Şimdi Ara

superonline modemi dısında modem takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evde kardeşimle interneti kullandıgımızdan, modemden internet hızını eşit paylaştırmam gerek ama superonline nın verdiği modemde böyle bir özellik yok. Evdede airties rt-204 modem var. Bu modemin öyle bir özelliği var ama superonline nin verdiği 25mp hızı kaldırabilirmi.

• Fiber kullanıyorsanız, Superonline'nin verdiği modem dışında modem kullanamazsınız.
  • fiber kullanıyorum ama eve bir kutu cıkıyor, o kutudanda modeme ethernetle bağlantı var. Bu tür bağlantılarda kullanılabiliyormuş heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

Fiber kullanıyorsanız, Superonline'nin verdiği modem dışında modem kullanamazsınız.

Eve gpon terminal bağlantısı yapıldıysa farklı bir modem kullanabilir.
    Fiber net kullanıyorum, gpon terminale bağlı olan lan kablosunu airties 5650 wan girişine takarak fiberneti rahatça kullanabiliyorum.
    Sözün özü ; doğru ayarlar ile farklı bir modem kullanabilirsiniz
  • farklı modem kullanılır teoride de yanlız superonline den internet ile beraber ses hizmetide alınıyorsa o zaman sıkıntılı. mecburen verilen modemi kullanman gerekiyor. fazla alternatifin kalmıyor çünkü.
  • CeNTiLMeN C kullanıcısına yanıt
    ses hizmeti var ama numarayı bile bilmiyorum, telefonda bağlı değil. Kullanmasakta olur ama başka modem takıldıgında sorun olurmuki
  • ya buna neden gerek duyuyorsun onuda anlamış değilim aslında. şahsen benim evdede bazen telefonlar hariç aynı anda 4 kişi kullandığı oluyor. 2 kişi online oyun oynarken biri youtubeden video izliyor. kimiside sosyal ağlarda mesajlaşıyor ama herhangi bir sıkıntı yok. dediğini yaparsan hızı ikiye bölmüş olursun bu senide etkiler. şimdi normalde internetinin dielim 25 mbit hızı var. biri online oyun oynuyor yada film izliyor biriki mb lık bir hızı o an kullandığını düşünürsek 23 mbit hız sana kalıyor zaten. ayrıca her zaman diğer bilgisay interneti yoğun meşgu edecek aktivitedede olmayacaktır. ama hızı paylaştırırsan ne sen ne kardeşin, 12.5 mbit üzerinde hizmet alamayacaksınız. mesela yüksek kalitede riplenmiş 1080p lik filmleri izlemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. 23 mbit hızda açılan sayfalar ile 12.5 mbitlik bir hız ile açılan sayfaların hızıda farklı olacaktır. çünkü sayfalarda bir sürü resimler objeler var, açılışta yüklenen. dosya indirmede 5 dakikada inecek dosya artık 10 dakika alacak inmesi. bence bu kararınızı tekrar gözden geçiririn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeNTiLMeN -- 1 Ağustos 2014; 18:47:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CeNTiLMeN C kullanıcısına yanıt
    ben hızı 3e bölücem, sıkıntı kardeşim 7/24 download yapıyor veya dizileri 1080p de izliyor. O evde nette iken bırakın nete girmeyi hattan düşüyoruz, modeme zor bağlanıyoruz o derece yogun kullanıyor. 5-6günde adil kullanım kotasını dolduruyor yetmiyor hala biz giremiyoruz

hızı 3e bölücem, 10-10-5 şeklinde. Annem babam pek nete girmiyor, girdiklerindede telefonla küçük şeylere bakıyorlar.

