Şimdi Ara

Supplementlerin Testis Kanseri Sıklığını Arttırdığını bulan araştırma.(Brown University)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle link i vereyim:https://news.brown.edu/articles/2015/04/muscles

Arkadaşlar araştırmalar ( Brown University ) supplement kullanarak spor yapan kişilerde testis kanserinin daha fazla görüldüğünü ortaya koymuş.

Özellikle

25 yaş altı kullanımda,
    Birden Fazla ürün kullanımda,
    Ve uzun süreli kullanımlarda risk daha da artıyormuş.

1.5 yıldır bu işin içinde olan birisi olarak biraz canımı sıktı açıkçası..

Düşünceleriniz neler ?

İngilizce özeti : A new study associates taking muscle-building supplements with an increased risk of testicular cancer. Men who used such pills and powders were more likely to have developed testicular cancer than those who did not, especially if they started before age 25, took more than one supplement, or used the supplements for three or more years.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malcosx24 -- 18 Nisan 2015; 1:26:04 >

• dur soralım bakalım savaş hocaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: N0YAN

dur soralım bakalım savaş hocaya

Sordum mail yolu ile hem türkçe hem ingilzice mail attım ilgisini çekmesi için ama çok kişi atarsa daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malcosx24

quote:

dur soralım bakalım savaş hocaya

Sordum mail yolu ile hem türkçe hem ingilzice mail attım ilgisini çekmesi için ama çok kişi atarsa daha iyi olur.

ben de mail atıyorum şimdi
  • Testin detayları yok. Hangi supplementler hangi oranda ne için.

Anabolic ler ise zaten bu bilinen birşey. Çok ucu açık birşey olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patience

Testin detayları yok. Hangi supplementler hangi oranda ne için.

Anabolic ler ise zaten bu bilinen birşey. Çok ucu açık birşey olmuş.

Anabolic olduğunu sanmıyorum zira o zaman supplement olmazdı. Ancak dediğiniz gibi bende hangi supplement vs oranda vs gibi bilgileri bulamadım.

Türkiye'de pek duyulmamış bir haber sanırım ama ABD de haber kanallarında falan veriyorlardı.
  • yalnız cidden dayanak yok, cebeci bunu pek ciddiye almaz

Üstteki arkadaşın dediği gibi keşke yazsalarmış hangi supplement ne kadar kullanılmış vs.Sonuçta vitaminler bile supplement diye adlandırılıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Prostat Kanseri için tavsiye
    7 gün önce açıldı
    Karaciğer Kanseri ve Klatrin
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yalnız cidden dayanak yok, cebeci bunu pek ciddiye almaz

Üstteki arkadaşın dediği gibi keşke yazsalarmış hangi supplement ne kadar kullanılmış vs.Sonuçta vitaminler bile supplement diye adlandırılıyor

Creatine de varmış testlerin içinde.Hatta sanırım ana etkenlerden.

http://www.webmd.com/cancer/news/20150416/muscle-building-supplements-cancer
    Men who use muscle-building supplements containing creatine or androstenedione may have a higher risk of getting testicular cancer, according to a study published online in the British Journal of Cancer.

Öte yandan bir grup ile tam anlamı ile gerçeği yansıtmadığını savunmuş.
    http://examine.com/blog/do-muscle-building-supplements-cause-testicular-cancer-a-deeper-look-at-the-latest-study-on-mbs-usage-and-testicular-cancer/

• Testteki elemanların anabolik steroid kullanıp kullanmadığını nerden bilcez ,steroid kullanan çoğu kişi zaten whey,creatine kullanıyor uçak kazalarında pilotların ölme şansı %1000 daha fazla demek gibi birşey olmuş.
  • bu konuyu tartıştık supplement fırsatları konusuna
    tespit edilen bir şey yok
    protein türü belirtilmemiş
    vs. vs.
  • Androstenedione zaten Amerika da spor amaçlı satış ve kullanımı yasak olan ve anabolizan sınıfında olan bir madde. Zararlı olduğu uzun zamandır bilinen böyle bir maddenin yan etkisini bütün supplementlere mal etmek gerçekten saçmalık. Bi de bunu yapan saygın bir üniversite, canan karatay benzeri, kendini prof sanan bir yaratığın işi muhtemelen bu araştırma.
  • Arkadaşlar vitamin protein vs demişsinizde her ne kadar tam olarak açıklamasalarda kullanılan etken maddeler creatine ve androstenedione. Bir arkadaş güzel demiş, androstenedion zaten pek iyi huylu bir madde deği. Ancak creaitine nerdeyse çoğu vücut geliştirmecinin kullandığı yaygın bir ürün.
  • hocam kreatin kırmızı ette bulunan bir madde vücut kendisi de üretiyor.Araştırma çok sığ olmuş bence
  • tek kullandığım takviyedir creatine öyle birşey varsa üzücu olur benim için
  • quote:

hocam kreatin kırmızı ette bulunan bir madde vücut kendisi de üretiyor.Araştırma çok sığ olmuş bence

yarın sabah arıyorum.araştırmayı yayından kaldırıyorlar.yapanın kürsüsünü de iptal ettireceğim. resmen hayatıızda fenkşui yaptın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

hocam kreatin kırmızı ette bulunan bir madde vücut kendisi de üretiyor.Araştırma çok sığ olmuş bence

yarın sabah arıyorum.araştırmayı yayından kaldırıyorlar.yapanın kürsüsünü de iptal ettireceğim. resmen hayatıızda fenkşui yaptın.

adam canan karatayın torunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.