Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.828
Cevap
74
Favori
137.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
63 oy
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fiber taahhüt bitmesine 20 küsür gün kalmış, şu an uygulamadan yeni taahhüt aboneliği yaparsam bugün yenisi anında başlıyor mu yoksa bir öncekinin bitmesini mi bekliyor bilen var mı?

OpenWRT Router + Zapret + Unbound (DNS over TLS) + Adblock Home + QoS ile master level kurulumu tamamladım.

speed.cloudflare.com sonuçlarım bu şekilde;

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi

Superonline kasten mi yapıyor yoksa peer anlaşması mı yok bilmiyorum ama İstanbul'da bulunmama rağmen İstanbul Cloudflare sunucularına bağlanmak yerine Almanya Cloudflare sunucularına bağlanıyor.

Mevcut sistemde tahaadüt ettikleri hızı Prime time (18:00-22:00) dahil olmak üzere 7/24 sorunsuz alıyorum, ayrıca herhangi bir websitesi sansürü de kalmadı.

Superonline beni network konusunda uzman yaptı diyebiliriz.

• Çöp çöptür
    Sansüronline çöp

Yok zapret yok statip ip almak ki bunlar için ekstra modem/router almak lazım
    kimse kusura bakmasın hiçbir kullanıcı bunları almak yapmak zorunda değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Superonline'de 4 lira alacağım var diye onların bildiği numaraya sms attılar tamam buraya kadar sorun yok. Fakat kimseye vermediğim yeni Türk Telekom hattıma ve mevcut Tt hatlarımın hepsine Turkcell'den bu mesaj geldi. Benim 4 lira alacağım var diye niye bütün numaralarım Turkcell'e ifşa oldu. Biri açıklayabilir mi?

• selamlar herkese. 1000 mbps 700 lira kampanyasına ben de katılmak istiyorum. Şu an gibirnet kullanıyorum 650 lira. haziran ayına kadar bir zam daha yaparlarsa en az 700 lira olur. İyi ihtimal. Gibirnet de sadece modem dns değiştirerek tüm sitelere erişim sağlıyorum. Gündem karıştığı zaman whatsapp instagram tüm sosyal platformlar yavaşlıyor. Ama gibirnet de böyle bir şey olmuyor. Evden dışarı çıkıp mobil veri bağlantısı yaptığımda farkediyorum bir kısıtlama olduğunu. Gerçekten çok mu katı. Sizce geçmeliyi miyim? Yoksa üç beş fazla olsun gibir mi olsun. Benim için şu an 100 ya da 1000 olması çok önemli değil. 100 de fazla fazla yetiyor. Superonline nın 100 mbps ye uygun tarifesi olsa onu düşünürüm ama 1000 mbps en uygunu şu an.

İsyan edersin lanet edersin

sansürnonline bulaşma

o bahsettiğin sansür solda sıfır kalır

Sansüronline da öyle böyle değil

devletin elinde kontrolünde olan firma daha bir şey demeye gerek yok

bu saatten sonra asla düzelmez aksine daha çok artacak

vdsl den Sansüronline fibere geçtim 2 yıl kullandım sonra tekrar vdsl e geçtim kurtuldum

Sansüronline da dns vs işe yaramaz yaramıyor

dns ve VPN ler engelli dedim ya devletin elinde kontrolünde olan firma diye mahkeme karası vs beklemeden canı ne isterlerse onu yaparlar ki yapıyorlar

