Şimdi Ara

Sürekli, programlı, sıkılmadan ders çalışanlar,NASIL OLUYOR BU İŞ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
10.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi anlatın nasıl şartlandırıyorsunuz kendinizi nasıl bitiriyorsunuz kitapları nasıl dikkatinizin dağılmasını önlüyorsunuz nasıl gazlıyorsunuz kendinizi nasıl ders çalışıyorsunuz? Bi diyiverin yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: WhammY*

Bi anlatın nasıl şartlandırıyorsunuz kendinizi nasıl bitiriyorsunuz kitapları nasıl dikkatinizin dağılmasını önlüyorsunuz nasıl gazlıyorsunuz kendinizi nasıl ders çalışıyorsunuz? Bi diyiverin yahu

cevap bekleniyor..
    23 yaşındayım 4. sınıfın son dönemine geçtim, derslerden ortalamanın biraz üzerinde not alıp 2.70 olan ortalamamı 2.75 e çıkartırsam yurtdışı yüksek lisans işim garanti olacak ama orta okuldan beri 45dk. oturup aralıksız ders çalıştığımı hatırlamıyorum.. Gaza gelmek için her türlü koşul mevcutken bile kendimi ders çalışmaya endeksleyemiyorum, finallere bile en fazla 2 gün öncesinden bakmaya başlıyorum..

• Güzel başlık inşallah devamı gelir
  • Ya sıkılmayan insan olmaz dostum illaki sıkılır sosyal hayat var dışarıda.bende mesela 1 ay ders kasarsam ondan sonra 1 hafta kalem tutasım gelmiyor.15 tatilinden bu yana ders çalıştım mesela okul açıldığından beri daha kalem tutmadım ama yavaş yavaş ders çalışma isteğim geri geliyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incrediblemann -- 11 Şubat 2012; 9:50:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeoMessi1037

Ya sıkılmayan insan olmaz dostum illaki sıkılır sosyal hayat var dışarıda.bende mesela 1 ay ders kasarsam ondan sonra 1 hafta kalem tutasım gelmiyor.15 tatilinden bu yana ders çalıştım mesela okul açıldığından beri daha kalem tutmadım ama yavaş yavaş ders çalışma isteğim geri geliyor :D

nasıl oluyor ben kalemi bıraksam anca 1 nisanda alırım heralede :) :) :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: endless32

quote:

Ya sıkılmayan insan olmaz dostum illaki sıkılır sosyal hayat var dışarıda.bende mesela 1 ay ders kasarsam ondan sonra 1 hafta kalem tutasım gelmiyor.15 tatilinden bu yana ders çalıştım mesela okul açıldığından beri daha kalem tutmadım ama yavaş yavaş ders çalışma isteğim geri geliyor :D

Düzen meselesi dostum ya küçüklükten gelen birşey mesela 7. 8.sınıfta çocuk dershaneye gidiyor dershane bir düzen oluşturuyor çocuğa ve ders çalışıyorlar benim gibi o zaman gitmeyen yada gidemeyenler de evde birşeyler yapmaya çalışıyordu fakat o zamanlar sokakta oynamak,televizyon gibi yine bir ton engelleyici şey vardı o yüzden bir ders çalışma düzeni yoktu.lise 3 oldum hala yok düzenim ben düzenli çalışamam ama hergün mutlaka çalışırım öyle yapıyorum ben.sende illa bir düzene,programa bağlı kalma serbest çalış doğaçlama.hem daha cool oluyor emin ol :D

• quote:

quote:

quote:

Düzen meselesi dostum ya küçüklükten gelen birşey mesela 7. 8.sınıfta çocuk dershaneye gidiyor dershane bir düzen oluşturuyor çocuğa ve ders çalışıyorlar benim gibi o zaman gitmeyen yada gidemeyenler de evde birşeyler yapmaya çalışıyordu fakat o zamanlar sokakta oynamak,televizyon gibi yine bir ton engelleyici şey vardı o yüzden bir ders çalışma düzeni yoktu.lise 3 oldum hala yok düzenim ben düzenli çalışamam ama hergün mutlaka çalışırım öyle yapıyorum ben.sende illa bir düzene,programa bağlı kalma serbest çalış doğaçlama.hem daha cool oluyor emin ol :D

evet çok doğru bir noktaya parmak bartın :) ben 7-8 de okuldan çıktıktan sonra full okulda sokakta maç yapıyorduk ve bende hiçbir zaman ders çalışma hevesi ve düzeni gelmedi kendimi zorlayarak ders çalışıyorum .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karı gibi ders çalışıyorum
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet çok doğru bir noktaya parmak bartın :) ben 7-8 de okuldan çıktıktan sonra full okulda sokakta maç yapıyorduk ve bende hiçbir zaman ders çalışma hevesi ve düzeni gelmedi kendimi zorlayarak ders çalışıyorum .

