< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

2 Mobil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Özelikle instagram ve x platformunda sürekli olarak sorun yaşıyorum.Keenetic modem kullanıyorum ondandır diye orijinal modemi taktım fakat sorun devam ediyor. VPN veya türkcell hatta geçtiğimde sorun kalmıyor. İlk defa yaşıyorum 10+ yıldır kullanıyorum. |
|
|
Arkadaşlar merhaba. 3 haftadır 1000mbps SOL internetimle ping problemleri, Netflix Youtube gecikmeler ve sosyal medyadaki içeriklerin yüklenmemesi sorunuyla uğraşıyorum. Ekip geldi test yaptı gitti tahmin edeceğiniz gibi her şey harikulade görünüyor. Sorun devam ediyor ve bugün tekrar gelecekler. Taahhütümün bitimine 2 ay var. TurkNet'e geçmeyi düşünüyorum ama onlar da 100/20 verebiliyor ekstra 200TL ücretle 1000/50 verebiliriz diyor. Yani farklı ISS altyapısından verecekler. Kablonet ile görüştüm kendi altyapımız var bulunduğunuz bölgede dedi. Ben açıkçası SOL'den kurtulmak istiyorum. Bu durumda hangi sağlayıcıya geçmemi önerirsiniz? Önceliğim düşük ping ve rahat rahat dizi film izleyebilmek. Teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fkaya20 -- 19 Ocak 2026; 14:59:37 > |
|
Merhaba arkadaşlar, Ben Ankara/Demetevler, Özevler Mahallesindeyim. Bizde 1 ayı aşkındır PING'ler tepe... IP blokları tek tek gitti. Bugün itibariyle Speedtest Turkcell/Ankara test ve diğer test noktalarında da PING'ler uçmaya başladı (Tatil başladı, çoluk çocuk yükleniyor diye iyice gitti, malum parayı al, ama altyapı yatırımı hak getire durumu...). Testlerim sonucu Ankara-Eskişehir atlama noktası arasına Kastamonu'yu da dahil ettiklerini gördüm. Sizin sorununuz da bundan kaynaklanıyor olabilir. Bir yerde yüklenme olduğu zaman hemen dolaştırmaya başlıyorlar maalesef... Benim yıllardır aynı olan atlama noktalarım arasına bir de şimdi ekstra yük burası girdi, bağlantı uçtu... Özellikle belli IP bloklarını kullanıyorsanız onlarda durum daha felaket... Kullanıyorsanız, en temiz IP bloğunu denk getirip modemi kapatmayarak IP değişmemeye bakacaksınız, yoksa yandınız maalesef... Müşteri hizmetleri çözüm olmadığı gibi, bir de gereksiz yere eve servis v.s. göndererek ücret çıkartıyorlar. Sorun belli ve mutlaka santralden çözülmesi gerekli, ama maalesef kabul edilmiyor... Üstelik aradığınızda "Kablonuzdandır, kablonuzdan..." bahanesiyle geçiştiriliyorsunuz... Ben hazirana kadar idare edip haziran ayında aynı altyapıdan abone yoğunluğu az ve daha az tercih edilen (Maalesef bu ülkede bunlara dikkat etmeniz gerekiyor, nerede çokluk orada b.kluk durumunda ilerliyor ISS firması hizmetleri... Aboneler alınıyor, ama kaynak sınırsızmış gibi daha çok para zihniyetiyle artan aboneye göre altyapı yatırımı asla olmuyor ISS sektöründe... Özellikle Türknet ile rekabet etmek adına 1000 megabit furyası patladığından beri herkeste sorunların baş göstermesi altyapının ne derece "YETERLİ(!)" olduğunu kanıtlar nitelikte...), sorunsuz başka bir sağlayıcıya geçeceğim (Maalesef alternatifim yok, binanın telefon kutusu hoşaf, ayrıca mahalle atyapısını da