Merhabalar, Ben hem yazlık evimde ttnet hemde ana evimde fiber superonline kullanan biriyim. Yaklaşık 3 aydır superonlineımda bir problem var hatta 3 değil 4-5 ay oluyor. Her 10-15 dakikada bir ya internetim gidiyor, ya oyunlarda ping tavan yapıyor. (lolde 3000-4000 arası dolaşıp internetten atıyor) Çözümü için 3 farklı modem denedim hepsi birbirinden iyi modemler, 1 tanesi superonline'ın verdiği modem. 1 Yıl içinde 40ın üzerinde kere müşteri hizmetlerini aradım 10unda geliyoruz dediler sadece birinde geldiler ve hiç bir şey yapmadan gittiler. Artık ne oyun oynuyorum ne başka bir şey. Müşteri hizmetleri desen yardım etmiyor, kendim çözemiyorum, kaldı böyle. Dediğim gibi yazlığımdada 16 mbps ttnet adsl kullanıyorum. Gayet normal 12-14 mbps arasında download speedim var, ne internetten atma ne başka bir şey. Şu an ttnet superonline'dan kat kat iyi duruyor benim gözümde. Düşündüğüm kadarıyla apartmanın alt yapısında bir problem var, dolayısıyla bende superonline'dan birini çağırdım geldi uğraştı biraz ama hiç bir değişiklik yok. Bilgisayarımdan kaynaklanabileceğini düşündüm. Bende masaüstü'nün yanına açtım laptopu. İnternet gitmiyor en azından ama 5-10 dakikada bir ping 700-1000 arası gidip geliyor. İnternette benden başka kimse yok. Kabloyla bağlanmayı denedim yine aynı problem... Nerde hata yapıyor olabilirim ? Superonline yerine ttnet fiber alsam sorun kalkarmı ? Şimdiden teşekkürler.
ttnet fiber alman için ttnet fiber altyapı olması lazım ve bildiğim kadarıyla ttnet superonline fiber altyapının olduğu yere kendi fiberini döşemiyor.
Ttnete gecersen belki yazlık evindeki kadar verim alamaya bilirsin çünkü internet hızı saha dolabına uzaklıkla alakalıdır. Yazlık evinde alt yapın 14 mbs destekliyordur o kadar alıyosundur. ama evinde 2-4 mbs destekliyordur o kadar alırsın. Zaten dikkatini çekersem adamlar 16 mbs e kadar tarifesi var e kadar olunca altındaki değerlerinide sana kakalaya biliyorlar.
Sana tavsiyem ilk önce superonline bayisine git ve evde 25 mbs internet kullanıyorsan bu hıza ulaşamadığını söyle internetin koptuğunu söyle Baktın olmuyor ttneti ara ve altyapının kaç mbs desteklediğini sor ona göre geç ttnete