Şimdi ise 5g reklamlarında farkındaysanız sansür engelleme band daraltması Ping ve paket kaybı vb şeylerden bahsediyorlar

boşuna mı diyorlar hayır

ne yaptıklarını ve ne duruma düştüklerini biliyorlar

şimdi o itibarı düzeltmeye çalışıyorlar ama yemezler

yine düzeltmeyecekler

önce kablolu fiber interneti düzeltsinler sonrasına bakarız öyle lafla olmuyor bu işler

google veya Google dan YouTube vs giriş yaparken dünyayı turlattırıyor :)

aşırı kontrol süzgeç var

hız testi yapınca uçuyor kaçıyor ama gerçek kullanımda çöp

müşteri hizmetleri zaten asla ama asla yardımcı olmuyorlar bilgi ve tecrübe sıfır

ne anlatırsan anlat ister aptala anlatır gibi anlat ister profesyonel anlat ister basitçe anlat sonuç olarak onların tek bildiği ve yaptığı şey uzaktan hız testi yapıp sorun yok efendim diyorlar :)

açılan şikayet kayıtları çözülmeden çözüldü olarak kapanıyor

şikayet edemiyorsun etsen çare çözüm olmuyor

kimi kime şikayet edeceğiz:)

özetle Sansüronline - Turkcell pişmanlıktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 26 Aralık 2025; 19:40:14 >

• Bugün böyle bir problem yaşıyorum bu da mı sansürlendi bilen var mı?

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi
    AMD Ryzen 7 7800X3D | ZOTAC RTX 4090 AMP Extreme AIRO | GSKILL 2x16GB Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 | MSI MPG X670E CARBON | Corsair iCUE H150i ELITE CAPELLIX | Corsair MP600 CORE 1TB M.2 NVMe PCIe x4 Gen4 | SanDisk Ultra 3D NAND 2TB | SanDisk SSD PLUS 2TB | Lian Lİ O11 Dynamic Evo
    Samsung Odyssey Neo G9 49" 240Hz | LG C9 OLED 65" | CORSAIR K70 MK2 Low Profile | Razer DeathAdder V2 Pro | SteelSeries QcK RGB Prism 3XL | HyperX Cloud Flight S
    https://steamcommunity.com/id/katates/
    https://steamplayti.me/ - Steam’de ne oynadığınızı gün gün takip edin!
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Turkcell Superonline dns calismiyor vpn bile proxy siteleri ucretsiz olanlari bile ucretli olanlardan da bazilari engelli ve bu sayı Gün geçtikçe artıyor daha kötüsü YouTube dahil akşam 18 gece 24.00 arası cumartesi pazar tatillerde ise öğlen 12 gece 03.00 arası hız yavaşlatması bant daraltması uyguluyorlar netflix Amazon ve diğer tüm Stream gerektiren uygulamalarda çok sağlam hız yavaşlatması var

• Bir süredir ailemin yanındayım ve evde başka altyapı olmadığı için Superonline FTTH kullanılıyor. Kendi evimde ise GigaFiber TurkNet (FTTH) var yani karşılaştırmayı teorik değil, doğrudan kendi deneyimim üzerinden yapıyorum.

Sansür, DPI vs. konularına girmiyorum; Superonline’ın burdaki yaklaşımı zaten biliniyor. Asıl sorun, akşam saatlerinde (özellikle 19:00–23:00) bağlantının bariz şekilde yavaşlaması. Bu “acaba mı?” denilecek bir durum değil, net şekilde hissediliyor

Akşam saatlerinde hız düşüyor, sayfalar geç açılıyor, bazı CDN’lere erişim tutarsızlaşıyor. İlk bağlantı kurulurken gecikme belirgin biçimde artıyor. Aynı saatlerde TurkNet hattımda ise hız sabit gecikmeler stabil ve yoğunluk kaynaklı bir kısma hissi yok

İki tarafta da FTTH olmasına rağmen bu farkı “altyapı yetersiz” diye açıklamak zor. Sorun fiberin binaya gelmesiyle ilgili değil daha çok Superonline’ın trafik yönetimi, peering veya backbone tarafındaki kapasite planlaması ile ilgili gibi duruyor

İşin ironik kısmı şu aynı ortamda Turkcell mobil hattını açtığımda birçok serviste internet daha hızlı ve daha akıcı çalışıyor. Bu da problemin erişim değil, sabit hat tarafındaki trafik yönetimiyle ilgili olduğunu düşündürüyor

Özetle FTTH var ama peak saatlerde kapasite iyi yönetilemiyor. Mobil bağlantının sabit fiberden daha stabil hissettirmesi normal bir durum değil

Superonline bu yaklaşımla neyi hedefliyor açıkçası merak ediyorum. Network tarafında gerçekten kimse çıkıp biz burada ne yapıyoruz? diye bakmıyor mu? Kağıt üzerinde her şey iyi görünüyor ama pratikte prime time’da ciddi şekilde zayıf kalıyor.

