Şimdi Ara

Superonline fiberinin Gerçek Yüzü !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 Nisan 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır. Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızının 5 Gb katı, upload hızının da 10Gb katı kadar kota getirmektedir.
    Bu uygulamanın, sınırsız internet kullanımı mantığına, ve tüketici haklarına aykırı olduğuna inanıyorum, ve Superonline'ın tek taraflı olarak böyle bir uygulamaya giderek "sözde" ve kağıt üzerinde "sınırsız" olan tarifelerini, "kotalı" ve "sınırlı" hale getirmiştir.
    Rekabet açısından ileriye değil, geriye giden, tüketiciye zarar veren, tek taraflı dayatılan bu haksız uygulama hakkında Superonline'a gerekli yaptırımın yapılmasını, ve bu uygulamanın engellenmesini arz ediyorum.”

Hala geri adım atmış ya da yumuşatmış değiller. Kendileriyle 1ve2 sene sözleşme imzalamış onlara güvenmiş olan müşterilerini mağdur durumda bırakmışlardır. Geri adım atılmayacaksa bile en azından hız düşümünü 1mbe kadar düşürülmesini talep ediyoruz

Superoline Yetkilisi:

Değerli Müşterimiz ,

Adil Kullanım Koşulları, söz konusu hizmetin türü ve amacı dışında, diğer kullanıcıların haklarına ve aldıkları hizmetin içerik ya da kalitesine etki edecek şekilde her turlu nitel ve nicel durum ile kullanılmasını engellemek amacıyla oluşturulmuştur. Adil Kullanım Koşulları her bir hizmet için Superonline tarafından belirlenir.
    Superonline olarak, müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini korumak ve sistemde oluşabilecek herhangi bir suistimalden müşterilerimizin etkilenmesini engellemek amacıyla Superonline Fiber İnternet hizmetinde Adil Kullanım Koşulları uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. Superonline Fiber İnternet hizmetinden yararlanmakta olan müşterilerimizin % 95’ten fazlası, hali hazırda Adil Kullanım Koşulları ile belirtilen limitlerden daha düşük miktarda data kullanımı yapmaktadırlar ve bu müşterilerimiz belirtilen bu uygulamadan hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyeceklerdir.

Müşterilerimiz:

10 Mbps hız için aylık 50 GB,
    20 Mbps hız için aylık 100 GB,
    50 Mbps hız için aylık 250 GB,
    100 Mbps hız için aylık 500 GB,

download yaparak ya da upload hızının 10 katı kadar GB upload yaparak Adil Kullanım Koşulu uygulamasına tabi olmadan hizmetlerimizden yararlanabilmektedir.

Adil Kullanım Koşulları 15 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Ay içinde bu adil kullanım koşullarında belirtilen limitleri aşan kullanıcılarımızın, ilgili ay sonuna kadar download hızları 512k, upload hızları 128k olarak sınırlandırılacaktır. Bu kullanıcılarımızın download ve upload hızları bir sonraki aydan itibaren satın aldıkları paketin koşullarına otomatik olarak dönecektir.

Saygılarımızla

SUPERONLINE

Kısacası arkaddaşlar Adamlar diyorki bayılacaksın 100 200 YTL alacaksın Propaket ben sana karışmayacağım hat senin at senin meydan senin. Benim burdan anladığım budur siz ne dersiniz ?

>>> Kaynak İçin Tıklayın ! <<<

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desperadotr -- 19 Ağustos 2010; 8:21:56 >

• Böyle başlıklar açmaktan sıkılmadınız mı artık?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Böyle başlıklar açmaktan sıkılmadınız mı artık?

