum...
  • Ben de geçen sene ceset gibiydim okuldan gelir gelmez yatıyodum 30 sn bilemedin 1 dk da dalıyodum uykuya.Şimdi okul bitti dersane var haftada 4 gün , 2 günü de 4 ders zaten , sandalyeler de yumuşacık okuldaki gibi odunun üstünde oturmuyoruz çok rahatım özgürüm ama bu sefer de uyuyamıyorum.

12 de yatsam 3 -4 gibi zor uykuya dalıyorum , okul bitti o güzel yorgunluk uykuları da bitti , gece olmasa da uyumaya çalışmasam diyorum artık.
  • Spor yap. Sabahları erken kalkıp koşmayı dene mesela. İlk 1 hafta yorgunluğu olsa da daha sonra kendine geleceksin
  • Belki antidepresan ilacın yan etkisi olabilir. Onun dışında kronik yorgunluk (Asteni) varsa Stimol adında bir ilaç var onu kullananlar memnun genelde. Sabah uyandığında bile uykusuzluk hali olduğunda ve gün içinde yorgunluk-halsizlik gibi durumlarda kullanılıyor. Beslenmene dikkat et, meyve-sebze tüketmiyorsan vitamin eksikliği olabilir, multivitamin almak gerekir. Düzenli olarak spor yapmaya çalış.

Ayrıca demir eksikliği buna sebep oluyor kan tahlili yaptırmakta fayda var.

Narkolepsi çok farklı birşey. Hiç sebep yokken olduğun yerde uyuyorsun zaman-mekan farketmiyor kötü bir hastalık.
  • yorgunluk kötü hastalık valla, özellikle yemeklerden sonra iş yerinde sağlam ağırlık çöküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Spor yap. Sabahları erken kalkıp koşmayı dene mesela. İlk 1 hafta yorgunluğu olsa da daha sonra kendine geleceksin

Merhaba hocam;

Ben saat 18.00 gibi gidiyorum 1 saat body yapiyorum.
    ---------------
    Gecen sene gece 5 saat, 5 bucuk saat uyurdum. oglenden yarimsaat veya 1 saat uyurdum.

kendi paramla biriktirdim.Kosu bandi aldim voit. 950 tl. Ona cikinca gercekten formda idim. arada ise, Sinav mekik cekerdim. 4-5 saat ders calisirdim.
    Ne kadar mutlu huzurlu oldugumu anlatamam.

Yaz ayinda bi hastaliga yakalandim.yani mayis ayinda. Sol Sakak bolgesinde atan nabizda ki damarlar , her kalbimin atisi , her nabiz atisimda zonkluyor.Bende hissediyorum. Bir sure sonra, Aynadan baktigimda, o bolgede damarlarin belirginlestigini farkettim. Doktor cozum deildi.

Neler neler yaptim. Gecmedi. Ama neler neler yaptim. Dusunemezsin.Yurdisina bile ciktim.

----
    Bu hastaliktan sonra dayanamiyordum. 10 saat uyumaya basladim. bi sure 9 saat sabit gitti. Yavas yavas indirdim neyse ki.

Suanda uyku suremide indirdim. dun gece: 4.5 , oglen 1.5 - 2 saat.

Yani vucudu zorlayinca oluyor.
    Bu hastaliga sizce neler yapayim dayanamiyorum..

saolun

• quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Spor yap. Sabahları erken kalkıp koşmayı dene mesela. İlk 1 hafta yorgunluğu olsa da daha sonra kendine geleceksin

Merhaba hocam;

Ben saat 18.00 gibi gidiyorum 1 saat body yapiyorum.
    ---------------
    Gecen sene gece 5 saat, 5 bucuk saat uyurdum. oglenden yarimsaat veya 1 saat uyurdum.

kendi paramla biriktirdim.Kosu bandi aldim voit. 950 tl. Ona cikinca gercekten formda idim. arada ise, Sinav mekik cekerdim. 4-5 saat ders calisirdim.
    Ne kadar mutlu huzurlu oldugumu anlatamam.

Yaz ayinda bi hastaliga yakalandim.yani mayis ayinda. Sol Sakak bolgesinde atan nabizda ki damarlar , her kalbimin atisi , her nabiz atisimda zonkluyor.Bende hissediyorum. Bir sure sonra, Aynadan baktigimda, o bolgede damarlarin belirginlestigini farkettim. Doktor cozum deildi.

Neler neler yaptim. Gecmedi. Ama neler neler yaptim. Dusunemezsin.Yurdisina bile ciktim.

----
    Bu hastaliktan sonra dayanamiyordum. 10 saat uyumaya basladim. bi sure 9 saat sabit gitti. Yavas yavas indirdim neyse ki.

Suanda uyku suremide indirdim. dun gece: 4.5 , oglen 1.5 - 2 saat.

Yani vucudu zorlayinca oluyor.
    Bu hastaliga sizce neler yapayim dayanamiyorum..

saolun

Salona tıkılıp yaptığın sporla sabah temiz havada koşmak aynı etkiyi göstermez hiç bir zaman
    Zaten salona gidiyorsan koşunun yorgunluğu olmamalı. Bi dene dediğimi.

• Bendede tam tersi uyumama isteği okadar yorgun olmamama rağmen 2-3 de yatıp 5,30 da kalkıyorum
    Tek derdin uyuma isteği olsun
  • vitaminsizlikten olailir http://beyindopingi.com adresinden bilgi alabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.