Sana şöyle söyleyeyim dostum 9.sınıfın sonuna kadar yani 9 senelik eğitim-öğretim hayatımda hiçbir sınava çalışmadım,sbs ye girdim ben ona dahi çalışmadım 7'de ve 8'de girdim matematik ve fen kısımlarından 2-3 soru yaptım sözeli fulledim öyle verdim optiği.şimdi düz lisedeyim pişman mıyım? evet pişmanım ama o zaman sınav sistemini kim biliyorda ona göre çalışsın? şimdi o yıllara döndürseler evden dışarı çıkmam ders çalışırım temel atarım ama maalesef öyle bir şansımız yok.ama 9.sınıfın sonunda işte yavaş yavaş kendime gelmeye başladım zayıf falan yoktu ama hissediyordum birşeyler eksikti.sonra yaz tatilinde aklım başıma geldi.aileme olan vefa borcum,okula olan vefa borcum bunlar ne olacaktı? bir de işin maddi boyutu var o da koyuyor insana babam hiçbişeyimi eksik etmeyen birisi onun emekleri ne olacak? gibi düşüncelerle yola başladım.10.sınıfta bir yandan o seneki dersleri hallederken diğer yandan boş vakitlerimde bu eksikler nasıl kapanır diye düşündüm ve 1 ay kadar üzerinde düşündüm,sonuca bağladım nasıl çalışacağımı neler yapacağımı vs..Sonunda 11.sınıf oldum şuan her türlü hazırlanıyorum sınava,sözel dersler olsun matematik-geometri olsun ygs konularında iyi yerlerdeyim seneye illaki sarkacak birkaç konu ama çoğunu bu sene hallediyorum en azından temellerini atıyorum seneye sorularını çözücem.sanada tavsiyem önce bir plan yap kendine hedef koy :) hedef yoksa başarıda başarısızlıkta yoktur der bizim antrenör,hep aklımda yer etmiştir :) Sıkıldığın zaman ama gerçekten sıkıldığın zamanda ders falan çalışma çünkü gerçekten itici bir güç olmayınca kafana girmez(denendi,onaylandı) he bide mümkün olduğu kadar gece 2 den sonra ders çalışma millet atıp tutar gece çalışıyom diye onlar bi halta yaramaz ;) hadi eyvallah :)

• Hedefin olacak hedefsiz insan sıkılır.

mesela ben şuan bilgisayar programcılıgı okuyorumj 2. senem bu dgs ye hazırlanıyorum. Gece gündüz soru çözüyorum neden ?
    Daha iyi bi hayat sürmek için. Ha başka şeylerlede oyalanıyorum buda kafa yani patlar bi eyrde. bilgisayar televizyon felan. öyle işte
  • işin ciddiyetinin farkında olacaksın,yaptıgın şeyin hayatını değiştireceginin bilincinde olacaksın bu işin digerlerinden farklı oldugunu bileceksin,birçok şeyin hafife alınabilecegini ama bu konunun asla hafife alınmaması gerektigini bileceksin..ne kadar işi ciddiye alırsan o kadar dikkatli,başarılı olursun sen yaptıgın işe önem ver ki yaptıgın işte sana önem versin,bu sınav sadece bir başlangıç o nedenle başlangıcı iyi yap ki devamı da iyi olsun yoksa geriye dönüp keşke daha çok çalışsaydım dersin..
  • incrediblemann kullanıcısına yanıt
    ne oldu hocam iyi bir universite kazanabildinizmi ?
  • Hayatta değiştirmek istediğin seyler bu yoldan geçiyor bu yola girince özgür olmuyorsun ama ozgurluge yaklaştıran en onemli şey bu sınav. Bunun için çalışıyoruz.

• kağıdın üzerine adını yaz karşısınada hedefini yaz
    araya bir doğru parçası çek sen bunun neresindesin bunu düşün sonra çalışma düzenini tekrar gözden geçir

edit:konu hortmuş kendimi kötü hissettim bir an :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IntZTü -- 6 Şubat 2016; 9:29:39 >
  • Ders çalışmak fen çözmek-ygs lys farketmez çok zevkli- matematik çözmek-lys için diyemeyeceğim :D - eğlenceli de ondan. Sözel çözerken sıkılırım bende bir süre sonra. Ama zevkli geliyor. Oyun oynamak gibi. Abi ne eğlenceymiş dışarısı da. Gidiyorsun dışarıda pes eve geliyorsun pes , olmadı dışarı çıkıyorsun karı kız konuşuyorsun vs. çok saçma şeyler geliyor bana. Ha bende yapıyorum arada ama hayat bunun üzerine dönmez ki. Hep aynı muhabbet. Sosyal ortam sosyal ortam dediğiniz şeyi abartmıyor musunuz sizce de?

Daha iyi bir hayat sürmek gibi bir amacım yok açıkçası. Hedefim de yok. Tıp, olmadı genetik. Yahut itüde bilgisayar veya makine. 1 hafta sıkın dişinizi sonra alışırsınız. Ders çalışmaya öcü gibi bakmayın.

Ek : Şimdi Intztu'nun yazdığını gördüm. İçim acıdı, silmiyorum. Emek emektir.

• cok basit usta.takıcaksın kulaklığı bilgisayarına.açıcaksın bir largo müzik bak nasıl akıyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çilekli Limonata

ne oldu hocam iyi bir universite kazanabildinizmi ?

Cezası falan var mı bilmiyorum ama aylar sonra foruma girdim cevap vereyim dedim, Ege Üniversitesindeyim hocam.
    Memnun musun peki hocam ortam nasıl dersler nasıl ?
  • quote:

Şehir zaten mükemmel,tercih yapacak arkadaşlar mutlaka düşünsün.Okul biraz sıkıntılı ama siyasi olay çok var.Bölüm de çok cins ve zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: incrediblemann

quote:

Şehir zaten mükemmel,tercih yapacak arkadaşlar mutlaka düşünsün.Okul biraz sıkıntılı ama siyasi olay çok var.Bölüm de çok cins ve zor.

Hangi bölümdesiniz acaba? Birde kaç bine girdiniz? sakıncası yoksa...
    Ege üniv gıda müh istiyorum önerirmisin hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.