Bişeyleri ne kadar açık ve net yazıyorsak o kadar göze batıyoruz bu memlekette.Benim kendi bloglarım sitem var hiç sıkılmam yazmaktan.Doğru ve hakaretten uzak mesaj yazıyorsak problem yok demektir. hatalıyım çünkü kaynak belitmedim.Şimdi onuda ekliyorum.
  • Hayır sanki yeni bir şeymiş gibi yazmışsınız da. Aylardır bu muhabbet dönmüyor mu zaten? Ben şahsen okumaktan sıkıldım.
  • ama konuyu hiç bilmeyen yeni fiber internete gecmeyi dusunenler icin faydali yine de
  • quote:

Hayır sanki yeni bir şeymiş gibi yazmışsınız da. Aylardır bu muhabbet dönmüyor mu zaten? Ben şahsen okumaktan sıkıldım.

Aynı konunun var olduğunu söylüyorsanız silebilirsiniz.Ama sohbet olsun diye açmadım birlerinin benim gibi canı yansın istemiyorum.Kanunların boşluklarını kullanarak kanun kullaarak hırsızlık yapan bu kravatlı çakalları herkez iyi tanısın istiyorum.Başkada bir beklentimiz yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

ama konuyu hiç bilmeyen yeni fiber internete gecmeyi dusunenler icin faydali yine de

Konuyu hiç bilmeyenler için yararlı olabilir. Ama forum sitelerinde daha önce konuşlumuş konuların da uçup gitmediğini bilmeniz gerekiyor. Daha önce yüzlerce mesaj ile bu konu tartışılmıştı ve hala da tartışılmaya devam ediliyor. O konular her zaman orada kalacak ve isteyen de yararlanabilecek. Tekrar tekrar açmaya, konu kirliliği yapmaya gerek olmadığını söylemek istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: desperadotr

quote:

Hayır sanki yeni bir şeymiş gibi yazmışsınız da. Aylardır bu muhabbet dönmüyor mu zaten? Ben şahsen okumaktan sıkıldım.

Aynı konunun var olduğunu söylüyorsanız silebilirsiniz.Ama sohbet olsun diye açmadım birlerinin benim gibi canı yansın istemiyorum.Kanunların boşluklarını kullanarak kanun kullaarak hırsızlık yapan bu kravatlı çakalları herkez iyi tanısın istiyorum.Başkada bir beklentimiz yoktur.

Bu konuda size hak veriyorum. Ama çoğu kişi durumun farkında ve yapılması gerekenleri biliyor. Artık gizemli birşey de kalmadı. Herşey açıklandı.
  • Ben sıkıldım bu başlıklardan adil kullanım her sağlayıcıda var. hatta yakında limitsiz diye bişey olmayacakmış.
  • Tamam sıkılmayabilirsin sen ama biz sıkıldık yahu. En azından baslıgı okuyunca basta düsünüyoruz "Yine ne haltlar yemiş olabilir Superonline" Sonra bakıyoruz ki "heeeeee bizim klasik olay offfff" o nedenle anlamsız geliyor. Olurda kalkar devamlı adamlara mail atarsın sıkıntın o zaman olmasın işte zaten =) Burda acman onlar icin devede kulak durumu. Zaten uygulamıyorlar su an sükür ama bu gidisle hatırlata hatırlata uygulamalarına sebep olan biz olucaz ??!
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtiMX4

Ben sıkıldım bu başlıklardan adil kullanım her sağlayıcıda var. hatta yakında limitsiz diye bişey olmayacakmış.

Dostum TTNET in extra ismnide paketleri , Fiber içinde Superonline nin full sınırsızları var Propaket,Bu hatlarda adil kullanım sınırlaması yokmuş. ama fiyatları çok fahiş.Eğer hattı ticari para azanma için kullnacak olursa tavsiye ederim.Kişisel kullanım için fiyatlar çok fahiş.
  • Uydunet'de böyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca isteyen ücret farkı ödeyerek her servis sağlayıcısında sınırsız kullanabiliyor şuan. Ne kadar ekmek o kadar köfte yani.

quote:

Orijinalden alıntı: AtiMX4

Ben sıkıldım bu başlıklardan adil kullanım her sağlayıcıda var. hatta yakında limitsiz diye bişey olmayacakmış.
  • Şuan hiç bir firma uygulamıyor , ama yasa çıkmak üzere , her İSS bu uygulamayı mecburen uyguluyacak..
  • Ya hani ANAYASA ÖZGÜRLÜK getirecekti.

