Şimdi Ara

SUPERONLİNE Wİ-Fİ6 MODEM (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.629
Cevap
88
Favori
361.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Giriş

yanlış yazmış büyük ihtimal. SSID1-4 2.4ghz, SSID5-8 5ghz. Fakat SSID5 işlevsiz. Kapatsanız dahil açık gözükür, SSID ismini, şifresini değiştiremezsiniz. O yüzden SSID 6'dan 5ghz açın istediğiniz gibi wifi ismi, şifresi koyun. Aynı şekilde 2.4ghzlerden de birini açarsanız hem 2.4 hem 5ghz olarak bölmüş olursunuz.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam. Peki SSID6'yı açtıktan sonra SSID5'i kapatmalı mıyım?

SSID5 kısmı ZTE Wifi 6 modemde buglı, işlevsiz. Kapatsanız da sayfayı yenilediğiniz gibi açık gösteriyor tekrar. (en azından bende öyle)

açık yada kapalı göstermesinin bir önemi yok. dediğim gibi işlevsiz.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler. Son olarak diyelim ki SSD2'yi de 2.4Ghz tanımladık. SSD1'in kapalı ya da açık olması önemli mi?

Bir de ideal Band Width aralıkları ne olmalı 2.4 v 5 ghz için? Yoksa auto'da mı kalmalı? Okuduğum bir yazıda 2.4 ghz için 20 mhz, 5 ghz için de 40 mhz önermişlerdi.  

1 yada 2 nin açık olması önemli değil. 2.4ghz için istediğiniz birini aktif edebilirsiniz. bende 2.4 için SSID1, 5ghz için SSID6 açık.

band width aralığını ben en sonda tutuyorum. deneme yanılmayla ayar yapabilirsiniz. 40 yapıp bi speedtest yapın, 80 ile bir speedtest yapın. hangi aralıkta daha iyi sonuçlar alıyorsanız onda bırakabilirsiniz.

• WI-FI6 modem'lerde en sorunsuzu ZTE sanırım ama GPON kutusu modeme dahil değil. Nokia ve Huawei'lerde dahil ama problem yaşayan çok kullanıcı var gördüğüm kadarıyla. Adaptör ve cihaz çokluğundan kurtularak sorunsuz internet kullanmak istiyorum ama iki ucu boklu değnek...

• Vallaha zte de sorunsuz değil bir yakınıma taktırdım internet takılarak ilerliyor sanki bir iyi bir kötü turkcell kullanıcıyı bukadar düçünüyor demekki nokiadan umutluydum ondanda yukardaki yorumdan sonra umudum kalmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sueldem

Nokia Wi-Fi 6
    10 gündür kullanıyorum dalgalanma ve bağlanamama çok sık oluyor. İki kere teknik ekip geldi güncelleme yarım kalmıştır 48 saat bekleyin düzelir dedi, sonuç aynı.

5ghz deki kanalı 44 de ayarlayınca biraz düzelme oldu ama dalgalanmalar devam ediyor

Bunda da 160mhz yok hay yapacağın işin turkcell..

• Arkadaslar wifi 6 routerin, wifi 6 olması dışında kablolu kullanimda bir avantaji var mı?

Evde 3 lu tp-link deco mesh sistemi var ag karışıklığı olmasın diye elimdeki hg255s'in wifi'ını kapalı kullanıyorum su an. Köprü modunda bir nevi. Bunun da portları gigabit zaten.

100/20 paket kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 28 Eylül 2021; 19:1:28 >
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • Bugün eski zte h276 modemim kopmalar yaptığı için servis geldi. Elimde aynı cihazdan var yada wifi 6 zte h3600 v9 var. Kira bedelin bir miktar fark var dedi. Dedim tak bari. Şu an bir şey diyemem tabi çekimi bir nebze daha iyi eskiye göre ve tek isimli

• Huawei wifi 6 modemi kullanıyorum, 100/10 paketi ile. Modem arayüzünde yapmamız gereken bi ayar var mı daha stabil bağlantı için? Yan odaya geçtiğimde nedense çekim gücü azalıyor, 2.4 ghz ya da 5 ghz seçimi yok tek modem çıkıyor sebebi ne anlamadım

'Ne şanslısınız, daire başına bir lif düşüyor.'

Burada binadaki fiber kutusunun fotoğrafına yorum yapmış ve oradaki fiber kablo içerisindeki lifleri kastederek daire başına bir lif düşmesinden bahsetmiş.

Böyle bir durum var mıdır? Zaten her daireye bir fiber kıl düşmüyor mu yoksa bazen 2-3 daire aynı fiber kıl üzerinden mi hizmet alıyor. Bilgi kirliliği midir bu yoksa önemli detay bir bilgi midir?

Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: Trietz

Huawei wifi 6 modemi kullanıyorum, 100/10 paketi ile. Modem arayüzünde yapmamız gereken bi ayar var mı daha stabil bağlantı için? Yan odaya geçtiğimde nedense çekim gücü azalıyor, 2.4 ghz ya da 5 ghz seçimi yok tek modem çıkıyor sebebi ne anlamadım

Bende 200 e 10 gecmeyi dusunuyorum . Ama wifi 6 modem ucretli mi veriyorlar bir arkadas yazmisti bir ay once ucrer alinmiyor diye ama bulamadim. ? Bir de bu cgnattan kacmanin yolu sadece statik ip mi napcaz bunu ya?

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Arkadaslar wifi 6 routerin, wifi 6 olması dışında kablolu kullanimda bir avantaji var mı?

Evde 3 lu tp-link deco mesh sistemi var ag karışıklığı olmasın diye elimdeki hg255s'in wifi'ını kapalı kullanıyorum su an. Köprü modunda bir nevi. Bunun da portları gigabit zaten.

100/20 paket kullanıyorum.

Bir de yeni deco x20 aldim wifi 6 modemle uyumuluymus ya da wifi 6 router yerine mi geciyor direk aldigim ? O zaman x20 yi baglarsam wifi 6 modem almama gerek yok mu superonline dan ? Bir de ucretsiz diyorlardi simdi ucretli mi ?wifi6 ?

Superonline Fiber abonesiyim. Son 2 yıllır huawei HG255s kullanımımdan sonra ( öncesinde hg253S kullanıyordum ) dün akşam ZTE H3600 model modem taktırdım. 100 mbt hıza sahip limitsiz paketim var. Kayseri'deyim, önceden evin arka odalarında wi-fi çekmediği için Asus RT-AC68U model router kullanıyordum ve interneti router'dan alıyordum. Dün ZTE modem takıldıktan sonra evin en son odasında bile 180-190 mbt hız alıyorum. evim 240 m2. arada 2-3 duvar olmasına rağmen hız kaybı yaşamıyorum ve ilginç bir şekilde olması gerekenin 2 katı hız alıyorum. yaklaşık 10 yıldır superonline kullanıyorum ve inanın bu modem gibisini görmedim. taktırmadan önce acaba huawei Hg4285 model olanı mı yoksa ZTE olanı mı taktırsam diye tereddüt yaşıyordum ama iyi ki bu modemi taktırmışım. kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim. Bu arada Asus RT-AC68U boşa çıktığı için satmaya karar verdim. modem hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için bunu yazdım çünkü ben de birkaç gündür hangi modemi seçsem diye araştırma yapıyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadyr

Bugün eski zte h276 modemim kopmalar yaptığı için servis geldi. Elimde aynı cihazdan var yada wifi 6 zte h3600 v9 var. Kira bedelin bir miktar fark var dedi. Dedim tak bari. Şu an bir şey diyemem tabi çekimi bir nebze daha iyi eskiye göre ve tek isimli

Arkadaşlar bu modemi telefonlar görüyor ama laptopum görmüyor. Komşular çıkıyor. Ayar mı yapmak gerekiyor?

modemi takan arkadaşa ulaştım laptop desteklemediği için şu ayarı yaptırdı.

wlan globl configuration içerisinde mode ayarı 802 b,g,n olacak. laptop ax desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadyr -- 29 Eylül 2021; 9:59:50 >

Modem ücreti yok hocam

Hocam Huawei ve ZTE modemleri daha önce denemiştim. ZTE kablolu ve kablosuz daha iyi verim ile çalışıyordu. Wifi 6 da da yine ZTE geldi 2.4 ve 5Ghz olarak yaptığım testlerde beklentimden çok daha iyi verim aldım. Huawei wifi 6 için yorum yaparsam yanıltıcı olur.

• Daha önce wifi 6 modemde wifi6 özelliği olmayan telefonda oyun oynadım son 2 aydır wifi6 özellikli s20fe de wifiden oyun oynuyorum wifi6 simgeside var ama değişen hiç birşey yok. Wifi6 bence wifi5ten hiç bir farkı yok . Wifi6 modemin en büyük özelliği gpon cihazın kaldırılması. Yani yek cihaz olması .

Orijinalden alıntı: Red_devil33

Daha önce wifi 6 modemde wifi6 özelliği olmayan telefonda oyun oynadım son 2 aydır wifi6 özellikli s20fe de wifiden oyun oynuyorum wifi6 simgeside var ama değişen hiç birşey yok. Wifi6 bence wifi5ten hiç bir farkı yok . Wifi6 modemin en büyük özelliği gpon cihazın kaldırılması. Yani yek cihaz olması .

kesinlikle yanılıyorsunuz. wi-fi 6 özellikle araya duvar giren odalar için çok yüksek kablosuz performansı sunuyor. wi-fi 6 özellikli ZTE H3600 modemi dün taktırdım ve bizzat defalarca hız testi yaptım. Gpon cihazı kaldırılmadı, üst taraftaki yazımı okuduysanız ne demek istediğimi anlardınız.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.