3mb düşüncede kendime 1,5 alıcam, diğerlerine 1,5 ayırcam

hatta 11-7-7 yapabilirim çünkü akk yı doldurmaması için

Laftan sözden anlasa bunlara gerek kalmaz zaten. Ben internette cok fazla download yapan bir insan değilim, geçen ay evde yoktu 3kişi 60gb indirmişiz, evde kardeşim olunca 200gb aşşağısı download olmuyor
  • gecekuşu tarifesi alsaydınız keşke. gece 00 - ile 06 arasında doya doya indirirdi kardeşiniz. downloadlarını gündüz hazır edip gece 00 dan sonra verirdi. hatta izleyeceği filmeleri bile online yerine geceden pc ye atar gündüz seyrederdi. böylece akk de dolmazdı. eğer taahüt yoksa dediğim tarifeye geçin tahhüt varsada araştırın buna geçiş yapılabiliyorsa, bu tarifeye geçin. daha yüksek fiatlı tarifelere geçiş olabiliyor taahütlerde, die biliyorum. araştırın bakın. geçiş izni yoksada eğer biriki aylıksa taahütün başlangıcı, ben olsam iptal eder buna geçerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeNTiLMeN -- 1 Ağustos 2014; 19:02:53 >
  • tahahütlü ama indirme yapmasınada gerek yok. Film indirse hadi tamam günde 2-3film izler dicem ama gidiyor oyun videoları, oyun vs indiriyor. İndirdiklerinide oynamıyor, tamam indirme yapılır yapılmaz değil ama bununki abartı.

50tl interenet ücretini gece kusuna geçip 69 tl ye çıkarmak hele 1kişi için gereksiz. Eğer evde aşırı download yapıcaksa gitsin internet alsın kendisine şahsen bir zamanlar evde 2tane internet vardı.

Kardeşim ve ben yaşlar 20+ olup bekarda olunca biraz sıkıntı oluyor ortak yaşamak
  • 50 yi 69 a çekmek bir kişi için gereksiz diyorsun ama, şuan internet hızını 10 mbite düşüreceksin gecekuşu olunca akk derdinde olmayacağı için 50 mbit li olucaksın. ayrıca yine şunuda söleyim kardeşinin internetini 7 ye düşürmekle akk yi doldurmasının önüne geçebilicekmisin? anlattıklarından yola çıkarsak geçemiyeceksiniz. ayın 20 lerinde akk yi doldurup kalan günlerde 3 mbitlerle 3 pc sürünmekte var. yani olaya böyle bakınca bence 16 tl lik bu fark pekte fazla görünmüyor. (getiri götürü hesabı ile)
  • quote:

Fiber kullanıyorsanız, Superonline'nin verdiği modem dışında modem kullanamazsınız.

Kullanılıyor.

Öncelikle Eve gpon terminal bağlantısı için kullanılan cihaz bir çeşit modem onun dışındaki cihaz modem değil router olarak adlandırılır.
    Süperonline mac adresi ve kullanıcı adı parola ile cihazı tanımlar.
    Kullanıcı adı ve parolanızı süperonline firmasının verdiği dandik cihazlarda almak için bir çok metod var. Forumda kendilerinden alma metodu da var ayrıca :)

Mac adresi olayına gelince şimdiye kadar mac klonlayamayan router ne gördüm ne de duydum.

Süperonline firmasının kafasına göre ev ağınıza girip bağantınızı keyfe keka bozmasını sevmiyorsanız zaten onların routeını kutusuna koymanızda fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: erimemre

Mac adresi olayına gelince şimdiye kadar mac klonlayamayan router ne gördüm ne de duydum.

Airport extreme..
  • erimemre E kullanıcısına yanıt
    mac adresi kopyalama olayı nedir
  • quote:

quote:

Kullanılıyor.

Öncelikle Eve gpon terminal bağlantısı için kullanılan cihaz bir çeşit modem onun dışındaki cihaz modem değil router olarak adlandırılır.
    Kullanıcı adı ve parolanızı süperonline firmasının verdiği dandik cihazlarda almak için bir çok metod var. Forumda kendilerinden alma metodu da var ayrıca :)

Süperonline firmasının kafasına göre ev ağınıza girip bağantınızı keyfe keka bozmasını sevmiyorsanız zaten onların routeını kutusuna koymanızda fayda var.