zırt pırt fare kemiriyor, parazit v.s. derken gürültü değeri artıyor, kopmalar oluyor feci şekilde...). Tavsiyem, Türknet gibi bir alternatif altyapı varsa binanızda 1 sn bile bu sağlayıcıda durmamanız... Özellikle bu yıl 1000 megabit furyası sonrası altyapıları iyice LEŞ(!) olmaya başladı. Sürekli sorun çıkartıyor... Atlama noktası sorunu için aslında çözüm o kadar zor değil, ama maalesef insan kaynağı (PARA!) harcamak istemedikleri için bu sorunu çekmeye devam edeceğiz. Sektörde rekabet yok. Firmalar devletin elinde, BTK'da bunların suyuna gidiyor, çark böyle dönüyor maalesef... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 21 Ocak 2026; 16:12:2 > |
|
|
ben özel sektöre geçip kulvar değiştirdim arkadaşlarımın çoğu türknet e girdi. kötünün iyisi olarak, illa varlık fonunda kalmak zorundayım derseniz imkanınız varsa tt (kaliteli değil ama aynı hat üzerinden sağlayıcı yelpazesi geniş) fiber çektirin. onun da kötüsü analog sistem zaten. ülke tek el yönetimden ve rekabetsizlikten çok çekiyor. |
|
Sormayın hocam, o IP değişme rezaletinden bıktım zaten 1 aydır... Sağlam IP bloğu kalmadı neredeyse... Hepi topu zaten bölgede 7-8 tane blok var benim listelediğim, 6 tanesi hoşaf, 1 tanesi git gelli, 1 tane sağlam... Bugün itibariyle de IP değişmediğim halde üstelik öğlen bir speedtest çekeyim dedim, hepsinde PING artmaya başlamış yavaş yavaş (Turkcell-Ankara dahil...). TT kullandım yıllarca (2005-2017 arası...), bakır kablo maalesef... Adi herifler yıllardır muhitten para kazanmalarına rağmen fiberi bırak, arıza sonucu kavga dövüş 1 metre bakır kabloyu zor çektiriyosun, üstelik (Mesafe değeri, SNR margini, CRC'si, bilmemnesi olan bakırı, bilmem kaç gigabit veriyor bu altyapı diye deli gibi savunuyorlar :D) içine yılanların yuva yaptığı, çocukların açık dolaplara şut çektiği yılların eski saha dolaplı, tozlu bakırı... Üstelik teknik elemanları da çöp, hiçbir şeyden haberleri yok. Telefonda veya geldiklerinde sen izah etmek zorunda kalıyorsun bazı şeyleri... Eskiden telefon hattı çalışanları vardı, onlar yıllar itibariyle tecrubeli olduklarından daha kolay çözerlerdi, şimdikiler tamamiyle kepazelik... Uzun lafın kısası, komşularınızdan, çevrenizden sorun... Şu halükarda Türknet gibi bir fiber altyapı yoksa binanızda, en az sorun çıkartan ve en az müşteri yoğunluğuna sahip ISS bence en iyi olanı... Müşteri sayısı arttıktan sonra alayı aynı... Nasıl olsa yatırım yok, al aboneyi, sal gerisini... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 21 Ocak 2026; 18:58:51 > |
|
|
Merhaba. Donma ve yavaşlık yaşadığımdan dolayı Süperonline modemimi zte h3600p v9 ile değiştirdi. 4 yıldır eski modemimden(wifi 6 ) pek sorun yaşamamıştım. Next mini mediboxı kablolu bağlantı ile sorunsuz kullanıyordum. Fakat bu modem kıldıktan sonra kablolu bağlantıda bilgisayar, tv sorunsuz çalışırken mediabox kablolu çalışmıyor. Alet kablosuz wifi ile çalışıyor. komşumda denedim onda kablolu çalıştı. media box nasıl kablolu çalıştırabilirim. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Saygılar |
|
|