ÖZGÜRLÜK HER ALANDA OLMALI.

ADİL KULLANIM DİYE YASAYLA ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KISITLAYAN BİR ZİHNİYET; nasıl bana ÖZGÜRLÜK GETİREBİLİR..

• quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

Tamam sıkılmayabilirsin sen ama biz sıkıldık yahu. En azından baslıgı okuyunca basta düsünüyoruz "Yine ne haltlar yemiş olabilir Superonline" Sonra bakıyoruz ki "heeeeee bizim klasik olay offfff" o nedenle anlamsız geliyor. Olurda kalkar devamlı adamlara mail atarsın sıkıntın o zaman olmasın işte zaten =) Burda acman onlar icin devede kulak durumu. Zaten uygulamıyorlar su an sükür ama bu gidisle hatırlata hatırlata uygulamalarına sebep olan biz olucaz ??!

Sıkıldıysan bir daha okumassın olur biter. yöneticisi var forumun admini var. uygun görmezse silebilir. Bişey mi dedik.Bizim ağzımızla hiç bir iş yapmaz o iss ler merak etme. öyle osaydı şimdi böyle rezil bir internet kullanmazdık.
  • Arkadaşlar olaya bir de madalyonun diğer yüzünden bakalım mı...

Biz bu "sınırı olmayan" sınırsız paketleri neden istiyoruz. İnterneti "bireysel" olarak kullandığımız zaman 50GB kota ne amaçla yetmiyor.

Aklınızdan geçenleri duyar gibiyim. film, oyun, program, vs...
    Peki bu aklınızdan geçenlerin ne kadarı YASAL yollardan yapılacak olan şeyler... Yasal yollarla interneti kullandığımızı düşünelim. Ne kadar download kotasına gerçekten ihtiyacımız olacak o zaman.

Bence bu adil kullanım kotası bu açıdan bakınca gayet yerinde bir davranış. Çünkü devletler zaten yasal olmayan içerik paylaşımını engellemeye çalışıyorlar.

Ha yok arkadaş ben illa aşırı yükleme yapacam, bana yetmez, ne kadarcık ki bu, tarzında düşünüyorsan; adamlar seni alternatifsiz bırakmamışlar ki... O zaman da diyorlar işte, "Arkadaş, bastır daha fazla parayı, çal daha fazla düdüğü." ... Serbest piyasa ekonomisi arkadaşlar. Yapılabilcek hiçbirşey yok... Dünyanın her yerinde olabilecek bir durum...

Ha şu noktada varım. Bu verilen hizmetlerin ucuzlatılması konusu... Bu da malesef, kabul etmesek de, etmek istemesek de, hala 3. sınıf ülke kabul edilen memleketimizde, büyükbaşların yaptığı yatırımlar ve yaptırımlar neticesinde bize uzun vadede geri dönüşü olacak bir yarar...

Aramızda çok genç arkadaşlar olabilir belki... Ama hatırlatırım internete ilk bağlandığımız dönemleri.. 2400bit/s ile bağlantı hızlarını bile fazla yaşamadık memlekette, en yaygın olarak 9600bit/s ile başlandı... 33000 lik modemlerin gelişini hatırlayın... sonra 56k ları... o deönemler çok geride değil arkadaşlar... Bir de bakın gelişmelere. Şu an fiber ile evden internete bağlanmayı konuşuyoruz. Biraz zaman verin, teknoloji çok hızla kapımıza geliyor. Sadece, henüz bizim düşlediklerimize yetişemiyor... Biraz da gerçekçi olalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: IceSPiRiT

Arkadaşlar olaya bir de madalyonun diğer yüzünden bakalım mı...

Biz bu "sınırı olmayan" sınırsız paketleri neden istiyoruz. İnterneti "bireysel" olarak kullandığımız zaman 50GB kota ne amaçla yetmiyor.