Onları bizde biliyoruz. Daha bilmediğiniz birçok fraud yöntemi daha var. AKK, hız vb. bunları ifşa mı edelim?

Superonline der ki FTTB ve GPON aboneleri bizim verdiğimiz modem dışında farklı bir modem kullanamazlar. Ben doğru olan bilgiyi vermekle yükümlüyüm ama yasalsa.

• quote:

quote:

quote:

Kullanılıyor.

Onları bizde biliyoruz. Daha bilmediğiniz birçok fraud yöntemi daha var. AKK, hız vb. bunları ifşa mı edelim?

Superonline der ki FTTB ve GPON aboneleri bizim verdiğimiz modem dışında farklı bir modem kullanamazlar. Ben doğru olan bilgiyi vermekle yükümlüyüm ama yasalsa.

Router konusunda durum farklı eski adıyla kablo net o şekilde anca bizim verdiğimiz cihaz diyordu sonuç mahkeme kararı oldu.
    Fraud metodları konusunda Süperonline fazlası ile bigili bir firma onun farkındayız video akış hızlarını kesme mi ararsınız keyfe keka bazı protokolleri engelleme mi ararsınız yoksa satış görevlilerinin hatalı bilgilendirmesini mi ararsınız hepsi mevcut.

Yasalarda bir değişiklik olmadıysa hala evin içinde süperonline sistemi ile uyumlu olmak kaydıyla ne kullandığımıza karışma durumu yok.

Yasal durumda değişiklik olup olmadığını araştırın.

Not: benim imzaladığım sözleşmede de o dandik içinde süperonline firmasının kafasına göre cirit atabildiği cihazı kullanma zorunluluğum da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erimemre -- 2 Ağustos 2014; 20:26:12 >

• erimemre E kullanıcısına yanıt
    başka modem takıp
    kullanıcı adımı ve şifremi yazsam yetiyormu kullanmam için

Yasallık vs umrumda değil, indirme yaparkende korsan indiriyorsunuz veya müzikleri satın almadan dinliyorsunuz. İnternetteki çoğu şeye para vermeden ulaşıyorsunuz bunları düşünmüyorsunuz modemmi yasallığı kaldı. Umrumda değil valla ister yasal olsun ister illegal
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kullanılıyor.

Router konusunda durum farklı eski adıyla kablo net o şekilde anca bizim verdiğimiz cihaz diyordu sonuç mahkeme kararı oldu.
    Fraud metodları konusunda Süperonline fazlası ile bigili bir firma onun farkındayız video akış hızlarını kesme mi ararsınız keyfe keka bazı protokolleri engelleme mi ararsınız yoksa satış görevlilerinin hatalı bilgilendirmesini mi ararsınız hepsi mevcut.

Yasalarda bir değişiklik olmadıysa hala evin içinde süperonline sistemi ile uyumlu olmak kaydıyla ne kullandığımıza karışma durumu yok.

Yasal durumda değişiklik olup olmadığını araştırın.

Not: benim imzaladığım sözleşmede de o dandik içinde süperonline firmasının kafasına göre cirit atabildiği cihazı kullanma zorunluluğum da yok.

Sozlesmenin 4.1 maddesinde der ki, TSol'un belirtti sayida cihaz internete cikabilir. Ayrica 7. Ve alt maddelerinde der ki hizmeti adres disinda baska yerlerde kullaniminda Tsol sozlesmeyi tek tarafli fesih eder.

Olayin ozeti farkli modem/router kullanmak 4.1 maddesine muhalefettir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 'Sozlesmenin 4.1 maddesinde der ki, TSol'un belirtti sayida cihaz internete cikabilir.'
    Benim sözleşmemde kişi sınırlaması yok. Ama bu çok da önemli değil.

Ayrıca o madde kişi sınırını belirtmediği için geçersiz. Dikkat ediniz Ticaret kanununda sözleşmede farklı yerlere atıfla alakalı duruma. Eski sözleşmenizdeki akk maddelerinin neden geçersiz olduğunu hatırlayın.
    Ayrıca farklı router kullanımı ile bunun da çok alakası yok tabi siz kişi sınrını açıkca belirtseydiniz biz sizin belirlediğiniz sayıyı bilirdik.
    Arzu ederseniz Bu forumda açıkca yazın o sınırı.