• logitech_5 L kullanıcısına yanıt
    Kismen katiliyorum ama bilincli yapildigini dusunuyorum ya da altyapi yetersiz kaliyor sonuc olarak rezalet sinir bozucu can sikici sorun da her sene her ay her hafta her gun daha da artiyor uzak durmak gerek kesinlikle hem de...

Gigabit + zaprette sıkıntı çıkarmayan router ne kullanıyorsunuz hocam. Bir de zapret ayarlarını atabilir misiniz

AMD Ryzen 7 7800X3D | ZOTAC RTX 4090 AMP Extreme AIRO | GSKILL 2x16GB Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 | MSI MPG X670E CARBON | Corsair iCUE H150i ELITE CAPELLIX | Corsair MP600 CORE 1TB M.2 NVMe PCIe x4 Gen4 | SanDisk Ultra 3D NAND 2TB | SanDisk SSD PLUS 2TB | Lian Lİ O11 Dynamic Evo
    Samsung Odyssey Neo G9 49" 240Hz | LG C9 OLED 65" | CORSAIR K70 MK2 Low Profile | Razer DeathAdder V2 Pro | SteelSeries QcK RGB Prism 3XL | HyperX Cloud Flight S
    https://steamcommunity.com/id/katates/
    https://steamplayti.me/ - Steam’de ne oynadığınızı gün gün takip edin!
  • robocop2241 R kullanıcısına yanıt
    Ben 2015 te ayrıldım, 2015 te tüm fiber abonelerine gigabit verebilecek modern altyapı vardı. Btk yanlış olmasın ya 2014 ya 2015 te omurga cihazlarının hepsinin modern yapıda ihaleye çıkılmasını zorunlu tuttu zaten. Ülkecek v6 desteğimiz varken v6 alamıyoruz yani.

• 2 yıldır farklı bir router ile kullanıyordum fakat şimdi tp link router ile internete çıktığım da maksimum 250 mbit hız alıyorum. Kendi routerini taktiğim da hız 1000 e çıkıyor direk. Bunu bile sansürlemiş namussuzlar.

• YuMi__YuMi Y kullanıcısına yanıt

Yeni tp-link modemlerde de benzer sıkıntı var sanki. Wi-fi bağlı görünüyor ama sürrkli takılmalar mevcut. Superonline 600 tl servis ücretiyle tehdit edip, sorun olmadığını iddia etmekte.

Flint 2 kullanıyorum. 1000 mbps download ve 100 mbps upload sorunsuz alıyorum.

Özür dilerim yanlış anlatmışım. Bana verilen router zte h3600 idi ve bu routerden şifreyi alıp 2 seneye yakındır bu şifre ile tp link ax53 modelini kullanıyorum. Bugün yaşadığım sorun ise tplink ax53 de maksimum 250 mbit alabiliyordum. Sonra eski zte yi taktım onda 1000 i gördüm. Tekrar tplink takınca aynı hız sorunu devam ediyordu. Sonra ilgilenirim deyip o sırada bilgisayardaki işlerimi hallediyordum. Bilgisayardaki işlerimi hallederken Steam bir kaç oyunda güncelleme yapmış ve hız olması gerektiği gibiydi. Hemen test yaptim 1000 mbiti gördüm. Meğerse sorun telefondaymış. Telefonda hız testi yapınca yine 250 yi geçmiyordu. Telefonu yeniden başlattım sorun düzeldi.

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.