Peki bu aklınızdan geçenlerin ne kadarı YASAL yollardan yapılacak olan şeyler... Yasal yollarla interneti kullandığımızı düşünelim. Ne kadar download kotasına gerçekten ihtiyacımız olacak o zaman.

Bence bu adil kullanım kotası bu açıdan bakınca gayet yerinde bir davranış. Çünkü devletler zaten yasal olmayan içerik paylaşımını engellemeye çalışıyorlar.

Ha yok arkadaş ben illa aşırı yükleme yapacam, bana yetmez, ne kadarcık ki bu, tarzında düşünüyorsan; adamlar seni alternatifsiz bırakmamışlar ki... O zaman da diyorlar işte, "Arkadaş, bastır daha fazla parayı, çal daha fazla düdüğü." ... Serbest piyasa ekonomisi arkadaşlar. Yapılabilcek hiçbirşey yok... Dünyanın her yerinde olabilecek bir durum...

Ha şu noktada varım. Bu verilen hizmetlerin ucuzlatılması konusu... Bu da malesef, kabul etmesek de, etmek istemesek de, hala 3. sınıf ülke kabul edilen memleketimizde, büyükbaşların yaptığı yatırımlar ve yaptırımlar neticesinde bize uzun vadede geri dönüşü olacak bir yarar...

Aramızda çok genç arkadaşlar olabilir belki... Ama hatırlatırım internete ilk bağlandığımız dönemleri.. 2400bit/s ile bağlantı hızlarını bile fazla yaşamadık memlekette, en yaygın olarak 9600bit/s ile başlandı... 33000 lik modemlerin gelişini hatırlayın... sonra 56k ları... o deönemler çok geride değil arkadaşlar... Bir de bakın gelişmelere. Şu an fiber ile evden internete bağlanmayı konuşuyoruz. Biraz zaman verin, teknoloji çok hızla kapımıza geliyor. Sadece, henüz bizim düşlediklerimize yetişemiyor... Biraz da gerçekçi olalım.

KOtanın Ne amaçlı Yetmediğini söyleyeyim, Broadcast TV yayını ve görsel canlı eğitimler, Bir çoğumuz İnternetten video ve TV izlemeye kalktığı zaman kota olayı sinir bozucu olabilir.İş sadece Oyun ve Film download etmek değil. İnternetin Kullanım alanlarını hepsini değerlendirerek bir sonuca varırsak daha sağlıklı olur.Bunun dışında tüm söylediklerine katılıyorum.Çok olgun ve bilinçli bir anlatım olmuş.tebrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

ama konuyu hiç bilmeyen yeni fiber internete gecmeyi dusunenler icin faydali yine de

Ya arkadaşlar iyi güzel hoş elbette bu adil kullanım dedikleri saçmalık olmasa iyi. Ancak Ben 49 tl verip 8 mb sınırsız dedikeri aslında 15 gb sınırlı kullanıyorum. Şimdi sorum şu Aynı parayı verdigim tt netin 8 mb ( Hatlar kaldırmadı gı için 4 mb hızında kullanıyorum ) 15 gb ile sınırlı interneti. speronline nin 10 mb lik 50 gb sinden daha mı iyi. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IceSPiRiT

Arkadaşlar olaya bir de madalyonun diğer yüzünden bakalım mı...

Yasa çıkmadığı ve uygulanmadığı sürece bahsettiğin bütün şeyler yasal zaten, bir bakımdan etik değil. Ama sen de kendi dediğin gibi 3. dünya ülkesinde yaşadığımızı ve herkesin orjinal film, kitap, müzik alacak kadar parası olmadığını kabullen artık. Ayrıca yasama, yürütme ve yargı görevini niye Telekom ve Superonline yapıyor? Sadece kendi çıkarları için, kesinlikle adalet için değil. Altyapıları yetersiz olduğu için internet trafiği azalsın istiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 21 Eylül 2010; 11:15:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.