'Hizmeti adres disinda baska yerlerde kullaniminda Tsol sozlesmeyi tek tarafli fesih eder.'
    Bunun farklı cihaz kullanımı ile uzak yakın bir alakası yok. Bunu sanırım yazınızı kalabalık göstermek için eklediniz. Yada wifi kullanan her abonein sözleşmesini istersek fesh ederiz anında gibisinden bir tehdit olarak mı? malum sinyaller duvarlardan geçiyor.

Velhasılı öne sürdüğünüz maddeler ile uyumlu farklı cihaz kullanımı ile nasıl bir alaka kurdunuz. Zorlarsanız cihaz sayısı sınırlamasını yapıyoruz diyeceksiniz de o sınır kaç kişi bunu bir söyleyin.

Cevap bekliyorum Farklı cihaz kullanılamamasının sebebi aslen ne? Hız limitlerinizi zorlayacağımızdan mı korkuyorsunuz?(sisteminizde görülür.)

Lütfen forumdan ip adresimi isteyip bağlantımı bozmayın (süper online firmasından beklerim.)

Telefonda sözleşme yapacaklara not:
    İşlem yaparken size eski sözleşmenizde yazanlar dışında ek bir sorumluluık yada sınırlama getirmediklerini operatörden onaylamasını isteyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erimemre -- 3 Ağustos 2014; 12:04:50 >

• quote:

'Sozlesmenin 4.1 maddesinde der ki, TSol'un belirtti sayida cihaz internete cikabilir.'
    Benim sözleşmemde kişi sınırlaması yok. Ama bu çok da önemli değil.

Ayrıca o madde kişi sınırını belirtmediği için geçersiz. Dikkat ediniz Ticaret kanununda sözleşmede farklı yerlere atıfla alakalı duruma. Eski sözleşmenizdeki akk maddelerinin neden geçersiz olduğunu hatırlayın.
    Ayrıca farklı router kullanımı ile bunun da çok alakası yok tabi siz kişi sınrını açıkca belirtseydiniz biz sizin belirlediğiniz sayıyı bilirdik.
    Arzu ederseniz Bu forumda açıkca yazın o sınırı.

'Hizmeti adres disinda baska yerlerde kullaniminda Tsol sozlesmeyi tek tarafli fesih eder.'
    Bunun farklı cihaz kullanımı ile uzak yakın bir alakası yok. Bunu sanırım yazınızı kalabalık göstermek için eklediniz. Yada wifi kullanan her abonein sözleşmesini istersek fesh ederiz anında gibisinden bir tehdit olarak mı? malum sinyaller duvarlardan geçiyor.

Velhasılı öne sürdüğünüz maddeler ile uyumlu farklı cihaz kullanımı ile nasıl bir alaka kurdunuz. Zorlarsanız cihaz sayısı sınırlamasını yapıyoruz diyeceksiniz de o sınır kaç kişi bunu bir söyleyin.

Cevap bekliyorum Farklı cihaz kullanılamamasının sebebi aslen ne? Hız limitlerinizi zorlayacağımızdan mı korkuyorsunuz?(sisteminizde görülür.)

Lütfen forumdan ip adresimi isteyip bağlantımı bozmayın (süper online firmasından beklerim.)

Telefonda sözleşme yapacaklara not:
    İşlem yaparken size eski sözleşmenizde yazanlar dışında ek bir sorumluluık yada sınırlama getirmediklerini operatörden onaylamasını isteyin.

D-Smart / Digiturk bizim vereceğimiz cihazı kullanmak zorundasınız diye diretirken kimse ses çıkarmıyor bunu anlamıyorum.

Kullanım sınırı için 0850 222 0 222'den teknik birimden öğrenebilirsiniz. Benim burada söylemem uygun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 3 Ağustos 2014; 12:39:12 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.